Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AnkaG']TZ tez siwy przez Ciebie?

Mówi, ze też... nie moja wina ze akurat zaczal siwiec... :watpliwy:

Przebadaliśmy się - zwykłe zmiany starcze (zrobiliśmy USG wszystkich narządów) Zmiany w sercu niewielkie jak to wg pani dr ma 80% starych psów. Będziemy dawać lek Cardalis i jak w upały bedzie się gorzej czuła to dodatkowo Karsivan. Ha ha i Keysi ma duży żołądek - to wiem bo ona kocha mniam mniam. Ważymy 10,3 kg no ale ona wielka baba - 38 cm w kłębie i bardzo gruba kość. Poza tym wg pani dr jak na 14 skończone latek to w bardzo dobrej kondycji :)

No super :) :Cool!:

[quote name='zerduszko']Ten u gory p&s http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/DSC_3578Kopiowanie_zps9203561b.jpg ;)

A ten po lewej owsik? http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/DSC_3552Kopiowanie_zps7423a098.jpg

A Tak :) A Tazz czarno srebrny ;)

Owczarek austryjacki znaczy? :) bo jak tak to tak :)

Posted

ania0112 napisał(a):
nigdy nie jest wystarczająco :diabloti:
jak już ci sie nie beda miescic w domu to zawsze te starsze mozna oddac np do schronu ... taki ja mam plan :p

Przeczytałam post (nadrabiam zaległości), ale nie przeczytałam wcześniejszych i myślałam, że chodzi o psy, które ania0112 planuje oddawać do schronu, jak już są stare i się nie mieszczą w domu.

Posted

takie zła zdanie o mnie masz? no ładnie...:diabloti:
Z mieszczeniem to jeszcze troche bo mamy miniki ale stare... to skrzat i brokat już mogą iść :p
a tak serio to naprawdę jeszcze z 2,3 bazarki u taks i będe mogła zrobić paczkę dla schronu :lol:
Tajron - fajne imię :)
a one tak cały spacer za kratkami czy jak już się poznały, pobiegały to wyluzowały?

Posted

AnkaG napisał(a):
Przebadaliśmy się - zwykłe zmiany starcze (zrobiliśmy USG wszystkich narządów) Zmiany w sercu niewielkie jak to wg pani dr ma 80% starych psów. Będziemy dawać lek Cardalis i jak w upały bedzie się gorzej czuła to dodatkowo Karsivan. Ha ha i Keysi ma duży żołądek - to wiem bo ona kocha mniam mniam. Ważymy 10,3 kg no ale ona wielka baba - 38 cm w kłębie i bardzo gruba kość. Poza tym wg pani dr jak na 14 skończone latek to w bardzo dobrej kondycji :)

super!!!!!!

Posted

ania0112 napisał(a):

Tajron - fajne imię :)
a one tak cały spacer za kratkami czy jak już się poznały, pobiegały to wyluzowały?

Przekażę ze sie podoba imię :)

Cały czas w kagancach.

i były momenty wyluzowania i były momenty ze Taj sie robił sprężysty :diabloti: No Tazzmana na bank by w bok dziabnął gdyby nie kaganiec- bo Tazzio atakował Fixa :lol:

A Idefix pierwsze co zrobił jak spierdzielił mi z bagaznika to dawaaaaaaaaaj Huzia na Józia :splat:

marako napisał(a):
Przeczytałam post (nadrabiam zaległości), ale nie przeczytałam wcześniejszych i myślałam, że chodzi o psy, które ania0112 planuje oddawać do schronu, jak już są stare i się nie mieszczą w domu.

O Mamusia :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Tak :)

Fixa resocjalizujesz?

A to jak tak to tak :)

Tylko on jest jeszczze jakis Typ Hiszpański albo amerykanski hmmmm

No staram sie aby troche ogłady nabrał jednak mimo wsyztsko... :watpliwy:

Posted

a Tazz sie nie bronił jak ten go chciał chapsnąć w bok? bo mój jamnik to juz by takiemy nie przepuscił za próbe dziabnięcia.... a chciałam tez pytac jak tazz reagował gdy widział jak fix robi atak, nie chciał mu pomóc?

Posted

ania0112 napisał(a):
a Tazz sie nie bronił jak ten go chciał chapsnąć w bok? bo mój jamnik to juz by takiemy nie przepuscił za próbe dziabnięcia.... a chciałam tez pytac jak tazz reagował gdy widział jak fix robi atak, nie chciał mu pomóc?

Tazzman sie nie zorientował :lol: Bo Taj tak tylko dziabnac w boczek go chciał a ze mu nie poszło to co miał reagować :)

Tazzman zna tajrona wiec nie chciał, poza tym Tazz ewentualnie do obcego psa mzoe chciec pomoc jak jest atak na Idefixa nie odwrotnie. Dwa razy sie zdarzyło z tym, ze on wbiega w tego psa co sie awanturuje po prostu

Posted

Obejrzałam sobie leśne spacery. Fajnie, że tak macie znajome sznupowe towarzystwo do biegania, bo u nas jakoś słabo z tym. Trzy olbrzymki razem - no cudo normalnie. :)
Zmiana mości też super. :)

Anka - cieszę się z wyników małej. :multi:

Ja tam nie mówię, że już nie wejdę na bazarek taks, bo.......... wejdę! Słaby charakter mam...

Posted

Bądź co bądź Tazzik to olbrzym, a one tak mają, że nie wchodzą w awantury bez potrzeby.

Wiem, powtarzam się, ale fajnie byłoby Tazza poznać na zlocie... Bo olbrzymy w mniejszości...

Posted

[quote name='ulana']Obejrzałam sobie leśne spacery. Fajnie, że tak macie znajome sznupowe towarzystwo do biegania, bo u nas jakoś słabo z tym. Trzy olbrzymki razem - no cudo normalnie. :)
Zmiana mości też super. :)
Też się cieszymy, co prawda dawn sie nie widziałysmy z psami bo Fix ale damy rade juz :)

Ja tam nie mówię, że już nie wejdę na bazarek taks, bo.......... wejdę! Słaby charakter mam...

ja miałam nie wchodzic bo mam juz duzo obróżek ale... szelki potrzebuje dla Fixa :diabloti:
[quote name='ania0112']

Ah ten Tazz taki dobry charakter ma :loveu:

Czasem :lol:
[quote name='AnkaG']Noooo Tazzik fajny chłopak :)

:iloveyou:

[quote name='marako']Bądź co bądź Tazzik to olbrzym, a one tak mają, że nie wchodzą w awantury bez potrzeby.

Wiem, powtarzam się, ale fajnie byłoby Tazza poznać na zlocie... Bo olbrzymy w mniejszości...

No chyba ze akurat coś im sie wydaje :lol:

I ja chetnie bym Was poznała... ja tak daleko a Wy tam wszytskie tak razem, zazdroszcze Wam :oops:

Myślałam ze sie dua jak z Honda byłas ale przegapiłam a potem doczytałam z e "szybko szybko" :)
[quote name='AnkaG']Dzieki, że cieszycie sie razem ze mną. :) Z Kisiolki :)

no raczej :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Nowy bazar jest? Jak to dobrze, ze nie ogarniam :]

Hmmm Taksowy juz???

wilczy zew napisał(a):
Jakie wszystkie razem,tez mam kawalek.

Nje ma nowego bazarku.

Jaki kawałek?? CZego :eek2:
ania0112 napisał(a):
jest bazarek ale na fb....

hmmmm sznupowy ten? wsie na zatrzask i zamałe :loveu:

Zreszta ja dawno temu licytowałam u małpy na bazarku tylko bazarek sie nie rozliczył nic sie znim nie stało Małpa znikneła...

Posted

Saththa napisał(a):
Jaki kawałek?? CZego :eek2:

No, rozumiem, że o odległość WZetce chodzi. Sama gdieś wyżej pisałaś, że Ty tak daleko, a tu wszystkie razem. Ja też nie razem i daleko. A w ogóle to kiedy i gdzie ten zjazd ma być, bo coś wypadłam z tematu chyba?