Saththa Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [quote name='deer_1987']Widzialam czarne kudlate :loveu: Dziekuję za informację :D [quote name='Kama & Diana']http://img809.imageshack.us/img809/7496/dscn0856u.jpg piękny, taki dostojny i troche brudny :D Widze tutaj jeden mały nie pasujący szcególik :D A w zasadzie dośc duży :lol: Quote
Kama & Diana Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 ale wygląda jak by był, a jeśli tak nie jest to ja bardzo przepraszam :) Quote
Saththa Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Kama & Diana napisał(a):ale wygląda jak by był, a jeśli tak nie jest to ja bardzo przepraszam :) On nie jest troche brudny :D Jest upaćkany jak nieboskie stworzenie :lol: Quote
zuzolandia Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='Saththa']On nie jest troche brudny :D Jest upaćkany jak nieboskie stworzenie :lol: myslałam że czarne się nie brudzą hihihihihi witamy sie kudłato..wpadamy z rewizytą troszku pózno ale chwilowo bylismy nieobecni na dogo hihhihi mizianko dla Brudaska ;-) Quote
zuzolandia Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='weszka']Z tym bilansowaniem jedzenia to bym nie przesadzała. Jak dla mnie przerost formy nad treścią przy dorosłych, zdrowych psach. Owszem w przypadku młodych rosnących psów - trzeba uważać i lepiej samemu czasem nie kombinować. Ale tak jak napisała Tekla - któż z nas odżywia się książkowo wg piramidy żywieniowej ;) ? Sucha karma jest po prostu wygodniejsza dla nas właścicieli, a poza tym w przypadku sznaucerów ma cudowną cechę że nie brudzi brody ;) [SIZE="5"]Wyobrażasz sobie Tazzika po zjedzeniu zupki z mięsa, ryżu i jarzynek :cool3: Ja moje mam na suchej karmie ale dostają też różne normlne dodatki żeby nie rozleniwić im przewodów pokarmowych i nie mieć takich cyrków jak miałam z Bunią. A to dostaną czasem ser, a to rybę, mięso, jajko, ryż, jarzyny, owoce, a jako smakołyk chleb bo uwielbiają. Byle zachować umiar, zdrowy rozsądek i proporcje a będzie dobrze ;) a ja po kazdej wizycie u rodziców mam 2 posklejane brody do mycia bo przecież dziołchy MUSZĄ tez skosztować INNEGO żarełka na tych KULKACH to je można z górki popchnąć :diabloti::diabloti: słowa mojego niereformowalnego w kwesti dokarmiania Tatulka :evil_lol ...oczywiście też dostają rózne dodatki ale płynne mazie omijam szerokim łukiem :cool3:: Quote
Culineo Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 hahaha odwieczna prawda : UPAĆKANY SZNAUCER TO ZADOWOLONY SZNAUCER :loveu: a za zdj dziękujemy :) niedługo nasza kolej :D Quote
Saththa Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 [quote name='zuzolandia']myslałam że czarne się nie brudzą hihihihihi witamy sie kudłato..wpadamy z rewizytą troszku pózno ale chwilowo bylismy nieobecni na dogo hihhihi mizianko dla Brudaska ;-) No jak widac i czarne sie brudzą ale nie na czarno tylko na brązowo :lol: Witamy serdecznie, dziekujemy za wizyte i wiemy, że w stolicy sie było wiemy :) [quote name='zuzolandia']a ja po kazdej wizycie u rodziców mam 2 posklejane brody do mycia bo przecież dziołchy MUSZĄ tez skosztować INNEGO żarełka na tych KULKACH to je można z górki popchnąć :diabloti::diabloti: słowa mojego niereformowalnego w kwesti dokarmiania Tatulka :evil_lol ...oczywiście też dostają rózne dodatki ale płynne mazie omijam szerokim łukiem :cool3:: Heh ja się staram jak moge brode czyszę wycieram ale wciąż obie cos źle bo ta broda i tak wiecznie sklejona :( Nie wyobrażam sobie co by było jakby to moje jeszcze nie karme jadło :( [quote name='klaudusia0219']hahaha odwieczna prawda : UPAĆKANY SZNAUCER TO ZADOWOLONY SZNAUCER :loveu: a za zdj dziękujemy :) niedługo nasza kolej :D Alez oczywiście tylko zamista upaćkany użyłabym w sumie zdecydowanie bardziej dosadnego okreslenia :diabloti::diabloti: I co to znaczy niedługo Wasza kolej? Już bym chciała:) Quote
jambi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Saththa']Przestał jeść :) Chyba znowumu sie karma znudziła heh Aron jak miał tak rok - półtora też nie chciał jeść - autentycznie, żadne smakołyki nie robiły na nim wrażenia, żadne karmy, potrafił wypluc nawet kawałek mięsa... bywało i tak, że po całodziennym staniu żarcia lądowało ono w odmętach wisły za pośrednictwem klozetu... przez tą jego "miłość inaczej" do jedzenia, szkolenie go było nieco utrudnione - można sobie było wybić z głowy szkolenie przy pomocy smakoszków... Quote
Saththa Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 ja na jego apetyt narzekac nie moge w sumie, bo zazwyczaj to on zje wszystko) Tylko tak mu się czasem układa z ta karma;] Quote
jambi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 to zabieraj karme - chce głodówke - niech ma ;) Quote
Saththa Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Zabieram, zabieram... ale ja potem spać nie moge bo mu w brzuszku burczy :( i mam wyrzuty sumienia, że nie dobra karme kupuje i pies jesc nie chce....:shake: Ehh nikt nie twierdził, że ja normalna jestem :roll: Quote
eria Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 żarcia lądowało ono w odmętach wisły za pośrednictwem klozetu... nie można tego było lepiej określić !!!! :D Quote
Doginka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Brudny, ale za to jaki kochany:loveu: jak moje kundle nie chcą jeść karmy, to im zabieram miskę i daję dopiero przy wieczornym karmieniu(karmię 2x na dzień);-) Wcześniej dostawały RC Obesity, bo im się przytytało, a teraz dostają RC Miniature Schnauzer i zabijaja się o tą karmę:multi: Może Twój pocieszek też takie odchyły czasem ma. Może ma lekką niestrawność i zje następnym razem;-) Lotos ma tak często, że rano nie chce jeść, a wieczorem mało się nie zabije, tak leci do michy;-) Quote
Saththa Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Tazz tez dostaje dwa razy :) Ale mnie to denerwuje ze musze wyrzucac jak nie zje :P Quote
Fides79 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Saththa napisał(a):Zabieram, zabieram... ale ja potem spać nie moge bo mu w brzuszku burczy :( i mam wyrzuty sumienia, że nie dobra karme kupuje i pies jesc nie chce....:shake: Ehh nikt nie twierdził, że ja normalna jestem :roll: ha ha tez tak miałam az sie w koncu wkurzyłam i F przetrzymałam i sie skonczyło grymaszenie :diabloti: Quote
Saththa Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Fides79 napisał(a):ha ha tez tak miałam az sie w koncu wkurzyłam i F przetrzymałam i sie skonczyło grymaszenie :diabloti: Nie, no ja wytrzymuje i nie dostaje jeśc bomu w brzuchu burczy ale mi przykro jest :) I spać nie mogę :lol: Quote
Tekla64 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 a ja swoim robie raz w tygodniu glodowke , znaczy jednego dnia nie jedza ale malo kiedy mam problem z niejedzeniem wiec sie nie odzywam Quote
zuzolandia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Witankoo;-) moje jedzą RAZ dziennie ( jeśli sa u dziadka to i 6 razy na dzień - niestety ) i tez nie ma problemu ze zjadaniem ;-) teraz odchudzam Zuzię bo na pieruńską nadwage ;-) mizianko dla Brudaska ;-) Quote
Culineo Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Saththa'] Alez oczywiście tylko zamista upaćkany użyłabym w sumie zdecydowanie bardziej dosadnego okreslenia :diabloti::diabloti: I co to znaczy niedługo Wasza kolej? Już bym chciała:) nie wiem czy che wiedzieć co to za określenie :diabloti: chcieć a mócc....:cool3: nie no żartuje, teraz dużo szkoły i muszę się podciagnąć, bo przez to lenistwo lece na trójach :shake: Quote
Saththa Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='klaudusia0219']nie wiem czy che wiedzieć co to za określenie :diabloti: Heheh nie chcij :D chcieć a mócc....:cool3: nie no żartuje, teraz dużo szkoły i muszę się podciagnąć, bo przez to lenistwo lece na trójach :shake: Oj not o nie ładnie :) Chociaż ja wcale nie byłam lepsza :roll: [quote name='zuzolandia']Witankoo;-) moje jedzą RAZ dziennie ( jeśli sa u dziadka to i 6 razy na dzień - niestety ) i tez nie ma problemu ze zjadaniem ;-) teraz odchudzam Zuzię bo na pieruńską nadwage ;-) mizianko dla Brudaska ;-) Mizianko przekazane, własnie apropo Brudasa wrocilismy z wybiegu i lasu i mam psa w liściach, czepiaja się siersci strasznie ehhh Ale czekam na kaske to kupimy ta odzywkę z silikonem to może lepiej będzie :) Ja się bardzo bałam, że mi po kastracji Futro sie zrobi kuleczka ale w sumie nic sie takiego nie dzieje:) Ale to pewnie przez wybiegi, lasy itd :) Quote
Maalwi Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Ja też czekam na fotki :) ciesz się,że pies w liściach a nie w rzepach jak Bibi :) Quote
Saththa Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Nie ciesze się, że w liściach bo znowu oczko zawalone :( Quote
Tekla64 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 no to troche masz z tymi oczami , nie fajnie ale zdjecia beda???? hihihi Quote
Recommended Posts