Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Saththa']A [B]wilczy[/B]- jeszcze chciałam stwierdzić, ze ja nie jestem odpowiednia osobą do podwazania zdania instruktora ;)[/QUOTE]

Jakiś czas temu czytałam wypowiedź ratownika,który mówił,że głównie starają się szkolić psa aby łapał(zapomniałam jak to się nazywa)takie coś przy obroży i wracał do przewodnika a następnie prowadził do odnalezionej osoby. Opieram się jedynie na wypowiedzi tego ratownika.

Posted

[quote name='weszka']Przeczytałam z zapartym tchem opowieści o kursie. Super sprawa. Z pewnością zdobędziecie mnóstwo wiedzy.[/QUOTE]

co do wiedzy to się zgadzam. Ciagne jednocześnie część kynologiczna i medyczna heh najprawdopodobniej bede musiała zdac jakieś coś z tego ratownictwa medycznego
[quote name='wilczy zew']Jakiś czas temu czytałam wypowiedź ratownika,który mówił,że głównie starają się szkolić psa aby łapał(zapomniałam jak to się nazywa)takie coś przy obroży i wracał do przewodnika a następnie prowadził do odnalezionej osoby. Opieram się jedynie na wypowiedzi tego ratownika.[/QUOTE]

rolka :) pisałam o tym:

[QUOTE]A nam to potrzebne ejst bo nie wiadomo czy Tazzman bedzie oznaczał poszkodowanego szczekaniem czy [B]bedzie psem rolkującym[/B] heh Czy wystarczy mu determinacji aby zostac przy psozkodowanym i się drzeć czy [B]bedzie rolke którą bedzie miał przy obrozy brał w pysk biegł do mnie i wracał do poszkodowanego ze mna[/B][/QUOTE]

Posted

wilczy zew napisał(a):
Tak sobie myślę czemu te nowe określenia :hmmmm: czytam,że niektórzy otrzymują więcej informacji :obrazic:

spoko, ja tez nic nie wiem :niewiem:

Saththa napisał(a):
na osoatnim treningu doszła jeszcze jedna suczka... Same suczki :eek2:

hehehe, to Tazzio rodzynek :lol: ma szanse sie wykazać ;)

zerduszko napisał(a):
Sadie powinna mieć metalowy, bo go prawie zeżarła :eviltong:

no miałam top właśnie napisać - Sandra, jak kupisz koziołek to przemyśl opcje wzmocnienia go :) - my mamy taki :) "boczki" są obite blachą, żeby pies nauczył się prawidłowo łapać - nie za boczki własnie tylko za część środkową, a za to środek jest obwinięty grubym sznurkiem bawełnianym :)
pierwszy aport Aronowy nie przetrwał 1 lekcji szkolenia - został przerobiony na drzazgi w 10 minut :)

Posted

zerduszko napisał(a):
Nie po polskiemu :p

Edit: bringsel.

Aaaaaaa no prosze;) a cóż to znaczy na polski?:)
deer_1987 napisał(a):
Dawno zdjec Tazzmana nie widzialam :(

Mam, mam zdjęcia z soboty... tj pare sztuk wogle mi nie chciały wychdozić te zdjęcia :(

jambi napisał(a):
spoko, ja tez nic nie wiem :niewiem:

Ojjjjj tam kurcze

hehehe, to Tazzio rodzynek :lol: ma szanse sie wykazać ;)

I najstarszy heheh dobrze ze kastrat bo jakby wszytskie beda miały cieczkę to i tak moze byc ciekawie... wszak one nie rpzebywają razemw sumie maja kontakt ze soba tylko jak sie psy wymieniają albo jak przewodnicy pozwolą;)

no miałam top właśnie napisać - Sandra, jak kupisz koziołek to przemyśl opcje wzmocnienia go :) - my mamy taki :) "boczki" są obite blachą, żeby pies nauczył się prawidłowo łapać - nie za boczki własnie tylko za część środkową, a za to środek jest obwinięty grubym sznurkiem bawełnianym :)
pierwszy aport Aronowy nie przetrwał 1 lekcji szkolenia - został przerobiony na drzazgi w 10 minut :)

Kurcze tylk oja kupiłam taki hmmm bardziej okragły taki hmmm bo był mniejszy 250g ten taki kanciasty miał 400g ;/

Posted

Saththa napisał(a):

Kurcze tylk oja kupiłam taki hmmm bardziej okragły taki hmmm bo był mniejszy 250g ten taki kanciasty miał 400g ;/

i co, myślisz że olbrzym nie dałby rady? :diabloti:

Posted

jambi napisał(a):
i co, myślisz że olbrzym nie dałby rady? :diabloti:

Jako na nauke wydawało mi się, ze lepiej bedzie jesli bedzie lzejszy;d

zerduszko napisał(a):
Pojęcia nie mam ;) A może to polskie nowe słowo? ;)

Hmmmm trzeba wpisac w google translatora;)

Hmmmm próbowałam ale nie ma takiego słowa w gogle translatorze;)

Posted

Noooo dziś środa... więc najwyższy zca na zdjęcia z soboty ;)

Pogoda była hmmm dziwna, ja nie umiemr obić zdjęc wiec szału nie ma ale...

ZAPRASZAMY :eviltong:

I zamarł hehehe

cdn

Posted

A poniewaz zbliża się gwiazdka;) Zamówiliśmy szelki i zmyczke dla Tazzmanka w Dog Style u Marta_Ares ;)

I dziś przyszło hyhy

I nawet obróżkę Tazzio dostał :)

Więc Tak oficjalnie ejszcze tutaj chciałam podziękować;)

Chcecie zobaczyć futrzaka?:cool3::cool3::cool3:

Posted

[quote name='Margi']Tak chcemy,
Tazio fajnie zarósł.A ten nochal ma najpiękniejszy na świecie.:loveu:

Też go lubie ;) Taki duży czarny :lol:
[quote name='Fides79']woooow woow wow ile zdjęć :crazyeye: :lol:

no widzę,że Tazio ćwiczy wyszukiwanie osób zaginionych w lesie i w trawie :cool3:

http://i1020.photobucket.com/albums/af326/Saththa/DSCN2200.jpg przystojniaczek, cudny uśmiech, długa grzywa i broooda :p:loveu:

no jeszcze się pytasz??

Tam chyba dużo zwierzyny noca łaziło :)

[quote name='westie_justa']o fajnie ja tez ... mam zamiar :/ zamówic cos z dogStyle;)
pokazuj:D

Oooo witamy :)
[quote name='wilczy zew']Fajny Tazzik,tylko grzywka oczka zakrywa;

Sandra ja Cię bardzo proszę nie zadawaj dziwnych pytań!! Pewnie że CHCEMY FUTRZAKA!!!

Ale tylko jedno zakrywa ;-) Zazwyczaj mu się tak na prawe oko kładzie ;-)

[quote name='zerduszko']Chuda dupka?

Ano pewnie tak ;) Tylko zarosła :lol:

Skoro chcecie to proszę ;)

Stał jak taka p i p k a

Iiii gratisowa obóżka :loveu::)

Hyhy :)