Saththa Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 PADA ŚNIEG AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2: :mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje: HELP :( Quote
wilczy zew Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 u nas nie pada aport jest fajny,mam taki w domu ale mniejszy niż dla Tazzika dokładniej nie możesz napisać czego tam się uczycie Quote
Fides79 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 aaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa u nas tez pada :shake: wróciłam okropnie zmarznięta i zmoknięta, a F wygląda jak zmokła kurka tzn kogucik :cool3: Quote
Saththa Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='Fides79']aaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa u nas tez pada :shake: wróciłam okropnie zmarznięta i zmoknięta, a F wygląda jak zmokła kurka tzn kogucik :cool3:[/QUOTE] No na szczęście dziś rano już go nie było;) Ale i tak zdążyłam odśnieżyć;) [quote name='wilczy zew']u nas nie pada aport jest fajny,mam taki w domu ale mniejszy niż dla Tazzika [B]dokładniej nie możesz napisać czego tam się uczycie[/B][/QUOTE] zabawy się uczymy aby pies był odpowiednio zmotywowany, człowiek jest najlepszą istotą na świecie, wchdozenie w stożek zapachowy, lokalizacja :) No i teraz wchodzi trzymanie, podążanie z aportem ;) Quote
Tekla64 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 ja jakie konkrety hihihi dobrze , dobrze uczta sie potem nam zademnstujecie a u nas padal ino deszcz zadnego sniegu za to ponoc w Alpach juz jest hihihi Quote
Saththa Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Magda no Alpy to Alpy :lol: A co do zabawy to Tobie napisałam na gadu całościowo heheh :) Quote
Tekla64 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 wiem wiem ino rozbawilo mnie takie konkretne sformulowanie , nazewnictwo fachowe ale mnie to cieszy , ja znam te... przedpotopowe i deczko inne hihihi ale zawsze mozna se dodac nowe do slownika a ciesze sie tyz ze i ja skorzytsam z twojej ostatnio zdobywanej wiedzy , zawsze mozna cos dla siebie wykorzystac ale co najwazniejsze ze macie radoche bo w to nie watpie Quote
zerduszko Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Mnie ciut bawi ta nowomowa, niby wszystko inne ;) A czasem o to samo chodzi, tylko nazwa zmieniona :p Takie czasy :lol: Sandra - fajnie to brzmi :) Quote
Saththa Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='Tekla64']wiem wiem ino rozbawilo mnie takie konkretne sformulowanie , nazewnictwo fachowe ale mnie to cieszy , ja znam te... przedpotopowe i deczko inne hihihi ale zawsze mozna se dodac nowe do slownika a ciesze sie tyz ze i ja skorzytsam z twojej ostatnio zdobywanej wiedzy , zawsze mozna cos dla siebie wykorzystac ale co najwazniejsze ze macie radoche bo w to nie watpie[/QUOTE] Oczywiscie ze mamy radoche... w koncu mam cos co mnie nie nudzi... A i oczywiscie ze skorzystasz:) [quote name='zerduszko']Mnie ciut bawi ta nowomowa, niby wszystko inne ;) A czasem o to samo chodzi, tylko nazwa zmieniona :p Takie czasy :lol: Sandra - fajnie to brzmi :)[/QUOTE] Wiecie ja nie znam tych poprzednich nazw stad stosuje takie jakie są uzywane podczas treningów:) A i tak wiem :) [QUOTE]Sandra - fajnie to brzmi :)[/QUOTE] Tez lubie moje imię :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Tak sobie myślę czemu te nowe określenia :hmmmm: czytam,że niektórzy otrzymują więcej informacji :obrazic: jak wczoraj późnym wieczorem :painting: to było BIAŁO teraz jest czarno i kropi deszcz Quote
malawaszka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 ach! zazdrość to nieładne uczucie! kurrczaki fajowo macie z tym kursem! Quote
zerduszko Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='malawaszka']ach! zazdrość to nieładne uczucie! kurrczaki fajowo macie z tym kursem![/QUOTE] Zazdrość jest fajna, bywa motywująca :) Znaczy widzę Cię na kursie na wiosnę :p Quote
malawaszka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 ech - niestety mnie to nic nie motywuje - nie ten charakter :shake: Quote
Yuveza Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 hmm... moze i ja zakupię taki aporcik do szkolenia tylko mniejszy :D a nim sie rzuca ? :P Quote
Saththa Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 [quote name='wilczy zew']Tak sobie myślę czemu te nowe określenia :hmmmm: czytam,że niektórzy otrzymują więcej informacji :obrazic: jak wczoraj późnym wieczorem :painting: to było BIAŁO teraz jest czarno i kropi deszcz[/QUOTE] Nooo tak, ale nie ma co sie obrażać;) [quote name='FredziaFredzia']Ciekawe macie te zajęcia! :)[/QUOTE] Zgadzam się;) [quote name='malawaszka']ach! zazdrość to nieładne uczucie! kurrczaki fajowo macie z tym kursem![/QUOTE] [quote name='zerduszko']Zazdrość jest fajna, bywa motywująca :) Znaczy widzę Cię na kursie na wiosnę :p[/QUOTE] [quote name='malawaszka']ech - niestety mnie to nic nie motywuje - nie ten charakter :shake:[/QUOTE] Heh to tak ja ja... motywacja minus 1000 [quote name='westie_justa']hmm... moze i ja zakupię taki aporcik do szkolenia tylko mniejszy :D a nim sie rzuca ? :P[/QUOTE] nie. Nie rzuca sie nim :) Quote
zerduszko Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 A co z tym aportem będziesz robić? Ja Liz uczę sportowego aportu, tylko :lol: z jej niechęcią do trzymania, to ni wiem czy życia jej starczy :lol: Quote
malawaszka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 nooo ja kupiłam koziołek taki drewniany Lunie jak na szkolenie szłyśmy :D hahaha ani pół raza nie raczył wziąć go do pyska :lol: Quote
zerduszko Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='malawaszka']nooo ja kupiłam koziołek taki drewniany Lunie jak na szkolenie szłyśmy :D hahaha ani pół raza nie raczył wziąć go do pyska :lol:[/QUOTE] Wiesz... u mnie nie ma, że nie bierze do psyka :megagrin::megagrin::megagrin::scared: Sadie powinna mieć metalowy, bo go prawie zeżarła :eviltong: Quote
Saththa Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Nie no Tazzman bierze do pycha;) i ładnie trzyma dopoki sie nie zorientuje ze smaki mam kolo siebie... wtedy już siada i się kładzie otwieranie pyska mu nie w głowie;) A nam to potrzebne ejst bo nie wiadomo czy Tazzman bedzie oznaczał poszkodowanego szczekaniem czy bedzie psem rolkującym heh Czy wystarczy mu determinacji aby zostac przy psozkodowanym i się drzeć czy bedzie rolke którą bedzie miał przy obrozy brał w pysk biegł do mnie i wracał do poszkodowanego ze mna Quote
wilczy zew Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='westie_justa']hmm... moze i ja zakupię taki aporcik do szkolenia tylko mniejszy :D a nim sie rzuca ? :P[/QUOTE] można też rzucać teraz w wielu szkoleniach odchodzi się od szczekania przy odnalezionych osobach,bo może je to dodatkowo stresować Quote
Saththa Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Pies szczeka w odległości od człowieka :) Poza tym skraca to czas dotarcia człowieka do poszkodowanego. Dwa tyg temu na treningu pozorowałam. Mimo, ze miałam świadomość, ze w każdej chwili moge się odkopać spod tej płachty,liści gałęzi itd ze wiem gdzie ejstem i sienie zgubiłam niesamowicie się ucieszyłam jak Kennel mnie znalazł i szczekał. :) 40 razy hyhy zanim się "aktywowałam" do zabawy z nim;) Quote
malawaszka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 ale to jest rewelacyjne! wielki szacun, że się za takie szkolenia wzięłaś!!! Quote
Saththa Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='malawaszka']ale to jest rewelacyjne! wielki szacun, że się za takie szkolenia wzięłaś!!![/QUOTE] Tez mi sie podoba :) Ale zobaczymy jak bedziie;) A [B]wilczy[/B]- jeszcze chciałam stwierdzić, ze ja nie jestem odpowiednia osobą do podwazania zdania instruktora ;) Quote
Fides79 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 oo ja, ale macie ciekawie na tym szkoleniu, nono atrakcje, kursanci - pozoranci, no powiem Ci, że jestem pod dużym wrażeniem, szczególnie, ze aura mało zachęcająca do tego typu "zabaw" :klacz::klacz::klacz::cool2: Quote
Recommended Posts