Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PADA ŚNIEG AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2::eek2:

:mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje::mdleje:

HELP :(

Posted

[quote name='Fides79']aaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa u nas tez pada :shake:
wróciłam okropnie zmarznięta i zmoknięta, a F wygląda jak zmokła kurka tzn kogucik :cool3:[/QUOTE]

No na szczęście dziś rano już go nie było;) Ale i tak zdążyłam odśnieżyć;)
[quote name='wilczy zew']u nas nie pada

aport jest fajny,mam taki w domu ale mniejszy niż dla Tazzika

[B]dokładniej nie możesz napisać czego tam się uczycie[/B][/QUOTE]

zabawy się uczymy aby pies był odpowiednio zmotywowany, człowiek jest najlepszą istotą na świecie, wchdozenie w stożek zapachowy, lokalizacja :) No i teraz wchodzi trzymanie, podążanie z aportem ;)

Posted

wiem wiem ino rozbawilo mnie takie konkretne sformulowanie , nazewnictwo fachowe ale mnie to cieszy , ja znam te... przedpotopowe i deczko inne hihihi ale zawsze mozna se dodac nowe do slownika

a ciesze sie tyz ze i ja skorzytsam z twojej ostatnio zdobywanej wiedzy , zawsze mozna cos dla siebie wykorzystac
ale co najwazniejsze ze macie radoche
bo w to nie watpie

Posted

[quote name='Tekla64']wiem wiem ino rozbawilo mnie takie konkretne sformulowanie , nazewnictwo fachowe ale mnie to cieszy , ja znam te... przedpotopowe i deczko inne hihihi ale zawsze mozna se dodac nowe do slownika

a ciesze sie tyz ze i ja skorzytsam z twojej ostatnio zdobywanej wiedzy , zawsze mozna cos dla siebie wykorzystac
ale co najwazniejsze ze macie radoche
bo w to nie watpie[/QUOTE]

Oczywiscie ze mamy radoche... w koncu mam cos co mnie nie nudzi...
A i oczywiscie ze skorzystasz:)
[quote name='zerduszko']Mnie ciut bawi ta nowomowa, niby wszystko inne ;) A czasem o to samo chodzi, tylko nazwa zmieniona :p Takie czasy :lol:

Sandra - fajnie to brzmi :)[/QUOTE]

Wiecie ja nie znam tych poprzednich nazw stad stosuje takie jakie są uzywane podczas treningów:)

A i tak wiem :)
[QUOTE]Sandra - fajnie to brzmi :)[/QUOTE]
Tez lubie moje imię :evil_lol:

Posted

Tak sobie myślę czemu te nowe określenia :hmmmm: czytam,że niektórzy otrzymują więcej informacji :obrazic:

jak wczoraj późnym wieczorem :painting: to było BIAŁO teraz jest czarno i kropi deszcz

Posted

[quote name='malawaszka']ach! zazdrość to nieładne uczucie! kurrczaki fajowo macie z tym kursem![/QUOTE]
Zazdrość jest fajna, bywa motywująca :) Znaczy widzę Cię na kursie na wiosnę :p

Posted

[quote name='wilczy zew']Tak sobie myślę czemu te nowe określenia :hmmmm: czytam,że niektórzy otrzymują więcej informacji :obrazic:

jak wczoraj późnym wieczorem :painting: to było BIAŁO teraz jest czarno i kropi deszcz[/QUOTE]

Nooo tak, ale nie ma co sie obrażać;)
[quote name='FredziaFredzia']Ciekawe macie te zajęcia! :)[/QUOTE]

Zgadzam się;)

[quote name='malawaszka']ach! zazdrość to nieładne uczucie! kurrczaki fajowo macie z tym kursem![/QUOTE]

[quote name='zerduszko']Zazdrość jest fajna, bywa motywująca :) Znaczy widzę Cię na kursie na wiosnę :p[/QUOTE]

[quote name='malawaszka']ech - niestety mnie to nic nie motywuje - nie ten charakter :shake:[/QUOTE]

Heh to tak ja ja... motywacja minus 1000

[quote name='westie_justa']hmm... moze i ja zakupię taki aporcik do szkolenia tylko mniejszy :D
a nim sie rzuca ? :P[/QUOTE]

nie. Nie rzuca sie nim :)

Posted

[quote name='malawaszka']nooo ja kupiłam koziołek taki drewniany Lunie jak na szkolenie szłyśmy :D hahaha ani pół raza nie raczył wziąć go do pyska :lol:[/QUOTE]
Wiesz... u mnie nie ma, że nie bierze do psyka :megagrin::megagrin::megagrin::scared:

Sadie powinna mieć metalowy, bo go prawie zeżarła :eviltong:

Posted

Nie no Tazzman bierze do pycha;)
i ładnie trzyma dopoki sie nie zorientuje ze smaki mam kolo siebie... wtedy już siada i się kładzie otwieranie pyska mu nie w głowie;)

A nam to potrzebne ejst bo nie wiadomo czy Tazzman bedzie oznaczał poszkodowanego szczekaniem czy bedzie psem rolkującym heh Czy wystarczy mu determinacji aby zostac przy psozkodowanym i się drzeć czy bedzie rolke którą bedzie miał przy obrozy brał w pysk biegł do mnie i wracał do poszkodowanego ze mna

Posted

[quote name='westie_justa']hmm... moze i ja zakupię taki aporcik do szkolenia tylko mniejszy :D
a nim sie rzuca ? :P[/QUOTE]

można też rzucać

teraz w wielu szkoleniach odchodzi się od szczekania przy odnalezionych osobach,bo może je to dodatkowo stresować

Posted

Pies szczeka w odległości od człowieka :) Poza tym skraca to czas dotarcia człowieka do poszkodowanego.

Dwa tyg temu na treningu pozorowałam. Mimo, ze miałam świadomość, ze w każdej chwili moge się odkopać spod tej płachty,liści gałęzi itd ze wiem gdzie ejstem i sienie zgubiłam niesamowicie się ucieszyłam jak Kennel mnie znalazł i szczekał. :) 40 razy hyhy zanim się "aktywowałam" do zabawy z nim;)

Posted

[quote name='malawaszka']ale to jest rewelacyjne! wielki szacun, że się za takie szkolenia wzięłaś!!![/QUOTE]

Tez mi sie podoba :) Ale zobaczymy jak bedziie;)

A [B]wilczy[/B]- jeszcze chciałam stwierdzić, ze ja nie jestem odpowiednia osobą do podwazania zdania instruktora ;)

Posted

oo ja, ale macie ciekawie na tym szkoleniu, nono
atrakcje, kursanci - pozoranci, no powiem Ci, że jestem pod dużym wrażeniem, szczególnie, ze aura mało zachęcająca do tego typu "zabaw" :klacz::klacz::klacz::cool2: