Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

weszka napisał(a):
Ale uczta zdjęciowa! I filmik fajny, Tazz juz niby duży ale jeszcze w ruchach młodzik :)

jambi napisał(a):
ale ten Tazzzman jest pięęęęękny!!!!! :loveu:

cudny jest! powaga! a kudłaaatyyyyyyy! :lol:

a filmik obejrzałam z prawdziwą przyjemnością - takie zwody, podbiegnięcia - jak moje ciele za młodu :loveu:

Bo to jeszcze młodzik przecież :loveu: Chociaż wczoraj na spacerze Pani stwierdziła, że to już pewnie starszy pies bo już siwy taki :eviltong::eviltong:

A dziś jak z nim szłam to Pan zawołał do niego "Niedźwiedź" :evil_lol: I wyciagnał reke do niego poczym się zdziwił jak Tazzio z radością doskoczył do niego :evil_lol: Bo jak dają to trza brać przecież:diabloti:
klaudusia0219 napisał(a):
a mi się najbardziej spodobał okrzyk "FUTROOOOOO ! " :evil_lol:

No bo ja na niego tez tak wołałam i pisze na forum też, że Futro :)

jambi napisał(a):
na filmiku? no ja niestety w pracy jestem a tu nie mam głośników :shake:

na filmiku :)

No na filmiku ;)

deer_1987 napisał(a):
No ja sie wlasnie zdziwilam na picasa ze tak malo..

Mam całą resztę :) Ale teraz już dawkować będę :razz::razz: Hyhy :diabloti:

Posted

ta, fajny, oryginalny, Ty weż uważaj bo Cie kiedyś za handlare wezmą ;) znajoma ma psa, którego jej mąż ochrzcił "Bełcik" i jak kiedyś szła pod blokiem wołając "Bełt! Bełt! " to osiedlowy pijaczek sie zaoferował że on kupi :roflt:

Posted

jambi napisał(a):
ta, fajny, oryginalny, Ty weż uważaj bo Cie kiedyś za handlare wezmą ;) znajoma ma psa, którego jej mąż ochrzcił "Bełcik" i jak kiedyś szła pod blokiem wołając "Bełt! Bełt! " to osiedlowy pijaczek sie zaoferował że on kupi :roflt:

Ooooo kurde... Zaczne może jednak wołać Taza po imieniu...

no właśnie fajny okrzyk taki... oryginalny :D

Czy ja wiem czy oryginalny? Taki FutrzastoTaziowy :D

Posted

no i lepiej, coby tak było jak obiecujesz :evil_lol:

w końcu obejrzałam filmik, ale ten Twój Czarnuch Kudłaty jest fajny, mój nie chce za patykami za bardzo latac, on lata za innymi psami co śmigają po patyki :cool3:

a i fajnie że reaguje tak ładnie na "Futroo chodź do mnie", grzeczny chłopak :loveu:

Posted

ale śmiesznie Tazz wygląda ze zgoloną brodą :lol: nie rób tego wiecej :evil_lol:

czekamy, czekamy na zdjęcia

nie sadziłam ze sznaucer moze byc tak czesto nazywany CTRem, myslałam ze to działa w jedną strone :lol: bo jednak sznupy bardziej znane niz CTR, a w ogóle wiecie ze znowu zmienili nam nazwe rasy :mad: juz długo długo nie było rosyjski tylko Czarny Terier, od kilku tyg jest Rosyjski Czarny Terier...

Posted

Heh widzisz ja apropo tej brody to nie miałam wyboru. Jak juz pisałam pare razy nie było innego bezbolesnego wyjścia. Moja wina, przyznaję po raz setny :)

A przy tych znianach nazwy rasy to w rodowodach tez grzebią ?:D

Posted

co do mylenia olbrzyma z czernyszem - to sie chyba nigdy nie zmieni ;) każdej zimy, gdy mój Aron był zarosnięty zawsze znalazła sie jakas osoba, która pytała czy to Rusek :lol: chociaz one inne kompletnie! CTR mocny, inaczej sie porusza, inna głowa, zupełnie inna sierść!

Natula napisał(a):
znowu zmienili nam nazwe rasy :mad: juz długo długo nie było rosyjski tylko Czarny Terier, od kilku tyg jest Rosyjski Czarny Terier...

:hmmmm: albo ja juz mam demencje starczą, albo czegoś nie rozumiem... toż od zawsze był to Czarny Terier Rosyjski... nie kumam... gdzie ta zmiana?

Posted

jambi nie od zawsze :)

długo był Czarny Terier Rosyjski od paru lat juz tylko Czarny Terier (tak mają Luna z Amelką jeszczew rodo ) ale od stycznia jest Rosyjski Czarny Terier i tak bedą miec szczenięta w rodowodach

Saththa, wiem , czytałam :) w każdym bądź razie nie pozwól na to bo to przeciez cały urok naszych brodaczy :loveu:

Posted

Natula napisał(a):

Saththa, wiem , czytałam :) w każdym bądź razie nie pozwól na to bo to przeciez cały urok naszych brodaczy :loveu:

No to jak czytałaś, to wiesz, że już czeszemy i dbamy. I to, ze byłam po prostu nieświadoma trochę też wiesz:) Bo nie ma to jak czesać samą wierzchnią warstwę a pod spotem masakra heh

Posted

A więc ze wszystkich zdjęc wybrałam dla Was 14. Na większości Tazza nie ma no i jest dużo ujęć z każdej strony bądź chyba serie bo ja to czasami różnicy nie widzę, więc oprucz już dodoanych 5 chyba zdjęć dodam 14 i to juz będzie wszystko z tamtego spaceru w sumie :)

No to zaczynamy

1. Ładnie sobie piesek czeka aż Pani sie ogarnie na samym poczatku spaceru,

2. Ale, ale nie ma tak dobrze jak obok znajomi przebiegają:diabloti:

3. Ogon mu uciekał:

4. Cos sie poruszyło w krzakach pewnie

5. Produkcja wykałaczek:

Posted

Biegaaaamy dalej :Dog_run::Dog_run:

Spacerek... :ghost_2:

I szukanie wiatru w polu :evil_lol::evil_lol:

Zdjęcia - Martyna P., której bardzo dziekujemy tak za zdjęcia jak i za spacerek :)

Posted

jak ja kocham sznaucery :loveu: , a Tazzik taką kochaną ma mordke do tego :D

hehhehe wiecznie mokra zapomniałaś dodać D

A ja kurcze właśnie skończyłam z czesaniem psa i ejstem delikatnie mówiąc lekko zaniepokojona... :no-no-no: wyciełam mu 4 filce... dwa z przednich łap "od tyły" i dwa z brzucha... :eek2::eek2:
Skąd one się wzieły do jasnej anielki?:-(:-(

Posted

wzieły się skąd inąd :D

mokra to jest najgorsze :shake:

pewnie masz racje heh,

Ja to już się przyzwyczaiłam, ze pójdzie sie napije a potem z broda na kolana do mnie ) Nawet go już nie gonie, tylko staram się zawczasu wytrzec mu brode jak slysze ze pje :)