Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']ja bym chciała mieć tą kratkę... Mondek wędruje po samochodzie masakrycznie :shake: i przez niego nie mogę jechać z nimi nad jezioro...[/QUOTE]

Ja tez chcę :lol: ale jade dzis po płyty OSB i inaczej sie nie zmeiszcza bo jak jest kratka to nie mogę połozyc siedzen :)

[quote name='JankaBezZiemii']to go upnij na smyczy[/QUOTE]

ja nie miałam do czego przypiac drugi koniec obrozy Fixa...

Posted

[quote name='JankaBezZiemii']ja Agenta smycz przytrzasnęłam klapą - też chciał łazic :p[/QUOTE]

Moze tasmowa dałabym rade ale my mamy okragłe obroże i ni huhu

Posted (edited)

Paszczaki normalnie jezdza w boxach w bagazniku na spacery ale jak jade gdzies na dluzsza trase, to wole miec je pod okiem i siedza na tylnim siedzeniu. Jak jedziemy razem z Tz, to sa luzem ale jak jade sama, to z Oskarem jest spoko i on sobie lezy spokojnie ale Hippo to pcha sie odrazu do przodu i on zawsze jezdzi w szelkach i jest przypiety do uchwytu pasa w siedzeniu. Mozna w zoologicznym kupic specjalne krotkie linko-zapiecia, ktore z jednej strony Maja karabinczyk do zapiecia szelek a z drugiej jest wtyk jak przy pasach samochodowych.
My mamy w autach takie siatki transportowe - za tylnim oparciem na calej dlugosci w tej kasecie gdzie jest roleta do zaciagniecia czesci bagaznika w Kombi, wyciaga sie tez siatki do gory i odgradza sie czesc pasazerska od bagaznikowej. Myslicie, ze Hippo nie potrafi tego sforsowac ... hehe on wszystko potrafi. Gruba dupa, przecisnie sie przez taka szczeline po boku, ze az szok.

Edited by Pink
Posted

heheheheh

Tazzman już jeżdził z tyłu w poprzednim aucie. MASAKRA! mimo zaberpieczenia syfi kiła i mogiła wszedzie brudno. jezdzic w bagazniku maja póki mam bagaznik:)

Posted

u nas Brokat jeździ z tyłu my mamy koc i pokrowce i jest okej, jak pojawia się tymczas to tez ładnie uczy się jeżdżenia z tyłu... tylko z inką ta sztuka nie wyszła. tak na nią chuchałyśmy, cmokałysmy, rozpieszczałysmy za bachora, ze teraz jeździ z przodu na siedzeniu lub na kolanach pasażera a to i tak nieźle bo jeszcze przed brokatem potrafiła siedzieć na nogach kierowcy i tak tez z mamą potrafiłyśmy jeździć :huh:

Posted

chyba coś w tym jest - moja księżniczka wczoraj stała mi przy poduszce i usilnie próbowała mnie zmusić do oddania jej - nie poddałam się ;)
Gratulacje! oby tak dalej!

Posted

W zeszlym roku jak bylismy w Holandi, to pojechalismy pozwiedzac taka stara Holenderska wioske, wracajac, kupilismy sobie, bulki, Taki ich specyficzny wedzony zolty ser, cos tam jeszcze i to lezalo w siatce w nogach pasazera. Jak juz jechalismy w strone campingu, to zauwazylam Centrum ogrodnicze - jak to w Holandi :evil_lol: to wjechalismy - Auto w cien, chociaz tak strasznie cieplo nie bylo, dach otworzylismy, paszczaki do bagaznika, siatke zapielismy i do ogrodniczego. W gruncie rzeczy na szybko przelecielismy, bo ja nie lubie psow samych w aucie zostawiac... wracamy a Grubej dupy nie ma w bagazniku :mad: Gruba dupa wystaje z przedniego siedzenia tzn dupa siedzi na przednim siedzeniu a przednia czesc korpusu z glowa, spoczywa w siatce z zakupami - no i kolacja sie zhippowala.

Posted

[quote name='malawaszka']ja bym chciała mieć tą kratkę... Mondek wędruje po samochodzie masakrycznie :shake: i przez niego nie mogę jechać z nimi nad jezioro...[/QUOTE]

a jakie masz autko?
mamy na zbyciu kratkę która jezziła z nami w VW Passat
a do inszego (większego auta) okazała się za mała
noszę się z zamiarem wystawienie jej na bazarku ale jakoś kiepsko mi idzie ogarnięcie się w czasoprzestrzeni ;)

Saththa
stała się rzecz straszna
Roman mnie opuścił
postanowił na stałe zamieszkać gdzie pomiędzy St. Pestersburgiem a Warszawą
rano jeszcze był w Rosji i wybierał się w podróż, ze mną
niestety w Polsce już go go nie zobaczyłam
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='AnkaG']:)
Patrząc na mendusie Sandry to też chyba rozpychają się w wyrku :)
Ania - bądź twarda nie mientka :)[/QUOTE]

Chciałyby się rozpychac;) Fix spi na sżłowieku albo w ząłamaniu nóg zazwyczaj:) Tazzmanek na samym brzerzku ;)

Gratlacje :)

[quote name='3 x']

Saththa
stała się rzecz straszna
Roman mnie opuścił
postanowił na stałe zamieszkać gdzie pomiędzy St. Pestersburgiem a Warszawą
rano jeszcze był w Rosji i wybierał się w podróż, ze mną
niestety w Polsce już go go nie zobaczyłam
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:[/QUOTE]

JAk to?????????? Jak mogłas :(

Posted

[quote name='3 x']a jakie masz autko?
mamy na zbyciu kratkę która jezziła z nami w VW Passat
a do inszego (większego auta) okazała się za mała
noszę się z zamiarem wystawienie jej na bazarku ale jakoś kiepsko mi idzie ogarnięcie się w czasoprzestrzeni ;)
[/QUOTE]

forda focusa combi mk2 chyba się to nazywa :lol:

Posted

[quote name='Saththa']

JAk to?????????? Jak mogłas :(
to nie ja
to ruskie
bo od nas do nich nie było problemu
Roman był ze mną
ale już go nie wypuścili
wiza mu się skończyła czy co ?

nic to, może w końcu ukręcę nowego :D

[quote name='malawaszka']forda focusa combi mk2 chyba się to nazywa :lol:
a chciałabyś taką kratkę?
to byśmysta się jakoś dogadały :)
bo tak jak patrzę po zdjęciach na tego forda to powinno być git
bo my z passata zmieniliśmy na tzn 'miniwana' i kratka okazała sie 'za niska'
bo ona na takich 'rozporkach' jest od pogłogi do dachu
no i do mazy okazały sie za krótkie
na szerokośc też sie 'rozciąga'
o tak wyglądałą w passa cie z Fredziem kratka:
http://imagizer.imageshack.us/a/img715/4582/mp1120212.jpg

Posted

[quote name='3 x']
a chciałabyś taką kratkę?
to byśmysta się jakoś dogadały :)
bo tak jak patrzę po zdjęciach na tego forda to powinno być git
bo my z passata zmieniliśmy na tzn 'miniwana' i kratka okazała sie 'za niska'
bo ona na takich 'rozporkach' jest od pogłogi do dachu
no i do mazy okazały sie za krótkie
na szerokośc też sie 'rozciąga'
o tak wyglądałą w passa cie z Fredziem kratka:
http://imagizer.imageshack.us/a/img715/4582/mp1120212.jpg

chciałabym w zależności od ceny i wymiarów - pomierzysz to? żeby się nie okazało, że nie wejdzie na szerokość bo pasek jest dość spory - nie rozumiem tego "bo ona na takich 'rozporkach' jest od pogłogi do dachu" haha czyli jak?

Posted

[quote name='3 x']to nie ja
to ruskie
bo od nas do nich nie było problemu
Roman był ze mną
ale już go nie wypuścili
wiza mu się skończyła czy co ?

nic to, może w końcu ukręcę nowego :D

[/QUOTE]

Kręć ja juz i tak nadzieję straciłam :(

Posted

[quote name='malawaszka']chciałabym w zależności od ceny i wymiarów - pomierzysz to? żeby się nie okazało, że nie wejdzie na szerokość bo pasek jest dość spory - nie rozumiem tego "bo ona na takich 'rozporkach' jest od pogłogi do dachu" haha czyli jak?

pomierze w przyszłym tyg
jak tz wróci i przytacha z piwnicy ;)

a chodzi mi o taką: http://allegro.pl/przegroda-kratka-dla-psa-do-samochodu-i4201632198.html
oczywiście pisze o wyglądzie nie o cenie
o wsio dopytam tz bo to on kiedys kupował a ja nie mam pojacia za ile

my planujemy kupic taka przypinaną do zagłówków
ale poki co psy nie chca przełazić z bagażnika na siedzenia
jeśli tylko odpowiednio im wiejetzn gamoniowi
bo Fredzio i tak ma tradycyjnie wszystko gdzies :)

Posted

[quote name='3 x']pomierze w przyszłym tyg
jak tz wróci i przytacha z piwnicy ;)

a chodzi mi o taką: http://allegro.pl/przegroda-kratka-dla-psa-do-samochodu-i4201632198.html
oczywiście pisze o wyglądzie nie o cenie
o wsio dopytam tz bo to on kiedys kupował a ja nie mam pojacia za ile

my planujemy kupic taka przypinaną do zagłówków
ale poki co psy nie chca przełazić z bagażnika na siedzenia
jeśli tylko odpowiednio im wiejetzn gamoniowi
bo Fredzio i tak ma tradycyjnie wszystko gdzies :)

o kurcze super to jest! chcę chcę! i ta Wasza też się reguluje? bo jak tak to pewnie się dopasuje spoko, ta z allegro nawet ymiarów nie ma podanych więc to chyba uniwersalne jakieś jest? najbardziej mnie słabiło jak wiozłam ze schroniska śmierdziela Mondyego... wpakowałam do bagażnika, a ten utytłany zaczął wędrówkę po samochodzie wcierając smrody w oparcie i wszędzie :mdleje:

Posted

[quote name='malawaszka']o kurcze super to jest! chcę chcę! i ta Wasza też się reguluje? bo jak tak to pewnie się dopasuje spoko, ta z allegro nawet ymiarów nie ma podanych więc to chyba uniwersalne jakieś jest? najbardziej mnie słabiło jak wiozłam ze schroniska śmierdziela Mondyego... wpakowałam do bagażnika, a ten utytłany zaczął wędrówkę po samochodzie wcierając smrody w oparcie i wszędzie :mdleje:[/QUOTE]

tak, nasza tez jest taka regulowana
z tego co pamietam to wyglada dokladnie tak jak ta na allegro

ale o wszystko dopytam tz
zrobimy zdjęcia itd
ona juz ponad rok jak lezy w piwnicy
i jakoś mi nie udało się jej wystawic na bazarku :oops:

my jak wiezlismy Fredzia to na wszelki wypadek upiety był na smyczy
tylko fred był z hotelu i nie smierdzial (za bardzo :evil_lol:)
no i kratka tez byłą
smycz była dla bezpieczeństwa jakby chciał sie ewakuowac po otworzeniu bagaznika
nawet na tym zdjeciu co wstawialam z kratką widac smycz przywiazana do czegoś w bagazniku

o kutwa ale sie rozpadło :crazyeye: