Ania_i_Kropka Posted September 4, 2006 Author Posted September 4, 2006 Lordzik hop przed zimą musisz mieć dom!!! Quote
Neris Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 Lordzik jest naprawdę ładny, czy nikt nie ma dla niego domu z ogrodem, żeby mógł sie wylegiwać na słońcu? Quote
zuziaM Posted September 6, 2006 Posted September 6, 2006 [quote name='Ania_i_Kropka']Lordzik hop na pierwszą stronę szukać domku. Zima się zbliża a dla Ciebie to najgorszy okres!!! Jestesmy w trakcie budowania kojcow dla 1 - 2 duzych psiakow, ktore chcielibysmy wziac pod opieke tymczasowa. Sami mamy juz z dogomanii 2 suczki i czekamy na trzecia ( jest teraz w domku tymczasowym do chwili, kiedy sie przeprowadzimy do nowego domu - czyli jakies dwa tygodnie jeszcze ). Poniewaz nie chcemy dla siebie juz nowych psiakow, a pragniemy jakos im pomagac, postanowilismy opiekowac sie nimi tymczasowo. Ale wylacznie duzymi psiakami ( budka + kojec + bardzo duzo przestrzeni wokolo - laki, pola, lasy ), a w przyszlym roku - bieganie luzem po ogrodzie non stop ( w tej chwili nie ma jeszcze szczelnego ogrodzenia - jest takie tymczasowe z drewnianych zerdzi - prawie, jak na amerykanskim rancho). Kojce beda gotowe za jakies dwa - trzy tygodnie. Mamy juz zbudowana jedna bude ( ale nie jestem pewna, czy dla Lorda - ciut nie za mala ) i bedziemy zaczynac budowe nastepnej - raczej wiekszej. Jesli bede pomocna, ( po uzgodnieniu szczegolow z TZ ! - ktory jest zreszta pomyslodawca tego zamierzenia ) jestem do dyspozycji. Troche o nas i naszych dwoch psinkach w watku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21266&page=18 I tak wyglada budka ( wlasnej roboty - zostalo jeszcze ja ocieplic od wewnatrz, ale to zajmie chwilke i obic daszek papa lub gontem ) : Wymiary 1 m x 0,7 M i dosc wysoka Pozdrawiam. Quote
Ania_i_Kropka Posted September 6, 2006 Author Posted September 6, 2006 Zuzia m byłoby super jak byś mogła wziąć naszego Lordzika na tymczas.:lol: Lordzik potrzebuje opieki i uwagi. Niestety psiak będzie wymagał podawania leków na łapki, które już mu się kończą i nie wiem czy uda nam się kupić nowe. Lord może mieszkać z innym zgodnym psem, ponieważ bardzo dobrze dogaduje się z innymi psiakami obu płci. Tylko nie wiem czy ta buda nie będzie za mała dla Lorda, w sobotę będę w schronisku to zmierzę budę, w której Lord spal. Dziękuje za zainteresowanie naszym cudownym Lordem, mam nadzieję, że wszystko się uda i Lord wreszcie znajdzie schronienie. Quote
ewatr Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Oby piekny Lord spedził zime juz w nowej budzie ! super , że są tacy ludzie jak Zuzia m :loveu: chcący pomagać zwierzakom Quote
zuziaM Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Ania_i_Kropka napisał(a):Zuzia m byłoby super jak byś mogła wziąć naszego Lordzika na tymczas.:lol: Lordzik potrzebuje opieki i uwagi. Niestety psiak będzie wymagał podawania leków na łapki, które już mu się kończą i nie wiem czy uda nam się kupić nowe. Lord może mieszkać z innym zgodnym psem, ponieważ bardzo dobrze dogaduje się z innymi psiakami obu płci. Tylko nie wiem czy ta buda nie będzie za mała dla Lorda, w sobotę będę w schronisku to zmierzę budę, w której Lord spal. Dziękuje za zainteresowanie naszym cudownym Lordem, mam nadzieję, że wszystko się uda i Lord wreszcie znajdzie schronienie. Oczywiscie psiaki, ktore wezmiemy pod opieke beda mialy rowniez zapewniona opieke weterynaryjna. Z podawaniem lekow nie bedzie klopotu, ale prosze , zebys przypilnowala tego, zeby jednak kupic mu te leki i podawac, bo jesli ma je brac stale, to nie ma co ryzykowac pogorszenia stanu lapek. Lord jest pieknym psiakiem i mam nadzieje, ze jesli wszystko sie uda i do nas trafi, to nie na dlugo (!) i predziutko zwolni miejsce dla nastepnych potrzebujacych pomocy, a sam pojedzie do swojego wspanialego domu ! Wiec w takim razie zabieramy sie do pracy i szykujemy cieple budki na zime dla przyszlych podopiecznych. Pozdrawiam i zycze, zeby Lord wczesniej znalazl staly domek i nie musial juz czekac na przyjazd do nas. Quote
ewatr Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 super :multi: ze bedzie domek tymczasowy ale tak na wszelki wypadek hopamy :oops: Quote
zuziaM Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 ewatr napisał(a)::multi: ale tak na wszelki wypadek hopamy Hopsamy, hopsamy :multi: ! Lepszy tymczasowy niz zaden ...... ale lepszy staly, niz tylko tymczasowy ! Quote
Ania_i_Kropka Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 To super, że Lordzik znalazł u was schronienie.:multi: Zobaczycie jaki ten psiak jest kochany. O leki się nie martw na razie starczy ich na jakieś 3 tygodnie. Mam pytanie kiedy Lordzi będzie mógł do Was przyjechać, pisałaś, że za dwa tygodnie będą gotowe kojce. Czy Lordzik będzie mógł wtedy od razu przyjeżdżać. Pytam ponieważ trzeba zacząć szukać transportu, w końcu to drugi koniec Polski, ale mam nadzieję, że się uda!!! ZUzia m WIELKIE DZIĘKI w imieniu Lorda i moim. Jesteś kochana:loveu: Quote
nati_92 Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 I w moim imieniu tez dzieki:) Zobaczysz jaki Lord jest kochaniutki;) Quote
zuziaM Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Ania_i_Kropka napisał(a): To super, że Lordzik znalazł u was schronienie.:multi: Zobaczycie jaki ten psiak jest kochany. O leki się nie martw na razie starczy ich na jakieś 3 tygodnie. Mam pytanie kiedy Lordzi będzie mógł do Was przyjechać, pisałaś, że za dwa tygodnie będą gotowe kojce. Czy Lordzik będzie mógł wtedy od razu przyjeżdżać. Pytam ponieważ trzeba zacząć szukać transportu, w końcu to drugi koniec Polski, ale mam nadzieję, że się uda!!! ZUzia m WIELKIE DZIĘKI w imieniu Lorda i moim. Jesteś kochana:loveu: Napisze tak : ja tkwie jeszcze w mieszkaniu ( wynajetym do konca wrzesnia ) z powodu braku ogrzewania i wody w domu. Moj TZ natomiast jezdzi na noce juz do domu ( glownie, zeby pilnowac ). Kiedy "fachowcy" podlacza wode i ogrzewanie - zaraz sie przeprowadzam... ale kiedy ? ? ? ? ? jeden .... raczy wiedziec. No i kwestia budy .... potrzebne wymiary ( takie od min. do max. - najlepiej ), bo zaczynamy wkrotce budowac nastepna i najlepiej, zeby miala odpowiednia wielkosc. Pozdrawiam. A Lordzik hopsa, bo moze jednak ktos Lordzika pokocha juz na zawsze ! ! ! Quote
Ania_i_Kropka Posted September 8, 2006 Author Posted September 8, 2006 Jutro bede w schronisku do zmierzę dawną budę Lorda i napisze wymiary. Quote
nati_92 Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Lordzik Hop!!! Na pewno się ucieszy jak juz bedzie u Ciebie zuziu m Quote
ewatr Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 na dobranoc hopamy z Lordem :multi: ale juz sama świadomośc że zimy w schronisku nie spędzi sprawia radość :lol: Quote
nati_92 Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 POki co dalej hopamy moze akurat ktos zauwazy Quote
Ania_i_Kropka Posted September 9, 2006 Author Posted September 9, 2006 Zuzia buda, którą masz będzie dobra dla Lordzika. Stara buda Lorda ma wymiary 110 na 80, więc jest nie dużo większa od Twojej. Dzisiaj Lordzik miał gości Ela i Krzyś z dogomani odwiedzili naszego Lordzika. Lord po spacerku z ciocią i wujkiem, zjadł (oczywiście na spółkę z malutkim Diorem) 4 puszki eukanumby, które dostał w prezencie. Quote
Camara Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Zuziu - i nie martw się, Ela mówiła że Lordzik wcale nie jest taki wielki :cool3: a ma porównanie, bo niedawno widziała Bacule z Zabrza :lol: no i Lordzik to taki "mniejszy" podhalan ;) Za to poręczniejszy w przechowaniu :lol::lol::lol: Quote
Ela_and_Krzys Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Lordzik jest wzrostu podobnego co nasz Fuksik, a Fuksio to taki troche przerosniety :) labradoro-golden. Ale słodki jest niesłychanie - Lordzik (choć Fuksio też). Taka duża puchata przytulanka - byle go głaskać to jest wniebowzięty. Chodzi faktycznie troszkę z trudem. Ale wierzę, że poza schroniskiem stan jego zdrowia się poprawi. Cieszę się, że zjadł Eukanubkę. Że z Diorem to mnie specjalnie nie dziwi - przecież oni są nierozłączni. A Dior - jak on sobie poradzi bez Lorda? Przecież on w jego obronie ugryzł dziś nawet Fuksia w nos! Chłopcy są nierozłączni... Mamy zdjęcia Lordzika ale będę mogła je wkleić na stronę dopiero po powrocie z urlopu czyli mniej więcej za tydzień... Quote
ewatr Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 to coś mi wychodzi na to , że mamy dwa psiaki do podnoszenia bo i Diorowi coś sie od życia należy za taką przyjażń :loveu: Quote
nati_92 Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 no Lordzik zjadł szybciutko Ekanube i byl gotowy na kolejny spacerek:loveu: Quote
zuziaM Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 [quote name='zuziaM'] Wymiary 1 m x 0,7 M i dosc wysoka Z tymi wymiarami - przesadzilam i to bardzo ... podalam nie takie, jakie sa rzeczywiscie. Okazalo sie, ze buda ma wewnatrz wymiary : 0,90 M x 0,50 M - a wymierzylam dokladnie, bo wczoraj wykladalam ja styropianem. No i myslac o opiece nad wiekszymi psiakami, musimy jednak zbudowac chociaz jedna wieksza budke ( taka o wym. jak obecna budka Lorda ). Materialy sa - z czasem gorzej, ale damy rade zbudowac. Quote
Ania_i_Kropka Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 Zuzia wiem , że oferujecie domek dla dużych psiaków, ale czy nie znalazł by się u Was maleńki kącik dla Diora. Nie mam serca ich rozdzielać:placz: :placz: :placz: . Dzisiaj gdy Lordzik szedł do lekarza Dior musiał zostać w boksie. Jak tylko Lord zniknął z jego pola widzenia Dior zaczął przeraźliwie piszczeć i gryźć kraty, a Lord nie chciał iść sam:placz: . Pracownik musiał się wrócić i wypuścić Diorka. Wtedy obaj chłopcy grzecznie poszli do gabinetu po leki dla Lordzika. Dior nie jest problemowy i potrzebuje naprawdę mało miejsca. Śpi na jednym posłaniu z Lordem, jedzą z jednej miski i wszędzie chodzą razem. Wystarczy wziąć Lorda na smycz a Dior jak przywiązany idzie krok w krok za nim. Quote
Recommended Posts