Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, ci co mieli wziąć Lulę w ogóle nie przyjechali. Zainteresowanym Kalą wysłałam kolejne zdjęcia i czekam na decyzję. Kobieta, która chciała Sonię, też nie zadzwoniła.

Nie ukrywam, że termin z początkiem października bardziej mi odpowiada, bo teraz jeszcze czeka nas wyciaganie gwoździ w łapie Oskara i usuwanie mu z pomiędzy kości śrutu. Ma wątrobę w tragicznym stanie, będzie szyty w dwóch miejscach, więc nie wiem, czy nie skończy się to znowu codziennym odwiedzanie weta. Do tego moje zwierzęta nas nie rozpieszczają, mam kolejne maluszki i wolałabym to wszystko uregulować przed przyjazdem Majki.

Dziewczyny, nie orientujecie się, jak reaguje na koty? Może w czasie spaceru przechodziła kiedyś koło kociarni? Nie wiem, jak się będzie zachowywać, ale gdyby schody nie robiły jej problemu, to spać musiałaby w dziecinnym pokoju, a tam jest kocie królestwo.

Posted

Szkoda, ze już wczoraj maż był we Warszawie. Wyadoptowałam wczoraj zwróconą z adopcji 4 mies. sunieczkę i lulę, która siedziała od kwietnia chyba, a dziś Kale bez oka. Gdybym wiedziała, to Majka mogłaby już do mnie trafić. Jeden dzień różnicy. Bałam się, że nici beda z adopcji i nie poradzę sobie z kolejnym psem.
Może jeszcze udałoby się Maję wyciagnąć, czy Apsa już wyjechała? Maja może w każdej chwili przyjechac.

• 2 weeks later...
Posted

Majka jakoś się trzyma.
Na spacerze się cieszy, już prawie w ogóle się nie "zawiesza" :)
Niestety, często się potyka i czasem przewraca. Ale wydaje mi się, że jej problemy z łapami są spowodowane głównie brakiem ruchu (bardzo ślizga się na podłodze w swoim boksie, więc pewnie rzadko wychodzi z koszyka).
Jest w lepszym stanie niż Dziadziuś, u którego wyraźnie widać pogorszenie (w dodatku ma paskudny guz w odbycie).

Posted

No i nie wiem teraz, czy podziękować, czy lepiej siedzieć cicho. Na wszelki wypadek, bardzo dziekuję w imieniu Majki :Rose:, za swoje bęcki to juz nie bardzo :evil_lol:.

Posted

Tu tez sobie zajrzałam.Trzymam kciuki za Majkę.:kciuki: Bedę zaglądać.:crazyeye:Jaaga ode mnie 20zł:oops: stała deklaracja do rozporządzenia wg. uznania,ale dopiero pod koniec przyszłego tyg.:roll:Teraz biore się za robotę (kurczak w sosie jesiennym-zapraszam).W międzyczasie jakies info. gdzie wplacać i jeśli mozna z adresem banku, bo młodzież,która mi przelewa pierniążki(Ja nie znam się) mówi,że bez adresu nie chce przejśc.

Posted

Savahna, serdecznie dziekuję za deklarację. Jesli na stałe rozliczać Maję bedzie APSA, to podałabym jej konto.
APSA, potwierdzasz stałe prowadzenie rozliczeń Majki? Czy mam sama zbierać? Odeszła mi Lulka z rozliczeń, więc Majkę mogę przejąć, jak bedzie u mnie, jesli masz za duzo psów na głowie.

Posted

No to czekamy.
APSA, nie mam jak jeździć do lekarza, bo Andrzej remontuje drugie mieszkanie, a ja jestem niezmotoryzowana. Czy dasz radę wziąć Majkę na kąpiel do siebie i wizytę u lekarza, tak jak Krecika :modla:? Nawet środka na pchły nie mam w domu.

Posted

Wiem,ze to śmieszne, ale czuje sie tak,jakby koniec ucha Majki byl przeznaczony do mojego osobistego głaskania. :evil_lol:Troche głupio, bo kwota żałosna...:roll:
Jakiś czas temu zabralam z naszego schronu Szantę.Jest u rodziny na wsi. Jak patrze jaka jest szczęśliwa, rozpieszczana...Bosko!
Majeczka, przyjeżdżaj i bądź szczęśliwa!!!:sweetCyb::B-fly::bigcool:

Posted

Savahna, nawet całe ucho. Twoja deklaracja jest bardzo cenna. Każde 5 zł stałej deklaracji jest ważne. Juz w przypadku takiego psa, jak Majka, która prawie całe życie spędziła w schronie, to ma wyjątkową wagę.

Może ktos jeszcze zdecyduje się Majeczkę wesprzeć deklaracją?

Posted

Widziałam wczoraj Majkę. Przelotnie, bo nie ona była wczoraj bohaterem dnia ;), ale wszystko ok.
Nawet nie chcę myśleć, jak długo ona siedzi w schronisku :(

Prosimy o deklaracje, by sunia zdążyła zaznać trochę radości i ciepła.