lika1771 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Ciekawe kto byl taki madry.przeciesz pisałas jak tak jest bardzo mi przykro biedne psiaczki:-( Nic juz nie da sie zrobic, nie mozna porozmawiac? Ocelot i co teraz/ Quote
pawel1w25 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Nie wszystko jest tu dla mnie jasne . . . Ocelot - jako osoba odpowiedzialna , znana w schronisku w Tomaszowie - ma , miała i będzie miała najwięcej do powiedzenia w sprawie schroniskowych psiaków . Więc co się stało ? I co teraz będzie z Flipem i Flapem ? Quote
koosiek Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Eh, a Flip i Flap? Czy chociaż ich uda się zabrać? Quote
marzenkap Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='ocelot']Nie zdążę. Dzięki jednemu idiotycznemu telefonowi w sobotę rozpętało się piekło. W niedzielę nie pozwolono zrobić zdjęć psom z Wysokiej. Czyli tym 4. Nie będę mieć już informacji o psach przeznaczonych do uśpienia. Dziękuję wszystkim którzy potrafią spieprzyć 4-letnią pracę, wypracowane kompromisy. Dziękuję wszystkim wolontariuszom, którzy nie ogłaszają psów tylko wszczynają burdy w imię rzekomej walki. Na razie tracą na tym tylko nasze psy. Jestem rozgoryczona. Cztery lata pracy i jeden telefon i jeden mail.[/QUOTE] k.......kto to taki mądry...... Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Kto jest taki ..mądry inaczej?Tak kibicowałam tym psom..Uśpią je? Ludzkie animozje spowodują śmierć psów?Mój Boże.. Dlaczego jeden z drugim nie może poprostu się zamknąć?Dla psów -zamilknąć w odpowiednim momencie.. Może możnaby je wykupić?:-( Zdenerwowałam się-jakby pewnych osób nie było na dogo to bym pomyślała,że to one zadzwoniły,napisały mail.. Co nie jest dla kogo jasne?Podstawili nogę,a zapłacą psy..Mam nadzieję i szczerze życzę,żeby krzywda Flipa i Flapa powróciła do tych gaduł.. Boże kochany-czy te ględy nie wiedzą jakie są polskie schroniska? E/W Quote
Betta Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 przekichane... u nas w schronie to sie boja nam mówic że ślepe mioty usypiają żebyśmy fundacji nie wezwali, nawet nie wiem jak sie sprawa ma z np niewidomymi .. tomaszów jest przepełniony ze usypiaja takie psiury ? Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Jest przepełniony czy nie jest co to ma za znaczenie?Te psy mogą uśpić,bo ktoś nie może zmilczeć!Jest takie dobre przysłowie,,Pokorne ciele dwie matki ssie,,! ------------------------------------------------------ Proponuję: ocelot-czy jest możliwość,byś zaproponowała im,że wykupienie tych dwóch staruszków?Jestem przekonana,że tu na dogomanii znajdą się tacy co się dołożą.Czy oni już nie chcą wogóle rozmawiać? Rozpatrzę się zaraz co mogę dać-tylko błagam spróbujmy ratować te dziadki..Co one winne,że w Polsce żyją?Że ludzie w walce pomiędzy sobą idą po trupach? ------------------------------------------ Zajrzę wieczorem-musze wyjść.. Elżbieta Quote
Betta Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 no ja powiem ze ta pokora w mojej pracy wolontaryjnej za dużo nie wysysa .... ale to pewnie zależy od ludzi na stanowisku... trzymam kciuki .. staruszki jelsi chodzi o pomoc sa w pierwszej kolejnosci ale niestety nie moge finansowo pomóc : ( same długi mam i pracy jeszcze żadnej Quote
koosiek Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='Betta']przekichane... u nas w schronie to sie boja nam mówic że ślepe mioty usypiają żebyśmy fundacji nie wezwali[/QUOTE] To chyba dobrze, że usypiają ślepe mioty, a nie produkują kolejne pokolenia niechcianych psiaków... :roll: Quote
Betta Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 no wiec własnie dziwi mnie ze boja sie fundacji skoro to jest ustawowo uregulowane... Quote
Betta Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 co to za psracowane staruszki z Wysokiej? jakis link ? Quote
haliza Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Wysłałam dzisiaj pieniążki - i co będzie z pieskami..... Quote
majku33krakow Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 podniose pieski.staruszki mają zawsze przechlapane.biedaki Quote
ocelot Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='Betta']co to za psracowane staruszki z Wysokiej? jakis link ?[/QUOTE] ie mają wątku, bo nie ma zdjęć. Psy pracowały w Logisticu. Pilnowały firmy. Cztery psy, w tym sunia z amputowaną łapą. Firma się przeniosła, psy zostały. Quote
kaskadaffik Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 :( :( :( to co t czytam mnie praeraża, że nic nie można :( :( Quote
Ania i Kajber Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ocelot, czy mozesz wchodzic do schroniska? Daj znać, może uda się tą starszą sunię bez łapki z Wysokiej dać do Gitty, transport w piątek. Czy ona onkowata i czy goni koty? Quote
ocelot Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='Ania i Kajber']Ocelot, czy mozesz wchodzic do schroniska? Daj znać, może uda się tą starszą sunię bez łapki z Wysokiej dać do Gitty, transport w piątek. Czy ona onkowata i czy goni koty?[/QUOTE] Mogę, ale i tak za wczesnie, kwarantanna, ale zadzwonię zaraz do schroniska i powiem, że mam dom dla niej Quote
ocelot Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='Czarodziejka']Te, co się najbardziej oburzają stać właśnie tylko na telefon z awanturą. Co z tą sunią bez łapki?[/QUOTE] Jeśli może jechać na tymczas to będzie do zabrania w przyszłym tyg. Nie widziałam jej. Postaram się niunię zobaczyć. Rozmawiałam dzisiaj z weterynarzem, ma mi sprawdzić kiedy się kończy kwarantanna. Tego nie przeskoczymy. Flap i Flip będą jutro szczepione i chyba też je wyciągamy mimo niepełnych deklaracji. Nie ma na co czekać. Quote
patija Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Właśnie zrobiłam przelew na konto Anji i tak 25zł mojej deklaracji stałej za wrzesień 113zł po Irysku vel Tofiku 30zł z bazarku Te 113zł i 30zł (143zł) myślę, żeby podzielić na Flipa, Flapa i sunie bez łapki? Quote
Tymonka Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Rozliczenie : Wrześień: pawel1w25 - 150 zł (deklaracja stała za 09.10.11 ) SONEK666 -20 zł DZIECINA- 20 zł bazarek - 15 zł DEANCRAFT - 50 zł Bazarek - 25 zł magenka - 10 zł Skarpeta im. Talcott -200 zł CYKLOIDA -30 zł ( dekl. za 3 miesiące ) Anja2201 - 10 zł MARZENA B - 50 zł sonikowa - 20 zł Tora&Faro - 50 zł haliza-20 zł BEKA - 20 zł od Iryska -113 zł bazarek - 30 zł PATIJA - 25 zł Razem : 858 zł Quote
marzenkap Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 nie wiem co powiedzieć....... Ocelot jesteś naprawdę wspaniałą osobą. Mogę wysłać 100zł na te cztery pieski jeśli da się je uratować, wiem wiem ze to nie duzo ale narazie wiecej nie mogę. Quote
mysza 1 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Zawalczmy o te 3 pozostałe staruszki... Zdjęcia nie są najważniejsze przecież. Sunia już w miarę bezpieczna jak rozumiem. Ja też mogę wysłać 100 zł na nie. Quote
Czarodziejka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Ocelot, pieski mogą przyjechać w każdej chwili. Spodziewam się też wizyty państwa zainteresowanego adopcją młodej onki i może też Lion pojedzie do nowego domku, więc stadko się nieco przekonfiguruje. Teraz u nas obrzydliwie leje - tak na marginesie. Quote
Recommended Posts