Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To malenki piesek. Dla takiego jak i dla szczeniakow znajdzie sie Dt bezplatny. Trzeba tylko poszukac....Czy jest na dogo spis domow, ktore daja prawdziwi wolnotariusze? mam na mysli te bezplatne? Czy zakladane sa watki tylko tych, w ktorych trzeba placic?

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny zmieńcie tekst ogłoszenia, bo jak zaczęłam czytać to mnie odrzuciło:P Co zdanie to w innej osobie, bez polskich znaków itd.
Poprawiłam:

Przedstawiamy państwu Olę - malutką dziewczynkę o bardzo miłej naturze.
Ola ma 7 lat w tym 5 lat przeżyła w schronisku. Jest naszą rezydentką. Oleńka jest bardzo kochana i uwielbia się przytulać, spokojnie czeka, nigdy się nie żali, zawsze poliże rękę człowieka który chciał się przy niej zatrzymać i pogłaskać. Zawsze kochająca i grzeczna.
Ola doskonale dogaduje się ze wszystkimi psiakami, kocha ludzi i inne zwierzęta, czym zasłużyła na taki los, aby resztę życia spędzić w schronisku??
Jeśli nie jest Ci obojętny los Oleńki wyciągnij do niej dłoń i podaruj dom na resztę życia ! Ona tak mało potrzebuje albo tak dużo... spokoju i miłości.
Sunia jest po sterylizacji.

I ode mnie cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Olenka,21136

Posted

wobec tego ja jeszcze też poprawię.
[quote name='Korenia']Dziewczyny zmieńcie tekst ogłoszenia, bo jak zaczęłam czytać to mnie odrzuciło:P Co zdanie to w innej osobie, bez polskich znaków itd.
Poprawiłam:

Przedstawiamy państwu Olę - malutką dziewczynkę o bardzo miłej naturze.
Ola ma 7 lat w tym 5 przeżyła w schronisku. Jest naszą rezydentką. Oleńka jest bardzo kochana i uwielbia się przytulać, spokojnie czeka, nigdy się nie żali, zawsze poliże rękę człowieka, który chciał się przy niej zatrzymać i pogłaskać. Zawsze kochająca i grzeczna.
Ola doskonale dogaduje się ze wszystkimi psiakami, kocha ludzi i inne zwierzęta, czym zasłużyła na taki los, aby resztę życia spędzić w schronisku??
Jeśli nie jest Ci obojętny los Oleńki wyciągnij do niej dłoń i podaruj dom na resztę życia ! Ona tak mało potrzebuje albo tak dużo... spokoju i miłości.
Sunia jest po sterylizacji.

I ode mnie cafeanimal: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Olenka,21136

Posted

eve-w napisał(a):
To malenki piesek. Dla takiego jak i dla szczeniakow znajdzie sie Dt bezplatny. Trzeba tylko poszukac....Czy jest na dogo spis domow, ktore daja prawdziwi wolnotariusze? mam na mysli te bezplatne? Czy zakladane sa watki tylko tych, w ktorych trzeba placic?

Dobre pytanie. Jestem za założeniem zbiorczego wątku darmowych DT i aktualizowania go - ewe-w - łapiesz się na to ? :) łap się.

Posted

wiecie co się będzie na nim działo! Przecież te darmowe Dt to najgorsze z możliwych. Nie biorą pieniedzy za opieke nad psem, nie biora za karme, szczepienia. Same dowoza do weta, same oglaszaja, sprawdzaja domy i wyadoptowuja! No, czasami tylko wezma karme i poporsza o wyroznione allegro i wtedy robi sie problem... ja nie wiem, dla mnie te bezplatne dt jakos tak nie pasuja do dogomanii.
I na watku będzie pojazd :)

Posted

eve-w napisał(a):
wiecie co się będzie na nim działo! Przecież te darmowe Dt to najgorsze z możliwych. Nie biorą pieniedzy za opieke nad psem, nie biora za karme, szczepienia. Same dowoza do weta, same oglaszaja, sprawdzaja domy i wyadoptowuja! No, czasami tylko wezma karme i poporsza o wyroznione allegro i wtedy robi sie problem... ja nie wiem, dla mnie te bezplatne dt jakos tak nie pasuja do dogomanii.

Zakładaj, nie gadaj

PS. możesz nadać tytuł wątku - nieodpłatne DT - konkurencja dla hoteli i tzw. "DT płatnych" - dedykowane suni Oli - bo to dzięki tej maliźnie ten pomysł.
:D

Posted

eve-w napisał(a):

nadziejam się ,że Twoja wypowiedź to tylko ironia ........

Posted

Nie wiem...do tej pory myslalam,ze pies zaczyna sie od kolana,ale wczoraj zobaczylam Ole i ,choc twarda baba ze mnie ,poryczalo mi sie.Przyznam,ze przeszla mi przez glowe mysl o DT (no przeciez,ze bezplatnym),ale niestety malzonek sie nie zgodzil.Nawet nie moge byc na niego zla,bo wiem,ze ma racje (mamy juz dwa owczarki ze schronu),ale i tak jest mi bardzo przykro.
Olenko,zasluzylas sobie na najlepszy dom na swiecie

Posted

eve-w napisał(a):

Brawo! :happy1::klacz:

Oluniu, jesteś piękną malunią niunią. Ktoś pomoże na pewno. Ja już się zakochałam... chociaż zazwyczaj wybieram sobie te większe psiuny :lol: Domciu na pewno się jakiś odezwie.

Posted

Grażynko! Czy ona umie chodzić na smyczy? Chodziła w ogóle na jakieś spacerki? Czy po prostu całe te 5 lat siedziała w boksach? Czy potrafisz choc odrobinkę ocenić, czy sunia da radę zaaklimatyzować się w dużym, pełnym ruchu i hałasów ulicznych mieście, w bloku?

Posted

Basia1244 napisał(a):
Grażynko! Czy ona umie chodzić na smyczy? Chodziła w ogóle na jakieś spacerki? Czy po prostu całe te 5 lat siedziała w boksach? Czy potrafisz choc odrobinkę ocenić, czy sunia da radę zaaklimatyzować się w dużym, pełnym ruchu i hałasów ulicznych mieście, w bloku?

pytam o to samo :) dziewczynka skradła mi serce, podaję wątek dalej, i szukam domku razem z Wami cioteczki

Posted

dziewczyny, czy jest szansa na lepsze jej zdjęcia?możecie wyjąć ją z boksu razem z innymi psiakami oczyiwście i pójść na jakąś trawkę, póki jeszcze trawka jest i pstryknąć coś w lesie, na trawie, na kolanach, rękach, portrecik, przy nodze?

Posted

Basia1244 napisał(a):

umie chodzic na smyczy
i wychodzila na spacerki,ona lgnie do człowieka i zaaklimatyzuje sie do kazdych warunkow
pies nie zapomnia ze ma zalatwiac swoje potrzeby na polu ,to tylko kwestia dnia gora 2 dni.[same wiecie]
Musze jeszcze raz napisac,tylko nie obrazajcie sie
kazdy pies samotnie wychodzacy z boksu na spacerek a nie grupowo
to pozniej kryzys i mozliwosc zagryzienia...
dlatego prosze nie mowcie
a jeszcze takie fotki a takie...
my znamy realia schroniska i wiemy jak zachowuja sie psaki nawet te maluszki [w naszym schronie]
zazdrosc ze inny dostał smaczek,ze sie przytulał ,ze był na spacerku,ze ktos dał jemu reke do powąchania.....
ciotki ,nie che aby Ole spotakało cos zlego
bo jedynek nie ma my wolnych,nawet pół....:(