Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podnoszę:) rysunku nie widzę ale napewno jest piękny :) i pomysł z bazarkiem super pomysł, ja psów rysować nie potrafię ale jak mam wenę to konie jak najbardziej ale też nie wszystkie także rozumię Cię Pinesk@ ;)

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety nie mogę jeździć na razie do schronu - koniec półrocza i trzeba nadrabiać zaległe materiały ;) Pineska, byłaś niedawno? Jakie zmiany w adopcjach?

Posted

Mara, konie były moimi pierwszymi 'obiektami' do rysowania. Ale jakoś nie mogłam podpasowac sobie do nich stylu i przerzuciłam sie na psy. ;) Ze schroniskowych rysunków mam jeszcze jednego naszego schroniskowego podopiecznego ale jeszcze nie dokończyłam.

A no byłam dziś w końcu w schronisku ale na krótko bo piesa mi się rozchorowała i nie chciałam jej zostawiać na dłużej w domu.
Kopcikowy się czuje dobrze, przywital mnie machaniem ogonka i z zaciekawieniem w oczkach ale na spacer nie wyszliśmy bo jego życzliwy kolega z kojca nam nie pozwolił- Czaaaaki :angryy: A pewnie miał na spacerek Kopcik ochotę..

Plina, do adopcji poszła hasiorka Lena, amstaffka Lady, Robin wiecej nie wiem bo o nic nie zdążyłam zapytać, chciałam wyjść z wszystkimi 'moimi' psami a miałam mało czasu. Ale jutro będę to wypytam :)
Bardzo mnie intryguje suczka o imieniu Ostra. Jestem nią zafascynowana wręcz :diabloti: :loveu:

PS. Po dogomanii poruszam się jak ślimak :shake: Mam znowu kłopoty z internetem także przepraszam za rzadką obecność, ciocie przypilnujcie wątku, rozsyłajcie jak mnie nie ma, bez pomocy nie uda sie malucha wyciagnąc taks szybko :(

Posted

Tylko o adopcji Robina nie słyszałam. W sumie szybko wybył chłopak. Dobry z niego pies. Teraz tylko czekam na adopcję Gremlinki, mojej ulubienicy, która zastąpiła Darka ;)
Dobrze, Pineska, że chwalisz Czakiego, bo to taki grzeczny psiak! Tak jak piszesz, życzliwy i bezproblemowy :diabloti: Jak złapie smycz, to nie odda. Chyba trzeba go brać na spacer z zaskoczenia. Zasmakowała mu ostatnio moja rękawiczka - efekt to odgryziony palec :megagrin: Jeszcze kiedyś tam wylał mi całą wodę z wiadra, nie chciał mnie wpuścić ani wypuścić z kojca... Dobrze, że na komendę "póść" reaguje :roflt:

Posted

Tak, tak, to nad wyraz grzeczny i usłuchany piesek :loveu: :evil_lol: Jak mnie raz użarł bo stanęłam w obronie Kopcika to ręka bolała mnie przez miesiąc (nie przesadzam) :razz:
Zna komendę puść? Chyba znał w poprzednim wcieleniu :eviltong: Ale o dziwo na spacerze jest bardzo, bardzo grzeczny.

A Gremlinka dostanie niedługo kubraczek :diabloti: Miała dostać już wczoraj ale zapomniałam, że mama sobie jeszcze wzoru nie odrysowała na inne kubraki i musiałam zabrać do domu.

Moze chciałby ktoś owczara niemieckiego? Jest fantastyczna suka w schronie, cudeńko :loveu: Pamietacie Sonię? Ona była śliczna ale ta obecna, Radoszka się zwie, jest prze prześliczna. Za owczarkami nie przepadam ale ta mnie bardzo zauroczyła :)

Posted

Wydruku jeszcze nie mam, jutro będę miała na pewno wiec podam kto i ile wpłacił.

Cieniutko idzie Kopcikowi póki co jeżeli chodzi o stałe..

PS. plina i jak z Płoszką i jej ewentualnym DT?

Posted

Hej! Na razie wplacam na 5 pieskow, wiec z kasa krucho, ale sprobuje pogadac z bliskimi i znajomymi, moze cos sie uda pomoc. Kochany psiak.Trzymam za niego kciuki.

Posted

tez jestem z Kopcikiem :) Nie mam poki co kasy, zeby wplacic ale porozsylam info na fb i popytam znajomych... I oczywiscie bede na watku! :)

Kopcik jest piekny :*

Posted

Podnoszę i już informuję jak się ma sprawa z Płoszką. Moja Mama już się nie boi, że sobie nie poradzimy (w tym między innymi tkwił problem). Poczytała trochę o tym, oswoiła się z tym, że na pewno nie będzie łatwo. Brama nie stanowi raczej problemu, wydaje mi się, że Płoszka jest trochę większa od Kinia, ale w razie czego można zakupić siatkę i rozciągnąć na dole. Problem stanowi sytuacja pieniężna Mamy, na razie nie opływamy w bogactwa i na dodatek Mamie pogorszyło się z cukrzycą, co równa się większe wydatki... Trzech psów nie będziemy w stanie utrzymać - nie teraz. Czekamy na przypływ gotówki bądź adopcje Perełki. Czasami dostajemy jakieś pytania o nią, zainteresowanie jest, ale domy niestety nie zawsze odpowiednie... Ostatnio już miałam jechać do Gdańska na wizytę przedadopcyjną, pani wydawała się w porządku, niestety nagle zamilkła :( Ogłaszana w internecie intensywnie, w gazecie kilka razy, w mieście, teraz będziemy zawieszać informacje w szkołach. Może jednak ten jedyny domek znajdzie się w Malborku?... Jak macie jeszcze jakiś pomysł na ogłaszanie... Perełka jest w pełni adopcyjna - w przeciwieństwie do Płoszki.

Posted

Bonsai, dziękuję za przybycie :loveu: kagome, w piątek jadę do schronu, to się dowiem co o niego. I może uda mi się wyjść z Płoszką i Gremlinką? Co do deklaracji.. może się skusi kagome na 5zł stałej? :grins:

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Wpłaty:
Kasia Stecel 20zł
maksiu z forum labradorów 20zł
cantadorra 40zł
viola005 bazarek 20zł
Wujek i Ciocia bazarek 10zł

[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Razem: 110zł[/FONT]

Posted

prawdziwy słodziak z Kopcika - może on móglby od razu iść do adopcji? Tylko z zastrzeżeniem, że potrzebuje cierpliwości i wyrozumiałości. Nie wygląda na problematycznego psa - swój człowiek i poczucie bezpieczeństwa - i już jest fajnym psiakiem :)