Asia_Klero Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 No i bardzo dobrze.Wiecie co jesli chcecie zamieszania mozemy powrocic do 2 osobnych watkow? mnie to bez roznicy. Robię to samo tylko piszę zamiast na 2 to w 1. Kazdy ma prawo szukac im domu razem lub osobno obojetne czy watki sa razem czy osobno. Ja mam tego po prostu dość. Ciagle mi sie obrywa. Nic nie zrobilam sama. Takie mam informacje z hotelu ze oni nadaja sie do adopcji tylko i wylacznie razem, jednak uwazam, ze nie mozna zabierac im szansy i mozna oglaszac ich takze osobno. To tez się nie podoba. Uwazam, ze to nie odpowiedzialne zabierajac sie do czegos, deklarujac a pozniej pod byle jakim pretekstem rezygnowac. Jak kazdy tak zrobi to i moto i grina trafia do schroniska bo hotel niestety za darmo nie dziala a ja nie mam pieniedzy zeby za nie placic. I bedzie sytuacja jak u lenki-dramatyczna ale to przez ludzi przez nikogo innego. Quote
Asia_Klero Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 a to zdanie z 1strony: ,,Byłoby wspaniale, gdyby znalazł się dom, w którym oba psiaki mogłyby mieszkać razem. Z faktu, iż trudno znaleźć dom dla obu psów szukamy im domów również osobno." Dodam ze jakby ktos nie zauwazyl psiaki opisane są osobno-po to zeby mozna im bylo zrobic osobne ogloszenia. Quote
Asia_Klero Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Zrobimy tak napiszę PW do wszystkich czy watek am zostac ten czy maja byc 2 osobne zeby nikt nie mial pretensji. Niestety tym razem ja zachowam się jak większość ludzi tutaj i proszę o znalezienie kogos kto podejmie się księgowania finansow Mota i Griny. Dość mam własnych problemow zeby denerwowac sie przez to ze ktos chce miec jeden watek a ktos dwa-dla mnie to bez roznicy, bzdura i najbardziej głupia sprawa jaka moze byc. Nie wiem czy ktos nadal nie zrozumial intencji zakladania wspolnego watku wiec napiszę po raz kolejny ze PSIAKI MOGĄ IŚĆ DO ADOPCJI OSOBNO zaden watek tego nie zakazuje, specjalnie opisalam je osobno i powklejalam fotki zeby wszystko bylo gotowe do OGŁOSZEN OSOBNYCH. Kocham oba te psy, są niesamowite a przede wszystkim są ze soba niesamowicie zwiazne. Uwierzcie mi mam do czynienia z psami na codzien i tak się czasami zdarza-nie często ale zdarza sie, ze psy dobieraja się w pary... U Moto i Griny właśnie tak się stało. To niecodzienna sytuacja-widzialam to na wlasne oczy wiele razy, spędzilam z nimi duzo czasu. Dodatkowo włascicielka hotelu sama stwierdzila, ze rozdzielenie ich byloby złym pomysłem. Wiem, że hotel to nie jest sprawa tania ale wiem tez, ze psy są dla mnie wazniejsze od wszystkiego na świecie, od każdego grosza. Gdybym tylko mogła, byla wstanie sama zapewnilabym im byt w tym hotelu tylko po to, zeby byly szczesliwe. Nie chce się z wami klocic ani z nikim się przekomarzac dlatego proszę Was o podjęcie decyzji czy powracamy do 2osobnych watkow, czy zostanie jeden ,,zebranym w kupę". No i co dalej z księgowaniem finansow Moto i Griny(głównie chodzi o finanse Moto). Na Grinę raczej wplaty dochodzą regularnie i nie ma większych problemow niestety jesli chodzi o Moto jest inaczej-ludzie rezygnują, wplaty nie dochodza a ja nie mogę sobie pozwolic na to, ze wykladam kasę z wlasnej kieszeni bo najzwyczajniej po prostu nie ma z czego. Zastanowcie się czego chcecie dalej-ja się dostosuję. Quote
Monika z Katowic Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 A tam - niech już będzie jeden wątek. :) Może zrobimy jakiś bazarek dla Motusia? Kto zrobi? [IMG]http://img6.glitery.pl/dev6/0/067/615/0067615327.jpg[/IMG] Quote
zerduszko Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Asia_Klero']Musimy znaleźć jeszcze 10zł deklaracji. Zerduszko zrezygnowala, poniewaz Moto i Grina mają wspolny watek. Jest przeciwna adopcji 2 psow razem, poniewaz to trwa dlugo i rezygnuje. Niestety wszyscy po kolei się wykruszają, a ja na dzien dzisiejszy nie mam stalej pracy i nie mogę wykładać za te osoby. Nie wiem co zrobić zostane z tym sama i dopiero będzie....Kompletnie nie lubie ludzkiej nieodpowiedzialności:([/QUOTE] Bardzo bym prosiła o nie przekręcanie moich wypowiedzi. Po pierwsze nie napisałam, że rezygnuję - tylko, że w sytuacji gdy one mają iść do adopcji razem ja nie jestem w stanie zagwarantować, ze do znalezienia przez nich domu będę płacić stale i terminowo. To jest duża różnica, na jakiego psa się deklaruję, bo wiem, ze jeśli to duży starszy psiak czy "zwykły" dwupak, to muszę liczyć się z nawet latami płacenia. Po drugie nie jestem przeciwna wspólnej adopcji, a tym bardziej wspólnemu wątkowi, tylko nie widzę na to szybko szans. Nie deklarowałam się na dwupak, tylko na jednego psa. Ale skoro tak, to wpłacę ostatnie 10 zł za wrzesień. A teraz jakie są fakty: - Moto nie ma porządnych (nadajacych się do ogłoszeń) zdjęć - o to nie dba hotel, - adopcja Moto nie jest prowadzona aktywnie - o to nie dba założycielka wątku, spychając to zadanie na innych, - założycielka wątku urządziła sobie samowolkę nie pytając deklarowiczów o zdanie decydując się na wspólna adopcję psów, - mam na tymczasie chore od ponad 3 miesięcy kocie + obecnie własnego chorego zwierzaka, więc pisałam Ci, ze mam dołek i [B]mogę [/B]nie dać rady stale wpłacać - nie że nie zapłacę, bo mam takie widzimisię, - przeczytałam cały nowy wątek - wbrew temu co sadzisz, I proszę nie pisać, ze moje postawa jest odpowiedzialna, bo nieodpowiedzialne jest wsadzenie psa do hotelu za czyjeś pieniądze i nie prowadzenie jego adopcji. Poza tym od kiedy to hotel decyduje, które psy mają iść do jakiej adopcji? Moje tymczasy tez się do mnie i moich psów przywiązują, rozumiem, ze powinnam je wyadoptowywać razem z nami wszystkimi :diabloti: Quote
Asia_Klero Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Jesli chcesz się kłócić odpowiem na twoje oczernienia-zdjęc niestety nie jestem w stanie zrobić.Adopcję prowadzę na tyle na ilę mogę czyli dbam o stałe allegro oraz sama robię im ogłoszenia razem oraz osobno na wielu portalach. Adopcję ZAPROPONOWAŁAM wspólną ale każdy ma wybór-dlatego uznałam, ze nie przeczytalas watku i tego co bylo tu zawarte. Dla tych zwierzat najlepiej byloby gdyby byly razem jesli taka mozliwość się znajdzie. Zapewne gdybys miala mozliwosc zatrzymalabys tymczasy. To wszystko nie będę wchodziła w dalsze dyskusje. Wycofuje się z prowadzenia wątków i finansów. Nadal czekam na postawione przeze mnie pytania. Quote
obraczus87 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Asia nie masz co sie denerwowac czy wkurzac. Kazdy ma prawo wypowiedziec swoje zdanie, tym bardziej, ze tutaj chodzi o psy, ale również o nasze pieniążki. sytuacji Lenki nie masz co tutaj porównywac. Bo Lenka ma zabezpieczoną przyszlośc (jesli chodzi o finanse). I jeśli ktoś napisał na wątku Lenki, że nie może wpłacac deklaracji, to nikt nie oczerniał ani nie obrażał tej osoby. Przepraszam, to nie wątek Lenki. Trzeba działac razem. Trzeba również mobilizowac innych do pomocy. Nie tylko załozyciel wątku jest odpowiedzialny za psiaki. ale to głównie od Niego sie wymaga inicjatywy. Niestety, ale tak to jest juz na tym Dogo. A gdy zalozyciel nie daje rady - trzeba to wyraźnie napisac. Wtedy (patrząc chocby na watek Lenki) ludzie potrafią się naprawde zmobilizowac. Głowa do góry. Quote
obraczus87 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Monika z Katowic']A tam - niech już będzie jeden wątek. :) Może zrobimy jakiś bazarek dla Motusia? Kto zrobi? [IMG]http://img6.glitery.pl/dev6/0/067/615/0067615327.jpg[/IMG][/QUOTE] Bazarek to fajna sprawa. Ja niestety nie mam juz co sprzedawac ;/ Przypomne bazarek z ogłoszeniami: [URL="http://www.dogomania.191834-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-na-suczki-od-meneli-%21-Zam%C3%B3w-66-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82.Do-31.10.2010"]http://www.dogomania.pl/threads/1918....Do-31.10.2010[/URL]. Quote
tripti Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Asia_Klero']Jesli chcesz się kłócić odpowiem na twoje oczernienia-zdjęc niestety nie jestem w stanie zrobić.Adopcję prowadzę na tyle na ilę mogę czyli dbam o stałe allegro oraz sama robię im ogłoszenia razem oraz osobno na wielu portalach. Adopcję ZAPROPONOWAŁAM wspólną ale każdy ma wybór-dlatego uznałam, ze nie przeczytalas watku i tego co bylo tu zawarte. Dla tych zwierzat najlepiej byloby gdyby byly razem jesli taka mozliwość się znajdzie. Zapewne gdybys miala mozliwosc zatrzymalabys tymczasy. To wszystko nie będę wchodziła w dalsze dyskusje. [B]Wycofuje się z prowadzenia wątków i finansów. [/B]Nadal czekam na postawione przeze mnie pytania.[/QUOTE] jak mam rozumieć pogrubione zdanie? Quote
agata51 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Powiedziałam- nie lubię nowych wątków, a wspólnych to już w ogóle. Ale to nie znaczy, że wycofuję się z deklaracji. Rozumiem, że wrzesień mam zaliczony, a od października mogę wpłacać za M/G za jednym zamachem. Asiu, nie ma co się obruszać i obrażać. A kłótni na dogo mam już dosyć. Tylko że akurat na tym wątku kłótni nie ma. I oby tak zostało. Quote
obraczus87 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Trzeba zrobić wszystko, aby psiaki znalazły domek. razem czy osobno. Nie ma to znaczenia. Asiu wklej link do allegro czy jakiegoś innego ogłoszonka Moto i Griny. Coś pomyślimy. Quote
ALMA2 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Muszę powiedzieć, że po przeczytaniu ostatnich postów jest mi przykro i nam pewne obawy.:shake: Uważam, że osoba która wyciąga pieska ze schroniska bierze na siebie odpowiedzialność, wielką odpowiedzialność, za tego pieska , powinna przemysleć czy podoła takiemu zadaniu, czy bedzie miała czas i siły, powinna mieć jakiś plan co zrobi żeby pozyskać fundusze na hotelik, co zrobi jak adopcja będzie się przeciagać na kilka lat, w jaki sposób pozyska nowych darczyńców, w przypadku odejścia innych. Wydaje mi się, że tu nie ma miejsca na obrażanie się Asiu, podjęłaś się zadania i to jest ciężka praca. I musze jeszcze napisać, że to chyba nie fer, pisanie, że się wycofasz z prowadzenia finasów i watku - i moje pytanie - jeżeli nikt sie nie znajdzie, na twoje miejsce, to oddasz pieski do schroniska?. :-( Quote
tripti Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 czy moja wpłata dotarła? ostatnio był zgłoszony brak, a przelew zrobiłam przed tym zgłoszeniem. Jeszcze mam jedno pytanko, dlaczego jest tak duża różnica w opłacie z hotel Moto (240 zł) i Griny (370 zł)? Quote
marta0731 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Niedobrze tu się dzieje... Asia musisz tu być, podjęłaś się tego i trzeba się zająć... Te dwa słodkie psiaki są uzależnione od Ciebie, nic dodać nic ująć... Nie będę się wdawać w dyskusje, kto ma rację, a kto nie, kto co myślał i komu co nie pasuje Ja płacę swoją deklarację, bo jak się do tego zobowiązałam, to nie z myślą, że kilka wpłat zrobię a potem się wycofam. Tak jak Asia wzięła na siebie obowiązek prowadzenia wątku, tak my ciocie zadeklarowałyśmy kwoty, i nikt nie myślał na jaki czas A w ogłaszaniu psiaków po prostu trzeba pomóc, bo już sporo czasu grzeją dupki w hotelu i nic nie słychać o żadnych telefonach w ich sprawie. Ja deklarowałam wcześniej, że zapłacę 10zł za pakiet ogłoszeń Griny. Ostatnio odkryłam wątek bazarkowy za 5zł, czyli można wykupić za 10zł i Grinie i Moto, tylko kto chętny na wklejenie tam zdjęć i tekstu? Quote
marta0731 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Wątek do baaaaaaardzo tanich ogłoszeń [url]http://www.dogomania.pl/threads/193140-35-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82-og%C5%82o%C5%9B-swojego-psa!-Na-Joy-i-Megi-do-8.10[/url] Quote
mmd Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Kto mi odpowie?[/QUOTE] [quote name='obraczus87']Bazarek to fajna sprawa. Ja niestety nie mam juz co sprzedawac ;/ Przypomne bazarek z ogłoszeniami: [URL="http://www.dogomania.191834-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-na-suczki-od-meneli-%21-Zam%C3%B3w-66-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82.Do-31.10.2010"]http://www.dogomania.pl/threads/1918....Do-31.10.2010[/URL].[/QUOTE] [quote name='tripti']jak mam rozumieć pogrubione zdanie?[/QUOTE] [quote name='tripti']czy moja wpłata dotarła? ostatnio był zgłoszony brak, a przelew zrobiłam przed tym zgłoszeniem. Jeszcze mam jedno pytanko, dlaczego jest tak duża różnica w opłacie z hotel Moto (240 zł) i Griny (370 zł)?[/QUOTE] Tyle pytań bez odpowiedzi. Nie wycofam się (na razie, bo nie wiem co będzie za pół roku, rok...), ale nie sposób nie zgodzić się częściowo z tym co napisała Zerduszko. To nie jest jakiś atak, z żalem to piszę, nie lubię dowalać nikomu i nie o to chodzi. O tym, że psy pójda w dwupaku czy nie nie myślałam, podobnie jak nie przeszkadza mi wspólny wątek, ale Asia nie daje rady z pilotowaniem adopcji. MUSI ktoś pomóc. Trzeba napisać dzieciakom fajne, krótkie i treściwe teksty. Trzeba zorganizować więcej zdjęć, nowych z psimi pyszczkami i psiakami w ładnym otoczeniu, z człowiekiem (no i w ogóle Moto musi miec ich trochę, bo ma mało). To nie sa moje wymysły tylko twarde reguły, bez zachowania których żaden pies domu nie znajdzie. Pilnowac ogłoszeń. Wcześniej czy później wysypią się deklarowicze i co będzie? Quote
Monika z Katowic Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ja już powolutku uczę się robić samodzielnie ogłoszenia i najpierw zrobię Motusia. Ogłoszeń musi być masa! Jak pokazywałam różnym znajomym zdjęcia Motusia to wszyscy mówili, że jest fajny, ale nie chcą czarnego psiaka.:placz: Poleciało 40 zł dla Moto czyli moja październikowa deklaracja.:loveu: Quote
Ingrid44 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Wczesniej czy pozniej wszystkie psiaki z Dogo znajduja domki. Trzeba oglaszac ,oglaszac i jeszcze raz oglaszac z ladnymi zdjeciami. Caly czas sa bazarki ogloszeniowe wiec mozna wykupic za 5 lub 10 zl jesli nie ma czasu na wlasnoreczne robienie. Quote
Monika z Katowic Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Kto zrobi Motusiowi banerek? On chyba jeszcze nie ma banerka... Quote
Beatkaa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Oj ale się na tym wątku porobiło...:shake: Quote
obraczus87 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ja mam czarnego pieska i nie oddalabym Go nikomu na świecie :) Quote
marta0731 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='Monika z Katowic']Kto zrobi Motusiowi banerek? On chyba jeszcze nie ma banerka...[/QUOTE] Jest bannerek, sama go mam ;) Quote
marta0731 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='marta0731'] Ja deklarowałam wcześniej, że zapłacę 10zł za pakiet ogłoszeń Griny. Ostatnio odkryłam wątek bazarkowy za 5zł, czyli można wykupić za 10zł i Grinie i Moto, tylko kto chętny na wklejenie tam zdjęć i tekstu?[/QUOTE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/193140-35-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82-og%C5%82o%C5%9B-swojego-psa!-Na-Joy-i-Megi-do-8.10[/url] Ponawiam propozycję Quote
zerduszko Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='mmd'] Nie wycofam się (na razie, bo nie wiem co będzie za pół roku, rok...), ale nie sposób nie zgodzić się częściowo z tym co napisała Zerduszko. To nie jest jakiś atak, z żalem to piszę, nie lubię dowalać nikomu i nie o to chodzi. [/QUOTE] Ja tez nie chcę nikomu dowalić. Mi się nie od wczoraj nie podoba kilka spraw, szczególnie ze strony hotelu, ale nie chcąc wywoływać kłutni pisałam na pw na ten temat... ale przekręcania moich słów nie przemilczę. Co do hotelu, to wkleję przykładowy wątek [url]http://www.dogomania.pl/threads/136015-Moria-nie-chce-wyda%C4%87-psa-do-ds!-Pomocy!-Co-robic?p=15479201&viewfull=1#post15479201[/url] Szczególnie zdanie z czasem i zdjęciami dziwnie znajome. Ja nie znam tego hotelu, ale mi się to po prostu nie podoba - kasy za darmo nie dostają. Nie oskarżam nikogo, ale biorąc pod uwagę kilka ostatnich wpadek hotelików, nie ufam. Quote
Monika z Katowic Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 [quote name='marta0731']Jest bannerek, sama go mam ;)[/QUOTE] To jest banerek dwupaku, a nie Motusia... :) Wczoraj napisałam do Asi pw prosząc o kontakt telefoniczny. Może się odezwie? Jakoś musimy zadbać o Motusia, ustalić pewne rzeczy. Quote
Recommended Posts