Jump to content
Dogomania

Grina pojechała do domu... Trzymamy mocno kciuki! I za nią i za jej Ludzi!

Recommended Posts

Posted

Narazie tyle na dniach postaram się jeszcze o jakieś zdjęcia no i zdjęcia Grinki jednak nie wyznaczam terminu poniewaz nie jestem w stanie podać dokładnego dnia. Mam nadzieję, że te się przydadzą.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grina ma komplet deklaracji.Brakuje jedynie wpłat.
Ja nie znam nikogo kto chciałby podjąć się prowadzenia finansów ale może ktoś z was zrobi to lepiej?

Wstępnie umówię się z leną na conajmniej 5zdjęć Moto oraz Griny miesięcznie. I oczywiscie w miarę możliowści wiecej zdjec, filmikow itp. Myślę, że to dobre wyjście.

Posted

w porównaniu do tych wcześniejszych zdjęć rzeczywiście jakiś taki mniejszy... moje psy to już od jakiegoś czasu łapią tłuszczyk na zimę. Wogóle czarnulek jakiś taki jakby spłoszony.

Posted

[quote name='tripti']w porównaniu do tych wcześniejszych zdjęć rzeczywiście jakiś taki mniejszy... moje psy to już od jakiegoś czasu łapią tłuszczyk na zimę. Wogóle czarnulek jakiś taki jakby spłoszony.[/QUOTE]

Pewnie nie lubi jak mu lapa blyskowa daja po oczach :lol:
Moj piesio do 2 lat obracal sie tylkiem jak tylko zobaczyl aparat fotograficzny albo odwracal glowe . Niektore pieski nie lubia robienia zdjec.:razz:

Posted

[quote name='Ingrid44']Pewnie nie lubi jak mu lapa blyskowa daja po oczach :lol:
Moj piesio do 2 lat obracal sie tylkiem jak tylko zobaczyl aparat fotograficzny albo odwracal glowe . Niektore pieski nie lubia robienia zdjec.:razz:[/QUOTE]

Na dworze ma fotki piękne, aparat mu jakoś nie przeszkadzał... No ale to może rzeczywiście wina lampy...

Posted

Moto chodzi bez problemu, bardzo ładnie. Z Griną jest gorzej bo ona boi się smyczy(najprawdopodobniej mieszkała na jakiejś działce lub ogrodzie i nie miala nigdy do czynienia ze smycza). Stopniowo przyzwyczaja się do niej ale niestety nadal bardzo się jej boi. Przez siatkę wybiegu zawsze,,wojują" z bokserami jednak wiadomo jak to psy zza ogrodzenia;) Oboje lubią inne psy- w szczególności Grina. Motuś chciałby się ze wszystkimi bawić. Moto to taki typowy przytulanek wskakuje na kolana, przytula się i jest wiernym towarzyszem człowieka. Czasami różnie reaguje na obcych mężczyzn ale to tylko kwestia chwili aby się do mężczyzny przekonał;) Co do Griny trzeba zdobyć jej zaufanie. Obok ,,swoich"chodzi przy nodze właściwie cały czas(chyba ze szaleje z Motusiem);) Tak w ogóle trzymajcie kciuki, bo byly dwa telefony w sprawie Moto. Jeden pan miał przemyśleć i odezwać się czy zdecyduje się na Moto niestety dzisiaj nie zadzwonił(moze nie wszystko stracone?)ale dom wydawał się być bardzo dobry dla Mota. Kolejny dom jest niedaleko hoteliku jednak tam jest dziecko dlatego lena jedzie jutro na wizytę przedadopcyjną/rozmowę i zobaczy co i jak.. Obiecała zrobić Grineczce jakieś fotki więc mam nadzieje, ze już niedługo będę mogła je tutaj wstawić;)
Co do zdjęć Moto podobno nie był zachwycony z tego powodu no ale moze uda się znaleźć domek:evil_lol:

Posted

Telefony, choćby nawet dwa na początek, to i tak po takiej ciszy super wieści:multi:
Może akurat z któregoś coś będzie, a najlepiej jak będą następne!

Asia a jak u Leny warunki z pracą z psem? Jest czas? Bo Grina już prawie rok tam jest, i nadal nie nauczona smyczy?

Posted

Kilkuletniego psa, który bał się podchodzić wogole do człowieka nie mówiąc już o jakiejkolwiek uwięzi jaką jest smycz trudno jest ,,sprowadzić do normalności";) Grina przekupna na kiełbaski więc o tyle jest dobrze

Posted

No, wreszcie coś drgnęło. Uda się czy nie uda tym razem, ale widocznie te nowe "domowe" fotki są zachęcające.
Czy są już ogłoszenia z bazarku?

Posted

[quote name='Asia_Klero']Kilkuletniego psa, który bał się podchodzić wogole do człowieka nie mówiąc już o jakiejkolwiek uwięzi jaką jest smycz trudno jest ,,sprowadzić do normalności";) Grina przekupna na kiełbaski więc o tyle jest dobrze[/QUOTE]

przez rok czasu to chyba da się opanować z każdym psem, a Grina wyglądała na kontaktową psinkę nawet na fotkach w zimie, nie było to skulone psie dziecię w najciemniejszym rogu budy.

Czy deklaracje nadal wpłacamy na konto podane przez Ciebie?

Posted

[quote name='mmd']No, wreszcie coś drgnęło. Uda się czy nie uda tym razem, ale widocznie te nowe "domowe" fotki są zachęcające.
Czy są już ogłoszenia z bazarku?[/QUOTE]

nie ma, bo w końcu chyba nie zgłosiliśmy psiaków w kolejkę...

Posted

allegro ponoć wystawiane jest przez wątek zabrzański? tak chyba Asia pisała... być może z samego gumtree, ale Monika też robiła jakieś ogłoszonka tak mi się coś kojarzy. Tak sobie pomyślałam, bo gumtree to jednak dobra rzecz, że może wystawić na wszystkie miasta to gumtree?

Posted

Nie można. Po telefonie i innych szczegółach wyłapują, a regulamin zabrania na więcej niż jedno.
Za to można zrobić tak, że jak pobędzie na Kraków to za tydzień czy dwa usunę i nowy region. Tak już robiłam.

Posted

oj to nie wiedziałam... zawsze można podać kontakt do siebie, a później zainteresowanego odesłać do Asi, a fotki też różne dać, przecież nie muszę wiedzieć, że np koleżanka wystawiła psiaka też :)

Posted

Można. Ale za takie sprawki mogą mnie zablokować, a na gumtree mi bardzo zależy, bo wyadoptowało mi się dzięki niemu kilka psiaków. Z innych stronek tylko na warszawskim szerloku miałam sukces.

Posted

[quote name='tripti']przez rok czasu to chyba da się opanować z każdym psem, a Grina wyglądała na kontaktową psinkę nawet na fotkach w zimie, nie było to skulone psie dziecię w najciemniejszym rogu budy.
[/QUOTE]

Też tak myślę, rok to sporo czasu, stąd moje pytanie jak u Leny z warunkami i czasem na pracę z psem. Dużo psów Lena ma u siebie na hotelu?