Asia_Klero Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Narazie tyle na dniach postaram się jeszcze o jakieś zdjęcia no i zdjęcia Grinki jednak nie wyznaczam terminu poniewaz nie jestem w stanie podać dokładnego dnia. Mam nadzieję, że te się przydadzą. Quote
Asia_Klero Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Grina ma komplet deklaracji.Brakuje jedynie wpłat. Ja nie znam nikogo kto chciałby podjąć się prowadzenia finansów ale może ktoś z was zrobi to lepiej? Wstępnie umówię się z leną na conajmniej 5zdjęć Moto oraz Griny miesięcznie. I oczywiscie w miarę możliowści wiecej zdjec, filmikow itp. Myślę, że to dobre wyjście. Quote
ALMA2 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 moja wpłata na Grinę pójdzie w Poniedziałek - za październik Quote
obraczus87 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Tutaj jest stary watek MOTO. Jesli ktos ma czas przejrzec i przekleic ladne fotki to bardzo prosze :) http://www.dogomania.pl/threads/181336-MOTO-w-hotelu-u-Leny13..prosz%C4%99-o-ZAMKNI%C4%98CIE-TEGO-W%C4%84TKU. To samo dotyczy Grinki :) http://www.dogomania.pl/threads/174468-Kocha%C5%82a-bezgranicznie..-Prosz%C4%99-o-ZAMKNI%C4%98CIE-tego-w%C4%85tku. Quote
Monika z Katowic Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Pierwsze nowe zdjęcie Motusia przepiękne!!!!:loveu: Przeklejam kilka starych zdjęć z tamtego wątku: Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 do ogłoszeń jedno z podwórka i trzy z domu? trzeba chyba wstawić się w kolejkę na te ogłoszenia, bo to też trochę trwa. Quote
Monika z Katowic Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Kochani? Patrzę tak na najnowsze zdjęcia Motusia... Sierść ma taką piękną, błyszczącą! Ale czy mi się wydaje, czy Motuś trochę schudł? Quote
tripti Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 w porównaniu do tych wcześniejszych zdjęć rzeczywiście jakiś taki mniejszy... moje psy to już od jakiegoś czasu łapią tłuszczyk na zimę. Wogóle czarnulek jakiś taki jakby spłoszony. Quote
Ingrid44 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='tripti']w porównaniu do tych wcześniejszych zdjęć rzeczywiście jakiś taki mniejszy... moje psy to już od jakiegoś czasu łapią tłuszczyk na zimę. Wogóle czarnulek jakiś taki jakby spłoszony.[/QUOTE] Pewnie nie lubi jak mu lapa blyskowa daja po oczach :lol: Moj piesio do 2 lat obracal sie tylkiem jak tylko zobaczyl aparat fotograficzny albo odwracal glowe . Niektore pieski nie lubia robienia zdjec.:razz: Quote
marta0731 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Ingrid44']Pewnie nie lubi jak mu lapa blyskowa daja po oczach :lol: Moj piesio do 2 lat obracal sie tylkiem jak tylko zobaczyl aparat fotograficzny albo odwracal glowe . Niektore pieski nie lubia robienia zdjec.:razz:[/QUOTE] Na dworze ma fotki piękne, aparat mu jakoś nie przeszkadzał... No ale to może rzeczywiście wina lampy... Quote
mmd Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Zrobiłam "dwupakowi" (ze wskazaniem na Motusia) gumtree, bo w to najbardziej wierzę, chociaż Moto tak się zasiedział... http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mlody-sredni-pies-szuka-domu-W0QQAdIdZ235094272 Quote
obraczus87 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Asiu, a powiedz mi jak wygląda kwestia chodzenia na smyczy Griny i Moto?? Chodzi mi o takie spacery poza terenem podwórka?? Jak One reaguja na innych obcych ludzie, na inne psy, zwierzeta? Quote
Asia_Klero Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Moto chodzi bez problemu, bardzo ładnie. Z Griną jest gorzej bo ona boi się smyczy(najprawdopodobniej mieszkała na jakiejś działce lub ogrodzie i nie miala nigdy do czynienia ze smycza). Stopniowo przyzwyczaja się do niej ale niestety nadal bardzo się jej boi. Przez siatkę wybiegu zawsze,,wojują" z bokserami jednak wiadomo jak to psy zza ogrodzenia;) Oboje lubią inne psy- w szczególności Grina. Motuś chciałby się ze wszystkimi bawić. Moto to taki typowy przytulanek wskakuje na kolana, przytula się i jest wiernym towarzyszem człowieka. Czasami różnie reaguje na obcych mężczyzn ale to tylko kwestia chwili aby się do mężczyzny przekonał;) Co do Griny trzeba zdobyć jej zaufanie. Obok ,,swoich"chodzi przy nodze właściwie cały czas(chyba ze szaleje z Motusiem);) Tak w ogóle trzymajcie kciuki, bo byly dwa telefony w sprawie Moto. Jeden pan miał przemyśleć i odezwać się czy zdecyduje się na Moto niestety dzisiaj nie zadzwonił(moze nie wszystko stracone?)ale dom wydawał się być bardzo dobry dla Mota. Kolejny dom jest niedaleko hoteliku jednak tam jest dziecko dlatego lena jedzie jutro na wizytę przedadopcyjną/rozmowę i zobaczy co i jak.. Obiecała zrobić Grineczce jakieś fotki więc mam nadzieje, ze już niedługo będę mogła je tutaj wstawić;) Co do zdjęć Moto podobno nie był zachwycony z tego powodu no ale moze uda się znaleźć domek:evil_lol: Quote
marta0731 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Telefony, choćby nawet dwa na początek, to i tak po takiej ciszy super wieści:multi: Może akurat z któregoś coś będzie, a najlepiej jak będą następne! Asia a jak u Leny warunki z pracą z psem? Jest czas? Bo Grina już prawie rok tam jest, i nadal nie nauczona smyczy? Quote
Asia_Klero Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Kilkuletniego psa, który bał się podchodzić wogole do człowieka nie mówiąc już o jakiejkolwiek uwięzi jaką jest smycz trudno jest ,,sprowadzić do normalności";) Grina przekupna na kiełbaski więc o tyle jest dobrze Quote
ALMA2 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 wpłaciłam na hotelik Griny za X i XI = razem 20,00 Quote
mmd Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 No, wreszcie coś drgnęło. Uda się czy nie uda tym razem, ale widocznie te nowe "domowe" fotki są zachęcające. Czy są już ogłoszenia z bazarku? Quote
tripti Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='Asia_Klero']Kilkuletniego psa, który bał się podchodzić wogole do człowieka nie mówiąc już o jakiejkolwiek uwięzi jaką jest smycz trudno jest ,,sprowadzić do normalności";) Grina przekupna na kiełbaski więc o tyle jest dobrze[/QUOTE] przez rok czasu to chyba da się opanować z każdym psem, a Grina wyglądała na kontaktową psinkę nawet na fotkach w zimie, nie było to skulone psie dziecię w najciemniejszym rogu budy. Czy deklaracje nadal wpłacamy na konto podane przez Ciebie? Quote
tripti Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='mmd']No, wreszcie coś drgnęło. Uda się czy nie uda tym razem, ale widocznie te nowe "domowe" fotki są zachęcające. Czy są już ogłoszenia z bazarku?[/QUOTE] nie ma, bo w końcu chyba nie zgłosiliśmy psiaków w kolejkę... Quote
mmd Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Hmmm, to znaczy, że dwa telefony z samego gumtree, dobrze byłoby dorobić allegro - ja nie mam konta. Quote
tripti Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 allegro ponoć wystawiane jest przez wątek zabrzański? tak chyba Asia pisała... być może z samego gumtree, ale Monika też robiła jakieś ogłoszonka tak mi się coś kojarzy. Tak sobie pomyślałam, bo gumtree to jednak dobra rzecz, że może wystawić na wszystkie miasta to gumtree? Quote
mmd Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Nie można. Po telefonie i innych szczegółach wyłapują, a regulamin zabrania na więcej niż jedno. Za to można zrobić tak, że jak pobędzie na Kraków to za tydzień czy dwa usunę i nowy region. Tak już robiłam. Quote
tripti Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 oj to nie wiedziałam... zawsze można podać kontakt do siebie, a później zainteresowanego odesłać do Asi, a fotki też różne dać, przecież nie muszę wiedzieć, że np koleżanka wystawiła psiaka też :) Quote
mmd Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Można. Ale za takie sprawki mogą mnie zablokować, a na gumtree mi bardzo zależy, bo wyadoptowało mi się dzięki niemu kilka psiaków. Z innych stronek tylko na warszawskim szerloku miałam sukces. Quote
marta0731 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='tripti']przez rok czasu to chyba da się opanować z każdym psem, a Grina wyglądała na kontaktową psinkę nawet na fotkach w zimie, nie było to skulone psie dziecię w najciemniejszym rogu budy. [/QUOTE] Też tak myślę, rok to sporo czasu, stąd moje pytanie jak u Leny z warunkami i czasem na pracę z psem. Dużo psów Lena ma u siebie na hotelu? Quote
Recommended Posts