Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jola_li']Przekopiowuję, bo ważne:

Marsz (NIE)Milczenia – stop przemocy wobec zwierząt odbył się w Łodzi, Krakowie, Poznaniu, Gdańsku, Opolu, Kaliszu i Lublinie pod wspólnym logo.
Ze względu na fakt iż spotkał się z dużym entuzjazmem społeczeństwa (łącznie w Marszu uczestniczyło ok. 5 tysięcy osób) oraz chęcią uczestnictwa w akcji innych miast, odbędzie się dnia 03 kwietnia 2011 roku o godzinie 13.00 II tura Marszu w takich miastach jak : WARSZAWA, SZCZECIN, WROCŁAW, KATOWICE, ZIELONA GÓRA, ZABRZE, GŁOGÓW, SANOK i WŁOCŁAWEK.
Po raz drugi solidarnie i jednogłośnie powiemy „Stop przemocy wobec zwierząt”!
Warszawa 3 kwietnia godz. 13 trasa Marszu: Kancelaria Premiera Al. Ujazdowskie-> Plac Zamkowy

Posted

Byliśmy dzisiaj na ogarzym spacerze. W końcu się udało :cool3:
No i mamy wieeeele wrażeń :razz:

Po pierwsze - pierwsza ogarza bójka, z nokautem na glebie i krwawymi ranami zaliczona.
Przegraliśmy ;)

Ale na usprawiedliwienie Kajusia muszę powiedzieć, że przeciwnik był z 10 cm wyższy i w dodatku 13 kg cięższy.

Już myślałam, że zdarzenie wpłynie na całkowite znienawidzenie rasy ale na szczęście była Łoza, która umiejętnie załagodziła sytuację.

I tu spostrzeżenie nr 2 - myślałam, że Kajak jest najbardziej postrzelonym, sfisiowany, aktywnym ruchowo, nieposłusznym i łasym na smakołyki ogarem na świecie. Ale dzisiaj poznaliśmy Łozę i......już tak nie myślę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Z resztą - niech obrazy powiedzą same za siebie ;)

Łoza :) To zdjęcie mówi wszystko :)

Po bójce Kajko trzymał się oddzielnie i nie chciał się bawić z innymi pieskami

Później powoli zaczął przełamywać lody

Posted

No a później to już poszło;)

Ganianie było

Zaproszenie do zabawy było

Szturchanie było

Czułe słówka szeptane na uszko były

I buziaki też były (nieźle, na pierwszej randce ;) )

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ależ ogary mają rozbrajające te pyski :) Wyglądają na wiecznie zmartwione ;)

Pamiętaj, że on ostry łomot dostał chwilę wcześniej. Krew się lała i w ogóle ;)
Miał prawo być zmartwiony ;)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Wstyd żeby dziewczyna go zbiła! I dał się tak sprać? :shake:

To nie dziewczyna ;)
Łoza to zerowa agresja ;)

Dostał od Wigro - wieeeeeeeelkiego ogara, 41 kilo, chłop jak dąb ;)

Posted

Fakt, ogary do małych nie należą :) Jak mi obie suczki Beaty położyły "łebki" to z deczka ciężko było. Ale to taki słodki ciężar jest :)
Gusia, a Kajaczek ile waży? Bo na zdjęciach to na ułomka nie wygląda.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Fakt, ogary do małych nie należą :) Jak mi obie suczki Beaty położyły "łebki" to z deczka ciężko było. Ale to taki słodki ciężar jest :)
Gusia, a Kajaczek ile waży? Bo na zdjęciach to na ułomka nie wygląda.

27, 8
Mam obsesję - łażę co tydzień ważyć Aresika, to i Kajko się załapuje ;)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Ależ ogary mają rozbrajające te pyski :) Wyglądają na wiecznie zmartwione ;)

To bardzo częste wrażenie – ja wielokrotnie słyszałam, zwłaszcza przy Bardzi „ Oj, jaki on smutny”, „ Jaki smutne oczka” ;)
U Łozy ludzie nie mają czasu na zarejestrowanie stanu emocjonalnego na pysku ;)

gusia0106 napisał(a):

I tu spostrzeżenie nr 2 - myślałam, że Kajak jest najbardziej postrzelonym, sfisiowany, aktywnym ruchowo, nieposłusznym i łasym na smakołyki ogarem na świecie. Ale dzisiaj poznaliśmy Łozę i......już tak nie myślę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[ QUOTE]

Kajak jak najbardziej mieści się w normie ;)
Łoza nie …

[quote name='gusia0106']To nie dziewczyna ;)
Łoza to zerowa agresja ;)

Dostał od Wigro - wieeeeeeeelkiego ogara, 41 kilo, chłop jak dąb ;)

Z Łozą też bywa różnie…ale faktycznie ona jest trochę takim chłopcem do bicia, bo bęcki dostała już nie raz…
I żeby nie było – pierwsza runda należała do Kajaka .
Nie wiem jak Wigro się zmieścił….ale znalazł się miedzy łapami Kajaka ;)

Tak źle mówi ale chyba jednak trochę kocha ;)

i karmi ;)

Przepraszam ale z rozpędu zaczęłam wasze zdjęcia podpisywać...a i wielkościowo widzę trochę się rozjechały :/

CDN ;)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Świetne zdjęcia :)
Takiej jednej, w czerwonej kurtce przydałyby się jakieś zupki energetyczne, bo wyschła na wiór! :eviltong::eviltong:

Ja Ciebie też :)

Posted

Dzisiaj poznałam Kajaczka :) Fajowy jest chłopak. Taki początkowo ciut zdystansowany, ale po chwili sam się pcha do głaskania. Na zmianę z Aresem tak się nadstawiali. Jak jednego drapałam za uchem to drugi zazdrośnik pchał głowę na kolana, i tak na zmianę. Bardzo dostojne są te ogary, i mają duuużo gracji. Pewnie się zaraz narażę, ale generalnie rozbraja mnie w nich to, że to takie duże ciapy są:cool3: