Odi Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ludzie - bez przesady z tym odchudzaniem :angryy: Wpłaciłam dzisiaj dla Raji moją należność za styczeń 2012. Dlaczego Raja ciągle chudnie? Oszczędzają na karmie, głodzą ją, czy o co tu chodzi ? Quote
Lu_Gosiak Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Odi spokojnie..Ona na prawde była zatuczona - przeciez dla starszego psa to mega niezdrowo na stawy i ogolnie na stan zdrowia..Ona wczesniej 7 lat siedziala w boksie bez ruchu - wiec jak przyjechala do Lilki to kondycja zerowa i mega bruchol - teraz wyglada w koncu zdrowo i ładnie...tu nie chodzi o zadne oszczdzanie - bez przesay - tylko zeby pies jak najdluzej mógł cieszyc sie dobrym zdrowiem i samopoczuciem:) Quote
mmd Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Wielkie cielsko to obciążenie dla organów wewnętrznych, stawów, kręgosłupa... Ludzi też to dotyczy ;) Quote
red Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Raja na pewno się odmłodziła zrzucając kilogramy. To dla jej zdrowia. Najważniejsze, że jest szczęśliwa po koszmarnych 7 latach w schronie. Przelałam dziś wplatę na hotelik. Quote
lilk_a Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 naprawdę lepiej jak jest szczuplejsza , wystarczyło na pewno więcej ruchu i juz po psie to widać , była naprawdę zapasiona więc trochę to trwało :) ja po swojej suce widzę jak po zimie , kiedy najczęściej pod kocykiem się wyleguje a na dwór i spacery wychodzi z łaską .... i tym samym w tłuszcz obrasta , na wiosnę do miesiąca chudnie te 3-4 kilogramy co w zimie zmagazynowała :) Quote
hotel_lilki Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Zapewniam cię Odi, że nie oszczędzam na karmie i nie głodzę Raji ani innych psów. Psy są u mnie dwa razy spacerowane na długich spacerach, mają duży wybieg więc są cały czas w ruch. Zapraszm w odwiedziny i zobaczenia Raję na żywo, a nie wypisywać bzdur posługując się tylko zdjęciem!!! Quote
Odi Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 hotel_lilki napisał(a):Zapewniam cię Odi, że nie oszczędzam na karmie i nie głodzę Raji ani innych psów. Psy są u mnie dwa razy spacerowane na długich spacerach, mają duży wybieg więc są cały czas w ruch. Zapraszm w odwiedziny i zobaczenia Raję na żywo, a nie wypisywać bzdur posługując się tylko zdjęciem!!! Dziękuję za zaproszenie. Zawsze chwaliłam Twój hotelik, zachwycałam się opieką nad Rają, jak również nie zalegałam z wpłatami za Raję i dlatego jest mi bardzo przykro, że odzywasz się do mnie w tak nieprzyjemny sposób. Te trzy wykrzykniki też nie były potrzebne. Nie "wypisuję bzdur" "posługując się tylko zdjęciem", a jedynie zażartowałam sobie w taki sposób. Masz coś na sumieniu, żeś taka wyrywna w pokrzykiwaniu na darczyńcę Rajuni, czy jedynie masz może tylko gorszy dzień ? Rób SAMA SOBIE, czyli swojemu hotelikowi, taką reklamę dalej, a w niedługim czasie przekonasz się, jak na tym wyjdziesz. Mam płacić, chwalić pod niebiosa, bić pokłony w nieskończoność, a za - niech będzie, że nietrafiony żart, dostać w mordę ? Niedoczekanie Wasze. Quote
hotel_lilki Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Nie odczytałam tego jako żart, poprostu jakoś zabolało...sumienie mam czyste...PRZEPRASZAM jeśli utaziłam...Tobie jest przykro, że wstawiłam wykrzykniki a mi za:angryy: ostro mnie potraktowałaś mimo tego nie mam w zwyczju nikogo ,,lać po mordzie"...ale OK nie będę już nic komentować. Jeszcze raz SORY za nie zrozumienie żartu, ale jakbyś miała hotelik i robiła wszystko dla psiaków może też byś tak to odebrała.;) Quote
conceited Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Tez bym się nie zorientowała, że to zart :roll: zaraz wpłacę za styczeń, a za grudzień czekam na rozliczenie, bo nie pamietam czy wplacalam czy nie:oops: Quote
monika083 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Kochani rospisalam w koncu finanse, prosze ,posprawdzajcie czy wszystko sie zgadza. Quote
mmd Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 monika083 napisał(a):Kochani rospisalam w koncu finanse, prosze ,posprawdzajcie czy wszystko sie zgadza. Ja "wiszę", więc jak dla mnie ok :) Quote
monika083 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 [quote name='mmd']Ja "wiszę", więc jak dla mnie ok :) nie cioteczko, przeciez wplacilas za styczen? : TULA 20zl (3.01) Odi 20zl (5.01) marzenkap 20zl (5.01) RED 20zl (9.01) (MMD 20zl (10.01) Lu_Gosiak 10zl (10.01) --------------------- SALDO+251zl Quote
Lu_Gosiak Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Monia moja wplate wez za grudzien zaraz wplace za styczen - niewiem jak mi to umknelo Quote
monika083 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Lu_Gosiak napisał(a):Monia moja wplate wez za grudzien zaraz wplace za styczen - niewiem jak mi to umknelo to juz Gosia nie bede kombinowac bo sie pogubie, poprostu beda dwie wplaty w styczniu Twoje, na szczescie Rajka jest kasiasta i ciagle na plusie:) Quote
monika083 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Gosia , a moze sprawdz w historii przelewow, moze to mi umknelo, chociaz sprawdzalam dwa razy ta Raje. Quote
Lu_Gosiak Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 monika083 napisał(a):to juz Gosia nie bede kombinowac bo sie pogubie, poprostu beda dwie wplaty w styczniu Twoje, na szczescie Rajka jest kasiasta i ciagle na plusie:) oki jasne noo jest na plusie ale minimalnie i juz niestety coraz mniej - właśnie policzyłam i miesiecznie bralkuje Nam 55zl stałych deklaracji, juz dawno bylibylismy na minusie ale uratowała nas wplata Agaty oraz Aliszcze która płaci wiecej niz deklarowała - dziekujemy wszystkim baardzo:):) niestety z kolegą Raji Zuluskiem jest żle - bolą Go łapy - dostaje leki ale narazie nie ma poprawy..Raja za to ma sie dobrze Quote
mmd Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 monika083 napisał(a):nie cioteczko, przeciez wplacilas za styczen? No to przecież właśnie "wiszę" - na liście - o to mi chodziło :diabloti: Ciotki - zajrzyjcie na moje bazarki z podpisu :) Quote
monika083 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 mmd napisał(a):No to przecież właśnie "wiszę" - na liście - o to mi chodziło :diabloti: Ciotki - zajrzyjcie na moje bazarki z podpisu :) a no to ok, ja to ''wisze'' zrozumialam jako ''zalegam''.Ide na Twe bazary. Quote
mmd Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Wiem, wiem :) Niejasno mi to wyszło. Dziękuję za owocną wizytę ;) Quote
emilia2280 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 witajcie, czy glodne psy z Klébowa mogá prosic o Waszá pomoc w glosowaniu? Pomoc dla schroniska w Klembowie, psy głodują! GŁOSUJCIE Bardzo proszę o pomoc w głosowaniu na schronisko w Klembowie koło Wołomina. Jest to mało znane schronisko w niewielkiej miejscowości koło Wołomina. Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami 05-205 Klembów ul.Słoneczna2 Tel: 029-777-90-22, 0-507-292-311, 504-649-287, Email:[email protected] [email protected]; http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl Stowarzyszenie prowadzi Schronisko w Klembowie kolo Wołomina. W tej chwili przebywa tam 350 psów i 20 kotów. Pieniędzy brakuje absolutnie na WSZYSTKO. Mało adopcji, bo to koniec świata. Niewielu ludzi tam dociera. W tej chwili przebywają tam 2 spanielki, które wkrótce pojadą do domowego hoteliku koło Kielc, ale problem nadal zostanie... Wątek spanieli z Klembowa: http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=1303 http://www.dogomania.pl/threads/219196-Przeurocza-parka-cocker-spanieli-(piesek-i-sunia)-pilnie-szuka-DT-KLEMBÓW-k.Wołomina Jaki jest problem tego schroniska? Brak pieniędzy na wszystko, nawet na jedzenie dla psów, na zapłacenie rachunków za prąd. Wczoraj psy nie dostały nic do jedzenia! To już nie pierwszy raz... Skąd się wziął ten problem? Może skopiuję z wątku schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/1235...-wolontariusze "W tej chwili zrobilo się blędne kolo. Pierwszy raz podpisali umowę z gminami i w tym momencie to byl ich koniec, bo część psów idzie do adopcji, ale część zostaje i trzeba podpisywać następne umowy, żeby można bylo utrzymać te które już są ale i te które przyszly i tak z roku na rok pozostaje do wyżywienia coraz więcej psów. Staram się im pomoc choć trochę, ale sama nie mam za dużo dla swoich. Zalatwiliśmy dwa razy trochę mięsa, ale bardzo trudno jest dostać coś w Polsce za darmo chyba że się ma plecy. Jutro kupię im ze swoich pieniędzy 10 worków bułek, ale to wszystko co na razie mogę, ale co do tych bułek? Tragedia a psów tam dużo i większość tak jak u mnie dużych. Takie zapłaty z gmin za odławianie psów są bez sensu, bo niby to spore pieniądze, tak myślą ci którzy psami się nie zajmują, a to żadne pieniądze bo niektóre psy pozostają do końca życia i trzeba je utrzymać, a kasę dostaje się na psa tylko raz. Trzeba również za te pieniądze leczyć, szczepić, a gazety rozpisują się, że gminy tak dużo placą, ale to mogą powiedzieć tylko ludzie, ktorzy nie mają nawet swoich zwierząt. W momencie gdy gminy przestają podpisywać umowy z danym azylem, psy zostają bez środków na życie, tak jak w tej chwili Klembów i trzeba by bylo wziąść za glowę gminy, żeby dawały na utrzymanie tych zwierząt, dopuki nie zostaną wszystkie wyadoptowane. Krew mnie zalewa." "No wlasnie. takie jednorazowe oplaty za odlowienie sá tylko dla rakarzy co te psy lapiá i usmiercajá. dla uczciwego schroniska to jest tragiczna pulapka. moze powinni podpisac umowy od nowa, na utrzymanie comiesiéczne, odejmujác te jednorazowe kwoty które dali na psa a pies np siedzi juz 4 lata, wiéc dawno "przejadl" tá sumké." Jak można pomóc? 1. Można wziąć udział w bazarku na dogo (lub wpłacić pieniążki na konto podane w drugim poście tego bazarku): http://www.dogomania.pl/threads/2208...do-17.01.2012r. 2. Można wziąć udział w głosowaniu na kandydata Dogomanii do konkursu w Krakvecie "Pomoc dla schronisk". W tej chwili wygrywa EMIR, ale w porównaniu z Emirem Klembów nawet nie marzy o takich pieniądzach jakimi Emir obraca. Pani Celina chciałaby tylko móc zapłacić rachunki i mieć za co kupić jedzenie dla zwierzaków. Pomóżcie głodującym psom zawalczyć o jedzenie! Bardzo proszę o głosowanie (kto jest zalogowany na Dogomanii): http://www.dogomania.pl/threads/2207...ta-na-styczeń Liczy się każdy głos! Głosowanie na Krakvecie będzie dopiero od 16 stycznia, wstawię tu linka do głosowania. 3. Można dołączyć do wydarzenie na FB, udostępniać i zapraszać znajomych. Wydarzenie powstanie wieczorem, wtedy wrzucę tu linka. BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA GŁODUJĄCYCH PSÓW Z KLEMBOWA. Quote
red Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Poszła wpłata od Dorki 30 zł, przepraszam za opóźnienie (robię jej przelewy). Quote
Lu_Gosiak Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 red napisał(a):Poszła wpłata od Dorki 30 zł, przepraszam za opóźnienie (robię jej przelewy). dzieki:) wazne ze wplaty sa:) Quote
Aliszcze Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 buziaki dla Raji:) ja tez bym potrzebowała jej diety, by zrzucić zbędne wałeczki :( Quote
hotel_lilki Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Wczoraj odszedł przyjaciel Raji z boksu Zulus..był bardzo chory:-( Opłata wpłyneła z Raję Quote
Secia Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 o matuchno nic nie wiedziałam, że brat "bliźniak" chorował. Na co sie psiakowi zeszło? Rajunia była bardzo przywiązana do niego, przynajmniej tak było zawsze widać na fotkach. Biedulka jak ona to zniesie :-( Quote
Recommended Posts