Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karina, nie pocieszaj jej :diabloti:
Jak mi podrzucona (przez Kingę, rzecz jasna) Irga zmieniła ogród w coś na kształt placu budowy w etapie wstępnym, niszcząc wieloletnie, wychuchane migdałki to nawet nie zaproponowała (Kinga, rzecz jasna) sponsoringu nerwosolu :diabloti::diabloti::diabloti:

PS - Karina, nie planujesz przyjazdu do Krakowa? cosik byś przywiozła - malutkie jest, czterołapne, długie i szorstowłose :loveu:

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Camara']

PS - Karina, nie planujesz przyjazdu do Krakowa? cosik byś przywiozła - malutkie jest, czterołapne, długie i szorstowłose :loveu:

planuje, planuje - nawet juz we wrześniu... :-)

Posted

[quote name='Camara']Karina, nie pocieszaj jej :diabloti:
Jak mi podrzucona (przez Kingę, rzecz jasna) Irga zmieniła ogród w coś na kształt placu budowy w etapie wstępnym,:

...dlatego powtarzam zawsze, ze z podhalanami nie mam nic wspólnego :shake:, no, moze poza kolezanką Camarą :diabloti:, której upłynniam te niszczycielskie psy :p.

Natomiast przemiłe bernardyny rodem z Ameryki mają jedną męczącą cechę.
Nad ranem dopada je olbrzymi głód. Pokonują wtedy swoje wrodzone lenistwo - i udają się Na Poszukiwanie.
Otwieram jedno oko, bo słyszę łomoty, przesuwania i szelesty worków z dobrze zabezpieczonymi przed otwarciem karmami. Biorę na przeczekanie.
Po czym słyszę wysypujące się ziarenka karmy.
Kocie, malutkie i b. drogie.
A następnie: - "pfl, pfl, pfl" - dowod niezbity, ze Georgia usiłuje je wessać co do jednego. Oczywiście w asyście pozostałych dwoch psów, bardzo podekscytowanych nieoczekiwaną odmianą w spędzaniu nudnych nocy.
A jak usiłuję przemycić kotom saszetkę, to pląsom i podskokom (nie wspomnę kogo) końca nie ma :shake:.

Ten pies doprowadzi mnie do ruiny :razz:. A koty do śmierci głodowej :diabloti:

Posted

[quote name='Camara']

To ja :scared: :)

A na poważnie: co to jest i jak jest małe? Bo plan mamy jechać pociągiem, a ja nigdy nie wiozłam zwierząt pociągiem i nie wiem czy to coś przetrwa tyle godzin w pociągu:)

Posted

[quote name='karina1002']To ja :scared: :)

A na poważnie: co to jest i jak jest małe? Bo plan mamy jechać pociągiem, a ja nigdy nie wiozłam zwierząt pociągiem i nie wiem czy to coś przetrwa tyle godzin w pociągu:)

kiedyś musi być ten PIERWSZY RAZ...

Guest monia3a
Posted

karina1002 napisał(a):
Twój pierwszy raz będzie jak do mnie przyjedziesz. A w drogę powrotną zabierzesz psa rasy Drohiczyńskiej :diabloti:

Jestem ZA nawet możemy ją uraczyć dwoma, takie małe, że nie poczuje :D

Posted

PaulinaT napisał(a):
O ja nie mogę! Kinga - gratulacje! :) :) :)

a, bo ja się chciałamTobie pochwalić moim XL, ale zaczęłam czytać o Twoim XXXL - i się poczułam skarlała :-)
...a ze na koniach nie znam się za Boga nic nic, wiem tylko, ze kon ma duże kopyta, w poblize których nie należy podchodzić za blisko :-( - to i nic mądrego nie mogłam u Ciebie napisać. Zresztą ja TAM - u Ciebie na fotoblogu - tylko w połowie rozumiem, o czym piszesz... bo ja się właśnie TAK znam na koniach :-(

Posted

monia3a napisał(a):
Jestem ZA nawet możemy ją uraczyć dwoma, takie małe, że nie poczuje :D

drohiczyńskimi jest Camara zainteresowana :p, nawet prosiła, żeby jej wątek podesłać.

walcie dziewczyny do Camary, zwłaszcza, ze Karina jedzie do tego Krakowa, i postanowiła PIERWSZY RAZ przewieźć coś pociągiem w kontenerku :diabloti:.

Posted

[quote name='kinga']drohiczyńskimi jest Camara zainteresowana :p, nawet prosiła, żeby jej wątek podesłać.

walcie dziewczyny do Camary, zwłaszcza, ze Karina jedzie do tego Krakowa, i postanowiła PIERWSZY RAZ przewieźć coś pociągiem w kontenerku :diabloti:.

No proszę aż nie wierzę, Karina z psiakiem w pociągu :-o kurcze to trzeba się spieszyć, przywieść coś do Białegostoku, doprowadzić do ładu ( pokąpać, odpchlić i wysterylizować ) i może śmiało wieść przynajmniej nie będzie narzekać, że śmierdzą :lol:

Camara wątek rasy Drohiczyńskiej - psiaki do wyboru i koloru, wszystkie mikruskowate do 6 kg
http://www.dogomania.pl/threads/188831

A tu moje podopieczne :) przepraszam, że nie w temacie :oops:

Posted

Fajna ta drohiczyńska rasa :cool1:
w moim guście :cool3: (nie brać tego na serio!!!)

bo ja ostatnio w mikrusach robię, ot taka miła odmiana :evil_lol:
i zbieram nowe doświadczenia
o ostatnią tymczasowiczkę Zuzke (5 kg) mało mi się ludziska nie pobili, takie dziewucha miała branie (łącznie z tym, że ja również nie miałam ochoty oddać tego brzydactwa :oops:)
a jak ogłaszam wielkopsa... no, w każdym razie nie ma tak efektownego odzewu :roll:

Poznajcie Zuzolindę, śliczna jest, prawda :diabloti: to ten żuczek zółciutki, żeby ktoś nie pomylił!!!

Posted

UWAGA, UWAGA.
Mały przerywnik w mikrusach.
DUZE jest piękne :loveu: - to mówię Wam JA, GEORGIA :loveu::

ogladamy sobie z Panem "Szkło kontaktowe", choć mamy lekkie kłopoty w lokalizacji telewizora:

No dobrze, dobrze...już zsynchronizowaliśmy kierunki:

Aplikują mi zastrzyk przeciwświądowy. Przy operacji astystuje pielęgniarka Caramba ( na grzbiecie pana doktora):

No i nic mnie juz nie swędzi, ach.

Posted

Georgia On My Mind i Sir Lipton Tea :diabloti:, czyli: zaraz będziemy się nawalać :p:

...A może by go tak zdominować łapą i ustalić, kto tu rządzi?...

...Choroba, wpadł na to samo. Nie będzie lekko...

No to ja sobie odpocznę po nawalankach na MOIM posłaniu:

...Odpoczęłam. Teraz pomyślę nad życiem. Moze szybciej zleci do kolejnego posiłku...

Posted

salibinka napisał(a):
To ja niniejszym (bo jakoś w pośpiechu na pw niewyględnie chyba mi coś wyszło ;)) składam GRATULACJE Kindze i wyrazy zachwytu nad Bernardynią w domowych przytulnościach :) :) :)

na pw wyszło OK, podwójnie dziękuję :loveu:

salibinko - a Ty wiesz, ile kilogramów psów będę Wam teraz musiała wyslać do Krakowa, żeby zbilansować ten ubytek? :p

...a Georgia wciąż przybiera na wadze... :diabloti:

Posted

kinga napisał(a):
a, bo ja się chciałamTobie pochwalić moim XL, ale zaczęłam czytać o Twoim XXXL - i się poczułam skarlała :-)
...a ze na koniach nie znam się za Boga nic nic, wiem tylko, ze kon ma duże kopyta, w poblize których nie należy podchodzić za blisko :-( - to i nic mądrego nie mogłam u Ciebie napisać. Zresztą ja TAM - u Ciebie na fotoblogu - tylko w połowie rozumiem, o czym piszesz... bo ja się właśnie TAK znam na koniach :-(

ojej to czytasz? :o
miło mnie, miło - ja wiem że to po chińskiemu dla nieobznajomionych z tematem :oops:
ja to tak dla siebie spisuję, bo wiele się dzieje a to zupełnie nowe i ważne dla mnie doświadczenie
i jak co to się polecam, zaznajomię - bo to fajne zwierza są, z bliska też ;-)

A Georgia z każdym zdjęciem ładniejsza... no i dobrze mieć doktora pod ręką...

Posted

;) Jest cudna, kochana, piękna, milutka, śliczna.... echhh... tylko wzdycham i troszeczkę zazdroszczę:p [quote name='kinga']No i coooo?.......
Kto jest Najpiękniejszym Psem Na Swiecie?

Posted

Śliczna malutka :loveu: a jak jeszcze dojdzie do siebie w 100% to wogóle będzie cudo :)