Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.10.2024 o 13:32, bakusiowa napisał:

Zapraszam na najnowszy bazarek cegiełkowy który ma na celu pomoc w spłacie długu w hoteliku u MURKI.

Link do bazarku

KLIK

Zapraszamy z bakusiową serdecznie na bazarek cegiełkowy🐱

Posted
Dnia 7.10.2024 o 07:57, DORA1020 napisał:

Czy może wysłał juz ktoś maila do burmistrza?

Przyznam, że ja zaczęłam coś pisać ale jeszcze nie wysyłałam bo chciałam Cię prosić o jakieś konkrety. Typu: ile średnio np. w roku kotów potrzebuje pomocy? Jak duże pomieszczenie potrzebne, tak mniej więcej na ile kotów? Czy miasto opłaca sterylki? Czy jest podatek od posiadania psa? Ja wiem, ze to nie kot ale zawsze byłby argument, że podatek od zwierząt to tak a pomoc to nie? Napisz nam jak najwięcej o sytuacji to wtedy łatwiej coś z sensem napisać i się nie dublować przy okazji. Ty to wszystko wiesz, dla nas każdy argument ma znaczenie. 

Myślę, że trzeba też napisać do Przewodniczącego Rady Miasta, może do kilku radnych do wiadomości - może tym sposobem znajdziemy jakąś prozwierzęcą osobę w Szczebrzeszynie.  

• Upvote 1
Posted
Dnia 7.10.2024 o 07:57, DORA1020 napisał:

Bardzo potrzebuję jeszcze jednej budki

bakusiowa wysłała mi link,to chyba na allegro,więc wklejam

https://allegro.pl/oferta/domek-dla-kota-bialy-4cm-styropian-cieplutki-8798943246

będę wdzieczna za pomoc

1) kupilabym ale nie ma już 😞 czy ktoś od nas zakupił?

2) Na Marude i jego zabki chetnie 200zł dorzuce, dajcie znac tylko gdzie

3) Paco zostaje z nami - decyzja mojego małzonka. Zajmiemy sie nim i jego oczkiem najlepiej jak sie da

49304550-ade0-415e-8015-63e96a04fff0.jpeg

• Like 8
Posted
Dnia 7.10.2024 o 17:41, Madie napisał:

Dajcie znać jaka ma byc i taką kupię i wysle na adres DOry 🙂 

Chodzi o budkę?

Posted

Sorki, ale jakoś marnie widzę w tej budce dwa kotki. No chyba, że to zdjęcie nie pokazuje tej właśnie budki, ale zdjęcie poniżej jest z tego linku  Może w realu jest inaczej. Na tym zdjęciu kotek jest od ściany do ściany.

budkakocia.png.29d2b22bb5158cc8160f0caa003c2bf6.png

Posted
Dnia 7.10.2024 o 21:56, elik napisał:

Sorki, ale jakoś marnie widzę w tej budce dwa kotki. No chyba, że to zdjęcie nie pokazuje tej właśnie budki, ale zdjęcie poniżej jest z tego linku  Może w realu jest inaczej. Na tym zdjęciu kotek jest od ściany do ściany.

budkakocia.png.29d2b22bb5158cc8160f0caa003c2bf6.png

Zazwyczaj to jeden kot mieszka w budce. Jednak niech Dora się wypowie jak to jest z kotami szczebrzeszyńskimi.

• Like 1
Posted

Absolutnie dwa koty nie wejdą do jednej budki,koty się nie znają,są w róznych miejscach,zapomniałam napisac,że będą tez potrzebne polarki,dla białego miałam jeszcze jeden kocyk wysłany przez lipsik,i pociełam go,chociaż był nowy

ale polarki trzbeba wymieniać,szczególnie jak prze 3 dni leje

Posted
Dnia 7.10.2024 o 10:15, AlfaLS napisał:

Przyznam, że ja zaczęłam coś pisać ale jeszcze nie wysyłałam bo chciałam Cię prosić o jakieś konkrety. Typu: ile średnio np. w roku kotów potrzebuje pomocy? Jak duże pomieszczenie potrzebne, tak mniej więcej na ile kotów? Czy miasto opłaca sterylki? Czy jest podatek od posiadania psa? Ja wiem, ze to nie kot ale zawsze byłby argument, że podatek od zwierząt to tak a pomoc to nie? Napisz nam jak najwięcej o sytuacji to wtedy łatwiej coś z sensem napisać i się nie dublować przy okazji. Ty to wszystko wiesz, dla nas każdy argument ma znaczenie. 

Myślę, że trzeba też napisać do Przewodniczącego Rady Miasta, może do kilku radnych do wiadomości - może tym sposobem znajdziemy jakąś prozwierzęcą osobę w Szczebrzeszynie.  

Trudno przewidzieć ile kotów rocznie potrzebuje pomocy,jednego zabieram,na jego miejsce pojawiają się kolejne dwa lub trzy

kiedys w pierwszym poście wpisywałam,ale pózniej nie mogłam wpisywać,ani edytować,to co było zapisanie przeniosłam na maila

na jednej działce są 4 koty,chodzę tam codziennie karmić,przy blokach jest 5-6 kotów

na innej działce dwa koty,zostawiam jedzenie ,bo wieczorem przychodzą równiez inne

miasto opłaca sterylki,ale juz od dłuższego czasu nie maja pieniędzy i odsyłają ludzi z kwitkiem,będzie tak aż do lutego

czy jest podatek nie wiem,myślę,że nie,region biedny,od kogo tu brać podatki

co do lakalu,niech dadzą taki jaki mają,my sobie poradzimy,oby tylko dali,w co bardzo watpię

chodzi nam tez ,żeby gmina współpracowała z osobami pomagający6mi,czyli ja i sue

nikogo innego nie będzie,to małe miasteczko,wszyscy się znają i gdyby ktoś chciał dołączyć,toi już dawno byłoby nas więcej

i burmistrz musi wiedzieć, jakie są długi u Murki,za zabrane koty ze Szczebrzeszyna

ja mu o tym mówiłam,ale chyba nie przyjął do wiadomości

-------------------------------------------------------------------------------

ostanio jak z nim rozmawiałam mówił,że przyniósł do niego ktoś kotkę w kontenerze

i chciał u burmistrza zostawić,bo ktoś mu podrzucił,a on nie ma  pieniędzy na sterylkę i karmienie

więć burmistrz powiedział:proszę zostawić,a  człowiek na to: a co pan z nią zrobi?  .....a wypuszczę......

i tutaj mój komentarz zbędny

--------------------------------------------------------------------------------------

że ludzie z dogomanii pomagają od wielu lat,ale czas,żeby gmina do tego dołąćzyła

ja juz jak pisałam mam coraz mniej sił na to wszystko,po prostu za dużo tego,a sue sama sobie nie poradzi z taką ilością kotów do pomocy

ostanio zgłosiła osoba trzy małe dzikie kotki....zabierzcie.....bo jakim los je czeka:(

a my co mamy zrobić? dokąd zabrać?

ja i  tak jestem bardzo wdzięczna Dogomaniaczkom za pomoc,bo co bym bez tej pomocy zrobiła

prawie 900stron wątku,i przez ten czas zawsze intensywna pomoc

wiele osób odeszło,kilka dołączyło,ale problem zawsze ten sam,brak na wszystko środków

owszem my nie przejdziemy obojętnie,ale czas ,żeby gmina do tego dołączyła,a oni myślą,ze zapłacą za sterylki/i to nie za cały rok i trochę kasy na leczenie,ale to na tym się nie kończy/

nie można kotów leczyc ,a pózniej wypuszczać,tak jak oni myślą

pracownik gminy w lecie powiedział,że koty są wolnożyjące,i nie można ich zabierać

więc zapytałam,a co jak są chore,więc owczywiście trzeba to tak zostawić,bo zwierzęta w lesie jak choruja to nikt im nie pomoże i tak jest z kotami...

eh    dużo mogłabym pisać..............

Posted
Dnia 7.10.2024 o 11:53, Madie napisał:

1) kupilabym ale nie ma już 😞 czy ktoś od nas zakupił?

2) Na Marude i jego zabki chetnie 200zł dorzuce, dajcie znac tylko gdzie

3) Paco zostaje z nami - decyzja mojego małzonka. Zajmiemy sie nim i jego oczkiem najlepiej jak sie da

49304550-ade0-415e-8015-63e96a04fff0.jpeg

Cieszę się,że malutki u Was zostaje,gdzie będzie miał lepiej,ale mu się trafiło,miał dużo szczęścia:)

Maruda ma mieć usunięte wszystkie ząbki,sue jest w kontakcie z wetem

ten kotek nie może zostac na działce,na razie ciepło,więc problemu aż takiego nie ma

ale na zimę nie może tam zostać

i tak musi być zabrany,bo ta działka jest na sprzedaz,Bogu dziękuję,ze jeszcze nie teraz,ale w końcu to nastąpi

więc i tak nie mógłby tam zostać

to  bardzo kochany miziaczek,bardzo chce do człowieka,taki smutny jak odchodzę

rudy miał jechać do Murki z nadzieją,że szybko znajdzie dom,ale zaginął,nie ma go juz tydzień,mam tylko nadzieję,że wróci

Posted

Biały kocurek również potrzebuje natychmiastowej pomocy

oko się ślimaczy:( i nie wiadomo co z tym ogonkiem

na szczęscie wchodzi do budki,chociaż dzisiaj widziałam go o 6.30  jak siedział przykulony pod drzewem

nie rozumiem,może jeszcze coś go boli

nadal nie oswojony:(  chociaż juz pomalutku zaczyna ufać człowiekowi

Posted
Dnia 8.10.2024 o 07:47, DORA1020 napisał:

ostanio jak z nim rozmawiałam mówił,że przyniósł do niego ktoś kotkę w kontenerze

i chciał u burmistrza zostawić,bo ktoś mu podrzucił,a on nie ma  pieniędzy na sterylkę i karmienie

więć burmistrz powiedział:proszę zostawić,a  człowiek na to: a co pan z nią zrobi?  .....a wypuszczę......

i tutaj mój komentarz zbędny

Ten Wasz burmistrz to chyba komik - szkoda, że jakoś mało śmieszny 🤬

Ja szczerze mówiąc jeszcze nie wysłałam maili, bo miałam kilka ciężkich dni w związku z kotem, którego niedawno znalazłam, ale dzisiaj w nocy skorzystam z tego wszystkiego, co tu napisałaś (widzę, że sue też wysłała mi coś o Waszych problemach) i postaram się wysłać parę wiadomości. Może można by zainteresować sprawą lokalne media? Niby to nie jest bardzo nośny temat, ale czasem akurat trafi się na dziennikarkę czy dziennikarza, którzy zechcą napisać parę słów. Przeglądam właśnie szczebrzeszyńskie portale. 

Dnia 8.10.2024 o 07:59, DORA1020 napisał:

Cieszę się,że malutki u Was zostaje,gdzie będzie miał lepiej,ale mu się trafiło,miał dużo szczęścia:)

Maruda ma mieć usunięte wszystkie ząbki,sue jest w kontakcie z wetem

ten kotek nie może zostac na działce,na razie ciepło,więc problemu aż takiego nie ma

ale na zimę nie może tam zostać

i tak musi być zabrany,bo ta działka jest na sprzedaz,Bogu dziękuję,ze jeszcze nie teraz,ale w końcu to nastąpi

więc i tak nie mógłby tam zostać

to  bardzo kochany miziaczek,bardzo chce do człowieka,taki smutny jak odchodzę

rudy miał jechać do Murki z nadzieją,że szybko znajdzie dom,ale zaginął,nie ma go juz tydzień,mam tylko nadzieję,że wróci

To Maruda będzie miał usunięte jeszcze kły? Sue pisała mi, że to ostatnie ząbki, jakie zostały mu po wczorajszym zabiegu i że do zapłaty jest 400 zł. 

EDIT: Dobra, już wiem, o co chodzi - kły jednak zostają 🙂

Posted

Najlepiej pisać bezpośrednio do burmistrza,nie do gminy,zeby pózniej nie było,ze o niczym nie ma pojęcia

Jesteśmy do pomocy dwie,na całe miasteczko i gminę

czas,zeby gmina dołąćzyła  i zainteresowała się pomocą bezdomnym,i zaczęła z nami współpracować

wprawdzie nie jesteśmy fundacją,tylko osobami prywatnymi,ale pomaganie jest na dużą skalę

nie mamy czasu,żeby zakładać fundację,bo kto to będzie prowadził,rozliczał......

i tak mamy bardzo duzo pracy

burmistrz jest na fb ,można wejść na jego stronę,o zwierzakach potrzebujących pomocy nie ma nic

Rafał Kowalik

Posted
Dnia 8.10.2024 o 08:03, DORA1020 napisał:

na szczęscie wchodzi do budki,chociaż dzisiaj widziałam go o 6.30  jak siedział przykulony pod drzewem

Bazarek cegiełkowy dla koteczka 🍀:

• Like 3
Posted
Dnia 8.10.2024 o 08:03, DORA1020 napisał:

Białemu Kocikowi na pomoc
      serduchem kramik zapraszam dobreduszki 
  • Like 1