DORA1020 Posted July 8 Author Share Posted July 8 Byłam,widziałam,fajne kosmetyki,zapraszamy🌸 Bardzo dziekujemy💚 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madie Posted July 10 Share Posted July 10 Dnia 28.06.2024 o 08:01, DORA1020 napisał: Zwracam się z prośbą o karmę dla psiaków. Jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczna. Dokarmiam psy właścielskie,ganiające sobie po Szczebrzeszynie. Te ,które dokarmiam od kilku lat dobrze wyglądają,natomiast, inne ,które się pojawiają niektóre są bardzo wychudzone. Sue zrobiła jednemu zdjęcie,może wstawi,on pożera wszystko. Pojawił się któregś dnia z urwanym łańcuchem.Wywaliłyśmy to wszystko do kosza,syfiasta obroża i urwany łańcuch. Teraz go nie ma,pewnie znowu go uwiązali,niestety nie wiem czyj to pies. Sąsiadka dokarmia staruszka z patologii,również na łańcuchu. Wczoraj poprosiła mnie o karmę,u niej trudna sytuacja finansowa,zdrowotna. A bardzo szkoda jej tego psiaka. No i się załamałam,bo skąd nabrać pieniędzy na to wszystko. Dokarmiane koty/jest ich coraz więcej,nie wiem skąd/ jeże ,psiaki. Z bazarków dogomaniackich niewiele uzbieram, to co uzbieram przeznaczam na karmę. Psiaki jedzą tylko mokrą,bo większość z nich to są starsze psiaki. Nigdy juz nie będziej lepiej:( Powiedz Dora czym karmisz. Podesle cos. Rozumiem, ze chodzi o mokrą a nie suche 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 11 Author Share Posted July 11 Dnia 10.07.2024 o 23:15, Madie napisał: Powiedz Dora czym karmisz. Podesle cos. Rozumiem, ze chodzi o mokrą a nie suche Tak,o mokrą. Wszystkie psiaki,które karmię to staruszki. Bardzo dziekuję🌹 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 11 Author Share Posted July 11 Wstawiam kilka paragonów,zaraz gdzieś zgubię,więc będę wstawiać po kilka. Przy moim bloku od jakiegoś czasu nowy kotek---czarny. Codziennie o 20 tej czeka na mnie.Jest lato,więc na razie pozostaje dokarmianie. W drugim miejscu karmię buraska z białymi łapkami. Na działce,gdzie karmię koty od kilku miesięcy rudy,też muszę go zabrać. Dokąd? Tą działkę będą sprzedawać,myślę,że na razie /mam taką nadzieję/ jeszcze sprawy spadkowe trochę potrwają. Tam są trzy koty, A teraz dołączył czwarty. Byłam w gminie prosić o pomoc.To co usłyszałam zostawię dla siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 15 Author Share Posted July 15 Zapraszam na kolejny bazarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 15 Author Share Posted July 15 Kolejne koty w potrzebie:( Przy bramie kotka głodna,nic o niej nie wiem,tylko tyle,że jak przychodzę z jedzonkiem strasznie się drze Kolejny kotek burasek z białymi łapkami i czarnym ogonem,karmię go przy śmietniku juz od jakiegoś czasu,dzikusek,w tej chwili mogłam juz zrobić zdjęcie,bo wcześniej nie było to możliwe tak uciiekał. Rudasek, również dostaje jedzonko,pojawił się jakieś 2 miesiące temu,był bardzo przerażony,wiał na mój widok,panicznie bał się człowieka,teraz jest lepiej,przygląda mi się z zaciekawieniem Czarny,pojawił się przy blokach jakiś miesiąc temu,ucieka,może to i lepiej,bo tutaj jest bardzo niebezpiecznie,ruchliwa ulica.Napewno to młody kotek,chciałby się jeszcze pobawić.Chowa się w trawie i udaje ,że go nie ma. Na początku też panicznie przerażony,czołgał się uciekając .Dostaje jedzonko,więc na razie jest jak jest. Ale jakoś trzeba pomóc tym kotom,ale jak oprócz karmienia zupełnie nie wiem:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted July 15 Share Posted July 15 Rozliczałam się dziś z lecznicą i zapłaciłam za badania i leczenie Szpulki (USG, 2 x leczenie antybiotykami, leki przeciwzapalne, badanie moczu i badanie krwi) - 330 zł: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 16 Author Share Posted July 16 Czarny kocurek został w nocy pogryziony,kuleje,szukam dla niego dt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isabel Posted July 16 Share Posted July 16 Biedactwo 😞 Kto się zlituje??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murka Posted July 18 Share Posted July 18 Dziękuję serdecznie Poker za przesłanie dwóch wielkich kartonów wypchanych szmatkami dla zwierzaków :) Za talerzyki też dziękuję :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted July 18 Share Posted July 18 O matko, ale numer, talerzyki się wkradły. Położyłam je na chwilę, a potem nie zauważyłam w szmatkach. Muszę się spytać koleżanki czy może z nich zrezygnować. Mam nadzieję, że reszta się przyda psiaczkom i kotkom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poker Posted July 18 Share Posted July 18 Bazarek https://www.dogomania.com/forum/topic/362075-pościel-obrusy-i-inne-cuda-do-2407-g22/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 Dnia 19.07.2024 o 00:12, Poker napisał: Bazarek https://www.dogomania.com/forum/topic/362075-pościel-obrusy-i-inne-cuda-do-2407-g22/ Bardzo dziekuję za ten bazarek❤️ i rzeczy wysłane do Murki/prosiłam o to/💚 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 Czarny,chudy kotek ciągle się błąka:( nadal nieufny:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 Staruszek,którego codziennie karmię,tutaj na zdjęciu zostawiałam karmę na trawie,bo akurat wtedy nie miałam pojemniczka piesek coraz starszy,ma coraz miej sił na łażenie po grajdołku,a chociaż karmię go już kilka lat nadal nie ufa człowiekowi:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 faktury za karmę,nie zawsze pamietam,żeby zabrać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 Rudy na działce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 Ten kotek z działek,gdzie codziennie go karmię ma chory pyszczek:( zauważyłam,że od kilku dni nie może jeść:( Dzisiaj trafił do lecznicy,nie jest dobrze w tym pyszczku:( Trzeba będzie zapłacić za leczenie,z czego? z jakiej skarpety?:( Gmina nie ma pieniędzy,tak powiedzieli. A kotka trzeba leczyć,nie ma innego wyjścia,i tak ostatnio bardzo schudł,wcześniej to był taki antałek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 Ten kocurek,którego karmię przy blokowych śmietnikach okazał się kotką z małymi kotkami:( Dzisiaj zauważyłam jednego maluszka,może mieć tak ok 6-7 tygodni,wyglądał jak szczurek jego mamę karmiłam raz dziennie,wieczorem o 8mej,myślałam,że to kocurek,chudzinka owszem,ale wszystkie koty wyrzucone są chude a teraz trzeba będzie karmić trzy razy dziennie:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 19 Author Share Posted July 19 Maruda/tak ma na imię/ w drodze do weta 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 20 Author Share Posted July 20 Maruda miał wczoraj zabieg,ropień z przetoką,czyszczenie kamienia,morfologia z biochemią. Wyniki dobre,na szczęście. A ząbki do obserwacji. Koszt zabiegu 450zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 20 Author Share Posted July 20 Bardzo dziekuję bakusiowej za wpłatę 150zł na wyróżnienie ogłoszeń💙 Ostatnio wyróżnienie ogłoszeń poszło w górę,olx sam juz nie wie ile brać,więc zawsze czekam na promocję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nadziejka Posted July 20 Share Posted July 20 💓SZCZEBRZESZYNIACZKOM RÓŻNOŚCI 8.08 ZAJRZYJ DOBRODZIEJU>BĘDĘ DOKŁADAĆ Zapraszam dobreduszki na kramik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 20 Author Share Posted July 20 Dnia 20.07.2024 o 15:11, Nadziejka napisał: 💓SZCZEBRZESZYNIACZKOM RÓŻNOŚCI 8.08 ZAJRZYJ DOBRODZIEJU>BĘDĘ DOKŁADAĆ Zapraszam dobreduszki na kramik Dziekujemy🌹i zapraszamy😊 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DORA1020 Posted July 22 Author Share Posted July 22 Serdecznie dziekuję elmas za pomoc w ogłaszaniu Bianeczki❤️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts