DORA1020 Posted October 2, 2020 Author Posted October 2, 2020 Murko,jak to dobrze,że tamtędy przejeżdżałaś i uratowałaś bidulki koteczxki są śliczne:) szybko znajdą dom 1 Quote
Tyśka) Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 Murko, ta trisia jest obłędnie piękna! Fajnie jakby znalazły dom w dwupaku :) Quote
DORA1020 Posted October 3, 2020 Author Posted October 3, 2020 16 godzin temu, Tyśka) napisał: Murko, ta trisia jest obłędnie piękna! Fajnie jakby znalazły dom w dwupaku :) Ogłosiłam na Kraków,właśnie w dwupaku mam nadzieję,że długo nie będą czekały 1 Quote
DORA1020 Posted October 3, 2020 Author Posted October 3, 2020 Jola bardzo dziękuję za wstaienie faktury:) Quote
DORA1020 Posted October 3, 2020 Author Posted October 3, 2020 Dnia 28.09.2020 o 08:33, DORA1020 napisał: Dnia 22.09.2020 o 09:03, DORA1020 napisał: Z bazarku Livki mam 100zł.Bardzo dziękuję:) Dług zmniejszony;536zł Bardzo dziękuję buuenos za wpłate dla bezdomniaków 217zł:) W związku z czym dług zmniejszył sie do kwoty 319zł Z bazarku jola&tina---50zł,bardzo dziękuję:_) i z mojego ostaniego bazarku 72zł W chwili obecnej dług wynosi:197zł Niestety kolejna faktura 159zł Teraz dług wynosi już 338zł Quote
sue Posted October 3, 2020 Posted October 3, 2020 Sterylizacja kotek z bazarku bakusiowej 1 kotka - niestety nie mam zdjęcia po sterylce, ale wszystko jest ok paragon https://gyazo.com/4dc230eba2d9a5e779f98e006f64532c 2 kotka - Sabinka od Piotrka paragon: https://gyazo.com/a628157692eed70fbd497bf24f3d946e 3 kotka - Rutka z DT u Kasi paragon będzie na dniach 1 Quote
Murka Posted October 3, 2020 Posted October 3, 2020 10 godzin temu, DORA1020 napisał: Ogłosiłam na Kraków,właśnie w dwupaku mam nadzieję,że długo nie będą czekały Ojej, dzięki! Ja im jeszcze nie porobiłam zdjęć... wczoraj zostały odrobaczone, zaszczepić będę chciała ich jeszcze w tym tygodniu. Maluszki mają ok. 2 miesiące (tak ocenił wet), są superowe, ciekawskie i bardzo proludzkie. Na początku myślałam, że ta plamka na nosku trikolorki to brud, a to jest po prostu plamka na samym środku:) Quote
sue Posted October 3, 2020 Posted October 3, 2020 Rudy kocurek Filipek z Warszawy - nie pamiętam czy to było nasze rodzeństwo jakieś czy od p. Krystyny, miał taką burą siostrzyczkę Teraz ma braciszka, przyszywanego :P 1 Quote
DORA1020 Posted October 4, 2020 Author Posted October 4, 2020 Dnia 29.09.2020 o 19:19, DORA1020 napisał: Z dobrych info to temu rudziaszkowi szykuje sie dom nieoceniona Isabel zrobi wizyte pa bardzo dziękuję:) Kamyk jedzie dzisiaj do DS w Krakowie Bardzo dziękuję Isabel za zrobienie wizyty:) i kontakt telefoniczny z DS:) Dziękuję również Baltimoore za organizacje transportu:) co nigdy nie jest łatwe na szczęście koniec dla kotka siedzenia w lecznicowej klatce Quote
DORA1020 Posted October 4, 2020 Author Posted October 4, 2020 Dnia 9.09.2020 o 12:35, sue napisał: Kociaki Sabinki Kotki zostały odrobaczone, leczymy oczka, ogólnie są dość zabiedzone ale w ciągu 3 dni leczenia wyglądają już lepiej i są żywsze. Mam nadzieję,że kociaki są już zdrowe proszę sue o zdjęcia do ogłoszeń,bo niestety dług w lecznicy nie stoi w miejscu szkoda,żeby siedziały w lecznicowej klatce,kiedy może takie śliczne kiciorki szybko znajda dom Quote
Isabel Posted October 4, 2020 Posted October 4, 2020 Niestety dzisiejszy transport dla Kamyka nie wypalił, kierowca dzisiaj rano zawiadomił, że popsuł mu się samochód. Kotek pojedzie we wtorek, z kimś innym, musimy to jeszcze logistycznie dograć. Cóż, takie życie...:( Quote
Murka Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 Jeszcze się wtrącę ze swoimi bąblami:) ruszam z ogłaszaniem. 1 Quote
Isabel Posted October 5, 2020 Posted October 5, 2020 2 godziny temu, Tianku napisał: Ale zasłodziłyście :) Wszystkie kociaki - cud, miód :) Quote
DORA1020 Posted October 6, 2020 Author Posted October 6, 2020 Dziękuję Jola za wstawienie fotek:) te 3 małe kociaki potrzebują domów zadzwoniła do mnie pani z Izbicy,żeby pomogła kotkom ja tutaj mam do zabrania 9 dzikusków,a jeszcze Izbica? Niedługo to z Pomorza będą do mnie dzwonili o pomoc a co ja mogę? nie jestem przecież żadna organizacją i sama muszę szukac pomocy dla tych maleństw ale przecież nie mogę tego tak zostawić,więc chociaż pomoge pani w ogłoszeniach tam jest koci dramat,kotki się rozmnażają ,a maleństwa zjadają lisy,dzikie psy,lub inne mięsożerne stworzenia:( pani mówi,że z 10 zostało już tylko 5:( ale są również dorosłe potrzbujące pomocy:( Quote
bakusiowa Posted October 6, 2020 Posted October 6, 2020 1 godzinę temu, DORA1020 napisał: Dziękuję Jola za wstawienie fotek:) te 3 małe kociaki potrzebują domów zadzwoniła do mnie pani z Izbicy,żeby pomogła kotkom ja tutaj mam do zabrania 9 dzikusków,a jeszcze Izbica? Niedługo to z Pomorza będą do mnie dzwonili o pomoc a co ja mogę? nie jestem przecież żadna organizacją i sama muszę szukac pomocy dla tych maleństw ale przecież nie mogę tego tak zostawić,więc chociaż pomoge pani w ogłoszeniach tam jest koci dramat,kotki się rozmnażają ,a maleństwa zjadają lisy,dzikie psy,lub inne mięsożerne stworzenia:( pani mówi,że z 10 zostało już tylko 5:( ale są również dorosłe potrzbujące pomocy:( Izbica nie jest bliżej Zamościa? Co do tego telefonu to ktoś musiał dać namiary na Ciebie. Dla mnie to przegięcie. Nie jesteś fundacją ani stowarzyszeniem które mają bardzo duże możliwości jak publiczne zbiórki pieniędzy czy karmy dla zwierząt a także mają domy tymczasowe. Ludzie bardziej pomagają organizacjom niż prywatnym osobom. Tutaj pomaga kilka osób z dogomanii a ja finansuję także wszystkie wyróżnienia ogłoszeń co jest każdego miesiąca niemałą kwotą i nie wiem ile jeszcze będę mogła. We wrześniu w dniach 8-go, 17-go i 26-go wyróżniłam łącznie 28 ogłoszeń po 12,72 zł dla kotów i za 17,81 zł kilka ogłoszeń dla Fabio i Nerusia. Dlatego wkurwia mnie kiedy zamiast pomóc to ktoś jeszcze podsyła następnych bezdomniakówe z terenu o wiele kilometrów dalej. Quote
Tyśka) Posted October 6, 2020 Posted October 6, 2020 To może warto panią poinformować o sytuacji? Ludzie często nie zdają sobie sprawy jak taka pomoc wygląda od środka i dziwią się, że np. Państwo nie finansuje bezdomniakom niczego. Może kiedy uczciwie przedstawicie sytuację sama zaangażuje się w pomoc tamtejszym kotom? W Izbicy jest wspaniała wetka, która prowadzi też koci hotelik w lecznicy, może miałaby akurat jakieś promocyjne ceny dla kotów bezdomnych z Izbicy na kastrację właśnie? Myślę, że nie ma co wyręczać kogoś w pomocy, ma takie same możliwości jak Wy tutaj. Odmawiać też trzeba :(, ew. z zaoferowaniem jedynie wsparcia w ogłoszeniu i podzieleniem się umową adopcyjną, którą posiadacie. Ale to wszystko. Doro, dbaj o siebie też, nie bierz ponad swoje siły :( Ten maluch jest przecudny, rzuca się w oczy. Myślę że z taką urodą szybko znalazłby domek. Czy ta Pani jakoś ogłasza izbickie kotki? Quote
Jaaga Posted October 6, 2020 Posted October 6, 2020 23 minuty temu, Tyśka) napisał: To może warto panią poinformować o sytuacji? Ludzie często nie zdają sobie sprawy jak taka pomoc wygląda od środka i dziwią się, że np. Państwo nie finansuje bezdomniakom niczego. Może kiedy uczciwie przedstawicie sytuację sama zaangażuje się w pomoc tamtejszym kotom? Myślę, że nie ma co wyręczać kogoś w pomocy, ma takie same możliwości jak Wy tutaj. Odmawiać też trzeba :(, ew. z zaoferowaniem jedynie wsparcia w ogłoszeniu i podzieleniem się umową adopcyjną, którą posiadacie. Ale to wszystko. Doro, dbaj o siebie też, nie bierz ponad swoje siły :( Dokładnie, ludzie myslą, że państwo dotuje taką pomoc. To samo mi powiedziała znajoma ze Szwecji, która wspiera Barytona, że jej znajomi stamtąd nie rozumieją dlaczego to robi, bo przecież panstwo ponosi tam koszt opieki nad bezdomnymi zwierzetami. W Polsce, mimo całkiem odmiennych realiów, ludzie również są przekonani, że organizacje, schroniska i ogólnie pomoc bezdomniakom sa utrzymywane z publicznych pieniędzy. trzeba ludziom otwierac oczy. Wg mnie to mozna zaoferowac pomoc w ogłoszeniu, poinstruowac co i jak, udostepnić umowe, ale nie wyręczac, bo pojedynczo nie da się tego ogarnąć. Quote
Jaaga Posted October 6, 2020 Posted October 6, 2020 Mam pytanie, czy nie szuka tu ktos jakiegoś transportu na Śląsk. Myslę o psie z zamojskiego schroniska i chodzi o podzielenie sie kosztami. Quote
DORA1020 Posted October 6, 2020 Author Posted October 6, 2020 4 godziny temu, Tyśka) napisał: To może warto panią poinformować o sytuacji? Ludzie często nie zdają sobie sprawy jak taka pomoc wygląda od środka i dziwią się, że np. Państwo nie finansuje bezdomniakom niczego. Może kiedy uczciwie przedstawicie sytuację sama zaangażuje się w pomoc tamtejszym kotom? W Izbicy jest wspaniała wetka, która prowadzi też koci hotelik w lecznicy, może miałaby akurat jakieś promocyjne ceny dla kotów bezdomnych z Izbicy na kastrację właśnie? Myślę, że nie ma co wyręczać kogoś w pomocy, ma takie same możliwości jak Wy tutaj. Odmawiać też trzeba :(, ew. z zaoferowaniem jedynie wsparcia w ogłoszeniu i podzieleniem się umową adopcyjną, którą posiadacie. Ale to wszystko. Doro, dbaj o siebie też, nie bierz ponad swoje siły :( Ten maluch jest przecudny, rzuca się w oczy. Myślę że z taką urodą szybko znalazłby domek. Czy ta Pani jakoś ogłasza izbickie kotki? Powiedziałam tej pani,że mogę pomóc tylko w ogłoszeniach dlatego tez ogłosiłam tego maluszka,i jeszcze dwa bardzo mi żal tych kotków:( i rozumiem bakusiowa,że ją to wkurza,bo pomaga szczebrzeszyniakom od dawna nie może przecież więcej pani powiedziała,ze dostała info o działającym stowarzyszeniu w Szczebrzeszynie że pomagają kotom,zabierają,szukają dt, pomagają ogłaszać,zbieraja karmę...itd... dlatego tez zadzoniła o pomoc a tutaj przecież nie ma żadnego stowarzyszenia,jedyne co mi przychodzi do głowy to strona na FB założona przez sue...psy i koty ze Szczebrzeszyna myslę,że to chodzi o stronę na FB ,którą założyła sue,bo nic innego do głowy mi nie przychodzi Quote
DORA1020 Posted October 6, 2020 Author Posted October 6, 2020 4 godziny temu, Jaaga napisał: Mam pytanie, czy nie szuka tu ktos jakiegoś transportu na Śląsk. Myslę o psie z zamojskiego schroniska i chodzi o podzielenie sie kosztami. Niestety na razie nic nie mamy w tamtym kierunku:( Quote
Recommended Posts