Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
10 godzin temu, Tianku napisał:

Ale Piękności :) jestemw szoku jak szybko sie osowiły 

Ja w sumie też, bo myślałam, że będzie dużo gorzej:)

Ale tu pewnie jest zasługa Dory, dzięki której kotkom człowiek kojarzy się z jedzonkiem czyli dobrze:)

Z tych nowych, to rudasek jest najbardziej nieufny. Dziewczynki są spokojniejsze i już obie były chwilę na kolankach i nie uciekają:)

Te, co przyjechały wcześniej są już bardzo fajne, zwłaszcza rudasek. Jeszcze trochę umykają przed rękami, ale już coraz częściej nie uciekają kiedy się je głaszcze np. jak leżą na krześle czy w swoim legowisku. Bawią się super, jedzą z ręki, trisia nawet czasem bawi się z naszą psicą w pacanego:)

Cała piątka pięknie załatwia się do kuwet, ani razu nie było nic poza. Rudasek (ten, co jest już u nas dłużej) trochę pizga żwirkiem;) ale kryta kuweta rozwiązała problem.

Trochę fotek tych bardziej oswojonych.

6da7160bb7083691gen.jpg

b2586c78d4e19fc6gen.jpg

dbb5f87b9ae27944gen.jpg

3da249e6626f49bdgen.jpg

b51718878d832476gen.jpg

• Like 5
Posted
2 godziny temu, Baltimoore napisał:

Murko

Robisz przepiękne zdjęcia :))

I robisz cuda z tym oswajaniem :))

Mam szybki aparat:)

A jeszcze na koniec dnia podzielę się wiadomością, że rudasek już się rozrmruczał na kolankach:)

• Like 8
Posted

Zaglądam dzisiaj na konto a tam 250 zł od helli  dla Murki na utrzymanie pięciu kociaków ze Szczebrzeszyna.

Od razu odesłałam na właściwe konto. 

Helli, bardzo dziękuję.

• Like 4
Posted
5 godzin temu, bakusiowa napisał:

Zaglądam dzisiaj na konto a tam 250 zł od helli  dla Murki na utrzymanie pięciu kociaków ze Szczebrzeszyna.

Od razu odesłałam na właściwe konto. 

Helli, bardzo dziękuję.

Ja również bardzo dziękuję:):):)

Posted
Dnia 19.10.2020 o 19:19, DORA1020 napisał:

I kolejna   faktura 132zł

Razem za karmę dług 470zł

buuenos  222zł

Tianku 30zł

Lipsik 50zł

W  tej chwili dług wynosi:168zł

Bardzo wszystkim dziękuję za karmę dla zwierzaków:)

Kolejna faktura 182zł

Dług po dodaniu 350zł   minus 60zł z kolejnego mojego bazarku

Na chwilę obecną dług wynosi 290zł

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Czy o Stokrotkę i Sasankę są zapytania? Na olx robią furorę, codziennie komuś odpisuję z prośbą o kontakt telefoniczny.

Obie dziewczynki mają już zarezerwowane domy - jedna w Krakowie, druga w Warszawie. Niestety nie udało się w dwupaku.

• Like 4
Posted

Tyśka, myślę że możesz już na fb zakończyć. Dzisiaj dla drugiej białej jest wizyta pa, wstępnie dom zapowiada się bardzo fajnie. Jeden dom po wizycie pa odrzuciłyśmy- kwestie zabezpieczeń i karmienia.

3 dni temu siostry zostały zaszczepione p/wirusówkom, mogą jechać do domków w przyszłym tygodniu.

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Isabel napisał:

Obie dziewczynki mają już zarezerwowane domy - jedna w Krakowie, druga w Warszawie. Niestety nie udało się w dwupaku.

1 godzinę temu, Baltimoore napisał:

Tyśka, myślę że możesz już na fb zakończyć. Dzisiaj dla drugiej białej jest wizyta pa, wstępnie dom zapowiada się bardzo fajnie. Jeden dom po wizycie pa odrzuciłyśmy- kwestie zabezpieczeń i karmienia.

3 dni temu siostry zostały zaszczepione p/wirusówkom, mogą jechać do domków w przyszłym tygodniu.

Wspaniale, dziękuję za informacje :) W takim razie ogłoszenia usuwam. Szczęścia, maleńkie!

Posted

Tutaj ten najbardziej przestraszony rudasek:

9cc18b057b4a314dgen.jpg

Ta koteczka jest bardzo spokojna. Ma chyba problem z trzecią powieką i ogólnie jest najwrażliwsza z całej gromadki. Trochę jej oczka ropiały, ale zakrapiałam gentamycyną i jej przeszło. Miała biegunkę (pewnie po odrobaczeniu) i musiałam jej kooperek umyć, bo cały tył miała brudny. Już robi ładne koopki.

0f844a95a16f374dgen.jpg

0e9b98c787fd167dgen.jpg

Ta koteczka też jest bardzo spokojna, głównie śpi i je:) wzięta na ręce nie wyrywa się zbytnio, ale jak ma możliwość to jeszcze nieśpiesznie nawiewa:)

f96b59bde62dae1egen.jpg

Klatka jest już otwarta cały czas, ale zwłaszcza dwie ostatnie dziewczyny lubią przesiadywać w środku.

• Like 4
Posted

O jej....bidulka

na początku myślałam,że  to czarno biały kocurek lub koteczka ,dopiero po złapaniu zobaczyłam rudą plamkę.Ona jest chyba najmniejsza z miotu i pewnie dlatego najsłabsza

0e9b98c787fd167dgen.jpg

Posted
11 godzin temu, DORA1020 napisał:

A czy ta szylkrecia nie ma problemu z oczkami?

Chyba nie, po prostu ma przymknięte.

11 godzin temu, DORA1020 napisał:

A co to za kochana sunieczka?:) Cieplutko:) milutko:)

Chyba zajęły posłanko psince:)Bo widzę , że sie nie mieśći...

Spokojnie, obok jest puste legowisko:)

Kotki jakoś upodobały sobie spanie z psami, na razie tylko te co przyjechały jako pierwsze:

9c256763b499fb51gen.jpg

3bb8aa552088cf54gen.jpg

• Like 4