Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ayame Nishijima']Zaglądam tu często, ale niewiele pisałam i pewnie wiele pisać na razie nie będę z braku czasu. Ale jestem z Wami. A jako, ze moi wszyswcy podopieczni poszli do DS, a nowych miała nie będę, deklaruję na razie 15 zł stałej wpłaty na Szczebrzeszyńskie biedy. A co będzie dalej, to się zobaczy.
Jednocześnie - o czym wie już Elisabeta - deklaruję gotowość do zrobienia banerków jakie tylko będą potrzebne i ewentualnie innego rodzaju pomnocy jesli dam radę.
Nie bede zaglądać codziennie, w sprawach banerkowych najlepiej piszcie na ayame.nishijima(at)gmail.com - wtedy nie przegapię.

Proszę o numer konta do wpłat na pw :)[/QUOTE]
Bardzo Ci dziekuje Ayame:) za deklaracje i,ze tu zagladasz.
Potrzeby sa ogromne,w tej chwili karmie duzo zwierzakow,nie moge napisac,ze dokarmiam,bo chodze codziennie i zanosze jedzenie.
5 zwierzakow w rodzinie patologicznej,Brys,biala sunia mieszkaja na ulicy/na razie/,staruszek ,ktory pojawil sie niedawno,duze psisko,ale napewno gdzies mieszka,bo pojawia sie rano,czeka na jedzenie i za jakis czas odchodzi. Kudlata jak byla u mnie zrobila mu zdjecie.
No i koty na dzialce,sama juz nie wiem ile.
Tak nie powinno byc,mozna zapytac po co taka rodzina sprowadza do domu zwierzaki jak sami nie maja co jesc,ale niestety tak jest.
Wczesniej zabralam im kilka zwierzakow /chyba 3/ a oni na ich miejsce sprowadzaja nastepne,wiec te,ktore sa w tej chwili musza tam zostac,ale gloduja,a ja to widze,no i nie moge na to patrzec,wiec codziennie zanosze jedzenie.

Posted

[quote name='Dogo07']Ja niczego narazie nie obiecuję ale jak mi sie sytuacja nie zmieni na gorsze, chociaż i tak mam nie lekko, to myślałam o dt prze zimą, najpierw myślałam o Fasolce.[/QUOTE]
Dogo bylo by wspaniale dla Daszenki gdybys ja wziela na tymczas.Mysle,ze wtedy szybciej znalazlaby domek.
Kazdy psiak jak jest na domowym tymczasie szybko znajduje dom.
Ta sunia wiele przezyla,przez rok nie mozna bylo jej zlapac,bala sie ludzi,mieszkala na ulicy,glodowala,byla przeganiana,czas,zeby i do niej usmiechnelo sie szczescie.

Posted

Szukam tez DT dla malych kotow z dzialki.Niestety dzikuski,trzeba je bedzie lapac w lapak.Nie wiem ile ich jest /dzialka zarosnieta chwastami/ widzialam trzy,dwa brazowe z bialymi krawatkami i jeden burasek.
Trzy od razu sie nie zlapia,trzeba bedzie pojedynczo,bardzo trudno lapac dzikuski.

Posted

A ta sunieczka kudłata co się błąka to ona jest większa niż Daszka ?
A Daszka co potrzebuje jeśli chodzi o weta, bo jak pies zdrowy , po sterylce to i pewnie żadnych potrzeb jeśli chodzi o koszty wet nie ma , no chyba żeby zachorował czy coś. Ja sie bede zastanawiać nad tym dt.

Posted

Dora, ja zabieram pod koniec sierpnia koty od p.Krysytyny. Jak złapiesz w tym czasie też swoje (tylko niech młode będą) to też mogą do nas jechać. W oswajaniu dzikusów mamy dużo doświadczenie!

Posted

Elisabeta, on wie na razie tylko o tych od Krysi. Ale wiesz, 4 w tą, 4 w tamtą:roll:

Poza tym trzeba będzie im wszystkim, mogą być już u mnie, oprócz podstawowych zabiegów koniecznie wykonać testy na fiv i felv. Wszystkim.

Posted (edited)

Dora, nie ma brązowych kotkow. Są czarne zrudziale z powodu niedozywienia lub choroby. Jak taka mala bida, która kiedys leczylas z kk na dzialce.
A kotka to ktoras z dokarmianych przez Ciebie? Na Miau jest wątek, gdzie pomagaja sfinansowac sterylki, jesli gmina nie pokrywa kosztow.
Madie, Twoja klatka dla psów nada sie dla kociakow czy zwieją z niej?

Edited by ludka
Posted

Ayame już wspominała, że szykuje się dla szczebrzeszyniaczków kasa po naszych Korkach. Cioteczki ustaliły, że będzie to 200,00 zł. Proszę więc o namiary na nr konta do wpłaty.

Posted

[quote name='Elisabeta']Elik, ... :loveu:
Coraz więcej błękitu na Dogomanii... Jak miło. :)[/QUOTE]
Też się cieszę, że Cię tu widzę :loveu:
Niebieski to ładny kolor :)

Posted

[quote name='Madie']Dora, ja zabieram pod koniec sierpnia koty od p.Krysytyny. Jak złapiesz w tym czasie też swoje (tylko niech młode będą) to też mogą do nas jechać. W oswajaniu dzikusów mamy dużo doświadczenie![/QUOTE]
Madie,bardzo Ci dziekuje:)
Potrzebuje lapaka,zeby zlapac na razie chociaz jednego.Dzwonilam do kudlatej,bo ona wspominala,ze ma,ale chyba jest zajeta,bo nie moglam sie dodzwonic.
Bez lapaka nie ma mozliwosci zlapania.Mlode to one sa,chyba maja ok.3m-cy

Posted

[quote name='elik']Ayame już wspominała, że szykuje się dla szczebrzeszyniaczków kasa po naszych Korkach. Cioteczki ustaliły, że będzie to 200,00 zł. Proszę więc o namiary na nr konta do wpłaty.[/QUOTE]

Bardzo dziekuje za te pieniazki:)
pojda dla Daktyloska,juz napisalam na jego watku,zeby Murka podala numer konta.
Dzieki wielkie za wsparcie czarnuszka.

Posted

[quote name='Dogo07']A ta sunieczka kudłata co się błąka to ona jest większa niż Daszka ?
A Daszka co potrzebuje jeśli chodzi o weta, bo jak pies zdrowy , po sterylce to i pewnie żadnych potrzeb jeśli chodzi o koszty wet nie ma , no chyba żeby zachorował czy coś. Ja sie bede zastanawiać nad tym dt.[/QUOTE]

Dogo, Daszenka bardzo potrzebuje domowego tymczasu,juz bidulka tak dlugo czeka na dom,wet na razie niepotrzebny,bo sunia po sterylce i zdrowa,bede trzymala kciuki,zebys mogla jej pomoc
biala kudlata sunia jest wieksza,jest cudna i szybko znalazlaby dom /pewnie....\ ale niestety panicznie boi sie ludzi i mimo,ze od dluzszego czasu codziennie ja karmie to nadal nie podchodzi blisko
a teraz na dodatek dolaczyl do niek kolejny bezdomniak...maly piesek....

Posted

[quote name='DORA1020']Madie,bardzo Ci dziekuje:)
Potrzebuje lapaka,zeby zlapac na razie chociaz jednego.Dzwonilam do kudlatej,bo ona wspominala,ze ma,ale chyba jest zajeta,bo nie moglam sie dodzwonic.
Bez lapaka nie ma mozliwosci zlapania.Mlode to one sa,chyba maja ok.3m-cy[/QUOTE]

Dora, połącz łapanie kociaków ze złapaniem kotki na sterykę. Tu masz wątek, gdzie możesz uzyskać pomoc finansową, trzeba korzystać.
[URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=162453[/URL]

Posted

Dzisiaj bylam u kobiety,ktora przygarnela ON-kowata.Juz od dawna slyszalam,ze jest tam potrzebna pomoc.
No i jest potrzebna.Niestety zapomnialam aparatu,nie zrobilam zdjec,moze uda mi sie tam pojsc jutro i zrobic.
Kobieta przygarnela sunia,ale prosi,zeby znalezc jej dom.Sunia byla ciezko pobita i chyba miala szczeniaki,ale co sie z nimi stalo i kto tak pobil suczke nigdy sie nie dowiemy.Prosila o pomoc gmine,zeby zaplacila za weta,ale przeciez wiadomo co gmina odpowiedziala,gdyby mieli serce nie mialabym tyle pracy.
Sama ja leczyla jakims lojem,pokazywala mi rany na pysiu,juz sa zagojone.
Sunia 2 tygodnie temu miala cieczke,bylo tam stado psow,ktos zglosil na policje i kobieta zaplacila mandat.
Prosila gmine o wysterylizowanie suni.Gmina nie ma pieniedzy ,odeslali kobiete z kwitkiem.
Jeszcze jest tam do adopcji szczeniaczek-sunia,cudna,malutka,kawka z mlekiem.
Kobieta ma swoje 2 psiaki,i kotke/chyba/ jest starsza osoba.
Jak zrobie zdjecia poprosze Lucynke niezawodna o wstawienie na watek.

Posted

Ok, Kochana Doro, tutaj trzeba działać.

Ja w tym miesiącu jestem totalnie, masakrycznie wyżyłowana z pieniędzy, ale we wrześniu mam dostać premię całkiem sporą. Pokryję w całości jak trzeba, albo dorzucę się do skarbonki sterylkowej jeśli chodzi o wysterylizowanie suni. Ale to trzeba zrobić JUŻ. Jak mi coś zostanie, to jeszcze do weta dołożę bo pies musi być przejrzany i przynajmniej na wściekliznę zaszczepiony, bo będzie następna kara.

Co do suni, to dawajcie zdjęcia, zrobię ogłoszenia - mam jeszcze kilka pakietów u ziutki.

Btw, wiecie może co z braciszkiem Animy z Krakowa? Jak sobie radzi?

Posted

[quote name='Madie']Ok, Kochana Doro, tutaj trzeba działać.

Ja w tym miesiącu jestem totalnie, masakrycznie wyżyłowana z pieniędzy, ale we wrześniu mam dostać premię całkiem sporą. Pokryję w całości jak trzeba, albo dorzucę się do skarbonki sterylkowej jeśli chodzi o wysterylizowanie suni. Ale to trzeba zrobić JUŻ. Jak mi coś zostanie, to jeszcze do weta dołożę bo pies musi być przejrzany i przynajmniej na wściekliznę zaszczepiony, bo będzie następna kara.

Co do suni, to dawajcie zdjęcia, zrobię ogłoszenia - mam jeszcze kilka pakietów u ziutki.

Btw, wiecie może co z braciszkiem Animy z Krakowa? Jak sobie radzi?[/QUOTE]

Bardzo Ci dziekuje Madie.
Na razie poprosilam o interwencje w gminie w spr. steryli fundacje,zobaczymy co zdzialaja
zdjecia wysylalam lucynce to pewnie wstawi,za co z gory juz teraz dziekuje/zeby nie zapomiec.......bo czasmi i zapomne podziekowac za pomoc..../
Madie to prosze zrob ogloszenia malutkiemu szczeniaczkowi
i suni tez mozna,z zaznaczeniem,ze adopcja po sterylce
Malutka ma na imie Iga,ma 3 m-ce,jest mala,i bedzie malym pieskiem.

Posted

Ok, prześlę te ogłoszenia do Ziutki i wystawie jej pakiety: na lubelskie i może mazowieckie? Potrzebuję też kontaktu do osoby, do której mogą dzwonić, jak możesz to daj zna PW.

Posted

Następne Bidulki u Dory... :sad:
Ładnie brzmi... "Kawka z mlekiem". Szkoda że na imię dla maleńkiej za długie. Iga też ładnie. ;)

Dora, a w pozycji nr 55 na pierwszej stronie to trzeba napisac, że w DS...
Ruda czyli Sonia już w swoim Domku i na pewno nie ma zamiaru wracac na Lubelszczyznę. :)
Chyba że turystycznie. ;)

Posted

wstawiam na prośbę Dorki ...

SZCZENIACZEK - IGA

[URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P7260566.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P7260566.jpg[/IMG][/URL][URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P7260572.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P7260572.jpg[/IMG][/URL][URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P7260588.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P7260588.jpg[/IMG][/URL][URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P7260609.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P7260609.jpg[/IMG][/URL]