Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11362zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Masza, ale piękna niespodzianka...
Joasia jest prześliczna! :iloveyou:

Witaj na świecie, Maleńka i bądź szczęśliwa.
Psiaki Cię będą bardzo kochały. :loveu:

Wszystkiego dobrego dla całej Rodzinki. :smile::smile::smile:

Posted

Jestem super sunia:) prawda?
Szukamy kogos z Lancuta do wizyty PA dla Muszki,dom z ogrodem,ale jak nikogo nie znajdziemy to bedzie klapa.
Becia szuka z FB,ale jak na razie tez nikogo nie ma.

[IMG]http://images64.fotosik.pl/935/cea79fc543a49a04.jpg[/IMG]

Posted

Jak sliczna dziewczynka:)
I jakie ma ladne imie:)Joasia:)
Juz wczesniej od Dogo wiedzialam sie ,ze Joasia sie urodzila:)
Witamy na swiecie zwierzolubka:)

[IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/800x536q50/842/2fnk.jpg[/IMG]

Posted

Zastanawiałam się od kogo i na kogo pojawiło się to 30zł na moim koncie to teraz już wiem :), dziekuję Masza44.

Martwię się tym że nie możemy znaleźć nikogo do wizyty pa dla Muszątka, koło Łańcuta , może po długim weekendzie coś się wyjaśni bo teraz mam wrażenie jest mniej osób dostępnych.

Posted

W sprawie PA chyba trzeba pytać kogoś z Rzeszowa bo bezpośrednio z Łańcuta może być ciężko. A z Rzeszowa do Łańcuta to tylko ok. 18 km więc naprawdę blisko.
Jedna z Dogocioteczek na innym wątku podesłała taką fajną stronkę z osobami chętnymi do wykonania PA [URL="https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=208025760396225562426.0004bfea6cb4f75396049&dg=feature"]https://maps.google.com/maps/ms?ie=U...049&dg=feature[/URL]
W Rzeszowie jest jedna Pani, która jest chętna wykonać wizyty PA zarówno w samym Rzeszowie jak i okolicach. Nie wiem czy pisałyście może tam? Tu jest link to FB : [URL]https://www.facebook.com/anka.ciaston[/URL]

Posted

pie pomocy dogo znalazłam:
[LEFT][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][B]LANCUT[/B][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[COLOR=#000000][COLOR=#006400][FONT=Arial][SIZE=1][B]jogi(Agnieszka)[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/COLOR]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel.kom. 502-511-605[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]e-mail [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]jogi_am[malpa]interia.pl[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/EMAIL][/LEFT]
[COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]DT [/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]AUTO[/COLOR] do 50 km lub +po uzgodnieniu[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#006400][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=red]WET [/COLOR]- [COLOR=black]LEKARZ WETERYNARII będę w lecznicy w Łańcucie, mamy USG wykonujemy [U]zabiegi chirurgiczne[/U], możliwość przetrzymania kota[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=#eb613d][COLOR=red]transport LANCUT/WROCLAW PO TRASIE[/COLOR] [/COLOR]więc jeśli miałabym coś przewiezć to oczywiście nie ma sprawy.

i [/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=#000000][B][SIZE=1][FONT=Arial]
[/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][LEFT][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][B]RZESZOW[/B][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[COLOR=#006400][FONT=Arial][SIZE=1][B]jostra (Justyna)[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]Tel. 696048044[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]GG 4433547 [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]e-mail: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]jostra[olala]tlen.pl[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/EMAIL][/LEFT]
[COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]NET[/COLOR][/B] [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]DTA [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]WIZ/Dom [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]WIZ/poadopcyjna [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]AUTO-tak, raczej na krótkich trasach[/COLOR][/B][COLOR=#000000], [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]AUKCJE[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]OGL/PRASA[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]FOTO[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]XERO[/COLOR][/B] czarno-biale[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]U/STRZYZENIE[/COLOR][/B] psow[/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]

[LEFT][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][B]RZESZOW[/B][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=green][B]Kudłata - Aśka[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]GG 9094462, [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]mail [/COLOR][/FONT][/SIZE][EMAIL="[email protected]"][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black][email protected][/COLOR][/FONT][/SIZE][/EMAIL][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black],[/COLOR] [/FONT][/SIZE][/LEFT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]NET[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]DTA[/COLOR][/B] - w domu kot, papuga i czasami konfliktowa sunia[/SIZE][/FONT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]WIZ/Dom[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]AUTO - [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]1/ własny samochód,[/COLOR][/B][COLOR=#000000]trasy i odległości do uzgodnienia, [U]możliwość przewiezienia większych rzeczy[/U] [B]- [COLOR=#ff0000]2/samochód dostawczy[/COLOR] - [/B][U]z wyprzedzeniem - samochód firmowy,[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]3/samochód terenowy - gdyby trzeba było dojechać w trudno dostępne miejsca [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]FOTO

nie wiem czy to jeszcze aktualne
wysłałam sms z pytaniem do dziewczyn z Sanoka czy kogoś stamtąd nie znają ale jeszcze nei mam odpowiedzi

[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[/LEFT]

Posted

[quote name='Sara2011']W sprawie PA chyba trzeba pytać kogoś z Rzeszowa bo bezpośrednio z Łańcuta może być ciężko. A z Rzeszowa do Łańcuta to tylko ok. 18 km więc naprawdę blisko.
Jedna z Dogocioteczek na innym wątku podesłała taką fajną stronkę z osobami chętnymi do wykonania PA [URL="https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=208025760396225562426.0004bfea6cb4f75396049&dg=feature"]https://maps.google.com/maps/ms?ie=U...049&dg=feature[/URL]
W Rzeszowie jest jedna Pani, która jest chętna wykonać wizyty PA zarówno w samym Rzeszowie jak i okolicach. Nie wiem czy pisałyście może tam? Tu jest link to FB : [URL]https://www.facebook.com/anka.ciaston[/URL][/QUOTE]

Dziekuje:)
Z tego pierwszego linka nie ma nikogo z Rzeszowa ani Lancuta
A do tej pani moglby ktos napisac prosbe o zrobienie wizyty w miejsowosci Dobrowki k/Lancuta?
Ja na fb...noga....

Posted

[quote name='masza44']pie pomocy dogo znalazłam:
[LEFT][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][B]LANCUT[/B][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[COLOR=#000000][COLOR=#006400][FONT=Arial][SIZE=1][B]jogi(Agnieszka)[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/COLOR]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]tel.kom. 502-511-605[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]e-mail [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]jogi_am[malpa]interia.pl[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/EMAIL][/LEFT]
[COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]DT [/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]AUTO[/COLOR] do 50 km lub +po uzgodnieniu[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#006400][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=red]WET [/COLOR]- [COLOR=black]LEKARZ WETERYNARII będę w lecznicy w Łańcucie, mamy USG wykonujemy [U]zabiegi chirurgiczne[/U], możliwość przetrzymania kota[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=#eb613d][COLOR=red]transport LANCUT/WROCLAW PO TRASIE[/COLOR] [/COLOR]więc jeśli miałabym coś przewiezć to oczywiście nie ma sprawy.

i [/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=#000000][B][SIZE=1][FONT=Arial]
[/FONT][/SIZE][/B][/COLOR][LEFT][COLOR=#0000ff][FONT=Arial][B]RZESZOW[/B][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[COLOR=#006400][FONT=Arial][SIZE=1][B]jostra (Justyna)[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]Tel. 696048044[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]GG 4433547 [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]e-mail: [/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][EMAIL="[email protected]"][B][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]jostra[olala]tlen.pl[/COLOR][/FONT][/SIZE][/B][/EMAIL][/LEFT]
[COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]NET[/COLOR][/B] [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]DTA [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]WIZ/Dom [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]WIZ/poadopcyjna [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]AUTO-tak, raczej na krótkich trasach[/COLOR][/B][COLOR=#000000], [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]AUKCJE[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]OGL/PRASA[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]FOTO[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]XERO[/COLOR][/B] czarno-biale[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]U/STRZYZENIE[/COLOR][/B] psow[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#0000ff][FONT=Arial][B]RZESZOW[/B][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=green][B]Kudłata - Aśka[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][COLOR=black][B]GG 9094462, [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black]mail [/COLOR][/FONT][/SIZE][EMAIL="[email protected]"][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black][email protected][/COLOR][/FONT][/SIZE][/EMAIL][SIZE=1][FONT=Arial][COLOR=black],[/COLOR] [/FONT][/SIZE][/LEFT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]NET[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[LEFT][FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]DTA[/COLOR][/B] - w domu kot, papuga i czasami konfliktowa sunia[/SIZE][/FONT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]WIZ/Dom[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]AUTO - [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][SIZE=1][B][COLOR=#ff0000]1/ własny samochód,[/COLOR][/B][COLOR=#000000]trasy i odległości do uzgodnienia, [U]możliwość przewiezienia większych rzeczy[/U] [B]- [COLOR=#ff0000]2/samochód dostawczy[/COLOR] - [/B][U]z wyprzedzeniem - samochód firmowy,[/U][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]3/samochód terenowy - gdyby trzeba było dojechać w trudno dostępne miejsca [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][FONT=Arial][SIZE=1][B]FOTO

nie wiem czy to jeszcze aktualne
wysłałam sms z pytaniem do dziewczyn z Sanoka czy kogoś stamtąd nie znają ale jeszcze nei mam odpowiedzi

[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[/LEFT]
[/QUOTE]

Dzieki Masza:)

Posted

[quote name='andegawenka']Tu jest kilka z Rzeszowa, może znacie [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/118742-Chyba-zginęłam-w-tłumie-((-tu-jestem-zwyczajna-Burka-Rzeszów/page41[/URL][/QUOTE]
Dzieki:)
Ale chyba masza juz kogos znalazla.

Posted

Dostalam od Sharki 30zl na jedzenie dla psiakow:jumpie::)Bardzo dziekuje:)
I od Elisabety 250zl na sterylizacje Fasolki:iloveyou:Bardzo dziekuje:) Sterylka bedzie chyba w czerwcu,bo teraz sunia ma cieczke.

Posted

Witam i Zamieszczam zdjęcie i historie suni i jej szczeniaków
uratowany szczeniak
[IMG]http://i60.tinypic.com/2564mjt.jpg[/IMG]
szczeniak stracony
[IMG]http://i61.tinypic.com/sg4xmc.jpg[/IMG]
dorosly szczeniak
[IMG]http://i58.tinypic.com/2qcnjip.jpg[/IMG]
i sunia
[IMG]http://i59.tinypic.com/2w7pj13.jpg[/IMG]
Jakiś czas temu zabrałam zwierzaki z opuszczonej stodoły w okolicy Szczebrzeszyna , a konkretnie z Deszkowic. Dowiedziałam się o nich zupełnie przypadkiem, pomimo że od roku pracuję nieopodal miejsca, w którym rozgrywał ich się dramat. Sytuacja jaką zastałam na miejscu,które mi wskazano z informacją, że „jest tam problem z psami”,przerosła moje najgorsze oczekiwania. Okazało się,że zamiast dwóch psów, suczki i jej dorosłego szczeniaka znajdują się tam jeszcze trzy szczenięta w różnym wieku i o ile sunia jest bardzo łagodna to pozostałe pieski kompletnie dzikie i płochliwe. Przez jakiś czas jeździłam do tej gromadki z jedzeniem i wodą,a w międzyczasie szukałam pomocy, wydawało się że zwierzakom nic nie grozi, niestety któregoś dnia zastałam sunię siedzącą nad martwym szczenięciem i wiedziałam że nie mogę dłużej czekać,również drugie młodsze szczenię gdzieś przepadło. Wtedy zdecydowałam o zabraniu pozostałych zwierząt jak najszybciej, tym bardziej że okazało się, ze dorosły szczeniak ma problemy z tylnymi nogami i choruje...Bez zastanowienia i pomysłu co począć z psiakami podjęłam próbę ich złapania. Bez problemu udało się to z suczką, która nawet sama wskoczyła do samochodu, trochę trudniej było z młodszym szczeniakiem, jednak jego także złapałyśmy z koleżanką. Z pomocą przyszła niezawodna Funia,która użyczyła nieodpłatnie psiakom miejsce na swojej działce i tam też znajdują się do dzisiaj. Weterynarz wyciągnął szczeniakowi około 100 kleszczy, które miał dosłownie wszędzie,sunia także była w opłakanym stanie... Jak już napisałam udało mi się złapać 2 psy z trzech które przeżyły w tej stodole. Niestety dorosły i chory szczeniak nadal pozostaje w tamtym miejscu i nie daje się złapać w żaden sposób, pomimo podejmowanych wielu, rozpaczliwych prób..Oczywiście nie zamierzam się poddać i będę próbowała nadal

Z późniejszych rozmów z okolicznymi mieszkańcami dowiedziałam się, ze dramat zwierząt trwał od ponad 3 lat, rodziły się i umierały z głodu, szczenięta zamarzały zimą, ginęły pod kołami albo były trute, walczyły o jedzenie między sobą! I nikt nie reagował, nikogo to nie obchodziło!!!

W tym tygodniu chciałabym, wysterylizować suczkę, gdyż obawiam się że może być w ciąży...zgłaszam ją na akcję sterylkową, może się uda...

Posted

Szczeniaczek bardzo sie boi ludzi,teraz jest troszeczke lepiej,ale na poczatku jak sie go glaskalo,to widac bylo strach,caly sparalizowany strachem i tylko oczka chodzily co sie dzieje.Teraz jest troszeczke lepiej.
Jest taki kochany,szukamy mu domu.
dzieki kudlata,ze je uratowalas:buzi:

Posted

Weszłam na chwilkę na wątek trzy godziny temu i przeczytałam o tym, że Masza znalazła osobę do wizyty PA.
Teraz chciałam napisać, ze będę trzymać kciuki za rozmowę w sprawie Domku dla Musi. Bo będę...

Po tym, co napisała Kudlataja, nie wiem, co napisać...
Jesteście Kochane i dobrze, że się wspieracie.
Ale to jest wszystko bardzo smutne. :sad::sad::sad:
A uratowany szczeniaczek jest śliczny i taki kochany... :)

Posted

Niestety kolejny problem.
Na dzialce niezamieszkalej,gdzie karmie koty jest dziki szczeniak /chyba szczeniak/
taki podobny do tego,ktorego uratowala Magda
taki podrosniety,moze 5-6miesieczny
juz od dluzszego czasu nie ma wszystkich kotow,a karma dla nich znika,chociaz sporo zostawialam kotom
tak myslalam,ze jakis psiak tam buszuje,a koty sie boja.

Posted

[quote name='masza44']Wracam powoli między żywych... Musia śliczna:) Wysłałam jej 30 zł na jedzonko bo widzę że szeleczki już są. Obie z Dogo miałyśmy takie same obawy co do rodziny w Trzebini więc szukamy nadal domku. To nie mój wątek ale ponieważ 2 sunie z tego wątku znalazły dom w mojej rodzinie traktuję go troszkę osobiście. Więc się muszę pochwalić nowym członkiem rodziny: [IMG]https://imagizer.imageshack.us/v2/800x536q50/842/2fnk.jpg[/IMG]

Mój skarbuś, Joasia Ewa malutka ( 2,200 kg) dziewczynka, która już podbiła serca psów. Na początku szczekały jak płakała teraz już nie, leżą spokojnie , mogę ją przy nich karmić, kołysać, kąpać. Malwinka najchętniej nie oddalałaby się z jej otoczenia.[/QUOTE]
Gratulacje i zdróweczko dla dziecka i mamy !śliczna!!!