Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

I 2 budek dla dzikich kotków

białego, w kiepskim stanie,coś z okiem i chyba złamany ogonek,już panicznie nie ucieka,ale do oswojenia i pomocy droga daleka,noce są już bardzo chłodne,a bidulek śpi gdzieś w trawie

i buraska,karmiony w innym miejscu niż biały,został odrobaczony,ale też przydałoby się mu spanko

niestety pojawił się kolejny,totalny dzik,zauważyłam tylko,ze siwy i ogon w paski,na razie dostaje jedzonko i w tej chwili musi tak zostać,może kiedyś uda mi się zrobić zdjęcie

Posted
Dnia 9.09.2024 o 23:29, Madie napisał:

ten 2.5 moze do mnie przyjechać

Super,bardzo dziekuję❤️

skontaktuje się z Tobą sue,bo to ona ma kontakt z osobą,u której jest teraz maluszek

• Upvote 1
Posted
Dnia 10.09.2024 o 10:08, Madie napisał:

Wspaniale, i kastracja i budki. 

@DORA1020 a co z kastracją tych kotek? będziemy coś działały?

drugie pytanie - bo wczesniej wyleciało - potrzebujesz jedzenia do karmienia?

Sue jest w kontakcie z osobą,która dokarmia te kotki. To jest 4km od Szczebrzeszyna.

Napewno będą styry , tylko będzie problem z przetrzymaniem,bo kotka po sterylce musi być 0k 10dni w pomieszczeniu.

Zawsze jest z tym problem.

Czarny Leoś znalazł dt ,też trzeba było pomóc tej osobie,nie ma nawet kontenerka,trzeba było jej pozyczyć i znieśc Leosia do weta.Pózniej przynieść.

Podobnie było z rudaskiem. Już został wypuszczony na działkę,ale nie może tam zostać.

Rozmiawiałam z Murką,przyjmie go, jest juz wykastrowany,odrobaczony,testy ujemne,także tutaj nie będzie kosztów.

A ja mam nadzieję,ze rudy szybko znajdzie dom.

Karmy dla dokarmianych kotków potrzebuję zawsze, Leoś w dt ,3 dokarmiane przy blokach i smietniku,5 dokarmianych na działce,jedna dokarmiana na patologicznej ulicy,tam zostawiam karmę,bo wieczorem prawdopodobnie przychodzą posilić się jeszcze inne koty

Jeszcze człowiek ze wsi,sam biedny,może wręcz ubogi,prosi o karmę,bo ma dwa kotki.

Do sue zgłosiła się kobieta,tez prosiła o karmę dla kotków.

Szczebrzeszyn to malutkie miasteczko,wszyscy znają te nawiedzone,czyli nas,i czasami takie odzywki: macie karmę,dajcie,ktoś podrzucił kotkę zabierzcie.

Przez tyle lat pomagania człowiek staje się wrakiem,ale z miłości do zwierzaków głodnych,porzuconych poddac się nie można.

• Like 1
Posted
Dnia 11.09.2024 o 08:50, DORA1020 napisał:

Karmy dla dokarmianych kotków potrzebuję zawsze,

Mogę kupić na allegro i wysłać worek 14 kg whiskas. Proszę podaj adres gdzie wysłać i czy dla kastratów, czy zwykła i ewentualnie jaki smak. Możesz wkleić link do takiej, która byłaby najodpowiedniejsza.

Posted
Dnia 11.09.2024 o 10:39, elik napisał:

Mogę kupić na allegro i wysłać worek 14 kg whiskas. Proszę podaj adres gdzie wysłać i czy dla kastratów, czy zwykła i ewentualnie jaki smak. Możesz wkleić link do takiej, która byłaby najodpowiedniejsza.

Elik a może zamiast Whiskas kupisz np. Smille w zooplusie? Ona jest dużo lepsza, koty chętnie jedzą a cenowo chyba podobnie wychodzi... Choć właściwie to DORA musi się wypowiedzieć :).

Posted
Dnia 11.09.2024 o 10:57, AlfaLS napisał:

Elik a może zamiast Whiskas kupisz np. Smille w zooplusie? Ona jest dużo lepsza, koty chętnie jedzą a cenowo chyba podobnie wychodzi... Choć właściwie to DORA musi się wypowiedzieć :).

Dzięki za podpowiedź  🙂  Nie upieram się przy whiskasie, po prostu ja swoim dzikuskom na działce kupuję tę karmę, ale jeśli DORA1020 poda link do innej, to zamówię tą, którą wskaże.

Czy Smille też jest w dużych workach?  Może też swoim zacznę taką kupować skoro jest lepsza i w tej samej cenie.

Posted
Dnia 11.09.2024 o 11:06, elik napisał:

Byłam w zooplusie, ale nie ma tam karmy dla kotów po kastracji, a to bardzo ważne.

Jest, jest 🙂 Na przykład: 

• Like 1
Posted

Sporki, ale nie widzę pod tym linkiem karmy dla kastratów 😞  Przepraszam, ale po operacji do sześciu tygodni w ogóle nie powinnam patrzeć w monitor więc może czegoś niedowidzę  😞 

Posted
Dnia 11.09.2024 o 11:54, UlaFeta napisał:

Whiskas:(((

Poczytaj skład,:(((

Niestety wiele osób kupuje tę karmę. U nas pod blokiem sąsiadka tylko tym dokarmiała koty. Ja kupuję Smillę mokrą i suchą, chyba jest zbliżona do Animondy. Moje prywatne koty niestety Smilli mokrej nie chcą, za to suchą uwielbiają. Kupuję też Felix - saszetki, teraz była fajna promocja w Kauflandzie, 24 saszetki za 30 zł.

Posted
Dnia 11.09.2024 o 12:30, elik napisał:

Niestety? Czemu niestety? Dotychczas nie słyszałam złej opinii o tej karmie. Czy możecie powiedzieć o co chodzi?

Ta karma zawiera tylko 4%miesa, zboża i cukry co dla kotów nie jest zalecane.Nie zawiera tauryny, która jest konieczna dla kotów.No ale, każdy karmi czym uważa.

Mój kot jest na mokrej karmie Wild Freedom.Sucha zostawiam opiekunom jak wyjeżdżam,co by nie robić im kłopotu.:)

Suchej też nie zaleca wet(mój)bo koty od nie tyją.

W schronie na Paluchu (i nie tylko)nie przyjmują karmy poniżej 60% mięsa.Bylam widziałam i taka była zawieziona.

Posted
Dnia 11.09.2024 o 12:41, UlaFeta napisał:

Suchej też nie zaleca wet(mój)bo koty od nie tyją.

Suchej, której? Whiskas, czy tej Twojej?

Posted

20 lat temu kupiłam działkę i już był na terenie działek kotek, który wybrał moją działkę na stałe lokum. Od 20 lat w zimie karmię koty głównie whiskas sterille i ten mój kotek ma się dobrze. W zeszłym roku przeszedł operację usunięcia jednego oczka, po której przez 2 tygodnie był u mnie w domu, po czym wrócił na działkę. Nadal ma się świetnie. Myślę więc, że ta karma nie jest taka zła. W tym roku planuję zabrać go na zimę do domu, o ile wyrazi na to zgodę  🙂 

Na terenie działek są oczywiście także inne koty, które stale dokarmiam, ale ten jest ci mój ulubiony 🙂 

Posted
Dnia 11.09.2024 o 11:26, elik napisał:

Sporki, ale nie widzę pod tym linkiem karmy dla kastratów 😞  Przepraszam, ale po operacji do sześciu tygodni w ogóle nie powinnam patrzeć w monitor więc może czegoś niedowidzę  😞 

A teraz:

https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/smilla/smilla_sterilized/1001271?activeVariant=1001271.0

https://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_dla_kota_sucha/smilla/smilla_sterilized/447336?activeVariant=447336.9

Ja od lat kupuję Smille, moje koty ją bardzo lubią, suchą i mokrą. Jest przystępna cenowo a skąd ma o lepszy i apetycznie pachnie / oczywiście dla kotów :)/.