jankamałpa Posted December 4, 2021 Posted December 4, 2021 Dnia 3.12.2021 o 10:43, Tianku napisał: Mam trochę nietypowe pytanie..może coś doradzicie... pewne koty (podobno) mocno dokuczają sie sąsiadowi mojej znajomej. Obsikują elewacje domu i robią ślady na samochodzie .. gościu powiedział że to na pewno koty mojej znajomej (ma kilka wychodzących kotów wszystkie to znajdy i wykastrowane) i jak coś z tym nie zrobi to on sie zajmie tymi kotami 😞 znacie jakies sposoby na odstraszanie kotów ..czy w ogóle takie są ? Sytuacja dziwna ale znajoma sie martwi że facet coś może zrobić tym kotom. Nie wiadomo czy to jej koty ma tylko kociczki czy one też znaczą teren moczem? Nie znam się na kotach i nie wiem jej doradzić Szybciej robią to jakieś psy w sensie obsikiwania domu. Ale to prawda, że koty lubią leżeć na samochodach. Facet po prosu nie lubi kotów i szuka pretekstu żeby im dokuczyć. I ja niestety czarno to widzę bo wcześniej, czy później zrobi im jakąś krzywdę. Bo raczej nie da sobie udowdnić, że to nie koty obsikują dom. A ten facet ma może psa , albo psy. To może poobserwować i zobaczyć czy to psy nie obsikują domu? Ale żeby to mu udowodnić i żeby w to uwierzył to trzeba by było mieć twarde dowody, czyli jakieś nagranie. Ja jakieś 18 lat temu miałam podobną sytuację sąsiadka oskarżyła i zażądała odszkodowania za podrapany samochód i że to niby moja kocica podrapała cały smochód (taka inteligentna wybrała sobie właśnie jaj samochód tylko), z posród wszystkich stojących pod blokiem. Powiedziałam, że niezapłacę straszyła mnie sądem, ale pozwu nie złożyła. Kocica niestety wylądowała w zaprzyaźnionym gospodarstwie bo bałam się, żę zrobią jej krzywdę. Kotka w tym roku odeszła, samochód dawno zełomowany, a my do dziś dnia nawet sobie dzień dobry nie mówmy :(. Sorry że tak się rozpisałam. Może niech sąsiad przedstawi twardy dowód że to koty wszystko robią, a nie ta na "gębe" tylko i tak moze zrobić krzywdę :(. Quote
Tianku Posted December 4, 2021 Posted December 4, 2021 Dziękuję Wam za porady. Trudna to sprawa mam nadzieje że uda się ją jakoś polubownie i bez szkody dla kotów rozwiązać.. Quote
jankamałpa Posted December 4, 2021 Posted December 4, 2021 Dnia 4.12.2021 o 14:26, Tianku napisał: Dziękuję Wam za porady. Trudna to sprawa mam nadzieje że uda się ją jakoś polubownie i bez szkody dla kotów rozwiązać.. Nalepiej zrobić zdjęcie jak pies obsikuje dom, ale wtedy i psu może stać się krzywda :(. Quote
Tyśka) Posted December 4, 2021 Posted December 4, 2021 Dnia 4.12.2021 o 14:41, jankamałpa napisał: Nalepiej zrobić zdjęcie jak pies obsikuje dom, ale wtedy i psu może stać się krzywda :(. Mocz psi pachnie zupełnie inaczej niż koci. Może facet już przyłapał koty na tym? Ciężko będzie udowodnić, że jest inaczej. Dla bezpieczeństwa kotków też ostatecznie zdecydowałabym się na zabezpieczenie terenu tak, aby nie wychodziły poza dom/poza posesję. Quote
sue Posted December 4, 2021 Posted December 4, 2021 Zapraszam na bazarek na FB https://www.facebook.com/groups/935849236926279 Trwa do 12 grudnia, codziennie dochodzą nowe rzeczy, książki, ciuchy, pierdołki, pamiątki 🙂 w niewygórowanych cenach 3 Quote
DORA1020 Posted December 6, 2021 Author Posted December 6, 2021 Zrobiłam kolejne wyróżnienia za pieniądze,które mi zostały na koncie część ogłoszeń odnowiłam za 0.70zł / dostałam od olx kolejna promocję/ a część wyróżniłam do 2 stycznia 2 Quote
Tyśka) Posted December 6, 2021 Posted December 6, 2021 Mam dzisiaj promocję 50% na wyróżnienia. Może ktoś chciałby sfinansować promowanie Groszkowi, Aminkowi, Sreberko, Tom&Jerry albo Molci. 1 Quote
DORA1020 Posted December 8, 2021 Author Posted December 8, 2021 Od dwóch dni próbujemy złapać małego czarnego dzikuska wyrzuconego w poniedziałek na mróz:( Wczoraj bardzo zmarzłam,jeszcze dzisiaj mi zimno,a co mówić ten mały koteczek:( Dzisiaj kolejna próba. Chcialby do człowieka,ale bardzo sie boi. A w nocy u nas było bardzo mrozno:( Quote
DORA1020 Posted December 8, 2021 Author Posted December 8, 2021 Jest szansa na dom dla Toma i Jerego. W tym tygodniu Isabel zrobi wizytę. Isabel bardzo Ci dziekuję:) Jest zimno,jest pandemia,a Ty nieustannie ruszasz w drogę. 2 Quote
Tyśka) Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Dnia 8.12.2021 o 07:59, DORA1020 napisał: Jest szansa na dom dla Toma i Jerego. W tym tygodniu Isabel zrobi wizytę. Isabel bardzo Ci dziekuję:) Jest zimno,jest pandemia,a Ty nieustannie ruszasz w drogę. Az boję się cieszyć! Trzymam kciuki!!! Isabel jest faktycznie niezawodna. Quote
Isabel Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Na wizytę dla Toma i Jerry'ego jestem umówiona na piątek. Dom wydaje się w porządku, oby się udało kotkom. 1 Quote
bakusiowa Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Przez kilka dni nie miałam możliwości udzielania się. Mogłam tylko czytać. Skonstruowałam bazarek na spłatę długów. Ponieważ sue nie może w dalszym ciągu pisać na wątku więc ja zamieszczę rozliczenie które mi przysłała na fb. DŁUG W IZBICY JEST BARDZO DUŻY. Na dzisiaj wynosi 2.214zł dług z października 875 zł - 491 zl (zrzutka) - 384 zł zostaje za październik Listopad, 3 koty - 1350 zł (15 zł x 30 x 3 = 1350 zł) Do dzisiejszego dnia za grudzień 4 koty 480 zł (15 zł x 8 x 4 = 480 zł) razem na dzień 08.12.2021 = 2,214 zł W lecznicy są: - Pelagia, kotka ze wsi, sterylizacja + pobyt do zdjęcia szwów i przeleczenie - 3 kocurki od Bianki 1 Quote
bakusiowa Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Zapraszam na bazarek cegiełkowy na długi szczebrzeszyńskich kotów. Serdecznie zapraszam wszystkich przyjaciół. Link do bazarku KLIK Quote
Tyśka) Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Znowu koszmarny dług 😞 Waszą walkę i pracę podziwiam, boli mnie jak gminy wyręczają się takimi wrażliwcami jak Wy, my... 😞 Quote
Murka Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Dnia 8.12.2021 o 12:02, Isabel napisał: Na wizytę dla Toma i Jerry'ego jestem umówiona na piątek. Dom wydaje się w porządku, oby się udało kotkom. O, trzymam kciuki za czarnuszki 🙂 U mnie cały czas wiszą na olx, więc w razie co będę mogła na coś podmienić. Rudiego od sue ogłosiłam już jakiś czas temu z telefonem do Dory. 1 Quote
Tyśka) Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 Miałam do wykorzystania promowanie po kocim podopiecznym malagos (dziękuję!), podmieniłam na Sreberko. Wyróżnienie do 26.12. : https://www.olx.pl/d/oferta/jak-z-reklamy-srebrna-5-miesieczna-kotka-szuka-spokojnego-domu-CID103-IDMybhK.html Tamto stare ogłoszenie wykasowałam. Quote
Isabel Posted December 8, 2021 Posted December 8, 2021 W sprawie Sreberka jestem umówiona na wizytę za tydzień, do tego czasu ma już być osiatkowany balkon. Quote
Tyśka) Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 O proszę, to też kciuki. Jak się wykluje konkret to podmienię jej ogłoszenie na innego Waszego kotka. A Figunia jakie ma relacje z rezydentem? Zdjąć ogłoszenie? Quote
Isabel Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Dnia 9.12.2021 o 06:38, Tyśka) napisał: A Figunia jakie ma relacje z rezydentem? Zdjąć ogłoszenie? Figunia bardzo dobrze dogaduje się z rezydentem 🙂 Ale nie widzę jej ogłoszenia wśród Twoich ogłoszeń. Quote
Tianku Posted December 9, 2021 Posted December 9, 2021 Znalazłam takie ostrzeżenie na fb dotyczące Rzeszowa : "Chciałam Państwa ostrzec przed oddawniem jakich kolwiek zwierzat Tomaszowi Ch. i jego żonie Beata Ch. którzy mieszkają na podwisloczu !! W tym roku przewinęło się kilka psów których juz nie ma kotow które są porzucane ! I biora Non stop od innych to nowe zwierzęta i porzucają zostało poinformowane schronisko przez kilka osób oszukanych przez nich schronisko które wie ale w dalszym ciągu jest za mało miesiąc temu porzucili psa teraz następnego kota .... przerwijmy ten chory proceder i robienia krzywdy zwierzęta ! Jeśli ktoś vos wie jeszcze proszę o kierowanie się do schroniska z dowodami bądź straz miejska..." parę dni temu kota wyrzucili na ulicę... Quote
DORA1020 Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Dnia 9.12.2021 o 13:57, Tianku napisał: Znalazłam takie ostrzeżenie na fb dotyczące Rzeszowa : "Chciałam Państwa ostrzec przed oddawniem jakich kolwiek zwierzat Tomaszowi Ch. i jego żonie Beata Ch. którzy mieszkają na podwisloczu !! W tym roku przewinęło się kilka psów których juz nie ma kotow które są porzucane ! I biora Non stop od innych to nowe zwierzęta i porzucają zostało poinformowane schronisko przez kilka osób oszukanych przez nich schronisko które wie ale w dalszym ciągu jest za mało miesiąc temu porzucili psa teraz następnego kota .... przerwijmy ten chory proceder i robienia krzywdy zwierzęta ! Jeśli ktoś vos wie jeszcze proszę o kierowanie się do schroniska z dowodami bądź straz miejska..." parę dni temu kota wyrzucili na ulicę... To straszne:( dlatego muszą byc wizyty poadopcyjne My znajdujey domy raczej w Krakowie i Warszawie. Taka kobietę trzeba ukarać Quote
DORA1020 Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Dnia 8.12.2021 o 07:56, DORA1020 napisał: Od dwóch dni próbujemy złapać małego czarnego dzikuska wyrzuconego w poniedziałek na mróz:( Wczoraj bardzo zmarzłam,jeszcze dzisiaj mi zimno,a co mówić ten mały koteczek:( Dzisiaj kolejna próba. Chcialby do człowieka,ale bardzo sie boi. A w nocy u nas było bardzo mrozno:( No i w końcu dzisiaj...czwartek...udało się:) Poszłam rano karmic Biankę /cały dzień wczoraj jej nie było:(/ wołałam ja,a odezwał się mały ciciuś. Potrzebowałam jeszcze jednej osoby do pomocy,pomogła sąsiadka,za co bardzo jej dziekuję kicia była przy śmietniku,gdzie ciągle ktoś chodził,a maluszek uciekał przerażony trwało to ponad godzinę,ale w końcu się udało:) I to najważniejsze Na chwilę trafił do domu sąsiadki,i tam zostały zrobione zdjęcia do ogłoszeń,bo pózniej nie będzie takiej możliwości pojechał juz do awaryjnego domu tymczasowego to chyba koteczka,ma może 3 miesiące,jest malutka sue wstawi fotki 2 Quote
DORA1020 Posted December 9, 2021 Author Posted December 9, 2021 Z dobrych wiadomości to jeszcze: że szykuje się dom dla Toma i Jerego, Słoneczka vel Arniki, Sreberka 2 wszędzie wizyty zrobi Isabel Isabel bardzo dziekujemy:) Jeszcze byc może będzie domek dla kocurka od ala123 wizyte tez zrobi Isabel:) I wtedy wesoły autobus wyruszyłby do Krakowa tylko szukamy kogoś kto zawiózby kotki 1 Quote
Recommended Posts