Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Dziękuję za ogłoszenia Sucharka:) Różyczki i Kaktusika:) Ogłosiłam go juz z nowymi zdjęciami

Zastanawiałam się czy nie założyc mu watku

bo jesli znajdzie dom w Krakowie czy tez dalej będzie potrzebna kasa na transport...niestety

i chyba zmienię ogłoszenie z Lublina na Warszawę albo może  Wrocław,Katowice...nie wiem....

Posted
19 godzin temu, Murka napisał:

Jagódce też porobię fotki. Humor jej dopisuje i korzysta z byle okazji żeby zrobić sobie giganta na dom. Ciężko ją utrzymać w łazience, ale nie ma się co dziwić. Jest bardzo ciekawska i energia ją roznosi.

Zgłosił się dla niej dom, ale dopiero za trzy tygodnie kotka może tam pojechać.

A ten dom to już taki pewny pewny? Bo nie wiem czy się cieszyć, czy tylko trzymać kciuki :)

Posted
10 godzin temu, DORA1020 napisał:

Dziękuję za ogłoszenia Sucharka:) Różyczki i Kaktusika:) Ogłosiłam go juz z nowymi zdjęciami

Zastanawiałam się czy nie założyc mu watku

bo jesli znajdzie dom w Krakowie czy tez dalej będzie potrzebna kasa na transport...niestety

i chyba zmienię ogłoszenie z Lublina na Warszawę albo może  Wrocław,Katowice...nie wiem....

Widzę, że przeniosłaś ogłoszenie na Wrocław:) ja zrobię na Kraków, bo bliżej.

A wątek myślę, że warto założyć, może uda mu znaleźć się hotelik albo dt. Wątek zawsze zwiększa szansę na pomoc, tutaj psinek może się zagubić.

Posted

Na zamieszczoną przeze mnie prośbę o wsparcie na szczepienia maluchów odezwała się pewna dobra duszyczka, która prosiła, by jej wpłatę rozliczyć anonimowo. Przekazała 200 zł na kocie potrzeby. Bardzo bardzo dziękuję ❤️ 

100 zł przeznaczyłam dla Kasi, na szczepienia, 100 zachowałam przez kilka dni - do dzisiaj. 

Dzisiaj byłam w lecznicy z Marysią, niestety mamy podejrzenie płynu w brzuchu niewiadomego pochodzenia. Z uwagi na mocną irytację kotki i jej duszność oraz gorączkę zrobione zostały badania krwi, morfologia z biochemią, i powtórzony test (poprzednim razem był leciutki pasek przy FIV). Krew jest dość w porządku, leciutki FIV w dalszym ciągu widoczny. Nie udało się zrobić USG ani RTG, dostała kroplówkę, całą gamę leków + leki do domu, w przyszłym tygodniu mamy się znów pokazać. Zapłaciłam 100 zł z wyżej wymienionej wpłaty i zostało jeszcze 140 do uregulowania. Mam dokumentację ale paragon dopiero po uregulowaniu, zamieszczę. Marysia dość biedna, bez apetytu, z gorączką 40 stopni, jeśli nie unormuje się po lekach trzeba będzie przy kolejnej wizycie zacząć od prześwietlenia i USG.

Na zdjęciu Marysia obrażona z kroplówką. Widać ten brzuszek 😞

20210911_112216.jpg

Posted
1 minutę temu, Tyśka) napisał:

Dora, Sue- czy jest szansa sprawdzić Sucharka na inne psy, również takie na dziendobry powarkujące? Ile on waży? Być może miałabym dla niego DT... I to niedaleko, ale koniecznie musi być znana reakcja na psiaki.

W lecznicy jest kilka psów ale wszystkie raczej miłe. Z tymi z tego co widzę Sucharek dogaduje się dobrze, dzisiaj np. widziałam jak sobie siedział na trawie w towarzystwie jeszcze dwóch piesków i zachowywał się bardzo spokojnie. Codziennie przychodzą psy-pacjenci, mogę więc zapytać i o wagę, i o reakcję na nowych. Za chwilę/jutro jak wetka odpisze albo w poniedziałek będę wiedziała. 

Posted
14 godzin temu, Poker napisał:

Ja mam wyróżnione ogłoszenie , które zostało po Myszeńce. Mogę ogłosić na Wrocław.  Gdzie jest tekst albo dobre informacje o nim ?

Świetnie :) W poście wyżej podesłałam ogłoszenia Sucharka, tam są podstawowe informacje. Dora ogłosiła Sucharka na Wrocław, to może zrób na inne miasto, np. Warszawa/Katowice? :)

Przepraszam, że odpowiadam, a nie Dora czy sue, ale może pytania nie zauważyły :)

Sucharek jeszcze ma takie zdjęcia:
sucharek4.jpg.6ae0a4e8931419de46f74701e6c3a602.jpg

sucharek5.jpg.5170d88afdca17e68ec5fa60a01ec5df.jpg

sucharek6.jpg.334d0cdd9f4d9e58be0bcec55f8f120d.jpg

Posted
16 godzin temu, sue napisał:

A ten dom to już taki pewny pewny? Bo nie wiem czy się cieszyć, czy tylko trzymać kciuki 🙂

Na razie trzymać kciuki 🙂 Pani się przeprowadza i ma jeszcze osiatkować balkon. Dopiero wtedy zrobię wizytę, o ile do tego czasu pani się nie rozmyśli. Wszystko się okaże w pierwszych dniach października.

• Like 1
Posted
17 godzin temu, sue napisał:

A ten dom to już taki pewny pewny? Bo nie wiem czy się cieszyć, czy tylko trzymać kciuki 🙂

Kciuki jak najbardziej potrzebne, bo to jeszcze trochę czasu i wiadomo jak to  z ludźmi jest... 

Dora niech się wypowie, ale myślę, że warto jeszcze potrzymać Jagodę na ogłoszeniu.

jag.jpg

jag1.jpg

jag2.jpg

jag3.jpg

jag4.jpg

jag5.jpg

• Like 2
Posted

Informacje o Sucharku odnośnie innych psów/kotów

Gdy trafił do lecznicy ważył 8 kg ale był chudy, teraz pewnie waży ok. 10 kg.

Inne psy raczej lubi, uwielbia Klarę (suczkę która też jest w lecznicy). Ale Lizak (inny pies z lecznicy) go gryzie, także nie ma reguły. Koty lubi i nie goni. 

Posted

Tu na pierwszym zdjęciu widać malutkie wyłysienie na łopatce, które jest widoczne tylko po rozgarnięciu sierści. Z tym już przyjechała (był tam wcześniej strupek), to prawdopodobnie pozostałość po odczynie po zastrzyku.

jag6.jpg

jag7.jpg

jag8.jpg

jag9.jpg

jag10.jpg

jag11.jpg

• Like 3
Posted
28 minut temu, Isabel napisał:

Na razie trzymać kciuki 🙂 Pani się przeprowadza i ma jeszcze osiatkować balkon. Dopiero wtedy zrobię wizytę, o ile do tego czasu pani się nie rozmyśli. Wszystko się okaże w pierwszych dniach października.

3 minuty temu, Murka napisał:

Kciuki jak najbardziej potrzebne, bo to jeszcze trochę czasu i wiadomo jak to  z ludźmi jest... 

Dora niech się wypowie, ale myślę, że warto jeszcze potrzymać Jagodę na ogłoszeniu.

jag.jpg

jag1.jpg

jag2.jpg

jag3.jpg

jag4.jpg

jag5.jpg

:) Śliczna jest

No właśnie rozmawiałam z Dorą i już wiem, kciuki w takim razie mocne żeby Pani się nie rozmyśliła, a dom spełnił wszystkie potrzeby Jagódki:)

Dziękuję :)

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Świetnie :) W poście wyżej podesłałam ogłoszenia Sucharka, tam są podstawowe informacje. Dora ogłosiła Sucharka na Wrocław, to może zrób na inne miasto, np. Warszawa/Katowice? :)

Przepraszam, że odpowiadam, a nie Dora czy sue, ale może pytania nie zauważyły :)

Sucharek jeszcze ma takie zdjęcia:
sucharek4.jpg.6ae0a4e8931419de46f74701e6c3a602.jpg

sucharek5.jpg.5170d88afdca17e68ec5fa60a01ec5df.jpg

sucharek6.jpg.334d0cdd9f4d9e58be0bcec55f8f120d.jpg

Tak, nie widziałam jakimś cudem pytania, ale wczoraj wklejałam kilka postów i musiało w tym czasie umknąć, przepraszam.

Gdyby były potrzebne jeszcze jakieś informacje o piesku będę pytać w lecznicy.

Posted

Zaktualizuję informacje o Sucharku, gdyby jeszcze udało się zmierzyć wysokość w kłębie albo dookreślić jak jest wysoki to byłoby cudownie. On chyba ma długie łapki.

A Jagódka piękną, trzymam kciuki za domek i na wszelki wypadek dodam nowe zdjęcia do ogłoszeń.

Posted
40 minut temu, Tyśka) napisał:

Zaktualizuję informacje o Sucharku, gdyby jeszcze udało się zmierzyć wysokość w kłębie albo dookreślić jak jest wysoki to byłoby cudownie. On chyba ma długie łapki.

A Jagódka piękną, trzymam kciuki za domek i na wszelki wypadek dodam nowe zdjęcia do ogłoszeń.

Kilka lat temu ogłaszałam terierkę Małą której założyłam wątek. Żeby pokazać jak jest wysoka miała w ogłoszeniach zdjęcie przy butelce wody mineralnej. Tutaj najlepiej było widoczne jaka jest bo łapki miała długie i nie wyglądała na małą.

Posted
2 minuty temu, bakusiowa napisał:

Kilka lat temu ogłaszałam terierkę Małą której założyłam wątek. Żeby pokazać jak jest wysoka miała w ogłoszeniach zdjęcie przy butelce wody mineralnej. Tutaj najlepiej było widoczne jaka jest bo łapki miała długie i nie wyglądała na małą.

Świetny pomysł :) Zdjęcie przy człowieku czy drzewie itd. nie jest już tak wiarygodne, bo człowiek człowiekowi nierówny :)

Posted

Robiłam odrobaczenie całego zoo, więc kotkom też się dostało.

5 dużych Strongholdów wystarczyło do zakropienia 8 kotków, dlatego ich koszt (220 zł) podzieliłam na 8 i "na sztukę" wychodzi 27,50 zł:

wetfak1.jpg

Rozliczenie:

Stan konta na 12 sierpień wynosił -820,10 zł

+300 zł helli

+150 zł jess

+20 zł mdk8

-300 zł hotelowanie 13.08-11.09

-27,50 zł Stronghold dla Róży

-27,50 zł Stronghold dla Kaktusa

-27,50 zł Stronghold dla Jagody

Stan konta na 11 wrzesień wynosi -732,60 zł.

Posted
Dnia 11.09.2021 o 19:09, Poker napisał:

Ja mam wyróżnione ogłoszenie , które zostało po Myszeńce. Mogę ogłosić na Wrocław.  Gdzie jest tekst albo dobre informacje o nim ?

Poker bardzo dziękuję:)

Ale byc może   Sucharek będzie zaaopiekowany,na razie nie będę pisać,nie chcę zapeszać

• Like 1
Posted
20 godzin temu, Murka napisał:

Tu na pierwszym zdjęciu widać malutkie wyłysienie na łopatce, które jest widoczne tylko po rozgarnięciu sierści. Z tym już przyjechała (był tam wcześniej strupek), to prawdopodobnie pozostałość po odczynie po zastrzyku.

jag6.jpg

jag7.jpg

jag8.jpg

jag9.jpg

jag10.jpg

jag11.jpg

Sliczna jest:) takie lśniące futerko:) Pani,która chciała adoptowac Jagódke przeprowadza się i dlatego adopcja w pazdzierniku,kicia będzie razem z małym pieskiem.

Ale czy się nie rozmysli to nie wiem,brzmiała dobrze,ogłoszenia nadal potrzebne,bo nigdy nie wiadomo