uxmal Posted August 15, 2019 Posted August 15, 2019 7 godzin temu, UlaFeta napisał: Potrzebna wizyta pa dla kota.Wysockiego. Marta mogłabyś podejść?Ja mogę od wtorku. Ula nie mogę pisałam już Bakusiowej jestem uziemiona. Quote
DORA1020 Posted August 16, 2019 Author Posted August 16, 2019 podziekowania dla sue i terry za wstawienie fotek:) fotek więcej nie będzie,kotek /ma na imie Uszatek/ popsuł mi aparat,zrzucił z pralki i niestety nie działa bez aparatu nie da rady pomagac ,na każdym kroku potrzebny,chociazby do zrobienia bazarku Quote
DORA1020 Posted August 16, 2019 Author Posted August 16, 2019 Do wizyty pa na razie nie ma nikogo szkoda,bo jeśli wszystko sie uda ze szczeniakami to w środę by pojechały razem z nimi i/transport Zagrodowy Pies Polski/ jeszcze Baltimoore miała kogos zapytać ten dom na wagę złota,bo dla 2 kotków białaczkowych dom raczej ok , długo z pania Agnieszka rozmawiałam i chciałabym,żeby kotki pojechały nawet jak mieszkanie nie jest wypasione to biedakom będzie lepiej niz siedzenie w klatce lecznicowej Quote
sue Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 A to Uszatek rozrabiaka... Szkoda aparatu :( Trzymam kciuki za domek dla białaczkowych kiciów, byłoby super, gdyby opuściły lecznicę i pojechały do siebie. Quote
Jo37 Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 Ja mogę zrobić wizytę dzisiaj lub jutro. W niedzielę rano wyjeżdżam na półtora tygodnia. 3 Quote
DORA1020 Posted August 16, 2019 Author Posted August 16, 2019 5 godzin temu, Jo37 napisał: Ja mogę zrobić wizytę dzisiaj lub jutro. W niedzielę rano wyjeżdżam na półtora tygodnia. Bardzo dziękuję:) Już znalazłam:) ale polecam sie na przyszłośc Ciesze sie,że coś w koncu z tymi domai ruszylo,bo do tej pory był całkowity zastój Quote
Jo37 Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 Dobrze, że są chętne domy. Na PW wysłałam Ci numer telefonu. Jak potrzebna będzie wizyta to dzwoń. Nie zawsze jestem na dogo a SMS- ów też nie sprawdzam często. 1 Quote
malagoska Posted August 16, 2019 Posted August 16, 2019 12 godzin temu, DORA1020 napisał: fotek więcej nie będzie,kotek popsuł mi aparat bez aparatu nie da rady pomagac ,na każdym kroku potrzebny,chociazby do zrobienia bazarku To był aparat w komórce czy prawdziwy? Może ktoś ma do oddania lub sprzedania smartfona z dobrym aparatem... Quote
3 x Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 dziewczyny napiszcie mi proszę co to za szczeniaki (nie obserwowałam wątku) i kiedy i jak jak i skąd dokąd i rozumiem, że kociaki zabierają się z nimi jak wizyta wypadnie pomyślnie? Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 13 godzin temu, malagoska napisał: To był aparat w komórce czy prawdziwy? Może ktoś ma do oddania lub sprzedania smartfona z dobrym aparatem... To był zwykły aparat fototograficzny,dostałam od bakusiowej nie mam smartfona,mam zwykły telefon bez aparatu,możliwości robienia i dostawania zdjęc,nie przyjmuje tez MMS-ów może ktos ma niepotrzebny aparat? bez aparatu trudno pomagać,a przeciez i bazarki robiłam,tez trzeba obfocic wszystko Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 Przed chwilą, 3 x napisał: dziewczyny napiszcie mi proszę co to za szczeniaki (nie obserwowałam wątku) i kiedy i jak jak i skąd dokąd i rozumiem, że kociaki zabierają się z nimi jak wizyta wypadnie pomyślnie? praktycznie to na chwile obecna nic jeszcze nie wiem szczeniaki sa w rodzinie pat jest ich 3 / a są jeszcze 3 i jeszcze cztery,dla nich pózniej będę szukała pomocy/ nie mamy miejsca dla trzech zgłosił sie dt w Lublnie dla jednej suni---dt niewypał miała jedna sunie wziąc supergoga,ale znalazła biedna suczke ze szczeniakami i nam już nie może pomóc:( jedna sunia pojechałaby do malagoski do Poznania /bardzo daleko/ drugą może wzięłaby na dt fundacja Pies Na Zakręcie /jesli tak to od 21-go/ dla trzeciej nie ma dt a jeszcze w dodatku,raz te szczeniaczki są raz nie,raz widać jednego i juz martwiłam sie ,że oddał komus,ale pózniej okazało sie ,że są teraz znowu jest jeden nie wiadomo czy są czy nie w końcu ,zeby było pewne chyba wykupimy te pieski lecznica może je przyjąć na odpchlanie i odrobaczania /taki warunek fundacji/ dopiero w poniedziałek wieczorem od miesiąca wałkuje ta sprawę,i jak narazie stoje w punkcie wyjścia myślę,że na poczatku tygodnie juz się wyjaśni są do zabrania trzy szczeniaczki,gdyby ttylko jeden,może sprawniej by to poszło Quote
3 x Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 a kociaki ? kociaki są już do zabrania? (jak wizyta pa wypadnie pomyślnie)? i wtedy skąd? a wcześniej pisałyście o transporcie płatnym tzn że transport będzie jak się sytuacja szczeniaków wyklaruje? Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 wizyta pa dla kotków jutro i jeśli wszystko byłoby w porządku pojechałyby razem z suczkami Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 Przed chwilą, 3 x napisał: a kociaki ? kociaki są już do zabrania? (jak wizyta pa wypadnie pomyślnie)? i wtedy skąd? a wcześniej pisałyście o transporcie płatnym tzn że transport będzie jak się sytuacja szczeniaków wyklaruje? Kociaki są do zabrania od już z lecznicy w Izbicy transport płatny /zwrot tylko kosztów paliwa/ zaoferowała Zagrodowy Pies Polski Quote
3 x Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 Dora, wytłumaczysz mi jak krowie na rowie, jakim zagrożeniem są koty białaczkowe dla innych kotów? czy wspólny transport takich kotów ale w osobnych kontenerach jest zagrożeniem? dopytuję, bo czasami zdarza mi się mieć transport w tych okolicach i wtedy byłby darmowy Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 Przed chwilą, 3 x napisał: Dora, wytłumaczysz mi jak krowie na rowie, jakim zagrożeniem są koty białaczkowe dla innych kotów? czy wspólny transport takich kotów ale w osobnych kontenerach jest zagrożeniem? dopytuję, bo czasami zdarza mi się mieć transport w tych okolicach i wtedy byłby darmowy O co Ci chodzi? Nie bardzo rozumiem.... Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 16 godzin temu, Jo37 napisał: Dobrze, że są chętne domy. Na PW wysłałam Ci numer telefonu. Jak potrzebna będzie wizyta to dzwoń. Nie zawsze jestem na dogo a SMS- ów też nie sprawdzam często. Bardzo dziękuję Jo:) Quote
3 x Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 19 minut temu, DORA1020 napisał: O co Ci chodzi? Nie bardzo rozumiem.... chodzi mi o to, że czasami z okolic Zamościa mam transport i wtedy mógłby zabrać takie kociaki, za darmo tylko nie orientuję się w temacie kocim i nie wiem w jakim stopniu koty białaczkowe są zagrożeniem dla zdrowych kotów czy transport w jednym aucie ale w dwóch różnych kontenerach jest zagrożeniem dla kotów zdrowych? albo czy jak po drodze transport zajedzie do domu, gdzie są zdrowe koty to czy koty białaczkowe są dla nich zagrożeniem i w jakim stopniu? zwyczajnie nie orientuję się w temacie kotów białaczkowych a wydaje mi się, że czasami mogłabym pomóc w transporcie zwierzaków zupełnie za darmo. edit: doczytałam i już wiem. jest ryzyko. ale postaram się do was zaglądać :) ew. jakbyście w przyszłości szukały transportu - w kierunku do warszawy, piszcie do mnie , może akurat będę mogła pomóc. Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 Przed chwilą, 3 x napisał: chodzi mi o to, że czasami z okolic Zamościa mam transport i wtedy mógłby zabrać takie kociaki, za darmo tylko nie orientuję się w temacie kocim i nie wiem w jakim stopniu koty białaczkowe są zagrożeniem dla zdrowych kotów czy transport w jednym aucie ale w dwóch różnych kontenerach jest zagrożeniem dla kotów zdrowych? albo czy jak po drodze transport zajedzie do domu, gdzie są zdrowe koty to czy koty białaczkowe są dla nich zagrożeniem i w jakim stopniu? zwyczajnie nie orientuję się w temacie kotów białczkowych a wydaje mi się, że czasami mogłabym pomóc w transporcie zwierzaków zupełnie za darmo. Bardzo Ci dziękuję,że chcesz pomóc Nie wiedziałam o takiej szansie darmowego transportu,zawsze szukamy z Baltimoore na blablacar teraz pierwsze zapytanie pódzie do Ciebie ...czy mogłabys..... co sie tyczy kotków białaczkowych w jakim stopniu są w transporcie zagrożeniem dla kotków zdrowych zapytam wetki,ponieważ ja też wszystkiego nie wiem Quote
DORA1020 Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 Bardzo prosze o wyróżnienie ogloszenia Uszatka Z góry bardzo dziękuję:) https://www.olx.pl/oferta/uszatek-mily-kocurek-czeka-na-dom-CID103-IDBai6m.html Quote
3 x Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 10 minut temu, DORA1020 napisał: Bardzo Ci dziękuję,że chcesz pomóc Nie wiedziałam o takiej szansie darmowego transportu,zawsze szukamy z Baltimoore na blablacar teraz pierwsze zapytanie pódzie do Ciebie ...czy mogłabys..... co sie tyczy kotków białaczkowych w jakim stopniu są w transporcie zagrożeniem dla kotków zdrowych zapytam wetki,ponieważ ja też wszystkiego nie wiem dawajcie znać tutaj na wątku jak się rozwija sytuacja, a ja będę zaglądać a już na pewno jak będę wiedziała, że ktoś jedzie :) rzadko bo rzadko ale może akurat kiedyś się uda zgrać i nie trzeba będzie płacić :) teraz dla kociaków odpadamy ale będę już teraz o Was pamiętać jestescie na fb? jakis fanpage? bo na dogo rzadko bywam. Quote
malagoska Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 2 godziny temu, DORA1020 napisał: To był zwykły aparat fototograficzny,dostałam od bakusiowej nie mam smartfona,mam zwykły telefon bez aparatu,możliwości robienia i dostawania zdjęc,nie przyjmuje tez MMS-ów może ktos ma niepotrzebny aparat? bez aparatu trudno pomagać,a przeciez i bazarki robiłam,tez trzeba obfocic wszystko Dora, na olx można kupić używane smartfony z aparatem za 120-150 zł. Może złożymy się lub ktoś z dogo ma do sprzedania używany? Quote
Isabel Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 Z tego co ja wiem, to kot białaczkowy jest zagrożeniem dla innego, zdrowego kota tylko w przypadku bliskiego kontaktu, a więc np. wzajemnego mycia się, korzystania ze wspólnej miski, kuwety. Wirus przenosi się poprzez krew i wydzieliny. Quote
malagoska Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 Dora, znalazlam na olx Zamość bardzo przyzwoity smartfon, 2 aparaty 8 i 5 Mpx, 140 zł. Dołożę się do niego, bo przecież to dla zwierzaków, żeby je ogłaszać. Może ktoś jeszcze dopłaci? A może jakiś dogomaniak ma używany smartfon na sprzedaż? tu link: https://www.olx.pl/oferta/lg-k7-polecam-CID99-IDA1BkQ.html#3502e60116 Quote
Poker Posted August 17, 2019 Posted August 17, 2019 Ja też dołożę 5 dyszek tylko dajcie znać. 1 Quote
Recommended Posts