Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Dora była wczoraj w takim stanie,że nie była  w stanie wejść na forum,

a poza tym było dużo spraw do  ogarnięcia na już.

Najgorsze wieści są takie, że wczoraj zmarła Nadziejka :(((((

Pomimo surowicy i leczenia :(

Biedna Kicia, teraz już spokojnie biega za TM :(

Posted
Dnia 10.12.2017 o 23:14, Madie napisał:

Kolęda i Jaśmin mogą do mnie na DT przyjechać od 2 stycznia. Inaczej nie dam rady. Mam nadzieję, że znajdą jednak domu do tego czasu. 

Szykuję specjalny "koci" pokój. Już wyniosłam z niego sprzęt elektroniczny, a zakupiłam dwa drapaki i dużą kuwetę. Wymieniłam tez kaloryfer bo pokój był nieogrzewany. Wstawię jeszcze lampę nocną i będzie gotowe. Kanapa dla kotów i posłania już są. 

Mam też 250 zł na poczet długu. Nie mogę dać więcej, bo wypadły mi niespodziewane wydatki (choroba) ale tyle wpłacę. Ta sama lecznica co ostatnio?

Kupię też Dorze puszki dla kotów, prośba o podesłanie linka z najlepszymi dla Was. 

Puszki zamawiam takie

http://www.bitiba.pl/shop/karma_dla_kota/mokra_karma_dla_kota/animonda_carny/animonda_puszki/385229

Koty Dory je lubią :) Dla Dory trochę kłopotliwe ale ekonomiczne :)

Co do przelewu- w obu lecznicach mamy zadłużenie, więc gdzie nie pójdzie przelew tam będzie dobrze.

Trzeba tylko napisać w komentarzu "  Na koszty leczenia kotów od pani M...S......" i wysłać Dorze potwierdzenie przelewu- ona prowadzi buchalterię gdzie i ile zostało zapłacone, ja zawsze przesyłam jej mailem potwierdzenia przelewów do lecznic.

Domek tymczasowy dla Jaśmina może się przydać, choć mocno się staramy żeby znalazł dom w grudniu.

Kolęda jutro jedzie do swojego DS.

Zostaje jeszcze problematyczna Chmurka, nie wiem kiedy pan ostatecznie da dead line i trzeba będzie ją zabrać,

Fundacja Zmieńmy Świat w Tarnowie (mimo mojej sporej wcześniejszej finansowej i materialnej pomocy) odmówiła wzięcia kotki choć na 2-3 tygodnie.

Szukamy jej DT w Krakowie, ale na razie cisza.

Posted
6 godzin temu, Baltimoore napisał:

Dora była wczoraj w takim stanie,że nie była  w stanie wejść na forum,

a poza tym było dużo spraw do  ogarnięcia na już.

Najgorsze wieści są takie, że wczoraj zmarła Nadziejka :(((((

Pomimo surowicy i leczenia :(

Biedna Kicia, teraz już spokojnie biega za TM :(

Nadziejko kochana, spotkaj sie tam za teczowym mostem z moimi chlopakami.Polubicie sie****

Posted
57 minut temu, Baltimoore napisał:

To jest Kicia Bezogonka ratowana wczoraj przez Dorę, jej rokowania na razie sąnieokreślone,

Trzymajcie kciuki żeby zwieracze się dało uratować!

1-DSC04099.JPG

Trzymaj sie dzielnie slicznotko

Posted

matko jedyno Nadziejeczko

....

Nadziejeczko

juz Tam Za Mostkiem z moja ukochana Pipunia

juz Pipusia sie Toba zaopiekuje

boc kochala kotunki

kochala wszystkie istotki

Madziu

o matko  serce w trwodze 

o te wszytkie biedaki o Ciebie

ile przechodzisz z ,,ludziskami ,, podlymi nad podlosciami

sciskam mocnusio za te bidunie bezogonka

... poprostu czlek zamiera ..

Posted

Ale się porobiło :(

Oby Jaśminek był zdrowy...

DORA, trzymaj się... 

Tak ku pokrzepieniu... z wątki podopiecznych ala123 kopiuję swój post:

1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Poznajecie Daszę? Bezdomna od około 2013r...? albo 2012...? 

A teraz królewna rozpycha się na łóżku, jada wołowinkę i ozorki... :)

25346614_2042767192637253_757407884_o.thumb.jpg.81ea56c5acb901bd265c2067c9ca2c07.jpg

25371023_2042767182637254_1018312276_o.thumb.jpg.00f76cf4211c8125b55fca76b0b2514a.jpg

• Upvote 1
Posted

A u Dory tak:

Jest duże podejrzenie że zepsuł jej się telefon :(((

Moze smsować,  ale nie słyszy głosu ani jej nie słychać.

Kolęda pojechała dzisiaj do Warszawy.

W małej klatce w lecznicy został Jaśminek, słodki, miziasty, cudowny. Serce pęka :((

Dobry domku dla Jaśminka, gdzie jesteś? Dlaczego nikt nie chce tak cudownego kotka? Oby się tam nie pochorował ze stresu :(

Posted
10 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Tak ku pokrzepieniu... z wątki podopiecznych ala123 kopiuję swój post:

Tysiu, pewnie, że pamiętam Daszę. Czekoladowy nosek...  Imię jej wybrałam. :-) To były moje początki na Dogo...

Wtedy była też mała Fasolka na tym wątku. Mam nadzieję, że też jej dobrze w swoim Domku. :-)

Posted

Bardzo mi przykro z powodu Wtorka - kurcze nie wiem czemu domek się wycofał, wszystko było przygotowane, kuweta, karma, transporterek echhh .... i zachwyty nad kocurkiem

no cóż ... zapraszam do zaglądania i podbijania bazarku dla Dory

• Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

A co z tym drugim chetnym domkiem dla Wtorka? Może nadal go chcą?

Tak, Daszeńce się w końcu udało... :)

Do tego drugiego chętnego domku został już ugadany biało rudy kotek 7 mies. od Ala123.

Pilotuję sprawę.

W sprawie Wtorka-Cynamona jutro będzie wizyta PA. Zobaczymy.

I dzięki Fundacji Sawiamy Na Łapy z Krakowa znalazł się fajny dom dla Sangrii z pozaforumowego DT, która została odebrana po nietrafionej adopcji.

Git Fundacja !!!!

W przeciwieństwie do Fundacji Zmieńmy Świat z Tarnowa, która odmówiła przetrzymania 2-3 tygodnie Chmurki z problemami behawioralnymi. Na razie DS został DT, ale nie wiem jak długo..

Posted
4 godziny temu, terra napisał:

Miałam dzisiaj zapytanie o Buraska, zaproponowałam Wtorka i Jasminka.

Może któremuś koteczkowi się poszczęści.

Oby zechcieli Jaśminka, on tak bardzo potrzebuje szybko opuścić lecznicę. Ale do mnie nikt nie dzwonił, a Magda ma zepsuty telefon :(.