Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, DORA1020 napisał:

Potrzebuje wiekszej,uzywanej budy dla psiaka z ulicy,postawie na nieogrodzonej /niestety/ dzialce,za zgoda wlasicicela dzialki.

Czy nowa buda, o wymiarach: długość 75-80 cm, szerokość na ok. 60 cm by się nadała?

Posted

Mysle,ze tak,ale wolalabym uzywana,buda bedzie stala na nieogrodzonej,niezamieszkalej dzialce,moze nikt jej psiakowi by  nie  odebral,ale pewnosci nie mam,chcialam zeby mial schronienie przed deszczem,mrozem.

Posted
Dnia 7.11.2016 o 18:34, DORA1020 napisał:

I za pobyt i leczenie 4 /jeszcze wtedy/ maluchow

13.10 - przyjęcie na szpital
15.10 - wydanie ze szpitala

3 x 2 kociaki w 1 klatce = 3x 16 zł = 48 zł

2 x advocate = 2 x 30 zł = 60 zł
2 książeczki zdrowia = 2 x 5 zł = 10 zł

RAZEM 118zł
+

10.10.2016 - przyjecie na szpital

15.10.2016 - wydanie ze szpitala
czyli 6 x 2 kociaki w 1 klatce = 6 x 16 zł = 96 zł

2 x advocate = 2 x 30 zł = 60 zł
2 książeczk zdrowia= 2 x 5 zł = 10 zł

RAZEM : 166 zł
----------------------------------------------
Razem za pobyt i leczenie 4 kotkow: 284zl

------------------------------------------------------------------

Razem:605zl

Baltimoore wplacila na konto lecznicy 321zl

i Poker z bazarku 228zl

Razem:549zl /zostalo 56zl/

Bardzo dziekuje Baltimoore i Poker za pomoc kotkom:):):)

Niestety nadal jest dlug za pobyt i leczenie kociej rodzinki/trikolorki i jej dzieci: tygryska,czarnulka i rudaska/

Posted

To jak się zdecydujesz, to daj znać.Tato mojej harcerki zrobił budkę dla moich dzikusków, ale one lada dzień będą łapane, więc jak im się już nie nada, to może inny psiak się załapie.

Posted

Budę można optycznie "postarzyć"jakąś ciemną farbą.

A 321 zł poszło na konto "leczenie, sterylizacja i pobyt w lecznicy kotki Misi".

Najlepiej byłoby wetów zapytać,ile jeszcze w sumie trzeba zapłacić za leczenie tych dwóch kocich rodzinek, po odliczeniu tych wpłaconych do lecznicy 549 zł.

Posted
Dnia 7.11.2016 o 18:31, DORA1020 napisał:

Rozliczenie za pobyt,leczenie i doplate do sterylizacji Misi:

27.09 - Przyjeta na szpital

15.10 - wydana do domu

czyli 18 dni = 216 zł
ksiazeczka zdrowia - 5 zł
dopłata do sterylizacji - 40 zł
Oridermyl - 50 zł
leki - 10 zł
RAZEM: 321 zł

Tak Baltimoore,to jest ten dlug przez Ciebie splacony:)

do tego doszly 4 kotki 284zl

i wyszlo mi 605zl

Po wlaceniu 321zl+wplaty Poker 228zl,do splacenia zostalo 56zl

No i koszty drugiej kociej rodzinki,napewno wyjdzie duzo,kotka juz w ds.trzy kociaki rowniez,a dlug niestety zostal.

Posted
12 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

To jak się zdecydujesz, to daj znać.Tato mojej harcerki zrobił budkę dla moich dzikusków, ale one lada dzień będą łapane, więc jak im się już nie nada, to może inny psiak się załapie.

Nie wiem,troche boje sie postawic porzadna,nowa bude na nieogrodzonej,niezamieszkalej dzialce.

Posted
Dnia 18.12.2016 o 16:40, Baltimoore napisał:

Ok, to dowiedz się ile za te maluchy z mamą i byśmy rozliczyli się z wetami, żeby wyzerować konto :)

O tak, zebysmy rok zakonczyli bez dlugow:-)

Posted
Dnia 20.10.2016 o 22:53, sharka napisał:

Wstawiam info od Dory:

To Bianka

koteczka cudna,ale kobieta,ktora sie nia zaaopiekowala wyjezdza na 2 miesice za granice.

Kotka koczowala 1,5 roku przy blokach, w Szczebrzeszynie..Zostala wysterylizowana.

Jest to kotka,ktora jeszcze nie do konca ufa ludziom.

Przewaznie siedzi caly dzien za lozkiem,trzeba ja wyciagac do glsakania,ale jak juz jest na rekach to wtedy mozna ja glasakac do woli.Ozywia sie w nocy,wtedy chce sie bawic,albo przychodzi na lozko do spiacej pani i spi razem z nia,ale tez wlasnie wtedy dopomina sie o glaski.

Bianka szuka domu tymczasowego,bo pani,ktora ja wziela spod blokow musi wyjechac za granice,niestety w celu zarobkowym.W zwiazku z czym kicia zostaje bez domu.

Kobieta wyjezdza na poczatku listopada,dom dla koteczki pilnie potrzebny.

Martwie sie,inaczej kicia trafi zpowrotem na ulice.Z cieplego kocyka na mroz:(

Kobieta pytala swoich znajomych/bliskiej rodziny nie ma/ moze ktos zgodzilby sie przetrzymac kotke przez ten czas,ale nikogo takiego nie znalazla.A czas leci nieublaganie.

Bianka2.JPG

Bianka3.JPG

Bianka4.JPG

Bianka6.JPG

Bianka7.JPG

Znowu szuka ds,dt......:(:(:(

Posted
26 minut temu, DORA1020 napisał:

Znalazlam jej dom,ale z transportem do ds do Warszawy mam problem,dzisiaj nie udalo mi sie znalezc,a jutro kotka musi opuscic miejsce w ktorym  jest.

Dzisiaj mąż Murki jechał w okolice W-wy, szkoda :(

Posted
1 godzinę temu, Murka napisał:

Faktycznie szkoda...:( TZ już wraca.

Po Nowym Roku (chyba 7-ego stycznia) TZ ma kurs do Krakowa - piszę w razie czego.

Dzieki Murka:)

Tak chyba najlepiej,jesli napiszesz wczesniej,ala123,Krystyna i ja oglaszmy kotki rowniez na Krakow,jesli kotek znajdzie dom,to nie bedziemy martwily sie chociaz o transport,a z tym zawsze klopot