DORA1020 Posted January 18, 2016 Author Posted January 18, 2016 4 godziny temu, asiuniab napisał: napiszcie czy piesek przeżył? nie mogę pogodzić się z tym, że psiak wrócił na ulicę:( Niestety nie wiem,szukalam go wczoraj i dzisiaj,chcialam go chociaz nakarmic,nie ma go.....:( Quote
Poker Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Serce pęka. Trzeba mieć nadzieję ,ze ktoś dobry zlitował się nad nim. Quote
Poker Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Serce pęka. Trzeba mieć nadzieję ,ze ktoś dobry zlitował się nad nim. Quote
DORA1020 Posted January 18, 2016 Author Posted January 18, 2016 9 godzin temu, asiuniab napisał: napiszcie czy piesek przeżył? nie mogę pogodzić się z tym, że psiak wrócił na ulicę:( Niestety nie wiem,szukalam go wczoraj i dzisiaj,chcialam go chociaz nakarmic,nie ma go.....:( dzwonilam do gminy ,prosilam o pomoc dla niego,zobaczymy......jest przytulisko za Bigorajem i prosilam o umieszczenie go tam. Przytulisko prowadzi wetka,i przyjmie psiaka tylko jesli gmina o to poprosi. Quote
asiuniab Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 Jak tylko się pojawi daj znać, boje sie, że ten szczenior nie poradził sobie :-( Quote
ewkar Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Gdyby ktoś chciał poczytać o Mruczusiu, który jest u mnie to zapraszam na wątek na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=171632 Quote
Tyśka) Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 a ja zachęcam do lubienia "chrząszczaków". W wolnym czasie staramy się tam dodawać nowych podopiecnzych. W kolejce czeka jeszcze parę kotów, ale w ty tygodniu cierpię na brak czasu: https://www.facebook.com/pages/Znacie-chrz%C4%85szcza-ze-Szczebrzeszyna/120280548092671 Quote
Ingrid44 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Chrząszczaki juz dawno polubiłam :) Czy coś wiadomo co z Bąblem? Quote
Ingrid44 Posted January 19, 2016 Posted January 19, 2016 Chrząszczaki juz dawno polubiłam :) Czy coś wiadomo co z Bąblem? Quote
Tyśka) Posted January 20, 2016 Posted January 20, 2016 Bąbel podobno był widziany z innymi psami. Chyba lata za suką w cieczce... Budy nie możemy tam postawić, a na umieszczenie kolejnego psa w hoteliku nas nie stać. Koty kiszą się w ciasnej klatce u weta (i rośnie nam dług), a Bryś choćby nie ma pełnych deklaracji... liczę na cud i na DT dla Bąbla. Miałam założyć wydarzenie na fejsiku, ale na razie nie mam czasu... :( A kolejne koty czekają w kolejce na pomoc. Bąbel nie jest tu jedyny :( Bezdomniaki szczebrzeszyńską śnią mi się już po nocach, a przecież i u mnie jest ich ogrom: właśnie do naszego przytuliska trafił duuży miot szczeniaków, w nieocieplanych budach nie mają szans na przeżycie... Quote
asiuniab Posted January 22, 2016 Posted January 22, 2016 jeśli chłopak znajdzie jakieś schronienie wspomogę chłopaka na start wciąż o Nim myślę, czy poradzi sobie w te mrozy:( Quote
DORA1020 Posted January 22, 2016 Author Posted January 22, 2016 O 19.01.2016o22:12, Ingrid44 napisał: Chrząszczaki juz dawno polubiłam :) Czy coś wiadomo co z Bąblem? Babel gania po Szczebrzeszynie.Tak jak pisalam wczesniej dzwonilam do gminy,ale jak widac nie zareagowano. Chcialam ,zeby trafil do psiego przytuliska do wetki,ktora pozniej szuka psiakom domu. Zadzwonie jeszcze raz,bo nie wiem jak mu pomoc. Quote
DORA1020 Posted January 22, 2016 Author Posted January 22, 2016 Moze u Murki zwolnilo sie miejsce??? Ale juz tam sa 2 psiaki ze Szczebrzeszyna,a domu nie widac:( Quote
wiolhelm170 Posted January 23, 2016 Posted January 23, 2016 Gmina ma podpisaną umowę ze schroniskiem w Zamościu, więc wolą pewnie tam go zabrać. Quote
DORA1020 Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 O 18.01.2016o15:19, Poker napisał: Serce pęka. Trzeba mieć nadzieję ,ze ktoś dobry zlitował się nad nim. Poker,niech Ci juz serce nie peka:) Babelek znalazl dom:) DS sam przyjechal po psinke,niestety nie zabral go,bo psiak biegal nie wiadomo gdzie. Ale jak zglodnial przychodzil pod blok.Takim sposobem udalo sie mu pomoc. Do DS zawiozla go Agata i Pawel.Koszt transportu 20zl. Od razu byla wizyta pa,Panstwo zaprosili nas na wizyte poadopcyjna,nie bylo problemu. Jak na nia pojedziemy ,moze uda sie zrobic ladniejsze zdjecia,na razie tylko trzy,wstawi Tyska,za co bardzo jej dziekuje:) Babelek bedzie mogl spac w domu.Ale tylko w nocy.Na posesji stoi ocieplna buda,w dzien psiaczek bedzie mogl sie tam wylegiwac. Duza posesja,jest gdzie biegac. 1 Quote
Poker Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Dzięki za wiadomość. Serce się poskładało w całość. powodzenia Bąbelku. Quote
Ingrid44 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Ja rowniez bardzo sie ciesze ze Babelek ma DS :) :) :) Quote
DORA1020 Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 Niestety Babel uciekl z DS. Opiekunowie zdziwieni,ze pokonal prawie dwumetrowe ogrodzenie. Jezdzili i szukali go,mieli zadzwonic jak sie znajdzie,ale nic...cisza...:( Agata z Pawlem tez dopiero wrocili z poszukiwan. Trzeba bylo znalezc mu dom,w mieszkaniu w bloku. Rano jeszcze byl,zjadl,wypil kotom mleko...i dal dyla...:( Pies przyzwyczajony do wloczegostwa,cieszylam sie,ze bedzie mial tyle pola do biegania Quote
Ingrid44 Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Mam nadzieje ze sie znajdzie I beda go trzymac w domu przez jakis czas. On jeszcze mlody I glupi. Nie wie co dobre dla niego. Quote
DORA1020 Posted January 27, 2016 Author Posted January 27, 2016 Znalazl sie:) a wlasciwie opiekunowie go znalezli daleko od domu,sam by nie wrocil. 1 Quote
Tyśka) Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 20 godzin temu, DORA1020 napisał: Znalazl sie:) a wlasciwie opiekunowie go znalezli daleko od domu,sam by nie wrocil. I co właściciele zamierzają zrobić? Wybudować kojec? Trzymać go w domu? Cieszę się, że Bąbel ma dom, brzmi super ;). Tylko właśnie martwią mnie te ucieczki, mają już jakiś pomysł? Zdjęcia wstawię, jak mi wyślesz :) Aaaa... ktoś na fejsbuku dzisiaj napisał zapytanie w sprawie adopcji Bąbla. Do bloku, do domu z dziećmi. Kazałam im się odezwać do Ciebie... Dopiero teraz przeczytałam wpis o tym, że Bąbel ma DS. Quote
DORA1020 Posted January 28, 2016 Author Posted January 28, 2016 21 minut temu, Tyś napisał: I co właściciele zamierzają zrobić? Wybudować kojec? Trzymać go w domu? Cieszę się, że Bąbel ma dom, brzmi super ;). Tylko właśnie martwią mnie te ucieczki, mają już jakiś pomysł? Zdjęcia wstawię, jak mi wyślesz :) Aaaa... ktoś na fejsbuku dzisiaj napisał zapytanie w sprawie adopcji Bąbla. Do bloku, do domu z dziećmi. Kazałam im się odezwać do Ciebie... Dopiero teraz przeczytałam wpis o tym, że Bąbel ma DS. Babel na razie bedzie w domu,w dzien bedzie uwiazany,zeby poznal swoj dom,beda go wypuszczac pod kontrola i na razie wyprowadzac na spacer,zeby poznal teren. Pozniej nie bedzie takiej potrzeby,bo teren duzy do biegania. Babel uciekl bo byla dziura w ogrodzeniu.Opiekun juz zalatal. Zdjecia juz wczesniej wyslalam...:) i Babla w czasie podrozy do DS i w DS,i nowego psiaka,ktory szuka domu Karmelka. Quote
Tyśka) Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Dora, ale ja nic na maila nie dostałam :( Ostatni mail to ten pies, co mieszka w szopie. Miejmy nadzieję, że Bąbel wkrótce się przyzwyczai i nie będzie nawiewał. Mimo wszystko pomyślałąbym o kojcu ;) Quote
Recommended Posts