Guest TyŚka Posted November 5, 2014 Posted November 5, 2014 Czekamy na Twój wolny czas, kochana Ty$ko. :) Oczywiście najpierw odrób wszystkie lekcje. ;) ;) Lekcje jak lekcje, biologia przede mną czeka :D W piątek powinnam mieć luźniej, więc wtedy się wezmę za ogłaszanie. Quote
ala123 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 Kilkanaście dni temu,przejeżdżając wieczorem obok ogródków działkowych w Zamościu natknęłam się na leżącego małego kotka. Byłam przekonana,że nie żyje,ale gdy podeszłam bliżej,okazało się,że oddycha. Zawiozłam go do lecznicy,gdzie udzielono mu pomocy i kotek przeżył! Okazało się,że jest to kocurek,a obrażenia jego głowy wskazują na pobicie... Maluch jest już zdrowy,ale nadal przebywa w szpitalnej klatce,bo nie mam gdzie go zabrać.W domu,oprócz swoich zwierząt mam nadal jeszcze dwa kocie tymczasy. Bardzo proszę o pomoc,tak żal mi kotka zamkniętego w klatce. Wstawiam zdjęcia koteczka i tekst,jaki zamieściłam w ogłoszeniu na OLX (Warszawa). Szukam domu stałego lub tymczasowego dla małego,ok.2-3 miesięcznego kocurka. Kilkanaście dni temu znalazłam go leżącego,jak mi się wydawało, bez życia obok ogródków działkowych. Okazało się jednak,że oddycha, więc szybko zawiozłam go do lecznicy,gdzie udzielono mu pomocy. Odniesione obrażenia wskazują na pobicie!! Jest to bardzo prawdopodobne,ponieważ wśród działkowiczów propagowana jest akcja pacyfikacji kotów; a osoby dokarmiające je są szykanowane i nękane. W ciągu ostatnich miesięcy kilka kotów zostało zabitych... Ten maluch miał szczęście i przeżył; jest już zdrowy,nic mu nie dolega,lecz nadal siedzi w szpitalnej klatce z powodu braku dla niego innego miejsca. Po tym,co przeszedł jest wystraszony i nieufny,ale bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Bardzo proszę o pomoc dla kotka. Quote
ala123 Posted November 8, 2014 Posted November 8, 2014 A to moje tymczasy: marmurkowo-biały kocurek Karol (wykastrowany): Lękliwa kotka Sonia (wysterylizowana): Karol i Sonia razem: Mała koteczka Basia,którą zawiozłam kilka dni temu do ds,ale powrót biorę pod uwagę,bo jest tam inna kotka i nie wiadomo,czy dziewczyny dogadają się W innej lecznicy natomiast przebywa od ok.2 miesięcy niewielka gabarytowo kotka,przywieziona również z ogródków działkowych. Ona też czeka na dom. Quote
DORA1020 Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Sliczne kociaki.... :) tylko gdzie te domki??? Quote
Onaa Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Z mojego bazarku jest jeszcze chyba z 15zł na Daszkę i myślałam że może by jej ogłoszenia jakieś wykupić ? Tylko tekst by się przydał i fotki. Quote
ala123 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Z mojego bazarku jest jeszcze chyba z 15zł na Daszkę i myślałam że może by jej ogłoszenia jakieś wykupić ? Tylko tekst by się przydał i fotki. Można zrobić,chociaż ogłoszenia Daszy cały czas idą.Dziękuję za chęć pomocy:) Tekst: Delikatna, pozbawiona agresji Dasza Dasza jest niewielką suczką,ważącą ok.9kg i ma ok.2 lata. Do niedawna bardzo bała się ludzi,bo nic dobrego od nich nie zaznała. Tułała się ze swoimi szczeniakami po wsi,spała w opuszczonych stodołach,nie wiadomo,czym się żywiła,a ludzie ją przeganiali,krzyczeli... Teraz suczka jest już bezpieczna; trafiła wreszcie na takich ludzi, którzy nie krzyczą na bezdomne i krzywdzone psy,lecz pomagają im,tak jak potrafią. Dasza już wie,że nie każdy człowiek jest zły,wie też, co to jest głaskanie. Jest jeszcze trochę lękliwa w stosunku do obcych,jeszcze nie czuje się pewnie,ale widać,że bardzo lubi towarzystwo człowieka : radośnie merda ogonkiem,dotyka noskiem wyciągniętą do niej rękę i cieszy się nieśmiało, przylegając pokornie do ziemi...; jest bardzo delikatną i pozbawioną agresji suczką. Została wysterylizowana i czeka na odpowiedzialnego człowieka,który da jej prawdziwy dom. Najlepiej czułaby się w domu wolno stojącym, z dostępem do kawałka ogrodzonej działki. Jeżeli czytasz to ogłoszenie i masz możliwość zaopiekowania się psem, podaruj Daszy dom. Quote
ala123 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Sliczne kociaki.... :) tylko gdzie te domki??? W sprawie pobitego kotka zadzwoniła wspaniała dziewczyna z Warszawy! Wszystko jest na dobrej drodze, kocurek prawdopodobnie pojedzie do domu we wtorek :) Na pozostałe nie ma chętnych niestety... Quote
Guest TyŚka Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Cieszę się, że ma szansę na dom. Ja z kolei dwa tygodnie temu uratowała jego rówieśnicę - też pingwinka. Ale na razie nikt jej nie chce :/ Quote
DORA1020 Posted November 9, 2014 Author Posted November 9, 2014 Martwie sie,ze Dasza tak dlugo szuka domu...jest wspaniala sunia,bardzo madra i nie ma szczescia... potrzebuje duzo ogloszen moze ja ktos oglosic na szariku.pl? ja nie moge sie tam zalogowac.... Quote
Ingrid44 Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 Piekny tekst I sliczne zdjecia. Nie moge zrozumiec dlaczego taka sliczna sunia I taka sympatyczna nie ma jeszcze domku. Quote
DORA1020 Posted November 10, 2014 Author Posted November 10, 2014 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.com/forum/topic/143900-w-budowie/?p=15890728 Quote
Onaa Posted November 10, 2014 Posted November 10, 2014 Martwie sie,ze Dasza tak dlugo szuka domu...jest wspaniala sunia,bardzo madra i nie ma szczescia... potrzebuje duzo ogloszen moze ja ktos oglosic na szariku.pl? ja nie moge sie tam zalogowac.... A kontAKT na Ciebie tak ? Daszka nadal w budzie :( ? Quote
DORA1020 Posted November 11, 2014 Author Posted November 11, 2014 A kontAKT na Ciebie tak ? Daszka nadal w budzie :( ? Moze byc na mnie. Niestety w budzie,teraz razem z Wafelkiem.Ale ona krotkowlosa,zimno bedzie jej w zimie...niestety...:( a Wafelek,choc siersciuch to tez mu zimno...to cieplolubny psiak ale jest odzew na ogloszenie go przez Vive,jest pani zainteresowana...z Niemiec nie wiem jeszcze co zrobie,to Polka,ktora tam mieszka,dom bylby sprawdzony przez wolontariusza ale tak prawde mowiac wolalabym dla niego dom w Polsce Quote
Ingrid44 Posted November 11, 2014 Posted November 11, 2014 Dobrze ze jest zainteresowanie Wafelkiem. Jak sprawdza domek I jest ok to bedzie dobrze. Quote
DORA1020 Posted November 12, 2014 Author Posted November 12, 2014 Tak,wezme to pod uwage,jak nie bedzie innych telefonow chociaz wolalabym tutaj...a wlasciwie Wafelek by wolal,bo to nadal bardzo bojazliwy psiak Quote
ala123 Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Koteczka Basia i mały,pobity kocurek już w domkach :) Bardzo się cieszę :) Basia mieszka w Zamościu,ma starszą koleżankę,z którą już się zaprzyjaźniła. Maluszek natomiast pojechał we wtorek do Warszawy i też ma przyjaciela : psa ze schroniska w Józefowie. Zwierząt mi jednak nie ubyło,ponieważ od wczoraj mam dwie nowe,bardzo biedne koteczki. Jedna mała,waży 0,70kg,druga większa,ale też wychudzona i chora na koci katar.Zostały odrobaczone i odpchlone,jutro będą mieć robione testy. Zobaczymy co wyjdzie,ale patrząc na nie nie jestem optymistką (: Kotki trafiły do mnie z meliny,wydawało mi się,że podczas tygodniowej nieobecności męża szybko je wyadoptuję,a tymczasem będzie problem,bo nie mam ich gdzie umieścić ! Mała kruszynka: Większa z kocim katarem: Małą ogłosiłam,tej chorej chyba nie ma sensu na razie... Proszę o pomoc. Quote
DORA1020 Posted November 15, 2014 Author Posted November 15, 2014 potrzebuje kontakt do bozenazwisniewa,ma zapchana skrzynke,moze ktos wie,na jakim watku ja znalezc? Quote
Elisabeta Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 potrzebuje kontakt do bozenazwisniewa,ma zapchana skrzynke,moze ktos wie,na jakim watku ja znalezc? Dora, weszłam w profil bozenazwisniewa... Ciężko będzie Ją złapac, bo odzywała się ostatnio tylko na bazarkach... Ostatni post napisała w sierpniu... :( Ale na Dogo się logowała ostatnio. Możesz sprawdzic te posty. Jak wejdziesz w profil, to pod awatarem jest ostatnia pozycja POSTY. Kliknij i zobaczysz kilka ostatnich z tytułami wątków. To niestety tylko nieaktualne już bazarki... Quote
sharka Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 najlepiej wpisz w profilu jak się da :) Quote
DORA1020 Posted November 16, 2014 Author Posted November 16, 2014 Dora, weszłam w profil bozenazwisniewa... Ciężko będzie Ją złapac, bo odzywała się ostatnio tylko na bazarkach... Ostatni post napisała w sierpniu... :( Ale na Dogo się logowała ostatnio. Możesz sprawdzic te posty. Jak wejdziesz w profil, to pod awatarem jest ostatnia pozycja POSTY. Kliknij i zobaczysz kilka ostatnich z tytułami wątków. To niestety tylko nieaktualne już bazarki... Dziekuje Elisabeta......pewnie jest na miau,ale nie wiem napewno..... Quote
DORA1020 Posted November 16, 2014 Author Posted November 16, 2014 najlepiej wpisz w profilu jak się da :) Jak sie da?????? Quote
sharka Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 Jak sie da?????? wejdz na profil forumowicza - najnowsze aktualizacje statusu (zostaw wiadomość) Quote
Adoptuj_psiaka Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Zdjęcia właśnie otrzymałam i wstawiam je tutaj,ale chyba przez telefon źle zrozumiałam imię psiaka; Dora napisała,że to Wafel . Zrobiłam plakaty Wafla jak ktoś chce pisać email :) Można udostępnić na fb link: https://www.facebook.com/adopcjapsiakow/photos/a.508554465914886.1073741915.461028500667483/519563668147299/?type=3&theater Quote
Recommended Posts