Elisabeta Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 [quote name='DORA1020']No w koncu zwierzolub,moze 4 pazdziernika powie tym wszystkim wiesniakom,ze trzeba dac o zwierzeta,a jak ktos nie moze niech poprosi o pomoc,a nie wywozi szczeniaki i kociaki do lasu. Kiedys prosilam o pomoc w tej sprawie proboszcza.....ale mial to gdzies.... Tyska powolam sie na Ciebie,tylko wyslij mi na pw Twoie imie i nazwisko,bo przeciez nie powolam sie na Tyske:) Pola z pola....ladnie....[/QUOTE] Księża są na szczęście bardzo różni, jeśli chodzi o stosunek do zwierzaków. Tak jak my. Znaczy się świeccy. ;);) I słowo księdza już nie ma dużej siły, Dora, bo na wsi teraz też mało ludzi chodzi do kościoła... Ty$ko, może ks. Wojtek będzie mógł Ci pomóc w transporcie... Nie znam Cię w realu, ale znając Ty$kę z Dogo, to jakoś nie wierzę, że ksiądz Cię nie pamięta. :evil_lol::loveu: Imię Pola jest piękne. Niech zostanie może... :roll: Quote
Elisabeta Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Zapomniałam napisac... Dora, jutro Ci wyślę 100 zł na łapankę tego dzikiego Biszkopcika. :) Quote
ala123 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 [quote name='DORA1020']Tak,trzeba mu zaplacic,ale kiedy zlapie sunie czy tez psiaka???? nie wiem,bo wiecznie nie ma czasu bede go prosila,bo nie moge juz na to patrzec,najgorzej jak pada deszcz,to biedactwo takie mokre.....[/QUOTE] Dora,pewnie suczka, wyła wyrzucona z cieczką,bo ganiała za nią zgraja psów,i najprawdopodobniej jest w ciąży:roll: Quote
ala123 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 (edited) [quote name='Ty$ka']Alu, ten pies faktycznie ma straszne warunki. Może fundacja Zea się tym zainteresuje? Kurcze, nie mam pomysłu co z tym pieskiem zrobić? Może to naiwne, ale może rozmowa z tymi ludźmi o polepszenie warunków coś da? Gdyby jeszcze przytoczyć ustawę i podkreślić, że policja rozpocznie kroki prawne, jeśli warunki nie będą lepsze lub nagle pies zniknie? Czasem prostych ludzi wystarczy nastraszyć... Co do kociaków, cholercia no. Co rok jest to samo... nie mam pomysłów na kociaki, jedynie je ogłaszać i liczyć, że ktoś będzie chciał kociaka... Suczynka na razie może mieć imię Pola, bo przecież jest z pola... jak będzie u mnie to imię samo przyjdzie, na razie jakieś robocze niech ma, by ją odróżniać od innych. Będę kombinowała z transportem, ale nic nie obiecuję. Do Zamościa pewnie byłoby łatwiej, ale już się dowiadywałam i przewoźnicy nie zgadzają się na zwierzęta, będzie problem z dostarczeniem małej do mnie. Jeszcze porozmawiać można z nowym księdzem na parafii w Szczebrzeszynie: ks. Wojtkiem. On wczesniej był u nas na parafii, może będzie jechał niedługo po resztę swoich rzeczy z plebanii i mógłby wziąć Polę ze sobą, to zwierzolub jest. Najgorzej, że może mnie nie pamiętać, tylko z pielgrzymki w sumie... no nie wiem, popytam się zanjomych czy czasem ktoś nie jedzie do Szczebrzeszyna niedługo.[/QUOTE] To może porozmawiaj z tym księdzem,może rzeczywiście przewiózłby psinę,niewielka jest. A imię Pola jest bardzo ładne i też jestem za tym,aby zostało:lol: Pies z Nowego Miasta ma fatalne warunki,jest coraz zimniej,a on stary i pewnie chory,szczeka jakoś dziwnie;dzisiaj znowu zawiozłam mu jedzenie.Widziałam w tym naczyniu trochę taniej karmy marketowej,pojemnik na wodę był,tak,jak co dzień pusty ... Biedny ten pies bardzo,wszystko to o wiele gorzej wygląda niż na zdjęciach. Interwencja tam jest konieczna,ale nie samej policji,bo tak jak pisałam wcześniej - pies po niej może zniknąć, a policjanci byliby pewnie nawet zadowoleni,że po problemie. Edited August 27, 2014 by ala123 Quote
Madie Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Lokalny TOZ, który zagrozi że będzie monitorował sprawę? Quote
Ty$ka Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 [quote name='Elisabeta']Księża są na szczęście bardzo różni, jeśli chodzi o stosunek do zwierzaków. Tak jak my. Znaczy się świeccy. ;);) I słowo księdza już nie ma dużej siły, Dora, bo na wsi teraz też mało ludzi chodzi do kościoła... Ty$ko, może ks. Wojtek będzie mógł Ci pomóc w transporcie... Nie znam Cię w realu, ale znając Ty$kę z Dogo, to jakoś nie wierzę, że ksiądz Cię nie pamięta. :evil_lol::loveu: Imię Pola jest piękne. Niech zostanie może... :roll:[/QUOTE] Dokładnie, księża są tylko ludźmi. Ja mam to szczęście, że znam samych zwierzolubów, a może przy mnie tylko tacy są? Ale pamiętam jak przyprowadziłam z lasu suczkę, nie miałam gdzie ją zostawić, więc na jedną noc trafiła na plebanię. Proboszcz do tej pory pyta się co u suczki słychać. No a czy wpływ księża mają to też zależy... mogą go wyśmiać od dziwaków i tyle będzie - ale zawsze jest szansa, że do jednej czy dwóch osób trafi... Mam nadzieję. Teraz, przynajmniej na początku dużo jeździ do Niego w odwiedziny młodzież, bo to taki ksiądz, co porywa ze sobą młodych... może któryś z gości zgodzi się na przywiezienie Poli z powrotem do Tomaszowa, bo co ich to kosztuje... ale jeszcze popytam [quote name='ala123']Dora,pewnie suczka, wyła wyrzucona z cieczką,bo ganiała za nią zgraja psów,i najprawdopodobniej jest w ciąży:roll:[/QUOTE] Kolejna suczka? :( To niedobrze. Myślę, że też priorytetem jest jej złapanie, Biszkopcik musi jeszcze poczekać, bo zaraz zamiast jednej suczki będzie cała psia rodzinka... [quote name='ala123']To może porozmawiaj z tym księdzem,może rzeczywiście przewiózłby psinę,niewielka jest. A imię Pola jest bardzo ładne i też jestem za tym,aby zostało:lol: Pies z Nowego Miasta ma fatalne warunki,jest coraz zimniej,a on stary i pewnie chory,szczeka jakoś dziwnie;dzisiaj znowu zawiozłam mu jedzenie.Widziałam w tym naczyniu trochę taniej karmy marketowej,pojemnik na wodę był,tak,jak co dzień pusty ... Biedny ten pies bardzo,wszystko to o wiele gorzej wygląda niż na zdjęciach. Interwencja tam jest konieczna,ale nie samej policji,bo tak jak pisałam wcześniej - pies po niej może zniknąć, a policjanci byliby pewnie nawet zadowoleni,że po problemie.[/QUOTE] W takim razie postanowione: mała ma na imię Pola ;) Jestem bezradna na takie sytuacje niestety. Dobrze, że chociaż ma jedzenie - ale to te od Ciebie miał w misce czy ktoś inny go dokarmił? Nie wiem nawet gdzie można żebrać o pomoc dla tego psa... Quote
Elisabeta Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 Zaczynam się gubic... Ty$ko, to chodzi chyba o jednego psiaka. Beżowego.Tylko nie wiadomo, czy to sunia czy pies. Jeśli suka, to wiadomo, że Ala ma rację... :shake: Quote
Ty$ka Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 W takim razie ja namotałam, faktycznie nie doczytałam, wybaczcie, ale się gubię powoli... Quote
ala123 Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 [QUOTE]Ty$ka Jestem bezradna na takie sytuacje niestety. Dobrze, że chociaż ma jedzenie - ale to te od Ciebie miał w misce czy ktoś inny go dokarmił? Nie wiem nawet gdzie można żebrać o pomoc dla tego psa... [/QUOTE] Ode mnie jedzenie łapał w locie i zjadał,w naczyniu miał nasypane przez właściciela chyba. Ale gdyby to był tylko problem jedzenia,to nie ma sprawy; tutaj chodzi o całokształt:warunki życia,z brakiem budy na czele,to potworne,brudne miejsce,zły wygląd psa itd. Quote
DORA1020 Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 Lucynko,doszla karma dla kotkow,bardzo Ci dziekuje:) w koncu kurier zostawil u sasiadow,bo mnie trudno zastac,ganiam za psami i kotami wlasnie wtedy jak on przybyl,bylam z kudlata na dzialce lapac dzika kotke do sterylizacji tak jak przypuszczalam kotka nie miala zamiaru wejsc do lapaka,siedziala,czekala na jedzenie,a jak sie nie doczekala to poszla sobie,a my z Magda zostalysmy na dzialce same. Ale myslam,ze tak bedzie,ta i brazowa kotka widzialy lapak,i widzialy jak sie zatrzaskiwal,wiec czulam,ze tam nie wejda mimo jedzenia. A moze by tak na sen cos dac? Ale jak zje i pojdzie nie wiadomo gdzie to tez chyba nie dobrze. Slyszalam o takim pistolecie,ktory sie wystrzela razem z siatka,moze w ten sposob,ale to chyba nie na moje nerwy. Chcialysmy,ale sie nie udalo:( Quote
DORA1020 Posted August 27, 2014 Author Posted August 27, 2014 [quote name='Elisabeta']Zapomniałam napisac... Dora, jutro Ci wyślę 100 zł na łapankę tego dzikiego Biszkopcika. :)[/QUOTE] Bardzo Ci dziekuje Elisabeta:) Sunia juz jest znana w Szczebrzeszynie,ale do nikogo blisko nie podejdzie. Pisze sunia,ale moze sie okazac,ze to psiak,chociaz ktos mowil,ze zostala wyrzucona jak miala cieczke,nie iwem czy to prawda czy moze tak ludzie plota. Quote
Lucyna Posted August 27, 2014 Posted August 27, 2014 [quote name='DORA1020']Lucynko,doszla karma dla kotkow,bardzo Ci dziekuje:) w koncu kurier zostawil u sasiadow,[/QUOTE] cieszę się, że w końcu dotarło, nie jest tego dużo, ale na ciut:cool3: czasu wystarczy Quote
DORA1020 Posted August 28, 2014 Author Posted August 28, 2014 [quote name='Lucyna']cieszę się, że w końcu dotarło, nie jest tego dużo, ale na ciut:cool3: czasu wystarczy[/QUOTE] Dobrze,chociaz troszke,bo juz nie mialam czym karmic kociakow,dziekuje:) Quote
Elisabeta Posted August 28, 2014 Posted August 28, 2014 Dora, rano poleciało z poczty 100 zł na łapankę... :) Pieniądze będą dziś na miejscu. Quote
DORA1020 Posted August 28, 2014 Author Posted August 28, 2014 [quote name='Elisabeta']Dora, rano poleciało z poczty 100 zł na łapankę... :) Pieniądze będą dziś na miejscu.[/QUOTE] Dziekuje Elisabeta:) teraz musze prosic o zlapanie biedaka,zawsze takie sytuacje sa dla mnie bardzo stresujace. Quote
DORA1020 Posted August 28, 2014 Author Posted August 28, 2014 [quote name='Madie']Kasa na sterylke Tosi tez wysłana.[/QUOTE] Dziekuje Madie:) a mnie na maila ktos ostrzegl,zeby nie oddawac kotow do Zabrza,jakas para zbiera czarne koty,morduje i torturuje skoro juz o tym wiadomo,to mam nadzieje,ze oprawcy trafili do wiezienia trzeba jakos gminy zmusic do pokrycia kosztow sterylki,kazdemu kto poprosi o sterylizacje kotki inaczej [pojedyncze osoby sobie nie poradza...zaharuja sie na smierc,a pomoc wszystkim nie beda mogli tu musi byc gminna akcja sterylizacji kotek a najlepiej gdyby pojawila sie telewizja,gmina tak bardzo boi sie mediow,moze wtedy cos by to dalo ja mam namiary,na pana,ktory zaproponowal mi kiedys sciagniecie tu TVN-u nie skorzystalam,bo ja w telewizji nie wystapie,ale dgyby byla jakas grupka to wtedy moze i Krystyna by powiedziala o tym problemie,a tak ona sama rowniez nie wezmie udzialu. Quote
DORA1020 Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 (edited) Tosia juz po sterylce,ma sie dobrze:) koszt sterylizacji 200zl na sterylizacje Tosi otrzymalam od Madie 100zl i od animowego darczyncy 100zl teraz biedna sunia juz moze isc do DS mialam wczoraj telefon w spr. adopcji,ale dziwny troche kobieta chciala sunia bardzo lagodna /ma male wnuki/ a zarazem grozna,zeby zlodziei odstraszala...... aha.....minusem jeszcze,ze kobieta z Zielonej Gory Edited August 30, 2014 by DORA1020 Quote
DORA1020 Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 Elisabeta,od Ciebie rowniez otrzymalam 100zl na lapanie suni bialej,nie biszkopowej:) bieluska jak snieg,moze uda mi sie zrobic jej zdjecia ze swoim czarnym przyjacielem Quote
andegawenka Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Jeśli sunię pokochają a ona za to ich pokocha to będzie bronić przed złodziejami;) Quote
Madie Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Ech, różnie to bywa mówiąc poważnie. Bo co jeśli sunia nie spełni oczekiwań ludzi, bo będzie "za łagodna"?Super, że sterylka się udała. Quote
Elisabeta Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 [quote name='DORA1020']Elisabeta,od Ciebie rowniez otrzymalam 100zl na lapanie suni bialej,nie biszkopowej:) bieluska jak snieg,moze uda mi sie zrobic jej zdjecia ze swoim czarnym przyjacielem[/QUOTE] Niech będzie biała, Dora... ;) Jak śnieg. Bardzo lubię białe psy. :):) Quote
Ty$ka Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Hmmm... a nie chodziło jej o to, że pies ma być łagodny, ale odstraszać wyglądem? Większość psów takich szuka, bo przecież złodzieje i tak mają sposoby na psów... a pies jeśli kocha to będzie bronić. Właścicieli, nie domu. Myślę, że można dać im szansę i zrobić wizytę, ale taką bardziej ostrożną ;). Quote
Ingrid44 Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Moze oni chca lagodna do swoich ale szczekajaca jak ktos bedzie chcial wejsc do mieszkania ? Warto by sprawdzic domek . Quote
Lucyna Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 wstawiam na prośbę Dory, szuka DT [URL="http://s1178.photobucket.com/user/Lucyna09/media/P8090682.jpg.html"][IMG]http://i1178.photobucket.com/albums/x377/Lucyna09/P8090682.jpg[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts