Jump to content
Dogomania

Na chwilę obecną 11194zł długu.Bardzo prosimy jeśli ktoś może nam pomóc.Długi w lecznicy,w hoteliku,za karmę.....Bezdomne szczebrzeszyniaki PROSZA O POMOC

Recommended Posts

Posted

Bardzo przeżywałam i przeżywam wyjazd Muszki do jej ds, i już za nią tęsknię a pożeganie było bardzo trudne :(.
Dobrze że już jest w ds i tam mam nadzieję czuje że jest chciana i kochana i że będzie jej tam dobrze.
Tutaj chciałam podziękować panu Ryśkowi bardzo serdecznie za transport Muszki do jej nowego domku, widać że to człowiek z sercem i od razu się zajął Muszką jak się spotkaliśmy, miała przygotowane legowisko i troszkę mięska do jedzonka, i cały tył auta dla siebie, natomiast z przodu jechała psinka pana, suczka więc pan wolał je oddzielić od siebie, dałam panu reklamówkę z papierami Muszki, z troszką karmy, i zabawkami Muszki, które ona tak lubi.
I pojechali.. a ja zostałam na parkingu i patrzyłam jak odjeżdżają.
Ok. 15ej pan Rysiek zadzwonił do mnie że mUszka była spokojna podczas jazdy i że już są w ds i miałam nawet okazję zamienić kilka słów z nową panią Muszki :).
Tak że cieszę sie że mUszątko już na miejscu i będe czekać z niecierpliwością na wieści jak się Muszka czyje w nowym domku.

Potem zrobię rozliczenie pieniążków muszkowych.

Posted

Dogo, chyba Cię rozumiem... :sad: Zżyłaś się z Musią.
Ale ona będzie teraz szczęśliwa w swoim Domku.
A Ty jej bardzo pomogłaś. Bardzo.
Trzymam kciuki za Domek Muszki. :)

Posted

Muszko, powodzenia.

Dogo, taki los DT. Bardzo dziękuję Ci, że zajęłaś się Muszeńką, ale pomyśl - teraz możesz pomóc kolejnej bidzie.

Posted

Z pieniążków po Muszce pozostało chyba 35zł, w tym 30zł od Maszy44, więc bardzo proszę o informacje na jakiego pieska i komu przekazać pieniążki muszkowe, dzisiaj wieczorem wkleję rozliczenie, paragony i ostatnią fotkę Muszki z dt.

Posted

[quote name='Elisabeta']Muszka już pewnie po przeprowadzce... :smile:
Dora albo Ala, wiecie coś o Daszce? Czy po sterylizacji już wszystko ok?
Pewnie tak, ale zapytam... :smile:[/QUOTE]
Tak,Elisabeta,wszystko w porzadku.
Teraz Daszenka czeka na domek i potrzebuje ogloszen.

Posted

[quote name='Dogo07']Bardzo przeżywałam i przeżywam wyjazd Muszki do jej ds, i już za nią tęsknię a pożeganie było bardzo trudne :(.
Dobrze że już jest w ds i tam mam nadzieję czuje że jest chciana i kochana i że będzie jej tam dobrze.
Tutaj chciałam podziękować panu Ryśkowi bardzo serdecznie za transport Muszki do jej nowego domku, widać że to człowiek z sercem i od razu się zajął Muszką jak się spotkaliśmy, miała przygotowane legowisko i troszkę mięska do jedzonka, i cały tył auta dla siebie, natomiast z przodu jechała psinka pana, suczka więc pan wolał je oddzielić od siebie, dałam panu reklamówkę z papierami Muszki, z troszką karmy, i zabawkami Muszki, które ona tak lubi.
I pojechali.. a ja zostałam na parkingu i patrzyłam jak odjeżdżają.
Ok. 15ej pan Rysiek zadzwonił do mnie że mUszka była spokojna podczas jazdy i że już są w ds i miałam nawet okazję zamienić kilka słów z nową panią Muszki :).
Tak że cieszę sie że mUszątko już na miejscu i będe czekać z niecierpliwością na wieści jak się Muszka czyje w nowym domku.

Potem zrobię rozliczenie pieniążków muszkowych.[/QUOTE]
Tak Dogo,myslalam,ze to rozstanie dla Ciebie i Muszki bedzie trudne.
Dobrze,ze tak szybko znalazla dom,pozniej bylo by jeszcze trudniej.
Dzisiaj zadzwonie do DS Muszki,mam nadzieje,ze wszystko jest w porzadku.
Bardzo Ci dziekuje Dogo za pomoc:buzi: za to,ze dalas taki wspanialy tymczas Muszce:)
ze Muszka byla u Ciebie szczesliwa i kochana:)
Dziekuje rowniez Maszy za transport:Rose:

bez Twojej pomocy Masza naprawde bylo by trudno zorganozowac transport.
Bardzo Ci dziekuje:)
I dziekuje p.Ryskowi:) czlowiekowi z sercem:) lubie takich ludzi,chociaz ich nie znam.
Teraz tylko oby Muszka czula sie szczesliwa w swoim domu.

Posted

Dogo ja nieraz płakałam po oddaniu tymczasa, chociaż się cieszyłam z dobrego domu to nagle w moim domu się robiło jakoś pusto chociaż na stałe jest 3 psy...
Dziękuję Ci za wspaniały dt dla suni, za cierpliwość dla niej i serce :loveu:
Miejmy nadzieję że sunia znalazła swoją przystań na zawsze
Jeśli chodzi o te 30 zł ode mnie to Dora weź na potrzeby zwierzaków pod Twoją opieką

Posted

To prosze DORAna pw konto na jakie mam wpłacić pieniążki po Muszce.

A dzisiaj zadzwoniła do mnie pani - ds Muszki, więc Muszka ciągle biega, prawie cały czas jest w ruchu, i w domku i w ogródku (no ogródek ma spory podobno więc ma gdzie się wybiegać), ma swoje posłanie w kuchni ale nie chce tam siedzieć. Nie chce też bawić się zabawkami które u mnie tak lubiła - chyba się na mnie obraziła :(.
Pani pytała czy u mnie sunia też była taka żywa ciągle.
Aha, pani się dziwiła że Muszka chciała z nią spać (ładnie przespała noc) w łóżku, bo jej poprzedni piesek nie wchodził na łóżko i ona sobie nie wyobraża jak to będzie jak Muszka będzie biegać po polu a potem będzie na łóżku leżeć.
Poza tym Muszka spina się na meble i na kuchenkę w kuchni no i oczywiście na łóżka, pani była chyba tym zdziwiona, dla mnie to jest normalna sprawa, poza tym taka słodka kochana Muszka to jak jej nie przytulić do poduchy.
Cieszę się że Muszka tak dobrze reaguje bez stresu na zmianę otoczenia, ale pewnie tęskni troszkę za mną.
Teraz oby paniom starczyło miłości i cierpliwości żeby się nawiązała nić porozumienia między nimi a sunieczką.

Posted

Moje 3 psy spały z nami w łóżku od prawie zawsze, po przeprowadzce do naszego domu i narodzinach Joasi stało się to niemożliwe, więc dostały wypasione legowiska i śpią w kuchni i korytarzu...bez protestu. Nawet mnie to zdziwiło bo nastawiałam się na tydzień piszczenia i drapania w zamknięte drzwi. Czasem Malwina popiszczy ale jak się nie reaguje to za chwilę ucichnie i idzie spać do siebie. Muszka też się nauczy tylko muszą być stanowcze, przez kilka nocy na początku popiszczy a potem się nauczy.
Filipci też spała u mnie na głowie jak kot, a u rodziców ma 2 legowiska i śpi tam bez protestu.
Trzymam kciuki za dom, żeby nauczył sunię tego czego od niej oczekuje a nie oczekiwał, że tak będzie od razu.

Posted

[quote name='Dogo07']To prosze DORAna pw konto na jakie mam wpłacić pieniążki po Muszce.

A dzisiaj zadzwoniła do mnie pani - ds Muszki, więc Muszka ciągle biega, prawie cały czas jest w ruchu, i w domku i w ogródku (no ogródek ma spory podobno więc ma gdzie się wybiegać), ma swoje posłanie w kuchni ale nie chce tam siedzieć. Nie chce też bawić się zabawkami które u mnie tak lubiła - chyba się na mnie obraziła :(.
Pani pytała czy u mnie sunia też była taka żywa ciągle.
Aha, pani się dziwiła że Muszka chciała z nią spać (ładnie przespała noc) w łóżku, bo jej poprzedni piesek nie wchodził na łóżko i ona sobie nie wyobraża jak to będzie jak Muszka będzie biegać po polu a potem będzie na łóżku leżeć.
Poza tym Muszka spina się na meble i na kuchenkę w kuchni no i oczywiście na łóżka, pani była chyba tym zdziwiona, dla mnie to jest normalna sprawa, poza tym taka słodka kochana Muszka to jak jej nie przytulić do poduchy.
Cieszę się że Muszka tak dobrze reaguje bez stresu na zmianę otoczenia, ale pewnie tęskni troszkę za mną.
Teraz oby paniom starczyło miłości i cierpliwości żeby się nawiązała nić porozumienia między nimi a sunieczką.[/QUOTE]
Ja tez dzwonilam do p.Ewy,mysle,ze ten wzmozony ruch Muszki to stres na nowe otoczenie.
Ciagle w biegu,wszedzie jej pelno,napewno Muszka teskni za Toba,tylko przeciez tego nie powie,tylko wlasnie tak na to reaguje.
Wlasnie,oby paniom starczylo ciepliwosci.....

Posted

:sad:
Dogo, ...:glaszcze:
To chyba naprawdę trudne byc DT... Moment rozstania...
Ale gdyby nie takie miejsca jak Twój DT, to wiele psiaków nie miałoby, gdzie czekac na swój Dom.
Zawsze jest tak trudno się rozstawac, czy to Muszka tak skradła Ci serce, Dogo?
Na szczęście to prawda, że czas leczy rany..
Niech Musia będzie szczęśliwa. :-)

Posted

[quote name='funia']WIecie moze czy ktoś robi ogłoszenia psiakom POtrzeba mi pakietu ,pilnie ![/QUOTE]
Zajrzyj na reklame bazarkow,jesli jest jakis ogloszeniowy,to tam napewno reklamuja.

Posted

Zapraszam na bazarek dla psiakow na tymczasie
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253195-Ciuszkowo-dla-szczebrzeszyniakow-do-06-06-2014?p=22157394#post22157394[/URL]

Posted

[quote name='DORA1020']Zapraszam na bazarek dla psiakow na tymczasie
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/253195-Ciuszkowo-dla-szczebrzeszyniakow-do-06-06-2014?p=22157394#post22157394[/URL][/QUOTE]

Juz lece podnosic :)

Posted

Dora, wiadomo coś o terminie sterylizacji Fasolki? Czy to jeszcze za wcześnie?
Fasolka, szykuj się powoli, szykuj... ;)
A potem niech się szybko Domek znajdzie. Taka słodka sunia...
Były tu na wątku tylko dwa zdjęcia, ale wystarczyło i to. :loveu: Mam je w folderze. Tak mi się spodobała Fasolka... :-)

Posted

Zdjecie paragonu Muszki za szczepienie:
[url]http://images63.fotosik.pl/1009/bbbb29a6fcf5f7e6.jpg[/url]

i ostatnie zdjęcie mUSZKI w dt
[url]http://images64.fotosik.pl/1011/748755d70897ba7b.jpg[/url].

Posted

[quote name='Elisabeta']Dora, wiadomo coś o terminie sterylizacji Fasolki? Czy to jeszcze za wcześnie?
Fasolka, szykuj się powoli, szykuj... ;)
A potem niech się szybko Domek znajdzie. Taka słodka sunia...
Były tu na wątku tylko dwa zdjęcia, ale wystarczyło i to. :loveu: Mam je w folderze. Tak mi się spodobała Fasolka... :-)[/QUOTE]
Sterylizacja na poczatku czerwca /gdzies k/10tego/
Fasolka jest cudowna sunia,uwielbia dzieci.
Sylwia zrobila jej kilka ogloszen,ale nikt nie dzwoni.

Posted

[quote name='Elisabeta']Dora, Sonia i Fasolka już maja ogłoszenia "bazarkowe". :-)
A w nowym "PP" jest ogłoszenie Koko. :-)
Szczęścia dla psiaków. :thumbs:[/QUOTE]
To sie ciesze,ze Koko juz ogloszony,tylko,ze nikt nie dzwoni,ale nie pamietam czy w ogloszeniu podalam moj numer tel czy Ali.
Nastepna w PP bedzie Fasolka.
A pozniej Daszenka,jesli do tej pory nie znajdzie domu,ale mam nadzieje,ze tak dlugo n ie bedzie czekac.
Juz widzialam ogloszenia Soni i Fasolki,wyslalam jeszcze Daktyla.
I psiaka Bonka,ale ja wczesniej zrobilam "mu " kilka ogloszen.Te nie beda potrzebne.
Boniek okazal sie suczka i to nie 2-3 letnia tak jak oglaszalam,tylko 7letnia.
I Boniek znalazl dom w Krakowie.
Ludziom nie przeszkadza,ze Boniek okazal sie suczka,mowia,ze to nawet lepiej.
O wizyte PA poprosilam Dogo i juz wyslalam jej dane rodziny.