DORA1020 Posted May 5 Author Posted May 5 Dnia 5.05.2025 o 09:33, Poker napisał: Włożyłam 2 male puszki. Bardzo dziekuję🌹 Murka ma przyjechać po karmę dla kotków,to jeśli przyjdzie paczka to podam dla Jaśka lub Marudy,a jeśli nie to tutaj na jednej z działek mam starszą kotkę. Quote
Murka Posted May 6 Posted May 6 Byłam dziś na kontroli z Ozorkiem - ząbki, a właściwie dziąsła wyglądają tak dobrze, że szkoda na razie robić zabieg ekstrakcji. Póki co dostałam steryd na kolejne 2-3 tygodnie i zobaczymy co dalej. Jasiek wczoraj dostał niestety nawrotu zapalenia spojówek :( Na razie zakrapiam kropelkami i jest poprawa. Poza tym czuje się dobrze, ma apetyt itd. Ale obserwują go i jeśli nie będzie znacznej i szybkiej poprawy to podjadę z nim do weta i to badanie krwi zrobimy. Rozliczenie za kwiecień: Stan konta na 31 marzec wynosił -10014,90 zł -600 zł hotelowanie 1-30.04 Jaśka i Mrozika (zniżka ze względu na karmę) -1080 zł hotelowanie 1-30.04 Ozorka, Kitki i Chinki -30 zł wizyta i leki dla Ozorka -70 zł wizyta, badanie i leki dla Jaśka -40 zł przejazdy z Ozorkiem i Jaśkiem do weta +40 zł Dora (od p.Wojtka) +50 zł Dora (bazarek) +60 zł Nadziejka (bazarek) +200 zł elmas (bazarek) +100 zł Dora (od helli) +50 zł Elf i Mango +100 zł Malwina B. (wpłata na Pchełkę) +20 zł Milena R. (wpłata na Pchełkę) +20 zł Aleksandra U. (wpłata na Pchełkę) Stan konta na 30 kwiecień wynosi -11194,90 zł Quote
DORA1020 Posted May 7 Author Posted May 7 Chyba utopię się w tych długach😥 Mimo Waszej niestrudzonej pomocy i zaangażowania dług rośnie😞 a to dlatego,ze nikt nie chce tych kotków adoptować:( olx ciągle podnosi w górę wyróżnienia,i zeby nie pomoc w tym kierunku bakusiowej,to musiałabym cały czas siedzieć przy komputerze,stare ogłoszenia kasować,dodawać nowe,żeby były na górze teraz odnowienie /wtedy ogłoszenie przez chwilę jest na górze/ na olx kosztuje 2.90zł Jeszcze wczoraj było 1.82zł Nie wiem co robić,bardzo jest to dla mnie stresujące. Ale gdyby nie Wasza pomoc te te długi wyniosłyby pewnie już 20tys.zł A to tylko kilka kotków:( adopcje stoją w miejscu:( I dlatego tak się dzieje. Quote
Poker Posted May 7 Posted May 7 Podziwiam Ciebie za wyrwałość. Obiazenie psychiczne jest kosmiczne. Całe szczęście, że Murka ma litościwe serce i są osoby pomagające kotki. Quote
DORA1020 Posted May 8 Author Posted May 8 Dnia 7.05.2025 o 10:14, Poker napisał: Podziwiam Ciebie za wyrwałość. Obiazenie psychiczne jest kosmiczne. Całe szczęście, że Murka ma litościwe serce i są osoby pomagające kotki. To ma wpływ na moje zdrowie,ale o tym nie będę pisać Wiem,ze Murka ma litościwe serce i osoby pomagające kotkom,już o tym pisałam a wczoraj mówiłam do Isabel,że gdyby nie dogomania nie wiem co zrobiłabym Bardzo dziekuje Nesiowatej i lipsik za karmę❤️ Wczoraj 3/4 tej dostawy podałam Murce. Dziekuję również Olenie za odebranie w Warszawie karmy dla kotków💚 Znalazłam panią ze Szczebrzeszyna,która mieszka w Warszawie i ona odebrała karmę od Oleny i wysłała do Murki bardzo jej dziękuję🌷 Karma 12kg Royal trafiło do Murki,która potwiedziała,ze karma doszła. Quote
DORA1020 Posted May 8 Author Posted May 8 Dziękuję Poker za ciuszki,słodycze,zabawaki dla dziewczynki💚 Jeszcze jej nie dałam,może w tym tygodniu się uda. I dziekuję w imieniu sue za rzeczy na bazarek🌹 myślę,ze też odbierze w tym tygodniu. Quote
rozi Posted May 10 Posted May 10 Dora, wydaje mi się, że dobrze by było aktualizować kwotę długu w tytule. 1 Quote
Murka Posted Monday at 10:01 AM Posted Monday at 10:01 AM Byłam dzis z Jaśkiem w lecznicy, bo oczy nie chcą zbytnio zdrowieć po kropelkach i ogólnie Jasiek jest taki trochę niemrawy (mimo, że apetyt ma). Niestety ma gorączkę, czyli nawrót choroby :( Pobraliśmy mu krew do badania i ma znów antybiotyk, tym razem inny. Wykupiłam w aptece, koszt 30 zł: Quote
Madie Posted Monday at 10:14 AM Posted Monday at 10:14 AM ja troche nieuważnie śledze wątek. na co Jasiek choruje? Quote
Murka Posted Monday at 10:53 AM Posted Monday at 10:53 AM Wygląda na jakiś koci katar na sterydach. Jasiek od początku miał problemy z zatokami, smarkał, czasem sapał, ale tylko raz rozwinęło mu się to tak, że trzeba było wejść z antybiotykiem. Przez ok. 2 lata był spokój. Do teraz, kiedy ok. miesiąc temu wywaliło mu jakieś zapalenie nad jednym okiem, potem doszło mocne zapalenie spojówek, katar i gorączka. Dostał jeden antybiotyk, polepszyło się, ale miałam wrażenie, że nie jest to do końca wyleczone. No i teraz jest nawrót. Quote
DORA1020 Posted Tuesday at 05:00 AM Author Posted Tuesday at 05:00 AM Biedny Jasiulka:( Zaden kotek zabrany z działek nie był zdrowy. Bianka może nie miała aż takich problemów,ale przez 6 lat bardzo o nią dbałam,jak w zimie zachorowała podawałam antybiotyk,jedzonko tez było dobre. A Jasiek dołączył do niej juz jako dorosły kot,gdzie był wcześniej? Jakie były jego losy? Czy chorował? Nie wiem....... Bianka bardzo go polubiła i juz został. I jak zabierałam Biankę nie mogłam zostawić Jaśka. Quote
DORA1020 Posted Tuesday at 05:03 AM Author Posted Tuesday at 05:03 AM Dnia 12.05.2025 o 12:53, Murka napisał: Wygląda na jakiś koci katar na sterydach. Jasiek od początku miał problemy z zatokami, smarkał, czasem sapał, ale tylko raz rozwinęło mu się to tak, że trzeba było wejść z antybiotykiem. Przez ok. 2 lata był spokój. Do teraz, kiedy ok. miesiąc temu wywaliło mu jakieś zapalenie nad jednym okiem, potem doszło mocne zapalenie spojówek, katar i gorączka. Dostał jeden antybiotyk, polepszyło się, ale miałam wrażenie, że nie jest to do końca wyleczone. No i teraz jest nawrót. Murko bardzo Ci dziekuję za opiekę nad Jasiem,i nie tylko nim❤️ Te kotki,które są u Ciebie dostały szansę na lepsze życie. Quote
DORA1020 Posted Thursday at 05:51 AM Author Posted Thursday at 05:51 AM Wpłaciłam z bazareku na konto Murki 80zł Zachęcam do zakupów na bazarku:) Quote
Poker Posted Thursday at 08:51 AM Posted Thursday at 08:51 AM Czy dałaś już rzeczy dziewczynce? Quote
DORA1020 Posted Thursday at 09:44 AM Author Posted Thursday at 09:44 AM Dnia 15.05.2025 o 10:51, Poker napisał: Czy dałaś już rzeczy dziewczynce? Nie,nie widzę ich. Jak było ciepło częściej ich spotykałam. Trzeba poczekać. Napewno napiszę. Quote
Murka Posted Thursday at 07:52 PM Posted Thursday at 07:52 PM Dostałam trochę karmy od Kociej Wyspy dla szczebrzeszyniaków. Obiecali pomagać w tej kwestii co jakiś czas: 1 Quote
Murka Posted Thursday at 07:54 PM Posted Thursday at 07:54 PM Jasiek po antybiotyku czuje się zdecydowanie lepiej, już po pierwszej dawce ozdrowiał. Jutro ostatnia dawka. Wyniki krwi ma w miarę dobre. Jest leukocytoza, ale to akurat nie dziwi. Trochę też trzustka jest nadwyrężona. Quote
DORA1020 Posted yesterday at 06:09 AM Author Posted yesterday at 06:09 AM Dnia 15.05.2025 o 21:52, Murka napisał: Dostałam trochę karmy od Kociej Wyspy dla szczebrzeszyniaków. Obiecali pomagać w tej kwestii co jakiś czas: Dziekujemy Kociej Wyspie🌻A co o za wypłoszek na zdjęciu? Quote
DORA1020 Posted yesterday at 06:11 AM Author Posted yesterday at 06:11 AM Dnia 15.05.2025 o 21:54, Murka napisał: Jasiek po antybiotyku czuje się zdecydowanie lepiej, już po pierwszej dawce ozdrowiał. Jutro ostatnia dawka. Wyniki krwi ma w miarę dobre. Jest leukocytoza, ale to akurat nie dziwi. Trochę też trzustka jest nadwyrężona. Fajnie,że lepiej:) trzymaj się Jasiulka A może ze względu na trzustkę wymaga specjalistycznej karmy,żeby nie było gorzej Quote
Recommended Posts