rotek_ Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 jeśli miałaby szanse pójść do hoteliku, metamorfoza byłaby ogromna sunia będzie jeszcze zachwycać Quote
kora78 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 przyszlam, ale wiele teraz nie pomoge. sama kasy szukam na psiaki. w ogloszeniach jestem kiepska, swoim nie mam jak porobic moge podnosic sunie i trzymac kciuki, bo jej historia jest bardzo smutna. trzeba jej pomoc! Quote
sylwin7 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Rozumiemy. Sama mam problem z kasą... Spróbuję w szkole poogłaszać. Jakby każdy uczeń w szkole dał chociaż po 50gr czy złotówce, uzbierałoby się trochę pieniędzy. Quote
kora78 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 i najgorsze, ze u nas tez masa takich psow, z takimi samymi historiami. ani rasowe, ani piekne, popularne Burki, od lat w schronie i tam pewnie skoncza zycie :( a wszystkich sie nie wyciagnie na hotele, bo sie nie zdazy. za malo osob pomaga, a hotele sa za drogie, dt za malo bezplatnych piekne pieski ida szybciutko. a te brzydsze maja wyrok :( Quote
sylwin7 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Nie rozumiem. Każdy człowiek może przecież sypnąć chociażby tą złotówką, ale nie bo po co? To tylko psy. Tak?. Ważne, że my siedzimy w ciepłych domach, możemy pooglądać telewizję czy poserfować na komputerze, możemy zjeść jakieś dobre rzeczy. A one? Muszą się zadowolić tym co mają w schronisku. Muszą siedzieć w kojcach i marznąć... Jaki ten świat jest niesprawiedliwy. Ludzie są obojętni na czyjąś krzywdę... Gdybym tylko miała jakąś większą działkę wzięłabym pare psiaków do siebie. A tak? Kicha. Quote
Secia Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 nie popadajmy w skrajny pesymizm, walczmy o przyszłość kudłatej IRII :-) jeden piesek uratowany= ciepło w sercu, na duszy i radość w oczach psiaka WARTO Quote
sylwin7 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Trzeba być dobrej myśli. Hopsaj mała do góry! ;) Quote
Onaa Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 A nie można jej tam w schronisku obciąć troszkę ? I ładniej będzie wyglądała i jej będzie lepiej. Quote
Secia Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 nie wiem czy cięcie jest dobrą myślą przed zimą. Pies mieszka na dworzu i może byc mu zimno a śierść odrasta do stanu wyjściowego 12 miesięcy. Quote
Onaa Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Ano fakt, już przecież lato minęło, mokra i chłodna jesień się właściwie tak nagle zrobiła. Ale nawet ja jeszcze będzie ciepło to i tak już napewno nie będzie upałów. Tylko jak takie futerko zaniedbane to i w zimie nie będzie grzało a co zmoknie to będzie długo schło i ziębiło psiaka. A czy sunia ma jakieś ogłoszenia ? Quote
kora78 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 racja. sfilcowana siersc grzac jej na pewno nie bedzie. mozna wiec wyczesac chociaz, martwy wlos sie usunie, zeszloroczny. przyciac tylko koltuny, a nie calosc na 1cm Quote
hankasanok Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 a jak tam nasza psinka, były juz jakies sensowne telefony w sprawie domku?! pocieszcie mnie troche w ten okropny deszczowy dzień! Quote
sylwin7 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 [quote name='Dogo07']Ano fakt, już przecież lato minęło, mokra i chłodna jesień się właściwie tak nagle zrobiła. Ale nawet ja jeszcze będzie ciepło to i tak już napewno nie będzie upałów. Tylko jak takie futerko zaniedbane to i w zimie nie będzie grzało a co zmoknie to będzie długo schło i ziębiło psiaka. A czy sunia ma jakieś ogłoszenia ?[/QUOTE] Też myślę, że z obcięciem sierści lepiej poczekać. A jeśli już ją obetną to mała będzie musiała mieć ciepłe schronienie przed mrozami. Ma ogłoszenia na stronkach i na allegro też ma. :) Quote
kameralna Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Zaglądam do Irii. Widzę, że planowany jest zabieg fryzjerski. Drobna kosmetyka i dziewczynka jak marzenie :) Quote
Nadziejka Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [COLOR=olive]I ja zagladam z nadzieja do pieknej dziewczynki:thumbs:[/COLOR] Quote
Onaa Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Jak duża jest sunia ? Czy taka jak ONek czy raczej mniejsza ? Quote
Secia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Iria kochana, podnoszę cię do góry :multi: :multi: :multi: Quote
dara9 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 A ja zaglądam dzisiaj do Irii, życzę jej słodkich snów, ciepłej i spokojnej nocy... Quote
Zofija Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Iriusiu Kochana, poczekaj jeszcze troszkę, tyle tu dobrych serduszek wokół Ciebie Quote
sylwin7 Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 [quote name='Dogo07']Jak duża jest sunia ? Czy taka jak ONek czy raczej mniejsza ?[/QUOTE] Zosia moze ty odpowiesz bo ja jej nie widziałam. :C Quote
Onaa Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Rozumiem, że miejsce w hoteliku by się znalazło tylko funduszy brak. A i mało osób u tej ślicznej bidy na wątku. Quote
brygida999 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 ciesze sie ze wszystko sie skonczylo dobrze. ale jak on trafil do schronu? pani zachorowala i oddala? chyba nie, skoro pisze sie ze wlascicielka sie odnalazla.zostal wyrzucony,uciekl? Quote
brygida999 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='brygida999']ciesze sie ze wszystko sie skonczylo dobrze. ale jak on trafil do schronu? pani zachorowala i oddala? chyba nie, skoro pisze sie ze wlascicielka sie odnalazla.zostal wyrzucony,uciekl?[/QUOTE] sorry za ten wpis-mialbyc pod innym watkiem. a co do Irii-ile potrzeba na dt? i czego wlasciwie suni najbardziej potrzeba? Quote
Onaa Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Sunia słabo daje sobie radę w schronisku, przydałby się jej DT, albo płatny hotelik, ale wiadomo koszt to chyba ok. 300-350zł. Potrzebne są też ogłoszenia i szukanie domku stałego :). Quote
brygida999 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Dogo07']Sunia słabo daje sobie radę w schronisku, przydałby się jej DT, albo płatny hotelik, ale wiadomo koszt to chyba ok. 300-350zł. Potrzebne są też ogłoszenia i szukanie domku stałego :).[/QUOTE] i nie ma zadnych deklaracji?czy wplat? nie uzbiera sie na ten hotelik? Quote
Recommended Posts