Randa Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='togaa'] Trzeba by cudu, by zebrać 300 zł deklaracji...[/QUOTE] A jednak udało się:lol: Quote
hop! Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='pikola']Prosze link. [B] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/205620-Niedobita-Psotka-%C5%BCyje%21-PODPISUJCIE-NOW%C4%84-PETYCJ%C4%98-DO-S%C4%84DU-ODWO%C5%81AWCZEGO"]Niedobita Psotka żyje! PODPISUJCIE NOWĄ PETYCJĘ DO SĄDU ODWOŁAWCZEGO[/URL][/B] Wplace 50zl dla Iryska.[/QUOTE] Dzięki - zaraz wpiszę 50zł zamiast pytajnika. ;) Petycję podpisałam - trzeba walczyć o podtrzymanie kary. Quote
Ginn Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Miejsce jest zarezerwowane cały czas. Nie mogę ryzykować, że nie zwolniłoby się na listopad - więc już nie przyjmuję. Może Irysek przyjechać w każdej chwili. Quote
hop! Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Ginn']Miejsce jest zarezerwowane cały czas. Nie mogę ryzykować, że nie zwolniłoby się na listopad - więc już nie przyjmuję. Może Irysek przyjechać w każdej chwili.[/QUOTE] Uważam, że im szybciej, tym lepiej. Co o tym myślicie? Quote
ewu Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [B]Tu się cud zdarzył , potrzebny kolejny...:((([/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/215644-wyrzucony-owczarek-mix-wyje-codziennie-pod-oknami[/url] Quote
Bogusik Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='hop!']Uważam, że im szybciej, tym lepiej. Co o tym myślicie?[/QUOTE] No właśnie,ale niech się wypowie więcej cioteczek...? Quote
AnnaA Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Ja w każdej chwili jestem gotowa zawiezc Iryska. Poproszę tylko o decyzję kiedy. Quote
hop! Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Dostałam maila w sprawie Iryska: [I]"Dzień dobry. Jestem zainteresowana adopcją Irysa. Jak piesek znosi towarzystwo dzieci oraz innego psa (2.5 letniej suni )?" [/I]AnnaA, dobrze, że jesteś na wątku. Możesz odpowiedzieć na powyższe pytania? Quote
moni12 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Dawno mnie tu nie było a takie super wiadomosci. W poniedziałek poleci 50 zeta od Miśki dla Iryska.I tak ciotki wpiszcie w rozliczenie, zebym mogła rozliczyć sie na wątku Miśki z ostatnich 50 zł. Quote
mysza 1 Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Ale szybka akcja, przyszłam doczytać a tu chłopak prawie w drodze do hotelu. Bardzo się cieszę, na razie niewiele więcej mogę, niestety. Quote
hop! Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Czy Irysek jest wykastrowany? Czy ładnie chodzi na smyczy? Quote
Bogusik Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='hop!']Dostałam maila w sprawie Iryska: [I]"Dzień dobry. Jestem zainteresowana adopcją Irysa. Jak piesek znosi towarzystwo dzieci oraz innego psa (2.5 letniej suni )?" [/I]AnnaA, dobrze, że jesteś na wątku. Możesz odpowiedzieć na powyższe pytania?[/QUOTE] Mam nadzieję,że znalazłaś kontakt z AnnaA w tak ważnej sprawie? Quote
hop! Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 [quote name='Bogusik']Mam nadzieję,że znalazłaś kontakt z AnnaA w tak ważnej sprawie?[/QUOTE] Spokojnie, mnie nie trzeba "cisnąć". ;) Quote
AnnaA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Irysek nie jest wykastrowany. Doskonale znajduje się w towarzystwie innych psów. Lubi się bawic i nie jest zupełnie agresywny. Nie wiem jaki jest jego stosunek do dzieci ale myśle, że z dziećmi też będzie OK. Widziałam zdjęcie Iryska z dzieckiem jeszcze u Jamora. Poza tym dzisiaj będzie u mnie dwulatek to sprawdzimy. Generalnie Irysek nie ma w sobie agresji do nikogo a bardzo lubi ludzi. Jest bardziej pro ludzki jak pro zwierzęcy. Na spacerki chodzi zupełnie luzem i przychodzi bez problemu na zawołanie a raczej na zagwizdanie. Nie próbowałam zapinać Iryska na smycz ale moge to sprawdzić. Gdyby mnie nie było na dogo to telefon do mnie 509-142-552. Quote
hop! Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='AnnaA']Irysek nie jest wykastrowany. Doskonale znajduje się w towarzystwie innych psów. Lubi się bawic i nie jest zupełnie agresywny. Nie wiem jaki jest jego stosunek do dzieci ale myśle, że z dziećmi też będzie OK. Widziałam zdjęcie Iryska z dzieckiem jeszcze u Jamora. Poza tym dzisiaj będzie u mnie dwulatek to sprawdzimy. Generalnie Irysek nie ma w sobie agresji do nikogo a bardzo lubi ludzi. Jest bardziej pro ludzki jak pro zwierzęcy. Na spacerki chodzi zupełnie luzem i przychodzi bez problemu na zawołanie a raczej na zagwizdanie. Nie próbowałam zapinać Iryska na smycz ale moge to sprawdzić. Gdyby mnie nie było na dogo to telefon do mnie 509-142-552.[/QUOTE] Dzięki. :) Quote
AMIGA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='hop!']Dostałam maila w sprawie Iryska: [I]"Dzień dobry. Jestem zainteresowana adopcją Irysa. Jak piesek znosi towarzystwo dzieci oraz innego psa (2.5 letniej suni )?" [/I]AnnaA, dobrze, że jesteś na wątku. Możesz odpowiedzieć na powyższe pytania?[/QUOTE] Tfu tfu tfu 3 razy za lewe ramię :-) Quote
togaa Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [QUOTE]Czy Irysek jest wykastrowany?[/QUOTE] Nie spieszcie sie prosze z kastracja, dopóki nie zostanie zdiagnozowany przez dobrego neurologa.Na to zawsze jest czas. Opinie wetów co do kastracji psa z podobnymi problemami (Lolusia)były bardzo podzielone. Quote
maja602 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='togaa']Nie spieszcie sie prosze z kastracja, dopóki nie zostanie zdiagnozowany przez dobrego neurologa.Na to zawsze jest czas. Opinie wetów co do kastracji psa z podobnymi problemami (Lolusia)były bardzo podzielone.[/QUOTE] Mam takie samo zdanie. Quote
lilith27 Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='AnnaA']Irysek nie jest wykastrowany. Doskonale znajduje się w towarzystwie innych psów. Lubi się bawic i nie jest zupełnie agresywny. Nie wiem jaki jest jego stosunek do dzieci ale myśle, że z dziećmi też będzie OK. Widziałam zdjęcie Iryska z dzieckiem jeszcze u Jamora. Poza tym dzisiaj będzie u mnie dwulatek to sprawdzimy. Generalnie Irysek nie ma w sobie agresji do nikogo a bardzo lubi ludzi. Jest bardziej pro ludzki jak pro zwierzęcy. Na spacerki chodzi zupełnie luzem i przychodzi bez problemu na zawołanie a raczej na zagwizdanie. Nie próbowałam zapinać Iryska na smycz ale moge to sprawdzić. Gdyby mnie nie było na dogo to telefon do mnie 509-142-552.[/QUOTE] ale zdjęć nie ma na rekach ponieważ nie lubi być na rękach - jak pisałaś więc na ile jest pro ludzki? a na ile pro zwierzęcy hop! czy ta pani wie, że irysek gubi kupki? Quote
tula Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 z tego co wiem to wetka w schronie bała się go sterylizować właśnie ze względu na jego stan, więc najpierw na pewno potrzebna jest dokładna diagnoza. myślę że to że Irysek nie lubi być na rękach, to już tak po prostu ma, moja sunia która też woli towarzystwo nasze a nie naszego nowego czarnego diabła Nuki, też nie lubi jak się ją bierze na ręce a mimo to jest bardzo łagodna i pro ludzka. Quote
lilith27 Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 tylko, że to dość wazne, bo dzieciaczek na pewno będzie chciał brać go na ręce Quote
togaa Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='lilith27']tylko, że to dość wazne, bo dzieciaczek na pewno będzie chciał brać go na ręce[/QUOTE] Będą sie musiały pogodzic faktem że [B]Irys [/B]to nie zabawka, nie nosi się na rękach. Owczarka niemieckiego też by sobie nie ponosiły..;). Quote
lilith27 Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 [quote name='togaa']Będą sie musiały pogodzic faktem że [B]Irys [/B]to nie zabawka, nie nosi się na rękach. Owczarka niemieckiego też by sobie nie ponosiły..;).[/QUOTE] no nie wiem nie wiem.... ja mojego mixa wielkości labka noszę czasami....jak mi kręgosłup pozwoli ;) Quote
hop! Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='togaa']Nie spieszcie sie prosze z kastracja, dopóki nie zostanie zdiagnozowany przez dobrego neurologa.Na to zawsze jest czas. Opinie wetów co do kastracji psa z podobnymi problemami (Lolusia)były bardzo podzielone.[/QUOTE] Zadałam tylko pytanie dotyczące kastracji - na wątku nie znalazłam informacji na ten temat. [quote name='lilith27']ale zdjęć nie ma na rekach ponieważ nie lubi być na rękach - jak pisałaś więc na ile jest pro ludzki? a na ile pro zwierzęcy hop! czy ta pani wie, że irysek gubi kupki?[/QUOTE] Pies może być w stosunku do ludzi kochany, ale wzięty na ręce będzie czuć się niepewnie i niekomfortowo. Wiele psów tak ma. W ogłoszeniu była informacja o problemie Iryska. [quote name='lilith27']tylko, że to dość wazne, bo dzieciaczek na pewno będzie chciał brać go na ręce[/QUOTE] Mój syn czuł respekt i nigdy nie próbował brać psa na ręce. Słuchajcie, na razie nie ma co debatować. Zobaczymy, czy pani w ogóle odpowie. Quote
AnnaA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Dzisiaj od dwulatka, który był u mnie ,Irys zdecydowanie uciekał, nawet lekko powarkiwał. Irys nie lubi być na rękach, bardzo się wtedy spina. Natomiast bardzo lubi gdy się nim interesowac, lubi być głaskany. Chętnie bawił się z Miką, która była jego wielkości. Quote
Recommended Posts