Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

APSA napisał(a):
Dukat nie żyje :-(
Siedem lat schroniska i taki koniec :(

Chce napisac kilka slow o Dukacie, a wlasciwie o Twisterze bo takie imie dostal z racji krecenia sie w kolo (doddy powinna go pamietac z dawnych czasow) to rzeczywiscie byl wspanialy pies jak napisala Dada_m ma swoja historie moga ja pamietac wolontariuszki Justyna i Magda ten pies uratowal od niechybnej smierci innego psa staruszka ktorego przywiazal do drzewa podly wlasciciel w upalna niedziele gleboko za Schroniskiem. Twister nie pozwolil wolontariuszcze przejsc dalej, niemal wciagnal ja w krzaki wtedy zobaczyla dlaczego. O Twisterze byl artykul w gazetach i TVN24, jednak nikt nie chcial go zaadoptowac to bylo 2004roku. Ten bezkonfliktowy psiak jak wiele innych nie mial szans. Jest mi tak strasznie przykro ze nie mialam szansy sie z nim pozegnac.
Tak wygladal w latach swojej swietnosci byl rok 2004

• Posted

Dukat-Twister - bohater... cudowny charakter, a nawet artykuł nie pomógł mu :/
    Dziś się dowiedziałam, że przed śmiercią zrobili mu rtg tylnych łap - nowotwór kości. Czyli wcześniej, na geriatrii, to on siłą woli się trzymał, tak bardzo chciał jeszcze żyć :(

Otello - DONek, co pogryzł opiekunkę, jest w pawilonie, z dwoma łagodnymi samcami. Na razie zaczynamy się zaprzyjaźniać. Jest bardzo nastawiony na człowieka, najchętniej chodziłby krok w krok za opiekunem.

Mały Dixi z rejonu 1 adoptowany!!! z ogłoszeń w necie, ludzie chcieli przygarnąć "największą biedę" i on przypadł im do serca :)

Posted

A ja dodam ze Dixi znalazl dom u mojej kolezanki, ktorej nie widzialam z 15 lat :oops: i mam wiesci z wczoraj;) wiec w pierwszej kolejnosci trzeba sie ubrac i dopiero potem rzucic haslo spacerek bo inaczej sa tance, wycie i brak mozliwosci ubrania sie:evil_lol: . Nastepnie jak zasypiamy musimy miec cos pod glowa czyli wyzej (ale to oznaka sercowcow), lubimy wrecz kochamy jezdzic samochodem kanapa tez jest super, charakterek tez mamy w malym ciele wielki duch, a i mieszkamy na Pradze niedaleko pl.Szembeka, zdjecia beda.

Posted

Kora napisał(a):
    A ja dodam ze Dixi znalazl dom u mojej kolezanki, ktorej nie widzialam z 15 lat :oops: i mam wiesci z wczoraj;) wiec w pierwszej kolejnosci trzeba sie ubrac i dopiero potem rzucic haslo spacerek bo inaczej sa tance, wycie i brak mozliwosci ubrania sie:evil_lol: . Nastepnie jak zasypiamy musimy miec cos pod glowa czyli wyzej (ale to oznaka sercowcow), lubimy wrecz kochamy jezdzic samochodem kanapa tez jest super, charakterek tez mamy w malym ciele wielki duch, a i mieszkamy na Pradze niedaleko pl.Szembeka, zdjecia beda.

Cudnie!!:multi:

Posted

Każdego psa który odchodzi zawsze szkoda, ale jak piszecie że Dukacik to taki wspaniały pies był to płakać się chce że domku nie znalazł i tak samotnie odszedł :(:(.
    Dukaciku (*)
    Grizabella znalazła DS :):) więc może kolejna suńka z tego ,,koszyczka" ma szanse zająć jej miejsce.

Posted

W SCHRONISKU W SOSNOWCU MAMY OBECNIE MNÓSTWO PSÓW STARSZYCH, KTÓRE ŻEBY PRZETRWAĆ ZIMĘ POTRZEBUJĄ CIEPŁEGO SCHRONIENIA, NIE WYTRZYMUJĄ NA ZIMNYM BETONIE, PADAJĄ Z ZIMNA I TĘSKNOTY ZA CZŁOWIEKIEM I CIEPŁYM KĄTEM NA STARE LATA.

NIE DAJMY IM UMRZEĆ W SCHRONISKU !!!

BRAKUJE OSÓB CHĘTNYCH DO ROBIENIA OGŁOSZEŃ I WYPROWADZANIA PSÓW
    WOLONTARIUSZE PILNIE POSZUKIWANI !!!

Kontakt:

zapka
    [email protected]
    tel. 518119943

oraz

sosnowieckie schronisko
    tel: 784926138,

[email protected],

Nasze kochane staruszki potrzebujące domu, niektóre jeszcze w kwarantannie:

Te trzy babcie mają swoje osobne wątki, na które zapraszam:

1. Emi - schorowana jamniczka, chwilowo w DT u Mony, odsyłam do jej wątku - klik

2 Bunia - piękna ONeczka, nie wytrzymują jej stawu na betonie, jak jej nie wyciągniemy niebawem padnie. Wątek Buni - klik

3 Agra
    - kochana ONkowata babuszka - Wątek Agry klik

Pozostałe starowinki:

4. Leon, to kontaktowy i miły pies w typie jamnika długowłosego. Ma około 8 lat.
    Nie wykazuje agresji do ludzi i zwierząt. Dopomina się o pieszczoty. Stateczny i spokojny. Przemiły starszy piesek. Lubi chodzić na spacerki, tupta sobie dostojnie pomalutku, na każdy objaw zainteresowania ze strony człowieka kiwa zaraz ogonkiem i cieszy się.
    Potrzebuje bardzo domku.

5. Teodor

Staruszki z Sosnowca

<LI class=firstpost_advert_container>

6 Wacik - ma ogłoszenia - post #1615 str.162 - wątek ogólny S-ec

7. Karmel
    - spokojny starszy pies, ma około 9 lat. Łagodny dla ludzi, stateczny. Toleruje inne psy. Potrafi ładnie chodzić na smyczy podczas spacerów.

8. Pudlica

9.
    Benia - cudna Bernardynka przywiązana do drzewa w lesie. Nie wiadomo jak długo tam tkwiła. Suczka jest lekko wychudzona, jest bardzo łagodna do ludzi, miła i spokojna. Toleruje inne psy.

<LI id=post_15735170 class="postbitlegacy postbitim postcontainer">
    Ostatnio edytowane przez zapka ; 16-11-2010 o 17:43

<LI id=post_15735197 class="postbitlegacy postbitim postcontainer">
    10. Kacper - 13 lat - kwarantanna

11. Igor - kwarantanna

12. Tobi - oddany przez właścicieli
    13. Maciek - W schronisku od 27. 10. 2009r. Mały, spokojny piesek o miękkiej, półdługiej sierści. Dobry towarzysz niespiesznych spacerów dla osób w średnim wieku. Czeka na swój domek, na przyjaciela, któremu odda całe swoje serce.
    Wolontariusze oferują pomoc przy transporcie pieska.

Ostatnio edytowane przez zapka ; 16-11-2010 o 04:25
    Staruszki z Sosnow

Posted

W schronisku od 27. 10. 2009r. Mały, spokojny piesek o miękkiej, półdługiej sierści. Dobry towarzysz niespiesznych spacerów dla osób w średnim wieku. Maciek mały piesek, który tak bardzo bu chciał mieć swój dom, pana, swoją małą zabawkę i beztroskie życie. Jak na razie ma kawałek betonu i może spoglądać na swiat zza krat. Jeżeli szukaśz małego zabawnego pieska to zaopiekuj się Mackiem, który odwdzięczy ci się bezinteresowną miłością. Takie ma ogłoszenia Maciek. Ma ok. 8 lat . Jest naprawdę super pieskiem.

Co do pudlicy to ma prawdopodobnie ok. 10 lat została oddana do schronu z powodu alergi dziecka na psa. Jest bardzo przyjazną suczką , snutna i zdezorientowana swoją sytuacją. Jeżeli może ktoś pomóc to bardzo proszę

Posted

abra64 napisał(a):
    Megii wysłałam ci wiadomość na pw. trzymam kciuki za pudliczkę żeby jej się udało .

Ugadałam już meża - bierzemy pudliczkę na BDT:) tylko potrzebuje kontakt do kogos z wolontariuszy ze schroniska.

Posted

[quote name='APSA']

Bieda z Szafy - niewidomy, chudy, ale żwawy

Nie ma pana, nie ma domu, nie ma nawet porządnego imienia. Jest starym psem, niewidomym, bezpańskim i bezdomnym, a mimo to uparcie trzymającym się życia. Mieszka w miejscu, gdzie trafiają psie staruszki u schyłku swej drogi - przychodzą i odchodzą, a on się wciąż trzyma życia. Może ma nadzieję, ze jeszcze coś od tego życia dostanie? Psiak mimo zaawansowanego wieku wciąż korzysta z drobnych atrakcji, które podsuwa mu los – cieszy się z kontaktów z człowiekiem, ze spacerków, na których sobie pomalutku drepcze, z miękkiego posłanka, w którym może się przytulić do podobnych mu bied i tak trwa czekając na każdy kolejny dzień.

(

Czy Ten biedaczek jest nadal w schronisku?

Posted

W schronisku od 27. 10. 2009r. Mały, spokojny piesek o miękkiej, półdługiej sierści. Dobry towarzysz niespiesznych spacerów dla osób w średnim wieku. Maciek mały piesek, który tak bardzo bu chciał mieć swój dom, pana, swoją małą zabawkę i beztroskie życie. Jak na razie ma kawałek betonu i może spoglądać na swiat zza krat. Jeżeli szukaśz małego zabawnego pieska to zaopiekuj się Mackiem, który odwdzięczy ci się bezinteresowną miłością. Takie ma ogłoszenia Maciek. Ma ok. 8 lat . Jest naprawdę super pieskiem.

i co z tym pieskiem