Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gawron nie żyje.
Odszedł w sobotę. W zeszłą nd wyglądał źle, posypał się. Nie myślałam, że tak szybko.
A to jego ostatnie zdjęcia jakie mam. Jeszcze żwawy, z wolą do życia.
Po 6 latach spędzonych za kratami odszedł w schronisku....

Posted

Kolejny do odejścia z sali 5 to Nowy (nie taki nowy ale imię pozostało)- nazwany też Nemo.

Jest na prawdę chudy- bardzo chudy- co tydzień coraz bardziej. Przez jego gęstą sierść nie wygląda ale proszę mi uwierzyć.
Wczoraj szedł bardzo wolno, tylna prawa łapa "nie nadążała".
Nikt nie chce spokojnego, statecznego dziadka, lubiącego drapanie za uszkiem?

Posted

Te zdjęcia były robione jakieś 2-3 m-ce temu.
teraz jest jeszcze chudszy.
nie wiem czy to jest kwestia karmy, którą dostają (po innych nie widać, żeby byli tacy chudzi), czy tego, że zawsze trzyma się na uboczu- może nie dopuszczają go do miski?
z opiekunką rozmawiałam na ten temat i powiedziała, że on po prostu tej karmy nie lubi/nie je.
teraz nie ma możliwości gotowania. ja mogę go dokarmiać ale jestem tylko raz w tygodniu!, więc w nd się naje a potem co?
trzeba by było go wyciągnąć ze schroniska i brać również pod uwagę jakieś choróbsko ale ja już sił nie mam na zbieranie deklaracji itp.

Posted

malagos napisał(a):
Myślałam,że to ta sunia, o która tak walczyła Lika.

Wyżej Apsa napisała o suczce.
Myślę, że lepszym pomysłem byłby tel od samej osoby zainteresowanej suczką, niż chodzenie do Dyrekcji i rozmowy w czyimś imieniu.
Lika- dzwoniłaś na Paluch?
podaj nr suczki i dowiedz się, powiedz też, że jesteś zainteresowana jej adopcją i chciałabyś jak najszybciej dać jej dom.

Posted

Jak się zrobi zima, ma wrócić gotowana dieta dla geriatrium (bardzo się przyda m.in. Omenowi, który na gotowanym był ok, a teraz ma totalny rozstrój jelitowy :shake:)

W niedzielę byłam na spacerze z Olcią - sunia czuje się nieźle, ale dużo intensywniej kaszle. Chore serce daje się we znaki.

Posted

magdyska25 napisał(a):
Myślę, że lepszym pomysłem byłby tel od samej osoby zainteresowanej suczką, niż chodzenie do Dyrekcji i rozmowy w czyimś imieniu.
podaj nr suczki i dowiedz się, powiedz też, że jesteś zainteresowana jej adopcją i chciałabyś jak najszybciej dać jej dom.

Juz to pisałam Lice i mówiłam, najlepiej osobiście, opiekunka też potwierdza, żeby osoba zainteresowana nalegała na przyspieszenie sprawy.
Sunia ma robione rózne badania, ostatnio na tarczycę, wyniki w normie, teraz będzie miała rtg.
sunia zyje w swoim świecie ale potrafi też nawarczeć na psy :)

Posted

O gotowaniu też poinformowała mnie opiekunka tylko, że ja nie wiem, czy on po prostu do tego czasu jeszcze pożyje.

Wstawię resztę sali 5:

Jack- z jakiegoś powodu zasiedział się w schronisku a przecież to ładny pies!
Tak właśnie galopuje do człowieka:

Posted

Bardzo biedne te staruszki,ale Nemo vel Nowy-chudzinka taka,wzruszył mnie ogromnie mogłabym go wziąć na BDT ale jeśli ktoś zajął by się kasą na ewent,leczenie staruszka,Mam hotelik dla zwierząt i jest u mnie karma gotowana myślę że odpowiednia dla tej bidy.Opiekę i karmę mogę mu zapewnić natomiast ktoś musiałby zapewnić leczenie w razie potrzeby,jaki jest ten psiak do otoczenia,psy,koty?

Posted (edited)

Do psów jest bezproblemowy- tzn jak już pisałam- trzyma się na uboczu (obecnie jest z 5 samcami), schodzi im z drogi, nie pcha się na spacer do wyjścia tylko czeka na końcu "kolejki". Do ludzi jest miły, przychodzi na drapanie, chodzi za mną po wybiegu. Próbowałam go rozczesać i był bardzo grzeczny (zaniechałam jednak zabiegu bo strasznie skołtunioną ma sierść a przed zimą obcięcie go nie wchodzi w grę).
Wczoraj był na spacerze ale długo zajęło nam dojście na trawę, był jakby nieobecny, szedł powolutku, z opuszczonym łebkiem.

Do kotów nie był sprawdzany, nie kojarzę też, żeby jakiegoś na spacerze widział.

Amadorka- to suuuuuuuper oferta z Twojej strony. Niestety ja sama nie dam rady wspomóc w całym, ew. leczeniu (wychodzimy jednak z założenia, że początkowo trzeba by było go przebadać). Co mogę zrobić? Założyć mu wątek i żebrać o kasę, jeśli miałby do Ciebie trafić.

Psiak jest tak "ciapowaty", że aż słodki i zapada w pamięci.

Amadorka- skąd jesteś?
Może podaj mi nr tel do do Ciebie zadzwonię i pogadamy.

Edited by magdyska25
Posted

Amadorka napisał(a):
Bardzo biedne te staruszki,ale Nemo vel Nowy-chudzinka taka,wzruszył mnie ogromnie mogłabym go wziąć na BDT ale jeśli ktoś zajął by się kasą na ewent,leczenie staruszka,Mam hotelik dla zwierząt i jest u mnie karma gotowana myślę że odpowiednia dla tej bidy.Opiekę i karmę mogę mu zapewnić natomiast ktoś musiałby zapewnić leczenie w razie potrzeby,jaki jest ten psiak do otoczenia,psy,koty?
Dziewczyny do roboty taka okazja.....Pieniadze sie zalatwi pomoge.

Posted

magdyska25 napisał(a):

Tylko, że Lika jest z daleka i osobiście nie zrobi adopcji,

Posted

Beat2010 napisał(a):
Tylko, że Lika jest z daleka i osobiście nie zrobi adopcji,
Dziewczyny ja naprawde dzialalam w sprawie suni, na telefon mozna zalatwic duzo spraw,ale nie ta....

Posted

czyli rozumiem, że dzwoniłaś do schroniska i jest ono powiadomione o chęci adopcji?

Teraz chodzi o "doglądanie" suczki?

Beat- tak, wiem, że poza W-wą ale również padała inf., że jakby była taka potrzeba, Lika przyjechałaby bezpośrednio po suczkę, tylko musiałaby być osoba, która by nadzorowała adopcję, tak aby Lika nie musiała jechać na darmo.

Posted

magdyska25 napisał(a):
czyli rozumiem, że dzwoniłaś do schroniska i jest ono powiadomione o chęci adopcji?

Teraz chodzi o "doglądanie" suczki?

Beat- tak, wiem, że poza W-wą ale również padała inf., że jakby była taka potrzeba, Lika przyjechałaby bezpośrednio po suczkę, tylko musiałaby być osoba, która by nadzorowała adopcję, tak aby Lika nie musiała jechać na darmo.

to damy radę :) byle suczka była do adopcji

Posted

magdyska25 napisał(a):
czyli rozumiem, że dzwoniłaś do schroniska i jest ono powiadomione o chęci adopcji?Teraz chodzi o "doglądanie" suczki?Beat- tak, wiem, że poza W-wą ale również padała inf., że jakby była taka potrzeba, Lika przyjechałaby bezpośrednio po suczkę, tylko musiałaby być osoba, która by nadzorowała adopcję, tak aby Lika nie musiała jechać na darmo.
Magdyska sunia w tej chwili nie jest do adopcji nie moga znalesc wlasciciela,podobno policja go szuka...

Posted

[quote name='magdyska25']Czekam na odpowiedź Amadorki, chciałabym się czegoś dowiedzieć, gdzie psiak miałby przebywać itp..
I oczywiście czy brak inf. jak z kotami nie "skreśla jego kandydatury"?

Jestem z hoteliku 4łapy k/Tomaszowa Maz.http://hotel-4lapy.pl/tel na stronie.Z kotami zawsze uważam,chociaż obserwuję nowych gości.

Posted

Kulawik (w tle- Wredota):

Czyżby najbrzydszy pies w schronisku? :loveu:

i ostatni psiak- Onek
Z naroślą na plecach, bojący się smyczy, unikający wzroku człowieka, "sparaliżowany" w czasie głaskania, pomimo to już na tyle nam zaufał, żeby przypominać o swoim istnieniu i wyglądać przez psie drzwiczki.
Czy starszy pies, wymagający pracy doczeka się domu???:shake:

Posted

APSA napisał(a):
Jak się zrobi zima, ma wrócić gotowana dieta dla geriatrium (bardzo się przyda m.in. Omenowi, który na gotowanym był ok, a teraz ma totalny rozstrój jelitowy :shake:)

W niedzielę byłam na spacerze z Olcią - sunia czuje się nieźle, ale dużo intensywniej kaszle. Chore serce daje się we znaki.

Czy Olcia dostaje leki? I jak z jej kontaktowością? widziałam ogłoszenia, czy ktokolwiek dzwonił?

Mój Dziadzio (z geriatrii zabrany w kwietniu) bierze lotensin + odwadniający, ale tez pokasłuje. Znasz jakiegos dobrego kardiologa?

Posted

W Warszawie jest kilka osób: R. Niziołek, M. Garncarz czy [FONT=verdana]Urszula Bartoszuk- Bruzzone. Na sercu zna się też, choć nie ma takiej specjalizacji J. Lesiak.[/FONT]