Formica Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Wszystko rozbija się o to jakie to złamanie. U kotów zwykle nic się nie robi. U psów nieraz trzeba usunąć główkę kości udowej, jeśli to złamanie miednicy przez panewkowe. Czy ona ma zachowane czucie w tylnych kończynach? Czy sama się załatwia? Quote
Brysio Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 jestem i ja, Justyna jak tylko będzie cos wiadomo daj znac, przeleje maleńki grosik Quote
izabela1234 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Również jestem ja również przeleję mały grosik Quote
Mysza2 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Jeżeli miał robione RTG to może nie ma potrzeby jego wozić tylko z samym RTG na konsultacje iść Quote
ULKA12 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Co do zdjęcia RTG to zależy kto je ogląda. Moja tymczasowiczka Myszka też miała złamany kręgosłup a początkowo dwóch wetów stwierdziło, że nie chodzi bo jest poobijana i ją boli. Dopiero trzeci wet tylko spojrzał na zdjęcie i stwierdził "tutaj jest uraz kręgosłupa" i dopiero wtedy podjęłam leczenie:shake:. Dlatego najważniejsza jest prawidłowa diagnoza u kompetentnego weta. I trzymam kciuki aby to była tylko miednica. Quote
supergoga Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Do Poznania za daleko wozić. Bo myślałam o klinice a potem, np. po koniecznym pobuycie o hotelu. Tyle, że kawał drogi a do tego nie wiem czy miałby kto pilotować, bo za tydzień na 2,5 tygodnia wyjeżdżam z Poznania. Myślę, że jeśli próbuje wstawać, to jest szansa - to jeszcze dziecko i do tego małe i lekkie, co nie jest bez znaczenia. Quote
jusstyna85 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Byłam u wetek w Rudzie,one zawsze pomagają.Oglądały zdjęcie i powiedziały,że nie jest ani dobrze,ani tak tragicznie,a cuda sie zdarzają.Mówią,że uśpić można kiedykolwiek,a cofnąć decyzji nie da się. kręgosłup najprawdopodobniej jest cały,dla 100 % pewności trzeba by zrobic następne rtg..Plusem suni jest to,że jest młodziutka,ma złamanie miednicy,a dokładnie spojenie łonowe i kość łonową.One zalecają operacje o dobrego weta,która na pewno będzie bardzo droga i dalszą obserwacje. Justyna ze Schroniska mogłaby jutro zawieźć sunie do Parczyka,może Formica zobaczyłaby ją? to,że siusia pod siebie,to jest normalne. Mam jechać z rtg gdzieś jeszcze? wetki w zasadzie potwierdziły diagnozę weta schroniskowego i też powiedziały,że jeśli sunia ma byc w Schronisku,to to nie ma sensu. Jesteśmy w punkcie wyjścia, bez DT nie zrobimy nic... Ona musi byc unierychumiona, a w schronisku nie da sie... Quote
Sankja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 dobrze, że kręgosłup jest cały! a propozycja halbinki? Quote
halbina Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 oczywiscie tego, co napisalam, nie cofam... Quote
Sankja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 rany gościa! czyli DT już jest :) Czego potrzebujemy oprócz wsparcia finansowego? halbinka, jakiej pomocy związanej z maleńką będziesz potrzebować? Quote
halbina Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 niestety chyba każdej tym razem... finansowego wsparcia na jej utrzymanie (jedzonko, podkłady, leczenie), szukania lepszego dt i sponsorów na ewentualną operację... ale poczekajmy, czy w ogóle dojedzie... Quote
ULKA12 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Ciesze się, że jest DT :-) Trzymam kciuki. Quote
jusstyna85 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Sankja napisał(a):dobrze, że kręgosłup jest cały! a propozycja halbinki? Rozmawiałam z Formicą, zaleca wsadzenie suni do szpitaliku i obserwacje.Ja właśnie wydzwaniam,ale kiepsko mi idzie... Quote
halbina Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 niech ktoś zrobi małej banerek!!! trzeba pościągać ludzi na wątek, będą potrzebne pieniądze, Justyna podajesz ludziom numer konta? Quote
jusstyna85 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Jeszcze nie podaje... Młynarski będzie dopiero jutro ok 14 00,a nie ma pewności,że przyjmie małą na szpitalik... Quote
halbina Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 dlaczego miałby nie wziąć, jesli prowadzi szpitalik?... przynajmniej małą zdiagnozuje! zbieraj pieniądze, bo to kosztuje! ja mam jutro jazdy od 13.00 do 15.00 (prawo jazdy), jeśli nie przyjmie, przywieź małą do Formicy, odbiorę ją... Quote
memory Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Obiecujące wieści, są szanse dla maleństwa :) jusstyna85 konta jeszcze nie podaje, ale deklaracje potrzebne pilnie. Sprawdźmy na kogo Amelka (?) już może liczyć: Deklaracje stałe: 20 zł - memory Deklaracja jednorazowe: (koszty leczenia) 100 zł - memory 30 zł - Wiktor 50 zł - maja602 Dołożą się: - Maruda666 - Brysio - izabela1234 Quote
jusstyna85 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Dziękuje Wam wszystkim,zaraz będę próbowała dodzwonić sie do żony Młynarskkiego,ma być ok 19 00 Deklaracje stałe: 20 zł - memory Deklaracja jednorazowe: (koszty leczenia) 100 zł - memory 30 zł - Wiktor 50 zł - maja602 20 zł brysio Dołożą się: - Maruda666 - Brysio - izabela1234 Quote
ULKA12 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Mysza2 to ty taka zdolna jesteś, że potrafisz robić banerki a ja nawet nie umiem banerka wkleić do podpisu.:crazyeye::oops: Quote
Mysza2 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 ULKA12 napisał(a):Mysza2 to ty taka zdolna jesteś, że potrafisz robić banerki a ja nawet nie umiem banerka wkleić do podpisu.:crazyeye::oops: Uleczko napiszę ci jak się wkleja ale jeszcze w pracy jestem, jak wrócę do domu Quote
maja602 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Podajcie mi na PW nr konta. Jutro rano będę miała możliwość wpłacić pieniążki a tak to dopiero w poniedziałek. Będzie na dobry początek. Quote
Recommended Posts