Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko rozbija się o to jakie to złamanie. U kotów zwykle nic się nie robi. U psów nieraz trzeba usunąć główkę kości udowej, jeśli to złamanie miednicy przez panewkowe.
Czy ona ma zachowane czucie w tylnych kończynach?
Czy sama się załatwia?

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do zdjęcia RTG to zależy kto je ogląda. Moja tymczasowiczka Myszka też miała złamany kręgosłup a początkowo dwóch wetów stwierdziło, że nie chodzi bo jest poobijana i ją boli. Dopiero trzeci wet tylko spojrzał na zdjęcie i stwierdził "tutaj jest uraz kręgosłupa" i dopiero wtedy podjęłam leczenie:shake:. Dlatego najważniejsza jest prawidłowa diagnoza u kompetentnego weta. I trzymam kciuki aby to była tylko miednica.

Posted

Do Poznania za daleko wozić. Bo myślałam o klinice a potem, np. po koniecznym pobuycie o hotelu.
Tyle, że kawał drogi a do tego nie wiem czy miałby kto pilotować, bo za tydzień na 2,5 tygodnia wyjeżdżam z Poznania.
Myślę, że jeśli próbuje wstawać, to jest szansa - to jeszcze dziecko i do tego małe i lekkie, co nie jest bez znaczenia.

Posted

Byłam u wetek w Rudzie,one zawsze pomagają.Oglądały zdjęcie i powiedziały,że nie jest ani dobrze,ani tak tragicznie,a cuda sie zdarzają.Mówią,że uśpić można kiedykolwiek,a cofnąć decyzji nie da się.

kręgosłup najprawdopodobniej jest cały,dla 100 % pewności trzeba by zrobic następne rtg..Plusem suni jest to,że jest młodziutka,ma złamanie miednicy,a dokładnie spojenie łonowe i kość łonową.One zalecają operacje o dobrego weta,która na pewno będzie bardzo droga i dalszą obserwacje.

Justyna ze Schroniska mogłaby jutro zawieźć sunie do Parczyka,może Formica zobaczyłaby ją? to,że siusia pod siebie,to jest normalne.

Mam jechać z rtg gdzieś jeszcze? wetki w zasadzie potwierdziły diagnozę weta schroniskowego i też powiedziały,że jeśli sunia ma byc w Schronisku,to to nie ma sensu.

Jesteśmy w punkcie wyjścia, bez DT nie zrobimy nic...

Ona musi byc unierychumiona, a w schronisku nie da sie...

Posted

rany gościa! czyli DT już jest :)
Czego potrzebujemy oprócz wsparcia finansowego?
halbinka, jakiej pomocy związanej z maleńką będziesz potrzebować?

Posted

niestety chyba każdej tym razem... finansowego wsparcia na jej utrzymanie (jedzonko, podkłady, leczenie), szukania lepszego dt i sponsorów na ewentualną operację... ale poczekajmy, czy w ogóle dojedzie...

Posted

Sankja napisał(a):
dobrze, że kręgosłup jest cały!
a propozycja halbinki?

Rozmawiałam z Formicą, zaleca wsadzenie suni do szpitaliku i obserwacje.Ja właśnie wydzwaniam,ale kiepsko mi idzie...

Posted

dlaczego miałby nie wziąć, jesli prowadzi szpitalik?... przynajmniej małą zdiagnozuje! zbieraj pieniądze, bo to kosztuje!
ja mam jutro jazdy od 13.00 do 15.00 (prawo jazdy), jeśli nie przyjmie, przywieź małą do Formicy, odbiorę ją...

Posted

Obiecujące wieści, są szanse dla maleństwa :)

jusstyna85 konta jeszcze nie podaje, ale deklaracje potrzebne pilnie.
Sprawdźmy na kogo Amelka (?) już może liczyć:

Deklaracje stałe:

20 zł - memory

Deklaracja jednorazowe: (koszty leczenia)

100 zł - memory
30 zł - Wiktor
50 zł - maja602

Dołożą się:

- Maruda666
- Brysio
- izabela1234

Posted

Dziękuje Wam wszystkim,zaraz będę próbowała dodzwonić sie do żony Młynarskkiego,ma być ok 19 00

Deklaracje stałe:

20 zł - memory

Deklaracja jednorazowe: (koszty leczenia)

100 zł - memory
30 zł - Wiktor
50 zł - maja602
20 zł brysio

Dołożą się:

- Maruda666
- Brysio
- izabela1234

Posted

ULKA12 napisał(a):
Mysza2 to ty taka zdolna jesteś, że potrafisz robić banerki a ja nawet nie umiem banerka wkleić do podpisu.:crazyeye::oops:

Uleczko napiszę ci jak się wkleja ale jeszcze w pracy jestem, jak wrócę do domu