Bjuta Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Dołożyłam nowe foty do allegro [FONT=Verdana][/FONT]Majk trafił do schroniska trzy lata temu. Jest przepiękny! Śnieżnobiały (no chyba, że akurat wziął kąpiel błotną), szorstkowłosy i duży. Być może przez to "duży" tak długo czeka na swój dom. Gdyby był mały, nie siedziałby w schronisku dłużej niż miesiąc! MAJK jest bardzo nam wszystkim bliski. Wolontariuszki biorą go na spacery, bo on to UWIELBIA! Nie wiem jak tak radosny i żywiołowy pies wytrzymuje w ciasnym boksie! Majk najchętniej ganiałby na wycieczki, aportował i bawił się. Bieganie za rowerem? Pływanie w stawie? Tarzanie w liściach? Proszę bardzo! To jest to, co Majk lubi najbardziej! Majk ma jedną wadę. Nie przepada za dziećmi. To znaczy - za maluchami. Rzucały w niego kiedyś kamieniami i Majk sobie to dobrze zapamiętał. Na większe dzieci (nastolatki) reaguje już bardzo dobrze ale maluchy obszczekuje bez litości a to oznacza, że nie może trafić do domu z małymi dziećmi i że zawsze musi być wyprowadzany na smyczy i w kagańcu - tak na wszelki wypadek. Ma około 5 lat i bardzo czeka na własny dom![FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT="][FONT=Verdana] [/FONT][/FONT]Kontakt z Gosią (pracownikiem schroniska) e-mail: [email protected] tel.: 692-581-343 Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Psitulmnie" ul. Bytomska 133, Zabrze-Biskupice Biuro otwarte: poniedziałek- piątek 10.00 - 17.00 sobota, niedziela, święta 10.00 - 15.00 [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]UWAGA! Aukcja ma charakter charytatywny [/FONT] [FONT=Verdana] zanim zalicytujesz - zadzwoń![/FONT] [FONT=Verdana](Myślę, że wszyscy to rozumieją - szukamy domu dla czującej istoty!!![/FONT] [FONT=Verdana]ROZMOWA JEST NIEZBĘDNA) [/FONT] [FONT=Verdana]Jeśli mieszkasz daleko od Zabrza – nie zniechęcaj się, [/FONT][FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]być może będziemy mogli pomóc w transporcie. [/FONT][FONT=Verdana][/FONT] Quote
Bjuta Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Znowu ma wyróżnione allegro (a ciocia wzięła goldenkę z katowickiego schronu). Quote
Bjuta Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Zamówiłam Majkowi komplet ogłoszeń na bazarku. Quote
Bjuta Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Już są: 1 www.pajeczyna.pl 2www.pineska.pl 3 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4215333_majk_trafil_do_schroniska_trzy_lata.html 4www.darmoweogloszenia.pl 5 www.petworld.pl 6www.adin.pl 7 www.zwierzeta.low.pl 8 www.ogloszenia.aleokazja.pl 9 www.olx.pl 10 www.przygarnijzwierzaka.pl 11 www.sprzedasz.pl 12 www.adoos.pl 13 www.neeon.pl 14 www.e-zwierzak.pl 15 www.morusek.pl 16 www.cafeanimal.pl 17www.szerlok.pl 18 www.isu.pl 19 www.dwukropek.pl 20 www.nasipupile.pl 21www.afisze.pl 22www.tusprzedaj.pl Quote
Mysia_ Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 super! Majk powodzenia... Tyle ogłoszonek :) Quote
Bjuta Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 Majk, twoja ukochana cioteczka Talcott odeszła. Bardzo, bardzo smutno. :( :( http://www.dogomania.pl/threads/181833-Nasza-koleA-anka-Talcott-odeszA-a-PoA-egnanie-w-piAE-tek-w-Szczecinie Quote
carolinascotties Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 ja wlasnie po śladach Talcott [*] tu przyszłam.. czy piesek ma aktualne ogłoszenia?mogę ufundować mu pakiet - 74 ogłoszenia na bazarku - potrzebny jest tekkst i zdjęcia - wiem, ze i tekst jest i zdjęcia są... Quote
Bjuta Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Już wczoraj zamówiłam mu i Czartkowi ogłoszenia na bazarku (właśnie ku pamięci Talcott) - ale bardzo dziękujemy za pomysł Bardzo nam będzie Talcott brakować. Majk zawsze mógł na nią liczyć. Quote
carolinascotties Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 w takim razie przycupne sobie w watku i jesli bede mogla pomoc na pewno to zrobie... zastanawiam sie, czy by chlopaka nie wrzucic na forum terierkowo... w koncu cos terierkowego w sobie ma :) wkleję link do Allegro Majka - dla tych, którzy - jak ja - zajrzą dziś pierwszy raz - http://www.allegro.pl/item955502445_majk_snieznobiala_pieknosc_szuka_domu_pies.html Quote
Ellig Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jestem w imie pamieci Talcott. [*].....bede sledzic watek i w miare mozliwosci pomagac. Quote
Owieczka Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 jesteśmy tu bo ciocia Talcott by tak chciała... ['] Bardzo pomogła Guarciowi i Milusi... Będziemy zaglądać i postaramy się pomóc. Śliczne psisko :) Quote
carolinascotties Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Talcott - ja wiem, ze czuwasz ... wiem, ze na nas spogladasz z gory... nie musisz sie martwic - jestesmy tu! Quote
Panca Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 jestem tu rowniez dla Talcott...pomoge jak moge ...sprobuje.. Quote
Asia_Klero Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Talcott była na tym wątku najczęściej..o wiele częściej niż niejedna z nas...pamiętała o Majkuniu i chciała mu pomoc...moze z jej pomocom u gory jej się uda..?... Quote
Marlena:) Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Ja również jestem tutaj w imię pamięci Talcott - postaram się przynajmniej regularnie podrzucać śliczniocha.. Quote
bela51 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Wątek jest bardzo długi, nie przebrnełam. Napiszcie proszę jakiej pomnocy dla Majkiego oczekujecie. Czy zbieramy na hotel dla niego? czy tylko ogloszenia i poszukiwanie domu? Quote
__Lara Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Ellig napisał(a):Jestem w imie pamieci Talcott. .....bede sledzic watek i w miare mozliwosci pomagac. Ja tak samo..... Quote
carolinascotties Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 bela51 napisał(a):Wątek jest bardzo długi, nie przebrnełam. Napiszcie proszę jakiej pomnocy dla Majkiego oczekujecie. Czy zbieramy na hotel dla niego? czy tylko ogloszenia i poszukiwanie domu? wlasnie-czy hotel wchodzi w gre? Quote
Mysia_ Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 nic nie wiedziałam o śmierci cioteczki Talcott :( Dogo działa mi potwornie, dlatego tak z ciezko jest mi poruszać się po wątkach.... Trochę prześledziłam wszystkie pytania. Dotychczas szukaliśmy Majkowi tylko domku, niestety juz od kilku lat bezskutecznie :( Talcottt i inne cioteczki zastanawiały się nawet nad hotelikiem, ale jako, że Majkowi w schronisku zadna krzydwa się nie działa to niezbyt wiele osób tu zaglądało, więc uzbieranie deklaracji nawet jeśli graniczyłaby z cudem. Możliwe, że z hoteliku udało by mu sie szybciej znaleźć swoje miejsce na Świecie... Jak myślicie? Co do pierwszego postu to jest totalnie nieaktualny, gdyż założycielka tego wątku od dawna tu nie zaglada. Wszelkie pytania proszę kierować do mnie. Namiary do ogłoszeń też moje... [email protected] tel. 692 581 343 Quote
Mysia_ Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 z góry przepraszam za lieterówki, chętnie bym je poprawiła, ale na dogo od pewnego czasu nie działa mi edycja postów.... Quote
carolinascotties Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 jesli pierwszy post jest nieaktualny - mozna poproscic moda o edycje i wpisanie aktualnosci... wiem, ze jest tez mozliwosc, aby przestawic posty tak, zebys np Ty byla w pierwszym poscie....i nim zawiadywala Quote
Bjuta Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Najaktualniejszy opis Majka jest chyba na allegro: http://www.allegro.pl/item955502445_majk_snieznobiala_pieknosc_szuka_domu_pies.html Quote
Asia_Klero Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Biedny ten Majkuś. Jednak narazie chyba nici z hotelu-rośnie dług za Zabrzańskiego Moto-psiaka ktory trafił do hotelu a ma wyjątkowo mało deklaracji,nawet nie połowa-nie chcemy żeby musiał wrócić do schroniska. No i zabrzański jednooki Kuba ma połowę deklaracji do pojechania do hotelu.... Jeśli uda sie nazbierać na któregoś z nich obiecuję, że zajmę się szukaniem czegoś dla Majka jednak na dzien dzisiejszy jestem załamana sytuacją tych psiaków. Nie wyobrażam sobie tego, ze moto z powodu braku deklaracji wroci do schroniska, no i Kubuś tak blisko szczescia ale tak daleko...może pomozecie?im szybciej pomozemy im tym szybciej uda nam się z majkiem!:) Quote
carolinascotties Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 [quote name='Mysia_'] Możliwe, że z hoteliku udało by mu sie szybciej znaleźć swoje miejsce na Świecie... Jak myślicie? Co do pierwszego postu to jest totalnie nieaktualny, gdyż założycielka tego wątku od dawna tu nie zaglada. Wszelkie pytania proszę kierować do mnie. Namiary do ogłoszeń też moje... [email protected] tel. 692 581 343 [quote name='carolinascotties']jesli pierwszy post jest nieaktualny - mozna poproscic moda o edycje i wpisanie aktualnosci... wiem, ze jest tez mozliwosc, aby przestawic posty tak, zebys np Ty byla w pierwszym poscie....i nim zawiadywala Mysia - to jak>? przeprowadzamy akcje upraszania moda o zmiane pierwszego postu? Quote
Recommended Posts