Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam
Labka bardzo miziająca się, podczas podróży sama przychodziła i domagała sie miziakowania, z zaciekawieniem słucha też ja się do Niej mówi :) Jak dłuższy czas nie interesowałaem sie Nią to niuchała mnie po głowie i lizakowała po szyii, wtedy znowu musiałem miziać i gadać i wszystko było oki, kładła sie i leżała grzecznie. Ogólnie bardzo grzeczna i milusiasta, podróż, wsiadanie do auta i wysiadanie (choć niechętnie i musiałem pomagać) to psiak zero agresji. Nawet jak z yumanji popsikaliśmy ranke na uchu(fakt, faktem że zgoniłem całe to zło(czytaj lek w sparyu) na yumanji żeby sie na mnie nie pogniewała:D). To samo sie tyczy maleństwa, faktycznie ja juz yumanji napisała jest dużo mniejszy niz się wydaje na zdjęciach. Mały jesy nieufny i płochliwy, ale wystarczy pogadać lub pomiziać i zaraz ogonek idzie w ruch. Oba bezproblemowe dla siebie, żadnych zgrzytów podczas podróży, nawet najmniejszych. psiaki po za tym spokojne podczas podróży autem, zachowały czystość podczas całej podróży, choć same sa w mało fajnym stanie, śmierduszki z bardzo zaniedbaną sierścią i prawdopodobnie z pchełkami. To by bylo na tyle. Jadę z kolejnymi łapciuchami ;)

Posted

Dziękuję Ci raz jeszcze papatkiole za dowiezienie psiaków w lepsze miejsce. :)

yumanji, próbowałam się do Ciebie dodzwonić, ale włącza się poczta głosowa. To ja odpowiadam za finanse małego. Napisałam Ci PW.

Posted

Ok, rozmawiałam już z jumanji.

Z niezałatwionych spraw, o tym czy kaukaz jest kastrowany dowiemy się jutro.

Jako, że mnie nie będzie (wyjeżdżam jutro, wracam 26) o wszystkim, co ważne w sprawie psiaków, poinformuje Was mój TŻ (ale z mojego konta raczej). Wszelkie rozliczenia też on będzie wpisywał, więc ciągłość sprawy będzie dochowana. :)

Jutro labkę i małego obejrzy wet, będą odpchlone, odrobaczone, zaszczepione, oczywiście wszystko w odpowiedniej kolejności. Trzeba też małemu załatwić karmę, jumanji będzie jakąś sprowadzać i się z nią rozliczymy. Mam nadzieję, że starczy nam na wszystko kasy - proszę pod moją nieobecność porozsyłajcie wątek z prośbą o wsparcie finansowe. Tekst do PW wiadomości mogę podesłać. Podsyłacie też mój numer konta osobom, które deklarują wpłaty. Mój TŻ będzie wpisywał rozliczenia, ale w związku z pracą i licencjatem ma mniej czasu i będzie pewnie sprawdzał dogo raz dziennie.

Przydałoby się porobić również małemu ogłoszenia, może Daga&Maks by mogła? Robiła ogłoszenia mojemu tymczasowi i były naprawdę skuteczne. jumanji ma podesłać też jakieś nowe fotki.

Jeszcze dzisiaj będę na dogo, więc jeśli macie jakieś pytania, to piszcie. :)

Posted

Imię - myślę, że na bazarek imienny jest już za późno, jumanji musi jakoś na małego wołać. Może Dasti? Z angielskiego dusty - szary, zakurzony, bury, takiego go znalazłam. ;) I brzmi dźwięcznie.

A tekstu jednak nie mam, bo czyściłam na szybko skrzynkę. :/ Zapytaj Kaas1, _Goldenek2, czerda, MakS, iwona1234 - może u którejś z nich zachował się tekst w skrzynce. ;)

Posted

Zrobiłam Dustiemu bazarek cegiełkowy :cool3:
Proszę, reklamujcie, gdzie się da i podrzucajcie chociaż.
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190969-Ekspresowa-budowa-domku-Dustiego%21Do-20-sierpnia-godz.-10.00%21%21%21?p=15197864#post15197864"]http://www.dogomania.pl/threads/190969-Ekspresowa-budowa-domku-Dustiego!Do-20-sierpnia-godz.-10.00!!!?p=15197864#post15197864[/URL]

edit:
i jeszcze banerek
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190969-Ekspresowa-budowa-domku-Dustiego%21Do-20-sierpnia-godz.-10.00%21%21%21?p=15197864#post15197864"][IMG]http://loms.pl/wij/uploads/dustycegla_1281901260.gif[/IMG][/URL]

Posted

Oto mail jaki dostałam:

Cześć,
pod Kaliszem koczują trzy psy - labek, kaukaz i mały kundelek.

Dla każdego znalazła się pomoc, miłośnicy ras się wykazali, ale nikt nie interesuje się małym, zagubionym kundelkiem ze sznurem ciasno oplatającym jego szyję...

Jest dla niego miejsce w hoteliku. Mógłby tam dojechać razem z labradorką, która hotelik ma już opłacony. Ale ten mały psiak nie ma żadnych stałych deklaracji. Poza tym będą potrzebne pieniądze na jego leczenie. Koszt pobytu w hoteliku to 150zł/m-c plus karma. To naprawdę niewiele, a może mu to odmienić życie...

Proszę, nie skreślaj go, dlatego, że jest zwykłym kundelkiem. Jest naprawdę kochany i naprawdę warto mu pomóc.

Posted

[quote name='_Goldenek2']Oto mail jaki dostałam:

Cześć,
pod Kaliszem koczują trzy psy - labek, kaukaz i mały kundelek.

Dla każdego znalazła się pomoc, [B]miłośnicy ras się wykazali[/B], ale nikt nie interesuje się małym, zagubionym kundelkiem ze sznurem ciasno oplatającym jego szyję...

Jest dla niego miejsce w hoteliku. Mógłby tam dojechać razem z labradorką, która hotelik ma już opłacony. Ale ten mały psiak nie ma żadnych stałych deklaracji. Poza tym będą potrzebne pieniądze na jego leczenie. Koszt pobytu w hoteliku to 150zł/m-c plus karma. To naprawdę niewiele, a może mu to odmienić życie...

Proszę, nie skreślaj go, dlatego, że jest zwykłym kundelkiem. Jest naprawdę kochany i naprawdę warto mu pomóc.[/QUOTE]

a co się dzieje z kaukazem / bo wszyscy piszą o kundelku i labce ale o kaukazie nie było żadnego info od dłuższego czasu ... a ja czekam cały czas na informację ... :roll:

Posted

dzień dobry kochane psiaczki :0
jak dobrze, że już jesteście bezpieczne u yumanji

ciekawe, co wyjdzie z tym domkiem dla labki.

tylko żal teraz tego kaukaza... czekamy na wieści o nim.

Posted

Rozliczenie dot Dustego:
wscieklizna -30 zl
2 tabl Aniprazolu na dwukrotne odrobacz-10 zl
fiprex-13zl
hotel-150 zl
karma 15 kg Arion -90 zl,licze ,ze nie zje w ciagu m-a wiecej niz polowe,ale zobaczymy.

Posted

oj cos ten wet dużo bierze za wściekliznę.... Już mógłby darować bezdomniakom i nie brać tyle. U mnie na wsi bierze za to 15 zł. Ale co wet to inny cennik.

Pomiziaj psiaki. :)

Posted

[quote name='panbazyl']oj cos ten wet dużo bierze za wściekliznę.... Już mógłby darować bezdomniakom i nie brać tyle. U mnie na wsi bierze za to 15 zł. Ale co wet to inny cennik.

Pomiziaj psiaki. :)[/QUOTE]
Bierze 20 zl,ale poniewaz przyjezdza tylko do tych dwoch psow,bierze 20 zl za wizyte domowa,choc powinien 50 zl,bo dzieli na nas 30 km.