Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akrum napisał(a):
kurcze, Fundacja Medor mi nic nie odpisała na moją prośbę o pomoc dla tego kaukaza...
komu by go jeszcze podesłać? myślcie cioteczki, myślcie...

A oni sie jakos "specjalizuja "w kaukazach?

Posted

Zdjecia robila wczoraj Leyla i ona ma je zamiescic,ja ich jeszcze nie mam.Jesli chodzi o zachowanie...to jest posluszny,wrecz potulny pies,nadajacy sie od razu po sterylce do adopcji.
Nie moze pojsc do domu halasliwego,do kogos,kto musztruje psy,bo ona jest po jakis nieprzyjemnych przejsciach z pewnoscia.Boi sie podniesionego glosu,szczotki,smyczy,lopaty w moim reku...
przemyka wtedy z podkulonym ogonem,albo od razu przypada do ziemi...Jest posluszna,ladnie chodzi na smyczy.Zalatwia sie niestety w boksie i to po spacerze,wydaje mi sie ,ze jej brak jest jeszcze poczucia
bezpieczenstwa...dopiero dzis pierwszy raz biegala galopem z radoscia po podworku,ale i tak na kazdy halas uciekala z powrotem do boksu.Jamnis jest niewatpliwie jakims tam wsparciem psych dla niej,czesto
wlazi na jego legowisko i prawie siada na nim.Poznalam ja dzis z inna suczka,troche zjezona ale potem zaczely razem biegac.Do dzieci super.Sprawdzimy jeszcze koty,ale nie chcialam jej do tej pory ciagnac do siebie na sile,wszystk tu pachnie moimi sukami,zeby jej nie stresowac.Ja tzreba ewidentnie osmielic,pokazac,ze czlowiek moze byc dobry.

Posted

Wróciłam cioteczki. :loveu:

Dzięki za opiekę nad wątkiem. Ja wracam napompowana dobrą energią i zabieram się za promocję Dustiego.

Na początek ogarnęłam finanse:

Doszły wpłaty:
Paulinken - 60 zł
Kaas1 - 20 zł
czerda - 150 zł
_Goldenek 2 - 20 zł
beataczl - 5 zł
conceited - 50 zł
grzenka - 10 zł
ANNA B - 30 zł
MakS - 10 zł
AKRUM - 50zł

W sumie na konto Dastiego wpłynęło jak dotąd 405 zł
Yumanji otrzymała 203 zł na hotelik i weta.
27.08.10 Yumanji otrzymała 50 zł na karmę dla Dustiego.

Dasti na chwilę obecną dysponuje : 152 zł

Wpłaty stałe za sierpień:
Kaas1 - 20 zł
Goldenek2 - 10 zł
grzenka - 10 zł
MakS - 10 zł
Andzia_F - 30 zł

Wpłaty stałe za wrzesień:
Goldenek2 - 10 zł

Z bazarku cegiełkowego:
beataczl - 5 zł
paulinken - 10 zł

Dalej kontaktowałam się z Yumanji, mam dostać dziś zdjęcia i rozpoczynam kampanię ogłoszeniową.

Na sunię podobno są już jacyś chętni, ale sprawę ciągnie Amber, więc dokładnie nie wiem co i jak. Kurdupelek bardzo lubi dzieci, to ogromny plus, podobno ma też ładne zdjęcia z dziećmi, więc chłopak ma szansę. Zbliża się też koniec wakacji, może adopcje ruszą, więc jestem dobrej myśli.

Guest ambird
Posted

Bonsai napisał(a):

Na sunię podobno są już jacyś chętni, ale sprawę ciągnie Amber, więc dokładnie nie wiem co i jak.

Każdy chętny musi przejść wizytę przedadopcyjną :cool3:
jak będzie coś wiadomo, dam znać ;)

Posted

Rudy jest w schronisku. Mateusz pisał tu, że pies nie jest kastrowany, więc to już wiecie... Nie jest to Ruben z Ostrowa Wlkp... Niestety nie mamy co z nim zrobić, nie ma kasy na wzięcie go do hoteliku, z resztą mało który hotelik mógłby go wziąć (najbliższy z tego co się orientowałam jest dopiero na Śląsku). Szkoda go w schronisku, bo to fajny, zabawowy pies, a w schronisku najprawdopodobniej znajdzie dom, ale typu pilnowanie posesji czy tfu! tfu! łańcuch, a to nie domki dla niego, szkoda po prostu psa... Ale co zrobić, nic nie możemy zrobić...

Posted

Nie były. Nie ma mnie na miejscu teraz w Kaliszu. Jak mój TŻ wróci do W-wy (poniedziałek), to poproszę go o zrobienie ładnego plakatu i może moi znajomi zgodzą się porozwieszać trochę ogłoszeń.

Posted

Bonsai napisał(a):
Mam informację od Bonsai, że Kaukaz nie jest wykastrowany. Prosiła żeby przekazać tutaj.

Pozdrawiam wszystkich.
TŻ Bonsai

Ja zrozumiałam , że kaukaz nie jest wykastrowany ?

Posted

Bonsai napisał(a):
Rudy jest w schronisku. Mateusz pisał tu, że pies jest kastrowany, więc to już wiecie... Nie jest to Ruben z Ostrowa Wlkp... Niestety nie mamy co z nim zrobić, nie ma kasy na wzięcie go do hoteliku, z resztą mało który hotelik mógłby go wziąć (najbliższy z tego co się orientowałam jest dopiero na Śląsku). Szkoda go w schronisku, bo to fajny, zabawowy pies, a w schronisku najprawdopodobniej znajdzie dom, ale typu pilnowanie posesji czy tfu! tfu! łańcuch, a to nie domki dla niego, szkoda po prostu psa... Ale co zrobić, nic nie możemy zrobić...

To jest czy nie jest kastrowany ?
Czy ktoś pomoże w utrzymaniu psa w DT , a także w kosztach wet ?

Posted

Biedny Rudy, może uda sie jakoś wyciągnąć go ze nschronu?
Na maluszka wpłaciłam już pieniążki za wrzesień. A jak tam u niego? Co z jego szyją? z tego co pamiętam miał coś na szyi w siersci.

Posted

Ale gafa, nie jest kastrowany, ma jaja. Czyli to nie Ruben.

Nie mamy nic dla niego. Zero kasy, ani nawet DT który by go przyjął. Przerażają mnie koszta, jakie by za tym wszystkim szły i sama bym nie podołała. W tej chwili prowadzę finanse Dustiego i choć na razie wydaje się być bezpieczny finansowo, to i tak się stresuję, że w końcu ta sytuacja się zmieni, chociażby dlatego, że nie mamy stałych deklaracji. A mały potrzebuje na hotel jedynie 150 zł + 50 zł na karmę, czyli 200 zł m/c. A rudas potrzebowałby ok. 400 zł na m/c. Patrząc na wątki na dogo wątpię czy tyle uda nam się zebrać, by był bezpieczny przez dłuższy czas. Jedyne co moge i z resztą planuję zrobić w sprawie kaukaza, to gdy będę w Kaliszu (jeszcze we wrześniu) porobić mu fotki, ogłoszenia. Chyba, że macie jakieś inne pomysły?

Posted

Sznur został zdjęty Dustiemu jeszcze w schronisku w Kaliszu. Pozostał mu ślad, nie ma tam sierści, ale nie wygląda to najgorzej. Dostałam właśnie od Yumanji zdjęcia. Zaraz je wstawię.