danka4u1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Tak pięknie piszesz kaa o zabawach z Bimusiem, że aż czysta zazdrość mnie zżera...też chciałabym nauczyć go nowych rzeczy i pokazać, że świat może być radosny. Quote
kaa Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Danusia pociesz się tym , że to ja będę bardziej za nim tęsknić , choć wiem że u Ani będzie szczęśliwszy, będzie dużo więcej czasu z nią mógł spędzać i wogóle tak dla niego najlepiej , ale łezkę pewnie otrę jak się znam ;) Quote
RenW Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Faktycznie, bardzo przyjemnie się czyta doniesienia [B]kaa[/B].. Widać, że Biś jest bezkonfliktowym psem, zgodnym, ustępliwym..bardzo pojętnym. Ktoś wyrwał mu dzieciństwo czyniąc jego życie pasmem udręk, cierpieniem, zachwiana została jego wiara w człowieka..gdzieś tam tli się nadzieja i skrawek normalności się ostał.. Na pewno w normalnych warunkach Bim się jeszcze bardziej otworzy, będzie żyć pełnią życia i odkrywać jego uroki na nowo..już teraz daje tego namiastkę, co pozwala żywić nadzieję, że tak właśnie będzie. To dobry znak. :) Przełamie się, przekona się, że człowiek to nie tylko samo zło i podniesiona ręka.. Quote
kaa Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Dokładnie tak , ale w schronisku jeszcze sporo takich ,,moich,, psów zostaje którymi się trzeba zaopiekować . I to tak ciągle jeden bidak wyjedzie , przyjdzie inny który też potrzebuje choć odrobiny serca , leczenia , nauki i tak naprawde nie ma końca ta ,,rzeka psów ,, zastanawiam się czy w tym naszym kraju kiedyś to się zmieni :-( Sterylizuje się kastruje a efektów nie widać . :shake: Czasem można za to zaobserwować że trafiają psy inteligentniejsze , od swoich właścicieli. Quote
danka4u1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='kaa']Czasem można za to zaobserwować że trafiają [U]psy inteligentniejsze , od swoich właścicieli.[/QUOTE][/U] Nie obrażając nikogo...ja to zjawisko zauważyłam również:diabloti: i to nie czasem, a dość często..:diabloti: Quote
RenW Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Masz rację, to 'morze psów' i permanentna ich udręka.. to błędne koło, zmierzłe życie, które zatacza swe kręgi.. powraca..Czy to kiedyś się zmieni..? Nie sądzę.. U nas ciągle leczy się skutek, gdy przyczyna nietknięta.. chyba jeszcze sporo wody upłynie, nim zbliżymy się do normalności.. teraz to wszystko zaledwie w zalążku jest..nie wiem czy to jest pokrzepiające..:roll: trzeba stworzyć podwalinę dla przyszłych pokoleń, bo w nich jeszcze nadzieja.. Quote
RenW Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='danka4u1'][/U] Nie obrażając nikogo...ja to zjawisko zauważyłam również:diabloti: i to nie czasem, a dość często..:diabloti:[/QUOTE] Podpisuję się, mam takie same przemyślenia..:diabloti: Quote
obraczus87 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 jestem w końcu. Bimusiu bardzo się ciesze,ze juz niedlugo jedziesz po lepsze życie. Kolejny psiak, który dostanie swoja szansę. Jutro wpłace swoją deklarację. Quote
danka4u1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Nocy marku dogo, cioteczko RenW, czyżbyś dziś też zamierzała pełnić wartę u Bimusia " na wylocie" ? Chyba pożegnam się dziś wcześniej z Bimem i wszystkimi buszującymi po rozległym Dogo, bo prawdopodobnie wczoraj zaaplikowałaś mi jakiś narkotyczno- hipnotyczny środrk- wirtualnie zresztą- i zasypiam nad klawiaturą. Jeszcze sprawdzę, czy wszystkie moje pieski już śpią i dobranoc. Quote
AlfaLS Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Już śpią - Ty też możesz odpoczywać :sleep2: Bim już niedługo........... Quote
danka4u1 Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Uzależnienie nie boli :evil_lol: ale spać nie mogę iść jeszcze. Wprawdzie Bim bezpieczny, ale inne biedaki spędzają mi sen z oczu....:shake: chociaż zobaczę, jak wygląda sprawa u niektórych. A teraz mizianko dla Bima[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_2_26.gif[/IMG]; innym pieskom też coś zaniosę- choćby dobre słowo- to tak mało :shake: Quote
gonia66 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 No to teraz cudowni opiekunowie wirtualni i realni Bimusia- błagam- wejdźcie na watek Pelasi...wejdźcie, pomóżcie w jakikowliek sposob- dziewczynka nie ma za wiele czasu- musi znaleźc domek...Ukryty Smok,ktory(a)- pomaga naszym psiakom od lat- zawsze po cichu...teraz sama znalazła się w potrzebie...Nie zostawi suni- ale my nie mozemy zostawić jej...ja wiem, ze to mozliwe..ale musi byc nas dużo na watku....czym więcej głow, tym więcej pomysłow... Link w moim podpisie....zajrzyjcie..pomożcie...proszę... Quote
Livka Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Cześć Bimuś:) Pobaw się dziś z ciocią Kaa za wszystkie czasy bo jutro już będziesz się bawił z ciocią Anią ;) - ostatni dzień w schronisku ... bądź grzeczny :) Quote
Wadercia Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Drogie cioteczki mam nadzieje ze sie nie obrazicie, ciesze sie ze tak sprawnie poszlo wam z deklaracjami dla Bima, moze pomozecie uzbierac teraz deklaracje na Prado ? [url]http://www.dogomania.pl/threads/188243-PRADO-brakuje-deklaracji.-Mamy-tylko-65-z%C5%82!-POM%C3%93%C5%BBCIE[/url]! dodaje watek. Zapraszam! Quote
monika083 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Bimus, jutro zaczne sie dla Ciebie nowe zycie !! Quote
malibo57 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Dziś w połowie dnia jestem umówiona z 1gaz na odbiór transportera dla Bima. Rozumiem, że chłopak jutro rusza? Quote
Nikus Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 oczywiście- 8.00 ze schroniska go odbieramy z Livką:) Quote
malibo57 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 To znaczy, że Wy go wieziecie? Transporter jakoś do Was dotrze? Czy ja coś pomyliłam? Quote
Nikus Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 [quote name='malibo57']To znaczy, że Wy go wieziecie? Transporter jakoś do Was dotrze? Czy ja coś pomyliłam?[/QUOTE] Ja mam swój "transporterek" i wiozę Bima z Rudy Śląskiej do Wawy- dalej do Brodnicy jedzie z nim właśnie 1qaz:) wszystko gra:) Quote
malibo57 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 A, to dzięki za rozjaśnienie w głowie, bo już spanikowałam, że coś pokręciłam:) Quote
Nikus Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 Nie ma sprawy:) działasz na tylu wątkach,że nie dziwię się,że troszkę się zakręciłaś;) Zajrzyj do Rusałki- tam niespodzianka:) Quote
malibo57 Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 O, to żadna niespodzianka! Wszystko wiem i bardzo się cieszę, choć brak czasu na wyrażenie tej radości na piśmie:) Quote
Recommended Posts