Jump to content
Dogomania

Bim- bity przez ludzi, gryziony przez psy, nareszcie w domu :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='tayga']Nikus... pamiętasz Skrzata? On pojechał do hoteliku prawie bez deklaracji stałych. Było jednorazowych na 2 miesiące utrzymania.
Pojawiły się później stałe, jednorazowe, bazarki... Podałam swój nr konta na wątku wtedy i wpływała kasa nie wiadomo skąd, nawet od osób niezarejestrowanych na dogo, tylko podczytujących. Jakoś daliśmy radę, więc z Bimem też się uda![/QUOTE]

Witaj Tajgo , wiesz tak liczyć że pies pojedzie i jakoś będzie to nie bardzo, już mam parkę psów którym się deklaracje wykruszyły po czasie i brakuje. To też trzeba brać pod uwagę , różnie się życie plecie ludziom , i deklaracji z czasem ubywa , zdecydowanie częściej niż przybywa. :roll: . Później problem ma ten kto psa wziął na siebie, osoba w hotelu . A jak już się zdarzy psu zachorować to już wogóle jest problem.
Nie wyślę go , jak będzie mieć mniej niż 350 zł , tyle musi mu się udać uzbierać , albo Bim nie pojedzie ,:shake: niezabezpieczony. :-( A to piędziesiąt też trzeba potem dozbierać , tak czy siak .

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja wiem że to tak może bezdusznie brzmi, ale ja nie wyobrażam sobie sytuacji takiej że brakuje pieniędzy , a Bim musi wracać do schroniska, :-( to by chyba tego biedaka złamało całkowicie . Jego nie może już nic złego spotkać . :placz:

Miałam coś wiecej o nim napisać . Trzy dni temu miał ściągane szewki po kastracji, niestety ale tak panikował że musiał dostać głupiego jasia. :roll: . W tej chwili przebywa na mniejszym wybiegu, a co za tym idzie z mniejszą ilością psów , ( ze średniakami) . Nie jest najgorzej , nie chowa się , nie ucieka specjalnie od nich , podchodzi do bramki. Jak do niego poszłam , nie mógł się nacieszyć , on nie skacze na ludzi . Przytulał się za to jak tylko mógł , i już wiem co mi się w nim wydało znajomego , on się płaszczy przy ziemi i przybiera śmieszne pozy jak żaba . Po prostu przypomina w tym Kumpla . ;)
Nawet się dziś rozłożył mi przy nogach , do góry łapkami, ale bał się głaskania po brzuchu, zapał mnie tak bardzo delikatnie zębami ( ale naprawde bardzo bardzo subtelnie) nie sprawiając najmniejszego bólu i merdając jednocześnie, żeby pokazać że na takie pieszczoty to jeszcze trochę za wcześnie . Zawsze jak jestem blisko niego staram się go dotykać wszędzie gdzie się da , drapiąc przy okazji . Bimek już wię że to fajnie ,jak ktoś głaska i drapie. I oby mu już tego nigdy nie zabrakło.

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Jednorazowo prześlę grosik dla Bima.

Poproszę konto do wpłat na pw.[/QUOTE]

Moniczko, to samo co na Kumpelka było.

Posted

[quote name='kaa']Ja wiem że to tak może bezdusznie brzmi, ale ja nie wyobrażam sobie sytuacji takiej że brakuje pieniędzy , a Bim musi wracać do schroniska, :-( to by chyba tego biedaka złamało całkowicie . Jego nie może już nic złego spotkać . :placz:

Miałam coś wiecej o nim napisać . Trzy dni temu miał ściągane szewki po kastracji, niestety ale tak panikował że musiał dostać głupiego jasia. :roll: . W tej chwili przebywa na mniejszym wybiegu, a co za tym idzie z mniejszą ilością psów , ( ze średniakami) . Nie jest najgorzej , nie chowa się , nie ucieka specjalnie od nich , podchodzi do bramki. Jak do niego poszłam , nie mógł się nacieszyć , on nie skacze na ludzi . Przytulał się za to jak tylko mógł , i już wiem co mi się w nim wydało znajomego , on się płaszczy przy ziemi i przybiera śmieszne pozy jak żaba . Po prostu przypomina w tym Kumpla . ;)
Nawet się dziś rozłożył mi przy nogach , do góry łapkami, ale bał się głaskania po brzuchu, zapał mnie tak bardzo delikatnie zębami ( ale naprawde bardzo bardzo subtelnie) nie sprawiając najmniejszego bólu i merdając jednocześnie, żeby pokazać że na takie pieszczoty to jeszcze trochę za wcześnie . Zawsze jak jestem blisko niego staram się go dotykać wszędzie gdzie się da , drapiąc przy okazji . Bimek już wię że to fajnie ,jak ktoś głaska i drapie. I oby mu już tego nigdy nie zabrakło.[/QUOTE]
Wspaniale!!! To bardzo dobra wiadomość :) Bimek powolutku otwiera się na człowieka :)
[SIZE=1]Tak bym chciała żeby Kąsek też się tak pięknie przełamał... :([/SIZE]

Posted

[quote name='Izabela124.']Poszło ode mnie 20zł[/QUOTE]
Bimuś baaaaaaaardzo dziękuje:)

coś jeszzcze!!!!!!!
ciocia Anetek100:Rose: zrobiła bardzo ładny dyplom dla każdego kto pomaga Bimowi...jest zrobiony w wordzie..może mogłbym to komuś wysłać na maila żeby wstawić to na wątek bo ja jakoś nie umiem:oops:

Posted

[quote name='Nikus']Bimuś baaaaaaaardzo dziękuje:)
coś jeszzcze!!!!!!!
ciocia Anetek100:Rose: zrobiła bardzo ładny dyplom dla każdego kto pomaga Bimowi...jest zrobiony w wordzie..może mogłbym to komuś wysłać na maila żeby wstawić to na wątek bo ja jakoś nie umiem:oops:[/QUOTE]
nie ma za co dziękować zawsze do usług:)ja mogę wstawić miniaturke po prostu tego może mi się uda:)

udało sie troche widać...dyplom jest bardziej dokładny niż to:0
[IMG]http://i37.tinypic.com/j7gcnt.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='ogonek2']proszę o konto deklaruję 10 zł co miesiąc[/QUOTE]

Witamy i pięknie dziękujemy:) Kaa poda konto jak będziemy już blisko pełnej potrzebnej kwoty:)

Posted

Dziewczyny i chłopaki - w imieniu Sonki jeszcze raz zapraszam na bazarek - fantów przybyło, warto zajrzeć . Zapraszam :)
[url]http://www.dogomania.pl/threads/190756-Dwie-strony-fantów.-Totalny-misz-masz-na-trzy-kundelki-do-22-sierpnia-22.00?p=15181336#post15181336[/url]
1/3 dochodu przeznaczona dla Bima - na tą chwilę jest juz dla niego około 35zł.

Posted

Ogonek ogromnie dziękuję :) , brakuje nam 110 zł . Anetek z tymi dyplomikami to świetny pomysł i są prześlicznę , serdeczne dzięki. :)

Co do konta , to jak będziemy bliżej pełnej kwoty, będzie w pierwszym poście . I czy to jednorazowe które jeszcze ktoś nie wpłacił czy stałe będzie można za sierpień wysyłać , koniecznie z dopiskiem DLA BIMA . Jutro być może , uda się Bimkowi zrobić jakieś fotki jak będzie pogoda . Zapowiada się że będę cały dzień w schronisku .

Posted

[quote name='lilk_a']już dogadałam szczegóły bazarku , będzie za dwa trzy dni :)[/QUOTE]
Dobry wieczór Bimusiu i cioteczko- nocną porą. Zaczynamy pełnić nocną straż?
Ja udaję się na żebry [IMG]http://www.clipartonline.pl/baza/kolor/o014/gif_m/o014_125.gif[/IMG]

Posted

[quote name='Mysza2']To będą 2 bazarki dla BIMA. Ja dostałam już maila z fantami od Zuza 35. Czekam jeszcze na foty od Paulinen, i paczki od Lika1777 i Renatalan:)[/QUOTE]
Myszko, to podrzuć potem link ;).

Posted

Idusiek,Dzięki za przybycie do Bima :lol:. Piesek zaczyna pozbywać się lęku i przekona się powoli, że człowiek może być przyjacielem.
Bądź z nami na wątku i podrzucaj pieska :multi: :multi: