Jump to content
Dogomania

UWAGA !! Hycel w skórze obrońcy zwierząt ?????????????!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Prawa jest taka, że ktoś, w świetle prawa, umożliwił mu działania "na rzecz zwierząt". Może jestem pesymistka, ale to jak walka z wiatrakami; tym bardziej, że prawa zwierząt w Polsce większość ma w głębokim poważaniu.

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak , nie da się ukryć .. jest to walka z wiatrakami ... ale może chociaż ta część 1% która spływa to tego .... spłynie kiedyś do fundacji które na prawdę pomagają ....

Posted

waśnie się zastanawiam , czy nie można by porozsyłać do " szacownych instytucji " , które współpracują ze SDZ maili z linkiem do strony , niech poczytają

Posted

figa33 napisał(a):
waśnie się zastanawiam , czy nie można by porozsyłać do " szacownych instytucji " , które współpracują ze SDZ maili z linkiem do strony , niech poczytają

I do telewizji gdzie go tak chętnie pokazują.

Posted

Wysłałam właśnie linka do wątku znajomej z Faktu (w ramach nagłaśniania sprawy).

figa33 - czy Ty w razie czego (czyli zainteresowania gazety) mogłabyś podać namiar na tę osobę spoza dogo, o której wspominasz w pierwszym poście? Jeśli będzie potrzebny, to może Cię o niego poproszę.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Masa ludzi go na tym blogu broni. Kurde, to jakaś paranoja jest. Albo ja się starzeję i pewne rzeczy już do mnie nie docierają, albo niektórym się na dekiel rzuciło.

moim zdaniem jesli onw trakcie swojej dzialalnosci pomogl jakims zwierzetom to chwala mu za to, jesli jakims zaszkodzil, to nalezy ten fakt naglosnic i go napietnowac, a jesli jest oszustem to powinien odpowiadac przed sadem; dlatego wszyscy moga miec po trochu racji i stad ta walka; a dla mnie to sa 3 rozne sprawy przynajmniej na etapie "spolecznej" dyskusji

Posted

leonarda napisał(a):
Wysłałam właśnie linka do wątku znajomej z Faktu (w ramach nagłaśniania sprawy).

Szkoda tylko, że piszecie o tym publicznie na forum. On czyta Dogomanię. I jest tu kilka osób, które w sygnaturce maja logo Straży dla Zwierząt.

Posted

A niech sobie czytają, przecież to nie walka w konspiracji. Jeśli robią takie rzeczy, o jakich tu mowa, to wszyscy powinni o tym mówić wszędzie. I nie wszystko da się zatuszować, nawet jeśli jest się przygotowanym na dociekanie spraw. Zresztą - na pewno i tak są na to świetnie przygotowani (myślę o szefostwie Straży).
Jeśli ten pan czyta dogo, to i dobrze. Może by tak skomentował np. akcję z kotami? Prawda li to czy nie, proszę pana?

Poza tym nie wiem, czy w ogóle temat zostanie wzięty pod uwagę.

Posted

Ja nie mam złudzeń co do udziału mediów w pokazywaniu jak bezsensowne są niektóre działania Mateusza Jandy.
W tamtym roku podczas prób wstrzymania niehumanitarnego wyłapywania kotów i przenoszenia ich do pseudo azylu próbowaliśmy pokazać mediom, jak kompletnie bez sensu jest to działanie. Przetrzymywanie kotów po 2 dni w zamkniętej klatce łapce bez wody i jedzenia, bo SdZ nie chciało się częściej przyjeżdżać było męczeniem zwierząt.
Niestety prasa i telewizja uznały nas za paniusie, które mają nierówno pod sufitem. Ani słowem nie wspomniano o tym, że koty zaraz po przeniesieniu do kojca uciekały i tygodniami koczowały na trawie przed zamkniętymi okienkami piwnic, gdzie się wychowały.

Posted

esperanza napisał(a):
Ja nie mam złudzeń co do udziału mediów w pokazywaniu jak bezsensowne są niektóre działania Mateusza Jandy.
W tamtym roku podczas prób wstrzymania niehumanitarnego wyłapywania kotów i przenoszenia ich do pseudo azylu próbowaliśmy pokazać mediom, jak kompletnie bez sensu jest to działanie. Przetrzymywanie kotów po 2 dni w zamkniętej klatce łapce bez wody i jedzenia, bo SdZ nie chciało się częściej przyjeżdżać było męczeniem zwierząt.
Niestety prasa i telewizja uznały nas za paniusie, które mają nierówno pod sufitem. Ani słowem nie wspomniano o tym, że koty zaraz po przeniesieniu do kojca uciekały i tygodniami koczowały na trawie przed zamkniętymi okienkami piwnic, gdzie się wychowały.

bo u nas ciagle brakuje dziennikarstwa z prawdziwego zdarzenia; lapia sie tylko powierzchownie jakiegos tematu i nie ma tendencji do jego zglebiania; to widac na kazdym kroku; tandeta i tyle;

Posted

ALMA2 napisał(a):
przeczytałam.
Co pisałyście o zareiestrowaniu się, żeby ten artykuł przeczytało więcej ludzi. Nie bardzo wiem jak to zrobić?

szczerze mowiac, moze ja jestem beztalencie sieciowe, ale nawet jak sie zarejestrowalam na tej stronie to i tak nie wiedzialam jak to porzucic na gore...