mala_czarna Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Prawa jest taka, że ktoś, w świetle prawa, umożliwił mu działania "na rzecz zwierząt". Może jestem pesymistka, ale to jak walka z wiatrakami; tym bardziej, że prawa zwierząt w Polsce większość ma w głębokim poważaniu. Quote
Malwi Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 tak , nie da się ukryć .. jest to walka z wiatrakami ... ale może chociaż ta część 1% która spływa to tego .... spłynie kiedyś do fundacji które na prawdę pomagają .... Quote
agnieszkal2 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 czy nie mozna linka do tego artykulu o nim umiescic w komentarzu na tym wortalu ,gdzie jest jego zdjecie??? Quote
figa33 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 waśnie się zastanawiam , czy nie można by porozsyłać do " szacownych instytucji " , które współpracują ze SDZ maili z linkiem do strony , niech poczytają Quote
qeram Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 figa33 napisał(a):waśnie się zastanawiam , czy nie można by porozsyłać do " szacownych instytucji " , które współpracują ze SDZ maili z linkiem do strony , niech poczytają I do telewizji gdzie go tak chętnie pokazują. Quote
mala_czarna Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Masa ludzi go na tym blogu broni. Kurde, to jakaś paranoja jest. Albo ja się starzeję i pewne rzeczy już do mnie nie docierają, albo niektórym się na dekiel rzuciło. Quote
Betbet Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 brak słów... facet jest niepoczytalny, słyszałam o nim już baaardzo dawno temu... Quote
kakadu Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 skoro media go wypromowaly to moze media go pograza? moze do jakiejs uwagi dac znac? Quote
leonarda Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 Wysłałam właśnie linka do wątku znajomej z Faktu (w ramach nagłaśniania sprawy). figa33 - czy Ty w razie czego (czyli zainteresowania gazety) mogłabyś podać namiar na tę osobę spoza dogo, o której wspominasz w pierwszym poście? Jeśli będzie potrzebny, to może Cię o niego poproszę. Quote
kakadu Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 mala_czarna napisał(a):Masa ludzi go na tym blogu broni. Kurde, to jakaś paranoja jest. Albo ja się starzeję i pewne rzeczy już do mnie nie docierają, albo niektórym się na dekiel rzuciło. moim zdaniem jesli onw trakcie swojej dzialalnosci pomogl jakims zwierzetom to chwala mu za to, jesli jakims zaszkodzil, to nalezy ten fakt naglosnic i go napietnowac, a jesli jest oszustem to powinien odpowiadac przed sadem; dlatego wszyscy moga miec po trochu racji i stad ta walka; a dla mnie to sa 3 rozne sprawy przynajmniej na etapie "spolecznej" dyskusji Quote
mala_czarna Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 leonarda napisał(a):Wysłałam właśnie linka do wątku znajomej z Faktu (w ramach nagłaśniania sprawy). Szkoda tylko, że piszecie o tym publicznie na forum. On czyta Dogomanię. I jest tu kilka osób, które w sygnaturce maja logo Straży dla Zwierząt. Quote
leonarda Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 A niech sobie czytają, przecież to nie walka w konspiracji. Jeśli robią takie rzeczy, o jakich tu mowa, to wszyscy powinni o tym mówić wszędzie. I nie wszystko da się zatuszować, nawet jeśli jest się przygotowanym na dociekanie spraw. Zresztą - na pewno i tak są na to świetnie przygotowani (myślę o szefostwie Straży). Jeśli ten pan czyta dogo, to i dobrze. Może by tak skomentował np. akcję z kotami? Prawda li to czy nie, proszę pana? Poza tym nie wiem, czy w ogóle temat zostanie wzięty pod uwagę. Quote
esperanza Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Ja nie mam złudzeń co do udziału mediów w pokazywaniu jak bezsensowne są niektóre działania Mateusza Jandy. W tamtym roku podczas prób wstrzymania niehumanitarnego wyłapywania kotów i przenoszenia ich do pseudo azylu próbowaliśmy pokazać mediom, jak kompletnie bez sensu jest to działanie. Przetrzymywanie kotów po 2 dni w zamkniętej klatce łapce bez wody i jedzenia, bo SdZ nie chciało się częściej przyjeżdżać było męczeniem zwierząt. Niestety prasa i telewizja uznały nas za paniusie, które mają nierówno pod sufitem. Ani słowem nie wspomniano o tym, że koty zaraz po przeniesieniu do kojca uciekały i tygodniami koczowały na trawie przed zamkniętymi okienkami piwnic, gdzie się wychowały. Quote
kakadu Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 esperanza napisał(a):Ja nie mam złudzeń co do udziału mediów w pokazywaniu jak bezsensowne są niektóre działania Mateusza Jandy. W tamtym roku podczas prób wstrzymania niehumanitarnego wyłapywania kotów i przenoszenia ich do pseudo azylu próbowaliśmy pokazać mediom, jak kompletnie bez sensu jest to działanie. Przetrzymywanie kotów po 2 dni w zamkniętej klatce łapce bez wody i jedzenia, bo SdZ nie chciało się częściej przyjeżdżać było męczeniem zwierząt. Niestety prasa i telewizja uznały nas za paniusie, które mają nierówno pod sufitem. Ani słowem nie wspomniano o tym, że koty zaraz po przeniesieniu do kojca uciekały i tygodniami koczowały na trawie przed zamkniętymi okienkami piwnic, gdzie się wychowały. bo u nas ciagle brakuje dziennikarstwa z prawdziwego zdarzenia; lapia sie tylko powierzchownie jakiegos tematu i nie ma tendencji do jego zglebiania; to widac na kazdym kroku; tandeta i tyle; Quote
Betbet Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 pomimo tego, że sama pracuję w mediach...niestety muszę się zgodzić z kakadu:( Quote
ALMA2 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 przeczytałam. Co pisałyście o zareiestrowaniu się, żeby ten artykuł przeczytało więcej ludzi. Nie bardzo wiem jak to zrobić? Quote
Rafka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 to nie jest pierwsza jego akacja - zobaczcie na te zdjęcia http://zlotekupy.blogspot.com/2010/06/nominacja-pierwsza-komendant-gowny.html Quote
Rafka Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 A może warto to zamieścić też tutaj http://kontakt24.tvn.pl/ Quote
kakadu Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 ALMA2 napisał(a):przeczytałam. Co pisałyście o zareiestrowaniu się, żeby ten artykuł przeczytało więcej ludzi. Nie bardzo wiem jak to zrobić? szczerze mowiac, moze ja jestem beztalencie sieciowe, ale nawet jak sie zarejestrowalam na tej stronie to i tak nie wiedzialam jak to porzucic na gore... Quote
Malwi Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 żeby "wykopać" po prostu klikacie na symbol/logo wykopu w górnym lewym rogu ... Quote
Recommended Posts