divia_gg Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Istnieje podzial, niemniej jednak jakby ktos chcial dorzucic i do budy i na Oskarka ja przekaze wszystko erce. I wlasnie chcialm napisac ze od Kory wplynelo 50 zł na jegomoscia za co pieknie dziekujemy. A swoja droga wlansie chyba Ci wyslalam nr konta swoj. Mozesz jednak byc spokojna - dotra do erki:) Quote
Jaaga Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 U nas dziś kilka godzin nie padało, a teraz jest paskudnie. Wszystko w błocie i mgle. Oskar jest bardzo nieszcześliwy z ta łapą. Nie wiem, co wybierać szybszą operację czy czekanie z powodu wątroby? przydałby mu sie chyba już antybiotyk, zanim znowu wszystkie pazury podejdą mu ropą. Quote
emilia2280 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Nie, z tá karmá oszalejé. Oto tresc maila, którego dostalam dzis po zamówieniu: "Witam z przykrością informujemy, że termin realizacji Państwa zamówienia może ulec przedłużeniu o ok 5-7 dni ze względu na rygorystyczne ustalenia producenta karm dietetycznych, który z dnia na dzień zamknął magazyny dla sklepów internetowych bez możliwości zabezpieczenia Państwa podopiecznych w karmę poprawiającą standard życia i zdrowia. Działanie to ma na celu opanowanie rynku karm dietetycznych, a tym samym zmuszenie Państwa do zakupów wyłącznie w lecznicach weterynaryjnych, w cenach dużo wyższych niż było to możliwe dotychczas, sugerowanych przez firmę Royal. Mimo tych utrudnień wszystkim Państwu, którzy dokonali zakupu karmy postaramy się ją dostarczyć, niestety termin realizacji może się wydłużyć. Jako alternatywę w sytuacji, w której Państwa pupil nie mógłby czekać na pokarm tak długo proponujemy odpowiednik stosowanej dotychczas karmy: PURINA VETERINARY DIETS EN 14 KG+ kurier gratis w cenie 239 zł lub zwrot wpłaconych pieniędzy. Czekam na odpowiedź co do decyzji. Pozdrawiam -- [URL="http://www.netkarma.pl/"]www.netkarma.pl[/URL] " Tyle na temat diety Oskara... Co mam robic Jaaga? Zamienic czy czekac?[URL="http://www.youtube.com/watch?v=S6yuR8efotI"][/URL] Quote
erka Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 O, kurczę. Dzisiaj ju z pewnie Jaaga tu nie zajrzy, zapytam jej jutro, bo nie mam pojęcia, co teraz robić. Że to akurat musiało sie zdarzyc, keidy Oskarek tak potrzebuje tej karmy:(. Quote
erka Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Wpłynęło 20 zł dla Oskarka od Liliany H., bardzo dziękujemy!:):) Aktualne rozliczenie w drugim poście. Tam na razie tylko wpłaty, które wpłyneły do mnie. Budę będziemy rozliczać osobno:). Quote
Jaaga Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Emilio, bałabym się zamieniac na Purinę, bo jakoś nie mam zaufania do podobnie wysokiej jakości. Może zrobimy tak, jak ostatnio i zamówię u mojego lekarza? O ile pamiętam, własnie w czwartek lub piatek własnie przywożą. Oskar się chyba uzaleznił od tej karmy. Eukanuby na stawy nie chce jeść, tylko juz przy furtce wyczekuje michy z Hepatikiem. Może odczuwa jakoś, ze mu to służy? Quote
memory Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 A może odpowiednik Hills ? [B]Hill's Canine L/d (liver diet) [/B] [url]http://www.kuchniapupila.pl/diety_weterynaryjne?PHPSESSID=prod&more=1104777659[/url] [url]http://allegro.pl/hills-prescription-diet-canine-l-d-14kg-i1229598209.html[/url] Quote
divia_gg Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Przekazalam erce 50 zł dla odkarka od [B]Kory[/B]. Bedzie jeszcze 20 zł od Enigma79 (plus 10 zł na bude od Enigmy). Bardzo dziekujemy. Quote
Jaaga Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 [quote name='memory']A może odpowiednik Hills ? [B]Hill's Canine L/d (liver diet) [/B] [url]http://www.kuchniapupila.pl/diety_weterynaryjne?PHPSESSID=prod&more=1104777659[/url] [url]http://allegro.pl/hills-prescription-diet-canine-l-d-14kg-i1229598209.html[/url][/QUOTE] Ta karma jest drozsza niż Hepatic, wiec nie warto zmieniać. Quote
memory Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Miałam na myśli raczej fakt, że w przeciwieństwie do weterynaryjnych diet Royala jest w każdej chwili dostępna w necie :) Quote
emilia2280 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Oki, to zróbmy tak- te 12kg im nie odpuszczé i napisalam ze poczekam a oni niech je zdobédá. W miédzyczasie kup Jaaga tyle samo u veta, prédzej czy pózniej i tak to zje (Oskar, nie vet ;pp), z tym ze czekam na zwrot pieniédzy za té karmé z krakvetu, bo pobrali mi z karty i teraz muszá oddac. Nie wiem ile to im zejdzie, moze tylko dzien lub dwa, mam nadziejé ze nie miesiác. W kazdym razie jesli moglabys za mnie zalozyc, bédé wdziéczna bo mam puste polskie konto na dzis. Quote
Jaaga Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Emilio, dzis wziełam "na krechę" w przychodni w Mikołowie worek amerykańskiego Trovetu Hepatic. Kupowałam to Sarze, podobno jest lepszy.Worek 12,5 kg kosztuje 230 zł. Jutro przesle Erce rachunek, żeby wstawiła. Quote
ewelinka_m Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Oskarku przepraszam ostatnio z braku czasu nie zaglądałam..ale już się poprawiam :oops: cieszę się, że wreszcie ta łapka została prawidłowo zdiagnozowana, a widok szalejącego Oskara po ogrodzie musi być fenomenalny!! :lol: Quote
erka Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Podnosimy Oskarka na dobranoc, nadal potrzebuje pomocy:). Quote
Radek Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Niezła cena tej karmy :shake: Żeby tylko pomogła Oskarowi. Quote
Jaaga Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Bywaja droższe. RC u weta kosztuje kilkadziesiąt zł drożej. Karma pomaga, już jest różnica. Podobno w przypadku chorej watroby to własnie dieta ma najwieksze znaczenie. Co prawda Trovet wygląda lepiej, niż RC, ale jakos mniej Oskarowi podchodzi. Quote
emilia2280 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 [quote name='Jaaga']Emilio, dzis wziełam "na krechę" w przychodni w Mikołowie worek amerykańskiego Trovetu Hepatic. Kupowałam to Sarze, podobno jest lepszy.Worek 12,5 kg kosztuje 230 zł. Jutro przesle Erce rachunek, żeby wstawiła.[/QUOTE] Oki. Jak tylko krakvet mi odda to przeslé Tobie. A jak bédá sié grzebac to za 2 tygodnie bédé miala wyplaté, wiéc najdalej wtedy przeslé kasé. A jak lapa dzis? Pogarsza sié czy stoi w miejscu? Quote
Jaaga Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Dziś jeszcze mu nie zaglądałam. Wczoraj była jak zwykle ślimacząca się. On już ucieka, jak tylko widzi, że mu chcę tam zagladac. Podobno ma śrut w takim miejscu, że go to bardzo boli, wiec nie chcę mu za czesto grzebać. Quote
auraa Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Podnoszę Oskarka, tylko to mogę............. Quote
Izabela124. Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 Życzę dużo zdrówka Oskarkowi :) Quote
Jaaga Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Takie życzenia bardzo mu się przydają. Quote
alice midnight Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 pokazujemy się Oskarku :) oprócz zdrowia zyczymy Ci duuużo miłosci Quote
Radek Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 [quote name='Jaaga']On już ucieka, jak tylko widzi, że mu chcę tam zagladac. [/QUOTE] W sumie trudno mu się dziwić. Nasze suczydło, jak było pogryzione i trzeba było robić różne rzeczy z ranami, to też jak nadchodziła pora, na wszelki wypadek próbowała się gdzieś schować;) Quote
erka Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 [quote name='emilia2280']dobrej nocy kochany dziadu[/QUOTE] Emilia, mam nadzieję, że Oskarek, który przeżywa u Jaagi drugą młodość , za tego dziada się nie obrazi :evil_lol:. Quote
Recommended Posts