Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no no no , mam rywalkę! naprawdę Dolar jest przeuroczy, siła drzemie w nim wielka ale serducho nastawione na człowieka. Ostatnio nie mogłam wyjsć z boksu, tak fajnie było popatrzeć jak Dolar sie cieszy z mojej obecności.

• 4 weeks later...
Posted

Dolar ma sie dobrze, wczoraj wydał z siebie pierwsze odgłosy :) śmiechu było wiele. Martwi mi tylko jego specyficzny zapach i lepka matowa siersc. jutro obejrzy dolara pani weterynarz.

• 2 weeks later...
Posted

Dolcio nie wygląda najlepiej, niestety. Pomimo tego że dostaje duże porcje jedzenia, nie tyje. Skóra cały czas ma specyficzny zapach. Dolar trze się bezustannie o sciany boksu a oczy nadal ropiejące chociaz codziennie ma wpuszczane krople. pani weterynarz powiedziala że trzeba bedzie zrobić mu specjalistyczne badania skóry (może znacie jakąś dobrą klinike w pobliżu Skierniewic?), najgorsze jest to że dolar to niemłody psiak i nie wiadomo jak potocza sie jego losy.

Może znacie kogoś sprawdzonego i zaufanego kto wziąłby Dolara na tymczas? Boje sie o niego, bo jesli przyjadą mrożne dni to nie wiem jak wytrzyma ten czas :(

• 2 weeks later...
Posted

Dolar dostaje ode mnie zawsze porcje jedzenia extra. albo podaje mu karme mięsna GRAN CARNO, albo makaron z mięsem i nic... jak był chudy tak jest do tej pory ;( dobrze że chociaz nie jest apatyczny. Dolar na spacerach idzie zawsze przy nodze. po prostu ideał :)

• 2 weeks later...
Posted

ja oczywiście wesprę DOLARA zawsze i wszędzie!!!! :) Kupiłam dla Dolcia szelki i smycz. Pani weterynarz zaszczepiła Dolcia i wypisała książeczkę zdrowia. W niedziele ruszamy do Poznania do Ani.

Posted

margol, wielkie dzieki za podwiezienie dolca do poznania:loveu:
jutro z poznania wyruszy z anią do szczecinka, gdzie zrobione bedzie miał wszystkie badania. mam nadzieję, że ta jego przeraźliwa chudość to "tylko" robale a nie coś gorszego.
ania mówi, że dolar wygląda tragicznie, wielka głowa a reszta to same kości:-(

Posted

to prawda, ania stwierdziła że Dolar wygląda jak Lizak: głowa i patyk. Apetyt ma ogromny, cały czas mógłby jesc ale jak dla mnie to on nie przytył ani grama odkąd trafił do naszego schroniska, a przeciez dostawal u nas dodatkowe porcje jedzenia i karme Gran Carno i gotowany makaron z mięsem i ryż z miesem i cały czas suchy jak patyk.

Podróż bardzo ładnie zniósł. początkowo miałam wrażenie że wzbrania się przed położeniem, glowa leciała mu do dołu a on nic, w koncu chyba zrozumiał ze nic mu nie grozi i rozwalił sie na siedzeniu tak że ja nie miałam jak sie oprzeć :)
Mam nadzieje że uda sie wyleczyc Dolara to wyjątkowy psiak. Ja to juz mam ochote odwiedzic go w Szczecinku, ciekawe czy poznałby mnie po dłuższej nieobecności?

Posted

ciotki dawajcie znac co u Dolara, jak bedzie potrzeba coś dla niego to ja jestem pierwsza! jeszcze raz wielkie dzięki dla ciebie Agata i dla ciebie Aniu - jestescie niezwykłe i niezastąpione!

Posted

[quote name='agaga21']tak, mariamc to danusia-nasz psi anioł:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
może zróbcie mu badania trzustkowe,bo nieraz psiak je a nie ma enzymów trawiennych i niewiele przyswaja.jakby co mogę pomóc z kreonem .