Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jenny póki mam internet to szybciorem.

Lika, gdybyś mogła zrobić allegro Bezimniennej Trójki ( 3x obiecała Malwince - ale muszę odebrać rachunek, wiec to chwilke potrwa).Bezimienna Złapana Trójka, to 3 kolorowe koty na zdjęciach ( 2 małe i jedno duże - są też ich wcześniejsze zdjęcia).

Dziewczyny - tu apel - Mozecie Lice zebrać wszystko po kolei do tych trzech? Uwzględniając fakturę za nie? Mnie zrywa net, kiedy próbuję cytować...

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ellig']Czesc, jak beda zdjecia i wiadomo bedzie kto jest kto to zaczynam akcje ogloszeniowa na FB.
Co z karma? Jak mozna pomoc ?Troche ciezko z pieniedzmi ale mam kupiony 3 tyg temu worek karmy dla doroslych kotow..............
I obiecane oprawione w antyramy piekne zdjecia /zrobione przez czlonka rodziny - Sandra G./, czy ktos moze wystawic bazarek?[/QUOTE]

Ellig wielkie Ci dzięki, coraz bardziej zakręcona jestem. Karma każda i chyba w każdej ilości:-). Pozbyliśmy się robali i cała Trójka nie je tylko żre......dwie napełnione michy ( bo nie miski ) jedna mokrym jedna suchym sie zdematerializowały przez noc. One dostają karmę mieszaną ( Junior + Senior ). Są odizolowane w jednym pomieszczeniu, maluchy nie jedzą przy nas......Tak wiec nie jestem w stanie kontrolować kto ile zezarł.......ale żrą:-). Co czuć jak się kota podniesie.

Wszelkie bazarki BARDZO mile widziane. W piątek najpóżniej chciałabym je zaszczepić........niestety rozmiar wydatków na koty we wrześniu ( noo ponad 500 zł jak wliczyć benzynę) dawno przekroczył moje możliwości......

Posted

Usiłuję wysłać wszystkie potrzebne szczegóły mailem do Lila_k ale oczywiście mi coś zrywa. Szlag mnie trafi z tą moją wsią spokojną i wesołą.....

Posted

[quote name='Neigh']Ellig wielkie Ci dzięki, coraz bardziej zakręcona jestem. Karma każda i chyba w każdej ilości:-). Pozbyliśmy się robali i cała Trójka nie je tylko żre......dwie napełnione michy ( bo nie miski ) jedna mokrym jedna suchym sie zdematerializowały przez noc. One dostają karmę mieszaną ( Junior + Senior ). Są odizolowane w jednym pomieszczeniu, maluchy nie jedzą przy nas......Tak wiec nie jestem w stanie kontrolować kto ile zezarł.......ale żrą:-). Co czuć jak się kota podniesie.

Wszelkie bazarki BARDZO mile widziane. W piątek najpóżniej chciałabym je zaszczepić........niestety rozmiar wydatków na koty we wrześniu ( noo ponad 500 zł jak wliczyć benzynę) dawno przekroczył moje możliwości......[/QUOTE]
Ja mam karme dla kotow doroslych po sterylizacji- 15 kg, tylko ktos musi ja ode mnie odebrac, nie mam samochodu...

Posted

[quote name='Ellig']Ja mam karme dla kotow doroslych po sterylizacji- 15 kg, tylko ktos musi ja ode mnie odebrac, nie mam samochodu...[/QUOTE]

Ja odbiorę:-) Duża Puchata jest sterylizowana.

Bywasz w domu przedpołudniem? Bo tak by mi było najwygodniej.

Chyba mam jeden dt dla kociaka!!! Fajnie by było......Wiecie to jest nieprawdopodobne, ale mimo totalnego szaleństwa, to odnoszę wrażenie, ze opanuję tę sytuację.....aż mnie to samą dziwi.

Posted

[quote name='Neigh']Ja odbiorę:-) Duża Puchata jest sterylizowana.

Bywasz w domu przedpołudniem? Bo tak by mi było najwygodniej.

Chyba mam jeden dt dla kociaka!!! Fajnie by było......Wiecie to jest nieprawdopodobne, ale mimo totalnego szaleństwa, to odnoszę wrażenie, ze opanuję tę sytuację.....aż mnie to samą dziwi.[/QUOTE]
Do konca tygodnia jestem w domu:)

Posted

O matko, ale się nadziało! :) Mój komp w domu nie nadaje się do użytku po wakacjach spędzonych przez Dziecię w domu :( Miałam nawet wczoraj do Cię Aga dzwonić, ale Małż postanowił zejść śmiertelnie i nawet nie chciał powiedzieć co mu jest! :) Przez moment leżał na kanapie na wznak, z dłońmi złożonymi jak do trumny i byłabym się może wzruszyła, gdyby nie zwinięte w kłębek Krecik i Kreśka na tym nieboszczyku! No tak, facet uważający, że jest chory, w domu w niedzielę, to nie są warunki do weekendowego wypoczynku :(
Kity przepiękne - tę dorosłą wzięłabym od ręki - tu, teraz i natychmiast!
Aguś, jeśli byłoby Ci do Eli nie po drodze lub nie po czasie - mogę podjechać, bo po drodze mam, a po czasie też się znajdzie :)
Napisz mi dokładnie co im medycznie potrzeba, to może jutro spytam Doktora ile by to u niego wyszło... Tylko wtedy trzeba by się było na czwartek nastawiać, bo on w piątek to tylko do 14-tej jest w lecznicy.

Posted

Bazarek imienny dla kociaków, reklamujcie proszę to może ktoś wpadnie nadać fajne imię:)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/193104-Wybierz-imię-dla-kociaka-)-prosimy-o-wsparcie!-do-23.09.-godz.-21.00?p=15405694#post15405694[/URL]

[COLOR=silver]PS mam nadzieję że się w czymś znowu nie machnęłam bo robiłam na szybko (jeszcze w pracy siedzę)[/COLOR];)

Posted

nowe zdjęcia laleczki z apartamentu z podgrzewaną podłogą:) jako, że Malwinka okazała się bardzo bystrym kociątkiem i siusia wyłacznie na ręcznik :crazyeye: postanowiliśmy spróbować ze żwirkiem i mała dostała na próbę kuwetę wypożyczoną od Kociejbandy (dziękujemy). Laska jest w ogóle superinteligentna! super się już bawi. najchętniej pozabijałaby nasze dłonie - drapieżnik mały. Rośnie dama z charakterem!

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/339/feee14c30e3973d6med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images38.fotosik.pl/339/74801cb2163bbb76med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/343/efef1483ef6aabc6med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

mała zrobiła swoje pierwsze siku w kuwecie :crazyeye: szczerze średnio wierzyłam, że akcja kuweta się powiedzie! mała jest fenomenalna :D oświadczam wszem i wobec, że oddamy Malwinkę tylko do domu z diamentowymi klamkami i automatyczną kuwetą :evil_lol: jeśli nowy domek się nie spisze poszczujemy bulisławem!;)

Posted

Ja wiedziałam, że tak będzie........
Mówiłam, ze to kawał przebojowej baby...Możliwe ze przeżyła tylko ona z rodzeństwa, bo jako jedyna rozpaczliwie szukała mamy, jedzenia, wyjścia....
Czas w którym załapała jedzenie ze strzykawki.
Moja p. Wet powiedziała znamienne słowa "ogromna wola życia, da radę".
Ania wielkie dzięki, ze się nią zajęliście:-) Powoli mozecie już ją uczyć samodzielnego jedzenia. Na początek gęstsze mleko do zlizywania z palca:-)

Posted

nie ma za co dziękować. maluch jest tak wdzięczny, że opieka nad nią to sama przyjemność. :) będziemy próbować z gęściejszym mlekiem. Siku w kuwecie to pikuś. Rano znalazłam dwa siuśki i dwie kupy! może lalka nie chciała robić kupy przez pierwsze dni bo nie miała gdzie ;) :D

Neight, czy RC babycat mona kupić gdzieś "stacjonarnie"? znalazłam na animalii.

Posted

Powiem szczerze, ze pojecia zielonego nie mam. Nigdy tego nie kupowałam. Tak czy siak bierz pliss rachunki, może się uda z tym allegro cegiełkowym......Dobrze jest mieć wtedy dowód zakupu

Posted

trudno, pomęczę po południu Kocią to powie mi co i jak z tą animalią i powie też który żwirek zamówić. Ile Malwinka myślisz będzie potrzebowała tego RC? zamówiłabym wtedy "hurtem" 1 op. to 100 g
wrzucam link: [url]http://animalia.pl/produkt,14535,37,Royal_Canin_Tacka_Babycat_Instinctive.html[/url]

mała będzie zachwycona. wczoraj znalazła na dywanie kuleczkę Bulisiowej Acany Pacyfic'i bardzo się zaintresowała i była niezadowolona kiedy odebrałam jej upolowaną zdobycz. Strasznie poszukiwała więcej takich rybkowych kulek i niuchała po naszych rękach.

a tak laleczka lubi najbardziej:
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images49.fotosik.pl/343/e77384dba410d614med.jpg[/IMG][/URL]

Posted

O tak - Lalka byłoby dla niej imieniem wprost idealnym! :) A jak w takim tempie będzie robiła postępy w nauce - do nowego domku pójdzie... z maturą! :)

Co tam u reszty słychać, Aguś?... Pytać dziś Doktora o koszty i ew. wizytę w czwartek?...

Posted

Nieeeeeee dzięki. Dziś odwożę jednego kociaka do nowego dt. I dobrze, bo kupy są nadal luźne, będzie je wiec łatwiej obserwować osobno. W piatek miały jechać na szczepienia. Pojada......zobaczymy czy się je zaszczepi.. Dla jeszcze jednego kota też mam dt......pozostaje nadal jeden.....

Posted

Stan koci na dziś:

Malwinka - w dt u Ani
Moka helleńska - dt u p. Doroty

( te mam na głowie finansowo )

Krówek ( wielka mruuucząca krowa po drutowaniu szczęki ) - u p. Małgosi - za tego nie płacę. Ale domu szukam
Morela - dt u mnie. Za leczenie ma płacić jej dotychczasowa opiekunka
Puchate małe z białym zwane Mopem - jedzie dziś na dt. do Pauli - zobowiązałam sie do pomocy finansowej
Puchate z różnym małe - na razie u mnie
Puchate duże - na razie u mnie

Pers z nerkami czy innymi chorobami - aktualnie w Zielonej Górze, od niedzieli u mnie

Czyli stan fizyczny kotów nadprogramowych u mnie - 4 szt. + własnych 3
Muszę ogranąć tę liczbę do maksymalnie 2 nadprogramowych.

Posted

Cholercia, coś bym wzięła na DT, ale zupełnie nie mam pojęcia jak to zrobić, żeby wszyscy przeżyli...
Kretolinio najprawdopodobniej w najbliższą sobotę wypuści się już na Śląsk, więc stan liczebny się zmniejszy. Przyznaj szczerze, że z psem byłoby łatwiej, no i Krecha byłaby bardziej zadowolona. Przymyśliwałam nawet nad jakimś szczeniorem, ale robi się coraz chłodniej i banda będzie coraz częściej zostawała w domu na 10 godz. :(

Posted

znalazłam "stacjonarnie" żwirek i rc babycat w Legionowie. dzis po nie pojadę. Koszt kompletu 4 babycatów z próbkami suchego dla kocich niemowlaków (to na dużo później) i jakimiś ekstrasami to 21 zł (na animalii 4,70 kosztuje 1 babycat więc wydaje mi się, że się opłaca i nie muszę tego odbierać w W-wie). Żwirek polecany przez Kociąbandę za 10 l - 30 zł. Koszt biorę na siebie. Co do dalszych kosztów się zobaczy bo kompletnie nie wiem jakich wydatków się spodziewać i kiedy trzeba będzie je ponieść.

Posted

[quote name='Aneczka&Sułtan']mała zrobiła swoje pierwsze siku w kuwecie :crazyeye: szczerze średnio wierzyłam, że akcja kuweta się powiedzie! mała jest fenomenalna :D oświadczam wszem i wobec, że oddamy Malwinkę tylko do domu z diamentowymi klamkami i automatyczną kuwetą :evil_lol: jeśli nowy domek się nie spisze poszczujemy bulisławem!;)[/QUOTE]
he he :D No ładnie się zapowiada :)
Malwinka vel Lalka jest świetna!! Przeurocza, charakterna, puchata kuleczka :loveu: