Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nemesea']Alpen ma szanse na domek? czy ta pani jest nim zainteresowana?

Wysłałem właśnie esy i do _ogonka_ i do tej Pani , ale na razie cisza ...

Bądźmy dobrej myśli i życzmy powodzenia psince !!!

<D.>

Posted

[quote name='protzlav']Wysłałem właśnie esy i do _ogonka_ i do tej Pani , ale na razie cisza ...

Bądźmy dobrej myśli i życzmy powodzenia psince !!!

<D.>

Najlepiej dzwon lub wyslij sms do rotek. Wszystkie telefony sa na pierwszej stronie. Przed chwila dzwonilam do rotka i ogonka ale nikt nie odpowiada i nie ma poczty glosowej :(

Posted

[quote name='protzlav']Ingrid, jest sobota wieczór, pewnie się bawią dziewczyny ... nie będę przeszkadzał ... poczytają to mam nadzieję zareagują :) Młg wieczorku życzę !!!

<D.>

Wyslalam PW do rotka :) :) :) Problem w tym ze obie zadko zagladaja na Dogo wiec PRZESZKADZAJ ,napewno sie nie pogniewaja :) :) :) :)

Posted

laski bawią się w schronisku:)
a tak na poważnie właśnie kończymy pracę i jutro znowu wstajemy...nie ma dnia wolnego

alpen nadaje się do mieszkania, zachowuje czystość, ale nie potrafi zostawać sam, musi zostać tego nauczony
na zdjęciu przy wozie strażackim widać głowę alpena, która jest pokryta licznnymi bliznami, zarastanie sierścią potrwa długo
na nogach cały czas są świeże rany

zaraz zamykamy, więcej napiszę wieczorem..najpóźniej jutro rano

Posted

[quote name='protzlav']Ingrid, jest sobota wieczór, pewnie się bawią dziewczyny ... nie będę przeszkadzał ... poczytają to mam nadzieję zareagują :) Młg wieczorku życzę !!!

<D.>
Podałeś mi w smsie twoj gg. Ale nie będę pisać ta bo widzę, że jesteś online i rotek napisała wszystko.

Ingrid, a ja się zastanawiałam co to za numer dziwny :P W tym momencie byłam na spacerze, a sierotka Ada zapomina o telefonie.

Jak przeczytałam o tym że się bawimy zaczęłam się śmiać :P Powiedziałam, że y tu sobie żyły wypruwamy z psami a nas za imprezowiczki biorą :evil_lol:

Posted

Dziewczyny, tylko powiedzcie Pani o wadach Alpena, żeby przypadkiem zaraz nie wrócił do schroniska. To jest najgorsza z opcji jaka może spotkać psa jeśli w miejscu docelowym pokaże swoje pazurki. Pani szuka psa w typie Alpena, owszem, ale ten typ to pewnie jego wygląd. Mam nadzieję, że Alpen w warunkach domowych będzie zachowywał się normalniej, albo w ogóle zaniecha łobuzowania.

Posted

dostałam numer telefonu, po południu zaraz po spacerach zadzwonimy

chyba stallak miała suczkę z lękiem separacyjnym
powoli przyzwyczajała ją że wychodzi się na korytarz, do drugiego pokoju, potem był etap wychodzenia za drzwi mieszkania na kilka sekund..ten czas z każdym dniem musiał być przedłużany
suczka do nowego domu trafiła w pełni zsocjalizowana.

Alpen musi się tego nauczyć, bo póki co jak tylko wstaniemy to pies podnosi się na nogi i człapie za nami

Posted

pani wytłumaczyliśmy jak wygląda sprawa z alpenem
niestety 3 godziny zostawania w domu dla alpena to koszmar..a domek tak z rozmowy telefonicznej wydawał się cudowny
Rozmawialiśmy dzisiaj o tym w schronisku, chyba trzeba będzie poszukać DT który pracowałby z alpenem
To wspaniały pies, charakter cudo! Ale nie potrafi rozstać się z właścicielem