Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze,ciężka sprawa...
A Panie z Biedronki kojarzą go?
A może są tam ochroniarze?
Może Misiu przychodzi tam w miarę regularnie, o określonych porach?

Posted

On tam tylko przemyka czasem i postoi chwilę pod sklepem, potem idzie. Widziałam go tak kilkakrotnie, bo mam okno na tę stronę. Z tego, co się dowiadywałam nikt na niego nie zwraca uwagi i nie kojarzy. Parę osób, które tamtędy chodzą na zakupy, z tych, co zwracają uwagę na błąkające się psy - owszem. Ale nic o nim nie wiedzą.

A dzisiaj go też wcale nie widziałam...z tym, że nie było mnie rano, a wtedy najczęściej udaje mi się go przyuważyć. Wydaje mi się, że on po obudzeniu się gdzieś chodzi i szuka jedzenia po osiedlu, i pod sklepy też podchodzi. Ale zawsze na krótko..

Posted

leonarda może chcesz numer tel do jednego awaryjnego DT? w razie gdyby udało się go złapać...mam jeden DT, który właśnie mógłby pomóc w jakiejś podbramkowej sytuacji. w razie czego kontakt do mnie na PW.

Posted

Kenny napisał(a):
leonarda może chcesz numer tel do jednego awaryjnego DT? w razie gdyby udało się go złapać...mam jeden DT, który właśnie mógłby pomóc w jakiejś podbramkowej sytuacji. w razie czego kontakt do mnie na PW.

OOO, fajna propozycja :)

Posted

Kenny - ja bym Cię po rękach i nogach całowała za to - ale Miśka od tego ostatniego wpisu nigdzie nie mogę spotkać. Jakby wpadł w czarną dziurę...
No i nie wiem - czy w takiej sytuacji można jeszcze poczekać z tym DT???

Posted

Ja jeszcze spróbuję uruchomić bandę poszukującej go "młodszej młodzieży" - a nuż ktoś go zauważy - bo ze złapaniem to by nie było najmniejszego problemu, byleby tylko był... Może chociaż kilka dni by się dało poczekać? Spróbuję jeszcze jutro przed świtem obejść miejsca, o których wiem, że w nich sypiał.

Posted

ok, nie ma sprawy, jeśli Misiek chce żeby na niego zaczekac to zaczekamy ;) teraz tak mogłabyś do mnie napisać na maila :
[email protected] wszystko co o nim wiesz? chodzi mi o wszelkie info na jego temat. wiek, zdrowie, stosunek do ludzi, dzieci, kotów, psów, itd, itp. Ja tylko mówię, że jest taki DT i mam namiary, ale nie gwarantuje że się zgodzi. Miejmy nadzieję. W razie czego mam jeszcze jeden pomysł.

Posted

Wyślę na maila, tylko że nikt go nie widzi dalej..nigdzie.. może go ktoś przygarnął, może gdzieś poszedł, może za jakąś suczką.. i znów wróci po kilku tygodniach? Najgorzej to jak wróci, gdy będzie bardziej zimno i nic na widoku...:shake:
Z tego, co się dowiedziałam, na skarpie też ostatnio nie sypia:shake:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Żyje! W ogóle go nie było, a przedwczoraj przebiegł nagle kilka metrów ode mnie, tam, gdzie zwykle go spotykałam czyli między moim blokiem a biedronką. Niestety, nawet się nie zatrzymał. Potem mignął mi jeszcze raz przez okno ale znów zniknął. Wygląda nieźle. Może wrócił na stare śmieci a może był tylko "przelotem"? Nie mam pojęcia... Na pewno bez obroży.