Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pele po kastracji. Fajny pies. Uwielbia czesanie, głaskanie. W aucie jak będzie jechał sam - może mieć ochotę wejść na przednie siedzenie do kierowcy aby byc bliżej ludzia. Chyba że ktoś będzie siedział z nim i przytulał. Albo klatka.

Mamy tylko 1 problem - coś ze skórą. Jesienią się zaczęło. Nic zaraźliwego - żaden pis nie ma problemów a siedzą z nim także. Dostał steryd i lek - wszystko dostanie rozpisane. Na takie zmiany - wymaga wykąpania, wyczesania (ma też łupież).
Podobno wygląda to jak alergia - albo na karmę - teraz zmienilismy na lepszą, ale na efekty trzeba poczekać. Albo co prawdopodobne - na słome w budzie. Już mielismy takiego psa.
Potrzebuje ewidentnie domku tymczasowego którey go wyprowadzi.
Rzecz jasna - ponosimy wszelkie koszty, gdyby coś trzeba było mu kupić.

Sprawdzę czy mam szampon, jakis dostaliśmy ostatnio - może nada się dla niego.

Tylko pytanie - czy sprawa tymczasu na Pelusia aktualna będzie?

Posted

umówiłyśmy się pod jej domem :)
spróbujemy dojechać na godz.15, ale nie wiem, czy się uda - wszystko zależy od tego jak nam pójdzie ładowanie psiaków i potem jak się będzie jechać
te panienki z Obornik 6 lat siedziały w schronie, nie wiadomo, jak zareagują na jazdę samochodem
zadzwonię do Ciebie z drogi :)

Posted

Pelus przekazany, tyle wiem. Biedny, na pewno potrzebuje opieki, mam nadzieję, że uda się mu pomóc.
Czekamy na wieści. Malawaszka - na wszystko bierzcie faktury dla naszej Fundacji - oddamy wszystko. Byle Pelusiowi pomóc. Był taki piekny jak przyszedł. Jak zaczęła się zima - zaczął sie problem. Oby znów nabrał tego pieknego wyglądu.

Posted

Pelaszek jest cudownym słodkim psiaczkiem, szybko można się w nim zakochać :loveu:
w samochodzie zachowywał się super, oprócz tego, że próbował opierać się o Krzyska plecy, żeby mieć lepszy widok przez przednią szybę :evil_lol:
Był całkowicie wyluzowany i podobała mu się podróż. Chetnię właził mi na kolana i nadstawiał główkę do głasków, dawał buziaki - jest cudowny :)
- przyszły właściciel powinien najlepiej zaopatrzyć się w szelki samochodowe dla psa, bo może być niebezpiecznie
- no cóż - skóra wygląda paskudnie, choć jego nowa Tymczasowa Pańcia Karolina powiedziała, że widziała gorsze przypadki - ale wizyta u weta jest konieczna.
Przekazałam Karolinie, żeby prosiła u weta o faktury przelewowe na Animalię. Karolina odpowiedziała, że postara się sama płacić, chyba, że będzie duży rachunek, to poprosi o wsparcie :)

Malawaszka - wielkie dzięki :Rose:
Karolina - wyrazy uznania za chęć zaopiekowania się Pelusiem i wielkie dzięki! :Rose:

Już sobie wyobrażam, jaki będzie wspaniały, jak go dziewczyny od sznupków odpicują :multi:

Posted

Tak się cieszę bardzo. Wierzyłam w niego. W tłumie schroniskowym ginał, ale teraz - odżyje. Wierzę ze doczekamy domku dla niego. Oby tylko sie uporał z problemami. czekamy na wieści z domku tymczasowgeo.

Posted

będzie domek będzie - jutro dam znać jak nocka minęła - fajna jest Karolina nie? :loveu: to jej się należą wielkie podziękowania :Rose:

Ajula wielkie wielkie dzięki, że przyjechaliście taki kawał z psiakami :Rose:

Posted

malawaszka napisał(a):
będzie domek będzie - jutro dam znać jak nocka minęła - fajna jest Karolina nie? :loveu: to jej się należą wielkie podziękowania :Rose:

bardzo fajna :) ciepła, energiczna dziewczyna :loveu:
i to podejście do sprawy - ile mogę, dam sobie radę sama - a Peluś naprawdę wymaga sporo zabiegów pielęgnacyjnych - to nie tak, że tylko dać papu, spacerek i się pobawić trochę z pieskiem
Malawaszka, dzięki, że udostępniłaś taki dobry DT :)

Posted

co Ty - ja nic nie udostępniałam - Karolina sama decyduje którego psiaka teraz bierze ze strony i tym razem padło na Pelaszka :loveu: dopytywała o niego już jakiś czas, w międzyczasie wcisnęłam Jej malucha z Radomia i w końcu się udało z Pele :) co ja mogę to ręczyć za Nią głową :) bo pozytywnej energii i zapału i miłości dla sznupków ma mnóstwo :)

Posted

A ja tak się cieszę że nasz Pelaszek, jak go nazwała JUla, zreszta ślicznie - dostał swoja szansę.
Pani Karolino, nisko sie kłaniam, dziękuję...

Pele - prosze grzecznie się zachowywać, wstydu nie nieść.
I pamiętajcie prosze - finansowo pomożemy ile będzie trzeba.
DZIĘKUJEMY!